X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do siku to ja po 5 6 razy chodze juuz sie przyzwyczailam
    co do rozmiarow to ja 152 cm waga teraz 58 a moj 178 cm i 90 kg
    zobazymy co narobilismy heheh

• betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, weź nie strasz, bo urodzę 6 kg kloca! :D

Anulka - na normalnym usg przezbrzusznym szyjki nie ma jak zbadać. Tylko na transwaginalnym się mierzy długość. Ale jakiś porąbany ten Twój gin, skoro Cie na fotelu nie bada! Moja zawsze mnie sadza, nawet ostatnio byłam u niej przecież po 2 tyg od wypisu ze szpitala na kontroli i równo 7 dni później na regularnej wizycie z wynikami badań, to i tak po tych 7 dniach mnie zbadała. A co do skurczów, to groźne są te, przy których jednocześnie boli w krzyżu i dół brzucha jak na okres.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio ktoras pytala o posiew na paciorkowce ja pytalam swojego Gina to mowil ze okolo 35-37tygodniu sie Go wykonuje

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka spokojnie pewnie tak jak moj bedzie Twoj Mati kolo 4kg wazyl :D damy rade ;)

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    a powiedz mi to jest bio oil polskiej produkcji czy angielskiej ;) bo osobiscie wole angielska :)

PS. super te wasze dzieciaczki! ale sie dzisiaj maluszkow przewinelo przez forum!!!! moze ogladac i ogladac :D

Nie wiem niestety bo jeszcze nie dotarł:( Dopiero wczoraj zamówiłam:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nogi mi zaraz odpadną :D Przed chwilą skończyłam gotować jedzenie dla psa i wzięłam się ambitnie za ugotowanie farszu do pierogów z kapustą i grzybkami, które mam zamiar jutro kleić :D :D :D

Czas na odpoczynek...miłego wieczoru dziewczyny i do jutra!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Nelus wrote:
    Zaczarowana moja mala nie reaguje na glosne odglosy typu mikser czy suszarka, ale na muzyke w mtv chyba tak bo wtedy bardziej sie rusza:) czkawke czuje codziennie po owocach, to takie delikatne rytmiczne pukanie w jednym miejscu:) szczerze to nie lubie tego uczycia. Wspolczuje tej zmiany lekarzy u ciebie, jak zwykle kazdy ma inna opinie.. i badz tu madra! Ja jeszcze testu na cukier nie robilam Bo jak przyjechalam do Alberty to zawolali ode mnie 720$ za to jedno badanie wiec sie wstrzymalam. Teraz juz bede miala za darmo, ale czy 31 tydz to nie za pozno? Ja tez nie raz nacielam sie na czeresnie z robakami, potem dlugo ich nie jadlam a teraz zanim zjem sprawdzam kilka I jak nie znajde to wcinam, jak to moj tata mowi- troszke mieska nie zaszkodzi :p
    Mnie boli biodro od chodzenia:( a jak tam zakupy dzieciece wam ida, kupujesz w babiesrus? Odnalazlas sie w sklepach spozywczych? Ja jak tu przyjechalam to niczego nie moglam odszukac hehe
    720$ ? O rety, nie strasz mnie, to więcej niż zapłaciłam za wizytę, jak mi tu wyjadą z taką ceną, to pierdzielę i nie robię ;) Mnie diabetolog powiedział, żeby powtórzyć jakoś w połowie lipca, więc myślę, że jak wtedy zrobisz, to gdyby coś miało wyjść, to i tak wyjdzie. Wiadomo, to badanie z reguły robi się wcześniej, ale co poradzić :/
    Na robaki w czereśniach mój Mąż mówi "To przecież tylko białko" :) Hahaha :)
    My na razie nie robimy zakupów dla małej, bo oszczędzamy kasę na ginekologa i poród, w poniedziałek musimy zapłacić ponad 4000$ :(
    A sklepy spożywcze to nieźle mnie drażnią. Wkurza mnie to, że te mniejsze nie mają całego asortymentu, tylko jakąś tam jedną, dwie firmy. Pewne produkty trzeba kupować tu, inne tam, idzie się wściec. W ogóle dla mnie zakupy są problematyczne, bo nie znam tych produktów, które tu mają i zanim się zorientuję co jest co, to trochę czasu mija ;) W Polsce to wchodziłam do sklepu, szybko brałam co potrzeba i do kasy, a tu niestety jeszcze tak nie mogę :) Noi dobrego, razowego chleba nie mogę znaleźć. Króluje pieczywo nafaszerowane chemią, w workach, nad czym ubolewam. Ja nie robię żurku na zakwasie, robię z torebki winiary, taki jadłam w domu i taki mi od zawsze smakuje :) Kupiłam w Starskym. Nie patrzałam jeszcze za ogórkami kiszonymi, kupowałam tylko w occie, z tymi chyba problemu nie ma żadnego.

