Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
No i jestem w szpitalu:-( zadzwoniłam do gina i kazał mi przyjechać do siebie zbadał mnie i powiedział ze lepiej do szpitala choć nie chciałam. Podali mi magnez w kroplowce i sterydy na plucka dla małego. Mały waży 1500g i niby wszystko jest ok.,a ze podają mi te wszystkie leki to tak zapobiegawczo. W poniedziałek mam wyjść do domu jak wszystko będzie ok. Jak ja nie lubię szpitali...
to
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
U mnie lekarz w czasie ciazy robi tylo badanie usg.
Na fotelu nie bada..wyjatkiem byla pierwsza wizyta i tyle..
Jakis inny system dzialania, co kraj to obyczaj:)
Co do sprzatania to system ogarniania w ciagu calego tygodnia
Lepiej sie sprawdza niz wysprzatanie calego domu w jeden dzien!
Polecam:) czlowiek mniej zmeczony przy okazji i caly tydzien ma w sumie
czysto w mieszkaniu:D
Wlasnie zlozylam zamowienie w aptece gemini
na prawie 500zł...ale niektore rzeczy to must have w apteczce
dziecka i mamy.... -
jagoodka piekna ty i piesek, a te rzesy wow
rabarbarka super fotka, nigdy nie widzialam otwartych oczek na usg wiec nie moge sie napatrzec na twoje cudo!
diabla ty chudzinko, przyznaj sie ze brzuszek sobie w photoshopie dorobilas!!!
ja mam 168cm i 37 stope (w ciazy nic sie nie zmienil rozmiar) a moj chlopak to jest wielki bo ma az 190cm, taki misiu:) ale jak sie urodzil to byl drobny wiec chyba nie ma regulyrabarbarka, Diabla85 lubią tę wiadomość
-
Już jestem...
I uczucia mam trochę mieszane...
Gin zrobił mi tylko takie pobieżne usg i niby wszystko jest w porządku, ale mój mały w porównaniu do waszych maluchów jest rzeczywiście MAŁY...i to mnie trochę martwichociaż jak pytałam czy nie jest za malutki to lekarz powiedział, że absolutnie nie i że ma jeszcze czas...waży jakoś 940g
Kaarolina, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny mam nadzieję, że macie rację. Bo tak sobie myślę, że gdyby gin zauważył jakąś nieprawidłowość to umówiłby mnie wcześniej na wizytę żeby skontrolować a nie aż za miesiąc...
Mój dzidź będzie najmniejszym dzidziem na naszym forum...ehhh -
Migotka22 wrote:Już jestem...
I uczucia mam trochę mieszane...
Gin zrobił mi tylko takie pobieżne usg i niby wszystko jest w porządku, ale mój mały w porównaniu do waszych maluchów jest rzeczywiście MAŁY...i to mnie trochę martwichociaż jak pytałam czy nie jest za malutki to lekarz powiedział, że absolutnie nie i że ma jeszcze czas...waży jakoś 940g
nie martw się mi lekarz mówił że dziecko do 30 tyg może ważyć do 1200 g i jest wszystko wporządkuMigotka22 lubi tę wiadomość
-
Migotka nie panikuj kochana... W koncu lekarz jest od tego zeby sie znac!
Przeciez kazda z nas teraz mowi ze z tych pomiarow obecnych nie wylicza sie daty porodow! A czemu? Bo kazde dziecko rosnie w innym tempie!
Napewno gdyby lekarz choc podejrzewal ńieprawidlowosc skierowal by cie na jakies dalsze badania.
