Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, weź nie strasz, bo urodzę 6 kg kloca!
Anulka - na normalnym usg przezbrzusznym szyjki nie ma jak zbadać. Tylko na transwaginalnym się mierzy długość. Ale jakiś porąbany ten Twój gin, skoro Cie na fotelu nie bada! Moja zawsze mnie sadza, nawet ostatnio byłam u niej przecież po 2 tyg od wypisu ze szpitala na kontroli i równo 7 dni później na regularnej wizycie z wynikami badań, to i tak po tych 7 dniach mnie zbadała. A co do skurczów, to groźne są te, przy których jednocześnie boli w krzyżu i dół brzucha jak na okres.
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
hela wrote:a powiedz mi to jest bio oil polskiej produkcji czy angielskiej
bo osobiscie wole angielska
PS. super te wasze dzieciaczki! ale sie dzisiaj maluszkow przewinelo przez forum!!!! moze ogladac i ogladac
Nie wiem niestety bo jeszcze nie dotarłDopiero wczoraj zamówiłam:)
-
Dzień dobry
Nelus wrote:Zaczarowana moja mala nie reaguje na glosne odglosy typu mikser czy suszarka, ale na muzyke w mtv chyba tak bo wtedy bardziej sie rusza:) czkawke czuje codziennie po owocach, to takie delikatne rytmiczne pukanie w jednym miejscu:) szczerze to nie lubie tego uczycia. Wspolczuje tej zmiany lekarzy u ciebie, jak zwykle kazdy ma inna opinie.. i badz tu madra! Ja jeszcze testu na cukier nie robilam Bo jak przyjechalam do Alberty to zawolali ode mnie 720$ za to jedno badanie wiec sie wstrzymalam. Teraz juz bede miala za darmo, ale czy 31 tydz to nie za pozno? Ja tez nie raz nacielam sie na czeresnie z robakami, potem dlugo ich nie jadlam a teraz zanim zjem sprawdzam kilka I jak nie znajde to wcinam, jak to moj tata mowi- troszke mieska nie zaszkodzi :p
Mnie boli biodro od chodzenia:( a jak tam zakupy dzieciece wam ida, kupujesz w babiesrus? Odnalazlas sie w sklepach spozywczych? Ja jak tu przyjechalam to niczego nie moglam odszukac heheMnie diabetolog powiedział, żeby powtórzyć jakoś w połowie lipca, więc myślę, że jak wtedy zrobisz, to gdyby coś miało wyjść, to i tak wyjdzie. Wiadomo, to badanie z reguły robi się wcześniej, ale co poradzić
Na robaki w czereśniach mój Mąż mówi "To przecież tylko białko"Hahaha
My na razie nie robimy zakupów dla małej, bo oszczędzamy kasę na ginekologa i poród, w poniedziałek musimy zapłacić ponad 4000$
A sklepy spożywcze to nieźle mnie drażnią. Wkurza mnie to, że te mniejsze nie mają całego asortymentu, tylko jakąś tam jedną, dwie firmy. Pewne produkty trzeba kupować tu, inne tam, idzie się wściec. W ogóle dla mnie zakupy są problematyczne, bo nie znam tych produktów, które tu mają i zanim się zorientuję co jest co, to trochę czasu mijaW Polsce to wchodziłam do sklepu, szybko brałam co potrzeba i do kasy, a tu niestety jeszcze tak nie mogę
Noi dobrego, razowego chleba nie mogę znaleźć. Króluje pieczywo nafaszerowane chemią, w workach, nad czym ubolewam. Ja nie robię żurku na zakwasie, robię z torebki winiary, taki jadłam w domu i taki mi od zawsze smakuje
Kupiłam w Starskym. Nie patrzałam jeszcze za ogórkami kiszonymi, kupowałam tylko w occie, z tymi chyba problemu nie ma żadnego.
Idę dalej Was nadrabiać.