Idę dalej Was nadrabiać.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jejkuuuu daj troche :-P
    verynice wrote:
    Nogi mi zaraz odpadną :D Przed chwilą skończyłam gotować jedzenie dla psa i wzięłam się ambitnie za ugotowanie farszu do pierogów z kapustą i grzybkami, które mam zamiar jutro kleić :D :D :D

Czas na odpoczynek...miłego wieczoru dziewczyny i do jutra!

verynice lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka no moglabys juz dac znac co i jak czeeekamy :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu tak malo dziś piszecie? :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie
    a co z migotka niech juz wraca :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, skończyłam :)

Mnie w Polsce ginekolog badał "ręcznie" od któregoś miesiąca ciąży, ale nie pamiętam od którego. Najpierw ręcznie sprawdzał szyjkę, a potem jeszcze sprawdzał przez usg. To ręczne badanie chyba nie jest zbyt dokładne, bo na przedostatniej wizycie stwierdził, że szyjka nie skróciła się, a jak zrobił usg, to powiedział, że jednak te parę mm jest krótsza. Tutaj w Kanadzie to całkiem kicha, już pisałam jak wyglądała moja wizyta u ginekologa - dotykanie brzucha, zmierzenie go i sprawdzenie bica serca małej, ot wszystko. Szyjką pani doktor nawet się nie zainteresowała, stwierdziła, że w Polsce to każdej się skraca. Z tego co wiem od kuzynki, ręcznie badają krótko przed samym porodem :/

Ja w nocy baaardzo rzadko wstaję na siku. Raz na kilka tygodni może. Tak to kładę głowę na poduszkę i śpię jak zabita. Wstaję tak koło 9:00, żeby nie przeginać ze spaniem, ale mogłabym dłużej spać ;)

Dziś jest już chłodniej, to od razu lepiej się oddycha. Słońce mogłoby tylko częściej wychodzić. Kupiłam sobie czereśnie w promocji i już się nimi objadłam :) A teraz znowu męczy mnie zgaga :/ Idę szykować obiad, bo Mąż zaraz idzie do pracy.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas upały idą, znów będę się kulać ze spuchnięcia. Na urodziny teściowa jednak nie zadzwoniła.. wolałabym już chyba wagę w prezencie ;P Za to od męża dostałam skarpetki :) ale takie lepsiejsze do biegania z psami hehe

stardust87, kark, verynice lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie mało dzisiaj produkujecie, ale ja zauważyłam, ze najwięcej jest z rana, kiedy ja jeszcze śpię :)
    Ja dzisiaj posprzątałam łazienkę i zajeło mi to 2 godziny, gdzie normalnie w tym czasie obskakiwałam całe mieszkanie. Jutro zrobię reszte bo stwierdziałm, że nie ma sensu sie forsować, chociaz lubie jak wszędzie mam czyściutko. Wogóle to musze sie za kuchnie wziąć bo w szafkach to nic już nie moge znaleźć a z czasem bedzie mi jeszcze gorzej sie schylić.
    Mój T pojechał do kolegi na pępkowe i wróci jutro więc czeka mnie samotna noc, przynajmniej sie wyśpię :) Wziełabym mojego pieska do łóżka ale ją odzwyczajamy i nie chce jej mącić w głowie. Wogóle to sie zastanawiam jak ona zareaguje na Czarusia. Bo nasza sunia czuje sie jak nasza córeczka, zwłaszcza córeczka tatusia. Niby to tylko psiak ale ja jestem strasznie do niej przywiązana i wiem, że ona do nas też. Ciekawe jak to będzie, boje sie, żeby jej nieumyślnie nie odtrącić jak maluszek przyjdzie na świat.

relg4z17djzzyjqt.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jutro wizyta o 10,zobaczymy synka.Pozdrawiam

