X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Rabarbarko fajna dziewuszka a powiedz teraz po kim ma nosek??? ;)
    Szonka nie przejmuj się-widocznie tak ma być a teraz sobie odpoczzniesz ale masz fajnie... :)
    Karola już myślałam, że nie wrócisz, co tak długo?? ;) A ja nie wiem jak inni obstawiali ale ja 1850g to znak, że mam usg w oczach hehe, dobrze, że u Ciebie w porządku :)

Nosek ewidentnie po tatusiu :P
    Na wszystkich zdjęciach z dzieciństwa mój M ma taką wielką kichawę:) Teraz tez ma spory nos, ale nie jakiś ogromny, więc może jej też się "wyrówna" :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko wspaniale wiesci :) strasnie sie ciesze :)
    Krzys bedzie sporym chlopcem ale to chyba dobrze :) teraz spokojnie kochana, nie przekeczac sie i byle do terminu :)

Szonka no jestes zagadka kochana :P przypadek medyczny z ciebie nie do rozwiklania... Ale spoko masz sie za bardzo nie przejmowac to odetchnij... Zazdroszcze wyjazdu na mazury!!

Kaarolina, Szonka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tak wam zazdroszcze ze macie normalne wizyty :( ja nic o moim dziecku nie wiem... Ani ile wazy,ani czy ta nasza brzydka pepowina dziala jak nalezy... Jak moja szyjka... Wiem tyle ze sie rusza i serce bije... Ehhh...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jeżeli masz USG w oczach to i mi powróż :D
    w 21t0d ważył 390g ile będzie teraz? :)

relganlikx65a1ud.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ehh tak wam zazdroszcze ze macie normalne wizyty :( ja nic o moim dziecku nie wiem... Ani ile wazy,ani czy ta nasza brzydka pepowina dziala jak nalezy... Jak moja szyjka... Wiem tyle ze sie rusza i serce bije... Ehhh...

Ja u mojego lekarza prowadzącego też niczego bym się nie dowiedziała, dlatego chodzimy dodatkowo prywatnie... Na nfz nie dość że niczego konkretnego nie powie, to jeszcze nastraszy a tutaj muszę wprawdzie wyłożyć 150zł ale wychodzę spokojna i doinformowana:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabrbarka - normalnie zdjęcie stulecia!!!!!!!! Mała modelka Ci rośnie! Ja nie wiem, czy mnie wyobraźnia poniosła, ale widzę jej wielkie patrzące prosto 'w obiektyw' oko, zalotny uśmieszek i jakby łapką podbierała brodę :) Cudoooo!

Karolinka - normalnie Krzyś zawiódł ciotkę B. z wagą ;) Żarty żartami, ale bardzo się cieszę, że wszystko dobrze! I z szyjką też będzie dobrze na pewno.

Szonka - super wieści!!! Słyszałam o niejednej prawidłowej ciąży z plamieniami niewiadomego pochodzenia (w tym moja przez wiele pierwszych tygodni), więc na pewno dobrze gadają :) A Twoja kruszyneczka jeszcze może nadrobić wagę :)
    To teraz możesz spokojnie cieszyć się wakacjami!

A do mnie dzwoniła pani ze sklepu medycznego, że mają dla mnie już pas podtrzymujący. Kamień z serca, bo w niedzielę jedziemy nad morze, a bez niego to na plażę chyba mąż by mnie musiał na taczkach zawozić ;)

rabarbarka, Kaarolina lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    na allegro już nie trzeba mieć konta żeby kupować. Ja nie mam a dużo zakupów robię. Ale apteczne rzeczy najtaniej chyba wychodzą z apteki internetowej gemini.

Ja polecam tez aptekę wystrzałową dziwna nazwa ale mają również tanie kremy i emolienty kupiłam nawet osłonki z aventu bo w tej gemini wszytkiego tez nie ma ale ceny i w tej i w tej sa dobre :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Kama jeżeli masz USG w oczach to i mi powróż :D
    w 21t0d ważył 390g ile będzie teraz? :)

Wg mojego USG skoro jesteś w 30 tygodniu to... jakieś 1530g :P
    Ale czasem są skoki napięcia i sprzęt szwankuje-weź to pod uwagę :D

verynice, kark, Migotka22 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    My cały dzień zalatani zaraz bierzemy się za pieczenie karpatki;)
    WY ZAZDROŚCICIE mazur a ja na mazurach mieszkam i jak z mężem mamy okazje to spędzamy urlopy nad morzem ;D