-
Jejkuuuu daj troche
verynice wrote:Nogi mi zaraz odpadnąPrzed chwilą skończyłam gotować jedzenie dla psa i wzięłam się ambitnie za ugotowanie farszu do pierogów z kapustą i grzybkami, które mam zamiar jutro kleić
Czas na odpoczynek...miłego wieczoru dziewczyny i do jutra!verynice lubi tę wiadomość
-
No, skończyłam
Mnie w Polsce ginekolog badał "ręcznie" od któregoś miesiąca ciąży, ale nie pamiętam od którego. Najpierw ręcznie sprawdzał szyjkę, a potem jeszcze sprawdzał przez usg. To ręczne badanie chyba nie jest zbyt dokładne, bo na przedostatniej wizycie stwierdził, że szyjka nie skróciła się, a jak zrobił usg, to powiedział, że jednak te parę mm jest krótsza. Tutaj w Kanadzie to całkiem kicha, już pisałam jak wyglądała moja wizyta u ginekologa - dotykanie brzucha, zmierzenie go i sprawdzenie bica serca małej, ot wszystko. Szyjką pani doktor nawet się nie zainteresowała, stwierdziła, że w Polsce to każdej się skraca. Z tego co wiem od kuzynki, ręcznie badają krótko przed samym porodem
Ja w nocy baaardzo rzadko wstaję na siku. Raz na kilka tygodni może. Tak to kładę głowę na poduszkę i śpię jak zabita. Wstaję tak koło 9:00, żeby nie przeginać ze spaniem, ale mogłabym dłużej spać
Dziś jest już chłodniej, to od razu lepiej się oddycha. Słońce mogłoby tylko częściej wychodzić. Kupiłam sobie czereśnie w promocji i już się nimi objadłamA teraz znowu męczy mnie zgaga
Idę szykować obiad, bo Mąż zaraz idzie do pracy.
-
A u nas upały idą, znów będę się kulać ze spuchnięcia. Na urodziny teściowa jednak nie zadzwoniła.. wolałabym już chyba wagę w prezencie ;P Za to od męża dostałam skarpetki
ale takie lepsiejsze do biegania z psami hehe
stardust87, kark, verynice lubią tę wiadomość
-
Faktycznie mało dzisiaj produkujecie, ale ja zauważyłam, ze najwięcej jest z rana, kiedy ja jeszcze śpię
Ja dzisiaj posprzątałam łazienkę i zajeło mi to 2 godziny, gdzie normalnie w tym czasie obskakiwałam całe mieszkanie. Jutro zrobię reszte bo stwierdziałm, że nie ma sensu sie forsować, chociaz lubie jak wszędzie mam czyściutko. Wogóle to musze sie za kuchnie wziąć bo w szafkach to nic już nie moge znaleźć a z czasem bedzie mi jeszcze gorzej sie schylić.
Mój T pojechał do kolegi na pępkowe i wróci jutro więc czeka mnie samotna noc, przynajmniej sie wyśpięWziełabym mojego pieska do łóżka ale ją odzwyczajamy i nie chce jej mącić w głowie. Wogóle to sie zastanawiam jak ona zareaguje na Czarusia. Bo nasza sunia czuje sie jak nasza córeczka, zwłaszcza córeczka tatusia. Niby to tylko psiak ale ja jestem strasznie do niej przywiązana i wiem, że ona do nas też. Ciekawe jak to będzie, boje sie, żeby jej nieumyślnie nie odtrącić jak maluszek przyjdzie na świat.
-
Zaczarowana bo chyba w niewielu krajach poza Polska tak sie chuha i dmucha na ciezarne
W wiekszosci jest tak ze masz 2-3 usg na cala ciaze, zero badan na fotelu i bazuja jedynie na badaniach krwi, moczu (u nas wynik jest w 3 min doslownie) i tyle. Potem ewentualnie mierza brzuch i pytana czu sie ruchy normalnie czuje....
