X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Rabarbarko fajna dziewuszka a powiedz teraz po kim ma nosek??? ;)
    Szonka nie przejmuj się-widocznie tak ma być a teraz sobie odpoczzniesz ale masz fajnie... :)
    Karola już myślałam, że nie wrócisz, co tak długo?? ;) A ja nie wiem jak inni obstawiali ale ja 1850g to znak, że mam usg w oczach hehe, dobrze, że u Ciebie w porządku :)

Nosek ewidentnie po tatusiu :P
    Na wszystkich zdjęciach z dzieciństwa mój M ma taką wielką kichawę:) Teraz tez ma spory nos, ale nie jakiś ogromny, więc może jej też się "wyrówna" :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko wspaniale wiesci :) strasnie sie ciesze :)
    Krzys bedzie sporym chlopcem ale to chyba dobrze :) teraz spokojnie kochana, nie przekeczac sie i byle do terminu :)

Szonka no jestes zagadka kochana :P przypadek medyczny z ciebie nie do rozwiklania... Ale spoko masz sie za bardzo nie przejmowac to odetchnij... Zazdroszcze wyjazdu na mazury!!

Kaarolina, Szonka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tak wam zazdroszcze ze macie normalne wizyty :( ja nic o moim dziecku nie wiem... Ani ile wazy,ani czy ta nasza brzydka pepowina dziala jak nalezy... Jak moja szyjka... Wiem tyle ze sie rusza i serce bije... Ehhh...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jeżeli masz USG w oczach to i mi powróż :D
    w 21t0d ważył 390g ile będzie teraz? :)

relganlikx65a1ud.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ehh tak wam zazdroszcze ze macie normalne wizyty :( ja nic o moim dziecku nie wiem... Ani ile wazy,ani czy ta nasza brzydka pepowina dziala jak nalezy... Jak moja szyjka... Wiem tyle ze sie rusza i serce bije... Ehhh...

Ja u mojego lekarza prowadzącego też niczego bym się nie dowiedziała, dlatego chodzimy dodatkowo prywatnie... Na nfz nie dość że niczego konkretnego nie powie, to jeszcze nastraszy a tutaj muszę wprawdzie wyłożyć 150zł ale wychodzę spokojna i doinformowana:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabrbarka - normalnie zdjęcie stulecia!!!!!!!! Mała modelka Ci rośnie! Ja nie wiem, czy mnie wyobraźnia poniosła, ale widzę jej wielkie patrzące prosto 'w obiektyw' oko, zalotny uśmieszek i jakby łapką podbierała brodę :) Cudoooo!

Karolinka - normalnie Krzyś zawiódł ciotkę B. z wagą ;) Żarty żartami, ale bardzo się cieszę, że wszystko dobrze! I z szyjką też będzie dobrze na pewno.

Szonka - super wieści!!! Słyszałam o niejednej prawidłowej ciąży z plamieniami niewiadomego pochodzenia (w tym moja przez wiele pierwszych tygodni), więc na pewno dobrze gadają :) A Twoja kruszyneczka jeszcze może nadrobić wagę :)
    To teraz możesz spokojnie cieszyć się wakacjami!

A do mnie dzwoniła pani ze sklepu medycznego, że mają dla mnie już pas podtrzymujący. Kamień z serca, bo w niedzielę jedziemy nad morze, a bez niego to na plażę chyba mąż by mnie musiał na taczkach zawozić ;)

rabarbarka, Kaarolina lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    na allegro już nie trzeba mieć konta żeby kupować. Ja nie mam a dużo zakupów robię. Ale apteczne rzeczy najtaniej chyba wychodzą z apteki internetowej gemini.