Maluch może jeszcze na koniec nadrobic. A nawet jesli nie to ilez dzieci rodzi sie mniejszych niz te 3,5 kg. Tobie bedzie tylko lzej przy porodzieMigotka22 lubi tę wiadomość
-
paula ma racje, kazde dziecko teraz rosnie indywidualnie! pociesze cie ze moja siostra cala ciaze stresowala sie ze jej mala jest ponizej normy ale lekarz jej powiedzial ze jesli wszystko rozwija sie w tym samym tempie to nie ma powodu do zmartwien. teraz jej corka ma 3 latka i wazy - uwaga 10,5kg! I tez jest wszystko ok! jest cioci mala kochana, slodka minaturka:)
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Ja to wszystko wiem, ale chyba należę do ludzi którzy lubią szukać sobie problemów
Ojejuniu ja ocipieję do następnej wizyty
Lekarz z pewnoscia by cos powiedzial:)
Moj to wage Malenstwa podaje dopiero jak sie spytam,
wiec pewnie jakbym nie pytala to by znaczylo ze wsio
Jest okey;)
Ja jutro mam nadzieje poogladac me Szczescie, maz jedzie ze
mna:) wyjatkowo, bo tak to zawsze w pracy siedzial gdy mialam
wizyty:)Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Nelus, z tą datą przydatności to niezłe jaja
A 4000$ to musimy zapłacić od razu na pierwszej wizycie, bo to jest dla nich zabezpieczenie, że poród będzie na pewno opłaconyW tym jest poród SN i opieka lekarska. Jeśli nie zostanie wykorzystana cała kwota, to część oddadzą, chociaż nie wiem jakim cudem miałoby się to stać. Jeśli będą jakieś komplikacje, np. cesarka, to wtedy będziemy musieli jeszcze do tego dopłacić też sporą kasę. Aj, głowa mała
Paula55, no z jednej strony niby to jest dobre, ale jednak jak jest się kobietą i to jeszcze taką, która musiała się trochę nastarać o to maleństwo, to świadomość, że tak to jest w innych krajach bagatelizowane, dobija. Ja np. nie jestem zwolenniczką częstych usg, fajnie jest popatrzeć na dzidzię, mieć zdjęcie na pamiątkę itd., ale nie potrzebuję do szczęścia usg na każdej wizycie. Ja potrzebuję wiedzieć, że jest o.k. z ciążą i że jestem w stanie ją donosić. Jeśli w innych krajach nie robią nic poza badaniem krwi, moczu i dotykaniem brzucha, to jak do licha mają wiedzieć, że np. kobiecie szyjka się skraca ? I to mnie przeraża... tym bardziej, że my tu mamy w rodzinie dziewczynę, która już 2 razy urodziła martwe dziecko, w tym jedno w 7 miesiącu!!
anulka, jak trzeba, to trzeba, dla dobra maleństwa. Dasz radę, w szpitalu nie jest wcale tak strasznie
Migotka, Ty to chyba faktycznie szukasz sobie zmartwień. Daj spokój kobieto, lekarz mówi, że jest o.k, to trzeba mu zaufać i tyle. Teraz naprawdę dzieciaczki różnie rosną i nie ma co się przyrównywać do innych dziewczynWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 22:31
-
Kurde dziewczyny powiem wam ze zaczynam lubic ten kraj hahaha
Dzis dostalismy czek na £100 za to ze nie dosc ze nam wymienili w mieszkaniu za darmo instalacje, dostalismy nowy piecyk i grzejniki (placimi teraz mniej za gaz) to ten czek na pokrycie szkod jakie niby wyrzadzili w mieszkanku przy wymianie
W zasadzie kawalka zdartej tapety w kuchni to nic wielkiego nie zrobili
To ja dzis dostalam (w polsce to sie nazywa pasek do wyplaty chyba) ze dostaje macierzynski od jutra taki jak bym pracowala na kontrakcie (a pracowalam przez agencje) i nie wiem w jaki sposob oddali mi ponad £100 podatku hahaha.
Ale sie z moim usmialismy ze dzis mamy dzien dostawania ekstra kasy
Nie mam pojecia czmeu mi ta 100 oddali ale klucic sie nie bedebetinka lubi tę wiadomość
-
Dokładnie Migotka, nie martw sie na zapas, jeśli lekarz nic nie powiedział to na pewno nie po to żeby Cie nie niepokoic tylko wcale sie tym nie przejął bo dzidzia jest w normie. Może sie urodzić z wagą 2700 np i też będzie zdrowy. Albo może teraz wystrzelić i urodzisz 4 kg klocuszka
. Każda ciąża jest inna i każdy dzidziuś. Ja wiem, że nam łatwo mówić, że sie martwisz ale zadreczanie nic Ci nie da, tym bardziej, że nie masz podstaw. Tak więc głowa do góre bo w dupe dam
Alnulka trzymaj sie cieplutko, trzy dni szybko zlecą. PozdrowionkaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 22:33