A w Pl tyle tych badan, usg, gmerania w pipce ze szok
Niby kobieta dobrze poinformowana i to jest spoko ale tez z drugiej strony kobiety mega w Pl panikuja... Czesto majac mozliwosc jezdza na ip itd. U nas nie ma zadnych lutein,dupkow i innych wspomagaczy. No jakos to wszystko funkcjonuje i juz sama nie wiem co lepsze
A cżeresni tez sie obzarlama misiek idzie robic jajeczniczke ze swojskich jajec wiec sie dobije
-
Ech ja dzisiaj np sprzatalam lodowke i tylko lodowke bo dostalam skurczy moj P sie smieje ze zanim posprzatam jedno.pomieszczenie do konca.to.trzeba je sprzatac od nowa
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Zaczarowana wrote:Dzień dobry
720$ ? O rety, nie strasz mnie, to więcej niż zapłaciłam za wizytę, jak mi tu wyjadą z taką ceną, to pierdzielę i nie robięMnie diabetolog powiedział, żeby powtórzyć jakoś w połowie lipca, więc myślę, że jak wtedy zrobisz, to gdyby coś miało wyjść, to i tak wyjdzie. Wiadomo, to badanie z reguły robi się wcześniej, ale co poradzić
Na robaki w czereśniach mój Mąż mówi "To przecież tylko białko"Hahaha
My na razie nie robimy zakupów dla małej, bo oszczędzamy kasę na ginekologa i poród, w poniedziałek musimy zapłacić ponad 4000$
A sklepy spożywcze to nieźle mnie drażnią. Wkurza mnie to, że te mniejsze nie mają całego asortymentu, tylko jakąś tam jedną, dwie firmy. Pewne produkty trzeba kupować tu, inne tam, idzie się wściec. W ogóle dla mnie zakupy są problematyczne, bo nie znam tych produktów, które tu mają i zanim się zorientuję co jest co, to trochę czasu mijaW Polsce to wchodziłam do sklepu, szybko brałam co potrzeba i do kasy, a tu niestety jeszcze tak nie mogę
Noi dobrego, razowego chleba nie mogę znaleźć. Króluje pieczywo nafaszerowane chemią, w workach, nad czym ubolewam. Ja nie robię żurku na zakwasie, robię z torebki winiary, taki jadłam w domu i taki mi od zawsze smakuje
Kupiłam w Starskym. Nie patrzałam jeszcze za ogórkami kiszonymi, kupowałam tylko w occie, z tymi chyba problemu nie ma żadnego.
Idę dalej Was nadrabiać.
moze u ciebie bedzie taniej. W british Colombia za pierwsze badanie krwi,7 fiolek, zaplacilam jakos 120$ a w Albercie zawolali 720$ za jedna fiolke. niech sie pocaluja w d...! za tydz zrobie za darmo
to prawda chleb maja tu tylko "napompowany" 2 tygodnie mozna jesc i plesn nie wejdziea mleko krowie produkuje tylko jedna firma i nawet 3,2% smakuje jak woda zabarwiona na bialo! moj facet tego nie rozumie i mowi ze wybrzydzam! ale skad ma wiedziec jak sie tu urodzil. najczesciej klocimy sie o to ze on nawet po otwarciu produktu patrzy na date przydatnosci, takze wedlug niego otwarty dzem, ketchup, sok... mozesz jesc i pic nawet dwa lata
hahah tak mysla wszyscy kanadyjczycy! a jak plesn wejdzie po kilku miesiacach to jest wielkie zdziwienie i narzekanie!
a za co te 4000$? masakraaaaaa wiem ze porod duzo kosztuje ale juz teraz musicie zaplacic? ja jak tu przyjechalam to pech chcial ze mialam zapalenie gruczolu bartoliniego i musialam miec go usunietego (2h w szpitalu) i wtedy za emergency skasowali 880$ a po jakims czasie przyslali reszte kosztow i lacnie wyszlo kolo czterech tys! na szczescie rozlozyli na raty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 21:25