K_A_M_A, JagoodkaK lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja u mojego lekarza prowadzącego też niczego bym się nie dowiedziała, dlatego chodzimy dodatkowo prywatnie... Na nfz nie dość że niczego konkretnego nie powie, to jeszcze nastraszy a tutaj muszę wprawdzie wyłożyć 150zł ale wychodzę spokojna i doinformowana:)

Rabarbarka jak bym miala mozliwosc to bym chodzila prywatnie :) tu nie ma czegos takiego jak w Pl ze idziesz soboe prywatnie do lekarza :)

rabarbarka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w szpitalu. Dzięki Bogu za te nowinki technologiczne bo mam was na tablecie. Muszę się tylko przyzwyczaić do dotykowej klawiatury. Ja wam wstawie zdjęcia z USG jak wrócę do domu. O ile będę umiała je z płyty zgrac.
    Karolina - mój widzę dzielnie goni twojego. :-) a o te problemy z oddychaniem zapytań na obchodzie.
    Ja tez mam mega spuchniete stopy. Wczoraj adidasow nie mogłam założyć.
    W ogóle to przy przyjęciu zbadali mnie i wyniki tragiczne. Ciśnienie 160/100 a puls 140. Nie wiem czemu się tak pogorszyło. Zrobili ktg i młody podobno tez ma za wysokie. Zaczynam się martwić. A moja mama dalej mi wmawia Wade serca.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, jaką akcję teraz miałam...sąsiad do mnie przybiegł bo spadł z drabiny i normalnie kciuk w drugą stronę, kość na zewnątrz...masakra...krew się lała... szybko zadzwoniłam po karetkę i po 2 min była u nas i go zabrali... maaasakra...
    Coś nade mną wisi bo mój mąż jeździ teraz do pracy rowerem i wrócił wczoraj z kolanem zdartym do mięsa, krew zaschnięta, spodenki zakrwawione - sierotka moja się wywrócił na rowerze wracając do domu.... i mu to odkażałam i opatrzyłam i w ogóle...

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • rabarbarka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Zapomniałabym:) Jeśli któraś używa bio oil'a to na mydeal.pl jest teraz fajna oferta:) 55zł za 200ml lub 99zł za 2x 200ml. Ja w rossmanie płaciłam 52zł za 125ml więc wydaje mi się, że się opłaca:) Ja już kupiłam:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści, moja wizyta dopiero we wtorek o 19-tej, ale boje sie bardzo. Od dawna juz nie widzialam królewny, ostatni raz w maju :( a na urlopie dała czadu i jednego wieczoru mialam taki skurcz, ze z bólu prawie zemdlalam i aż moj T płakał ze strachu. Dzięki Nospie mogłam po chwili sie ruszyć. Do tego to zebro... ehhhh nakrecam die glupia

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, będzie dobrze.. zobaczysz...!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka, tak sobie patrzę i w sumie podobne te nasze avatarki :D :)

rabarbarka, Nelus lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no podobne:) Tylko moja ma kinol większy i oko otwarte :) Mają podobne pozycje te nasze dzieciaki:)

Nelus, verynice lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to Ciocie Kochane Krzysio tak sobie słodko spał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:22

karolcia:)))), K_A_M_A, Migotka22, afrykanka, Diabla85, Io, Nelus, EmiBam, betinka, Gosia19, Paula55, kark, JagoodkaK, Ewi25, anulka81, Karolaaa91, rabarbarka, verynice, iwo_na, nenka, Zaczarowana, stardust87, magdzia26, BlackLuna, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karolinko muszę przyznać, że słodziaaaaak :D

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny coraz ciezej was nadrobic :)

Piekne brzuszki i piekne dzieciaczki :)

Kark jak by mi maz kupil na urodziny cos ze sprzetu gospodarstwa domowego to byl by biedny, na szczescie robi wczesniej rozesnanie i dostaje co co jest tylko dla mnie a nie ze wszystcy pozytek z tego maja.

Ja mam 172 i numer buta niestety 40/41 a mezus 182 i nr buta 43/44. Zobaczymy jak duza bedzie nasza Emilie :)

Ja wstaje zawsze w nocy kilka razy na siku, bo bardzo duzo pije w nocy ze wzgledu na bardzo suche powietrze.
    Ostatnio przez moje nocne obzarstwo nie moglam spac i ciezko mi bylo i wszytsko mnie bolalo…a wczoraj malo jadlam i sie nie obzeralam w nocy i spalam wysmienicie :) teraz bede zwracac uwage co i ile jem po 22.

ja mam wizyte za tydzien w czwartek i juz sie nie moge doczekac :)

Wisniami i czeresniami tylko mi smaka robicie :)

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