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana bo chyba w niewielu krajach poza Polska tak sie chuha i dmucha na ciezarne :)
    W wiekszosci jest tak ze masz 2-3 usg na cala ciaze, zero badan na fotelu i bazuja jedynie na badaniach krwi, moczu (u nas wynik jest w 3 min doslownie) i tyle. Potem ewentualnie mierza brzuch i pytana czu sie ruchy normalnie czuje....
    A w Pl tyle tych badan, usg, gmerania w pipce ze szok :)
    Niby kobieta dobrze poinformowana i to jest spoko ale tez z drugiej strony kobiety mega w Pl panikuja... Czesto majac mozliwosc jezdza na ip itd. U nas nie ma zadnych lutein,dupkow i innych wspomagaczy. No jakos to wszystko funkcjonuje i juz sama nie wiem co lepsze :P

A cżeresni tez sie obzarlam :) a misiek idzie robic jajeczniczke ze swojskich jajec wiec sie dobije :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti powodzenia na wizycie ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik do mojego jego mama tez na imieniny nie dzwonila. Taki zonk :P

Iwona ja tez doszlam do wniosku ze juz nie bede sie spinac i sprzatac na raz calego mieszkania :) robie sobie po dwa pomieszczenia na raz i tyle. Nie ma co szalec :) brud nie ucieknie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja dzisiaj np sprzatalam lodowke i tylko lodowke bo dostalam skurczy moj P sie smieje ze zanim posprzatam jedno.pomieszczenie do konca.to.trzeba je sprzatac od nowa :D

Paula55 lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dzień dobry :)

720$ ? O rety, nie strasz mnie, to więcej niż zapłaciłam za wizytę, jak mi tu wyjadą z taką ceną, to pierdzielę i nie robię ;) Mnie diabetolog powiedział, żeby powtórzyć jakoś w połowie lipca, więc myślę, że jak wtedy zrobisz, to gdyby coś miało wyjść, to i tak wyjdzie. Wiadomo, to badanie z reguły robi się wcześniej, ale co poradzić :/
    Na robaki w czereśniach mój Mąż mówi "To przecież tylko białko" :) Hahaha :)
    My na razie nie robimy zakupów dla małej, bo oszczędzamy kasę na ginekologa i poród, w poniedziałek musimy zapłacić ponad 4000$ :(
    A sklepy spożywcze to nieźle mnie drażnią. Wkurza mnie to, że te mniejsze nie mają całego asortymentu, tylko jakąś tam jedną, dwie firmy. Pewne produkty trzeba kupować tu, inne tam, idzie się wściec. W ogóle dla mnie zakupy są problematyczne, bo nie znam tych produktów, które tu mają i zanim się zorientuję co jest co, to trochę czasu mija ;) W Polsce to wchodziłam do sklepu, szybko brałam co potrzeba i do kasy, a tu niestety jeszcze tak nie mogę :) Noi dobrego, razowego chleba nie mogę znaleźć. Króluje pieczywo nafaszerowane chemią, w workach, nad czym ubolewam. Ja nie robię żurku na zakwasie, robię z torebki winiary, taki jadłam w domu i taki mi od zawsze smakuje :) Kupiłam w Starskym. Nie patrzałam jeszcze za ogórkami kiszonymi, kupowałam tylko w occie, z tymi chyba problemu nie ma żadnego.

Idę dalej Was nadrabiać.

moze u ciebie bedzie taniej. W british Colombia za pierwsze badanie krwi,7 fiolek, zaplacilam jakos 120$ a w Albercie zawolali 720$ za jedna fiolke. niech sie pocaluja w d...! za tydz zrobie za darmo

to prawda chleb maja tu tylko "napompowany" 2 tygodnie mozna jesc i plesn nie wejdzie :P a mleko krowie produkuje tylko jedna firma i nawet 3,2% smakuje jak woda zabarwiona na bialo! moj facet tego nie rozumie i mowi ze wybrzydzam! ale skad ma wiedziec jak sie tu urodzil. najczesciej klocimy sie o to ze on nawet po otwarciu produktu patrzy na date przydatnosci, takze wedlug niego otwarty dzem, ketchup, sok... mozesz jesc i pic nawet dwa lata :D hahah tak mysla wszyscy kanadyjczycy! a jak plesn wejdzie po kilku miesiacach to jest wielkie zdziwienie i narzekanie!

a za co te 4000$? masakraaaaaa wiem ze porod duzo kosztuje ale juz teraz musicie zaplacic? ja jak tu przyjechalam to pech chcial ze mialam zapalenie gruczolu bartoliniego i musialam miec go usunietego (2h w szpitalu) i wtedy za emergency skasowali 880$ a po jakims czasie przyslali reszte kosztow i lacnie wyszlo kolo czterech tys! na szczescie rozlozyli na raty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 21:25

201703012752.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