X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem w szpitalu:-( zadzwoniłam do gina i kazał mi przyjechać do siebie zbadał mnie i powiedział ze lepiej do szpitala choć nie chciałam. Podali mi magnez w kroplowce i sterydy na plucka dla małego. Mały waży 1500g i niby wszystko jest ok.,a ze podają mi te wszystkie leki to tak zapobiegawczo. W poniedziałek mam wyjść do domu jak wszystko będzie ok. Jak ja nie lubię szpitali... :-( to

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka bedzie dobrze szybko minie do poniedzialku a w szpitalu zawsze spokojniej :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz w czasie ciazy robi tylo badanie usg.
    Na fotelu nie bada..wyjatkiem byla pierwsza wizyta i tyle..
    Jakis inny system dzialania, co kraj to obyczaj:)

Co do sprzatania to system ogarniania w ciagu calego tygodnia
    Lepiej sie sprawdza niz wysprzatanie calego domu w jeden dzien!
    Polecam:) czlowiek mniej zmeczony przy okazji i caly tydzien ma w sumie
    czysto w mieszkaniu:D

Wlasnie zlozylam zamowienie w aptece gemini
    na prawie 500zł...ale niektore rzeczy to must have w apteczce
    dziecka i mamy....

• Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoodka piekna ty i piesek, a te rzesy wow

rabarbarka super fotka, nigdy nie widzialam otwartych oczek na usg wiec nie moge sie napatrzec na twoje cudo!:)

diabla ty chudzinko, przyznaj sie ze brzuszek sobie w photoshopie dorobilas!!! :D

ja mam 168cm i 37 stope (w ciazy nic sie nie zmienil rozmiar) a moj chlopak to jest wielki bo ma az 190cm, taki misiu:) ale jak sie urodzil to byl drobny wiec chyba nie ma reguly

rabarbarka, Diabla85 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem...
    I uczucia mam trochę mieszane...
    Gin zrobił mi tylko takie pobieżne usg i niby wszystko jest w porządku, ale mój mały w porównaniu do waszych maluchów jest rzeczywiście MAŁY...i to mnie trochę martwi :/ chociaż jak pytałam czy nie jest za malutki to lekarz powiedział, że absolutnie nie i że ma jeszcze czas...waży jakoś 940g :/

Kaarolina, justyna14 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka mala mamusia, maly brzuszek, mala dzidzia :) na pewno jest dobrze i nie ma sie co martwic na zapas, jescze ma troche tygodni to nadrobi:)

Migotka22 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka to moze Twoj Maly po prostu bedzie z drobniejszych dzieci moze taki Jego urok i nie martw sie glowa do gory :)

Migotka22, nenka lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny mam nadzieję, że macie rację. Bo tak sobie myślę, że gdyby gin zauważył jakąś nieprawidłowość to umówiłby mnie wcześniej na wizytę żeby skontrolować a nie aż za miesiąc...
    Mój dzidź będzie najmniejszym dzidziem na naszym forum...ehhh

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Już jestem...
    I uczucia mam trochę mieszane...
    Gin zrobił mi tylko takie pobieżne usg i niby wszystko jest w porządku, ale mój mały w porównaniu do waszych maluchów jest rzeczywiście MAŁY...i to mnie trochę martwi :/ chociaż jak pytałam czy nie jest za malutki to lekarz powiedział, że absolutnie nie i że ma jeszcze czas...waży jakoś 940g :/

nie martw się mi lekarz mówił że dziecko do 30 tyg może ważyć do 1200 g i jest wszystko wporządku

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka nie panikuj kochana... W koncu lekarz jest od tego zeby sie znac! :)
    Przeciez kazda z nas teraz mowi ze z tych pomiarow obecnych nie wylicza sie daty porodow! A czemu? Bo kazde dziecko rosnie w innym tempie!
    Napewno gdyby lekarz choc podejrzewal ńieprawidlowosc skierowal by cie na jakies dalsze badania.
    Maluch może jeszcze na koniec nadrobic. A nawet jesli nie to ilez dzieci rodzi sie mniejszych niz te 3,5 kg. Tobie bedzie tylko lzej przy porodzie ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko wiem, ale chyba należę do ludzi którzy lubią szukać sobie problemów :/
    Ojejuniu ja ocipieję do następnej wizyty :/

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula ma racje, kazde dziecko teraz rosnie indywidualnie! pociesze cie ze moja siostra cala ciaze stresowala sie ze jej mala jest ponizej normy ale lekarz jej powiedzial ze jesli wszystko rozwija sie w tym samym tempie to nie ma powodu do zmartwien. teraz jej corka ma 3 latka i wazy - uwaga 10,5kg! I tez jest wszystko ok! jest cioci mala kochana, slodka minaturka:)

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka a moze teraz maly dostanie takiego rozpedu w przybieraniu na masie ze jeszcze nie jednego Wrzesniowego Malucha przebije waga za miesiac.. :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka czym się martwisz, łatwiej będzie Ci urodzić takiego maluszka, a poźniej na pewno nadrobi tak jak wszystkie dzieci :-) głowa do góry mamuśka, wszystko jest okey :-)

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja to wszystko wiem, ale chyba należę do ludzi którzy lubią szukać sobie problemów :/
    Ojejuniu ja ocipieję do następnej wizyty :/
    Najwidoczniej bedzie drobniejszy, taki jego urok i już:)
    Lekarz z pewnoscia by cos powiedzial:)
    Moj to wage Malenstwa podaje dopiero jak sie spytam,
    wiec pewnie jakbym nie pytala to by znaczylo ze wsio
    Jest okey;)

Ja jutro mam nadzieje poogladac me Szczescie, maz jedzie ze
    mna:) wyjatkowo, bo tak to zawsze w pracy siedzial gdy mialam
    wizyty:)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, cudowne te Wasze maleństwa :) uwielbiam oglądać foto z usg :D a teraz ostatni raz zamieszam konfiturę z czarnej porzeczki i spać. Dobranoc :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, z tą datą przydatności to niezłe jaja :)
    A 4000$ to musimy zapłacić od razu na pierwszej wizycie, bo to jest dla nich zabezpieczenie, że poród będzie na pewno opłacony :/ W tym jest poród SN i opieka lekarska. Jeśli nie zostanie wykorzystana cała kwota, to część oddadzą, chociaż nie wiem jakim cudem miałoby się to stać. Jeśli będą jakieś komplikacje, np. cesarka, to wtedy będziemy musieli jeszcze do tego dopłacić też sporą kasę. Aj, głowa mała :(

Paula55, no z jednej strony niby to jest dobre, ale jednak jak jest się kobietą i to jeszcze taką, która musiała się trochę nastarać o to maleństwo, to świadomość, że tak to jest w innych krajach bagatelizowane, dobija. Ja np. nie jestem zwolenniczką częstych usg, fajnie jest popatrzeć na dzidzię, mieć zdjęcie na pamiątkę itd., ale nie potrzebuję do szczęścia usg na każdej wizycie. Ja potrzebuję wiedzieć, że jest o.k. z ciążą i że jestem w stanie ją donosić. Jeśli w innych krajach nie robią nic poza badaniem krwi, moczu i dotykaniem brzucha, to jak do licha mają wiedzieć, że np. kobiecie szyjka się skraca ? I to mnie przeraża... tym bardziej, że my tu mamy w rodzinie dziewczynę, która już 2 razy urodziła martwe dziecko, w tym jedno w 7 miesiącu!! :/

anulka, jak trzeba, to trzeba, dla dobra maleństwa. Dasz radę, w szpitalu nie jest wcale tak strasznie ;)

Migotka, Ty to chyba faktycznie szukasz sobie zmartwień. Daj spokój kobieto, lekarz mówi, że jest o.k, to trzeba mu zaufać i tyle. Teraz naprawdę dzieciaczki różnie rosną i nie ma co się przyrównywać do innych dziewczyn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 22:31

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka nie ma sie co martwic na wyrost napewno wszystko jest w porzadku <3

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny powiem wam ze zaczynam lubic ten kraj hahaha :)
    Dzis dostalismy czek na £100 za to ze nie dosc ze nam wymienili w mieszkaniu za darmo instalacje, dostalismy nowy piecyk i grzejniki (placimi teraz mniej za gaz) to ten czek na pokrycie szkod jakie niby wyrzadzili w mieszkanku przy wymianie :P
    W zasadzie kawalka zdartej tapety w kuchni to nic wielkiego nie zrobili :)
    To ja dzis dostalam (w polsce to sie nazywa pasek do wyplaty chyba) ze dostaje macierzynski od jutra taki jak bym pracowala na kontrakcie (a pracowalam przez agencje) i nie wiem w jaki sposob oddali mi ponad £100 podatku hahaha.
    Ale sie z moim usmialismy ze dzis mamy dzien dostawania ekstra kasy :)
    Nie mam pojecia czmeu mi ta 100 oddali ale klucic sie nie bede :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Migotka, nie martw sie na zapas, jeśli lekarz nic nie powiedział to na pewno nie po to żeby Cie nie niepokoic tylko wcale sie tym nie przejął bo dzidzia jest w normie. Może sie urodzić z wagą 2700 np i też będzie zdrowy. Albo może teraz wystrzelić i urodzisz 4 kg klocuszka :). Każda ciąża jest inna i każdy dzidziuś. Ja wiem, że nam łatwo mówić, że sie martwisz ale zadreczanie nic Ci nie da, tym bardziej, że nie masz podstaw. Tak więc głowa do góre bo w dupe dam :P

Alnulka trzymaj sie cieplutko, trzy dni szybko zlecą. Pozdrowionka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 22:33

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