Ja polecam tez aptekę wystrzałową dziwna nazwa ale mają również tanie kremy i emolienty kupiłam nawet osłonki z aventu bo w tej gemini wszytkiego tez nie ma ale ceny i w tej i w tej sa dobre :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Kama jeżeli masz USG w oczach to i mi powróż :D
    w 21t0d ważył 390g ile będzie teraz? :)

Wg mojego USG skoro jesteś w 30 tygodniu to... jakieś 1530g :P
    Ale czasem są skoki napięcia i sprzęt szwankuje-weź to pod uwagę :D

verynice, kark, Migotka22 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    My cały dzień zalatani zaraz bierzemy się za pieczenie karpatki;)
    WY ZAZDROŚCICIE mazur a ja na mazurach mieszkam i jak z mężem mamy okazje to spędzamy urlopy nad morzem ;D

K_A_M_A, JagoodkaK lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rabarbarka wrote:
    Ja u mojego lekarza prowadzącego też niczego bym się nie dowiedziała, dlatego chodzimy dodatkowo prywatnie... Na nfz nie dość że niczego konkretnego nie powie, to jeszcze nastraszy a tutaj muszę wprawdzie wyłożyć 150zł ale wychodzę spokojna i doinformowana:)

Rabarbarka jak bym miala mozliwosc to bym chodzila prywatnie :) tu nie ma czegos takiego jak w Pl ze idziesz soboe prywatnie do lekarza :)

rabarbarka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w szpitalu. Dzięki Bogu za te nowinki technologiczne bo mam was na tablecie. Muszę się tylko przyzwyczaić do dotykowej klawiatury. Ja wam wstawie zdjęcia z USG jak wrócę do domu. O ile będę umiała je z płyty zgrac.
    Karolina - mój widzę dzielnie goni twojego. :-) a o te problemy z oddychaniem zapytań na obchodzie.
    Ja tez mam mega spuchniete stopy. Wczoraj adidasow nie mogłam założyć.
    W ogóle to przy przyjęciu zbadali mnie i wyniki tragiczne. Ciśnienie 160/100 a puls 140. Nie wiem czemu się tak pogorszyło. Zrobili ktg i młody podobno tez ma za wysokie. Zaczynam się martwić. A moja mama dalej mi wmawia Wade serca.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, jaką akcję teraz miałam...sąsiad do mnie przybiegł bo spadł z drabiny i normalnie kciuk w drugą stronę, kość na zewnątrz...masakra...krew się lała... szybko zadzwoniłam po karetkę i po 2 min była u nas i go zabrali... maaasakra...
    Coś nade mną wisi bo mój mąż jeździ teraz do pracy rowerem i wrócił wczoraj z kolanem zdartym do mięsa, krew zaschnięta, spodenki zakrwawione - sierotka moja się wywrócił na rowerze wracając do domu.... i mu to odkażałam i opatrzyłam i w ogóle...

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • rabarbarka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Zapomniałabym:) Jeśli któraś używa bio oil'a to na mydeal.pl jest teraz fajna oferta:) 55zł za 200ml lub 99zł za 2x 200ml. Ja w rossmanie płaciłam 52zł za 125ml więc wydaje mi się, że się opłaca:) Ja już kupiłam:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści, moja wizyta dopiero we wtorek o 19-tej, ale boje sie bardzo. Od dawna juz nie widzialam królewny, ostatni raz w maju :( a na urlopie dała czadu i jednego wieczoru mialam taki skurcz, ze z bólu prawie zemdlalam i aż moj T płakał ze strachu. Dzięki Nospie mogłam po chwili sie ruszyć. Do tego to zebro... ehhhh nakrecam die glupia

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, będzie dobrze.. zobaczysz...!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka, tak sobie patrzę i w sumie podobne te nasze avatarki :D :)

rabarbarka, Nelus lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no podobne:) Tylko moja ma kinol większy i oko otwarte :) Mają podobne pozycje te nasze dzieciaki:)

Nelus, verynice lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to Ciocie Kochane Krzysio tak sobie słodko spał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:22

karolcia:)))), K_A_M_A, Migotka22, afrykanka, Diabla85, Io, Nelus, EmiBam, betinka, Gosia19, Paula55, kark, JagoodkaK, Ewi25, anulka81, Karolaaa91, rabarbarka, verynice, iwo_na, nenka, Zaczarowana, stardust87, magdzia26, BlackLuna, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karolinko muszę przyznać, że słodziaaaaak :D

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny coraz ciezej was nadrobic :)

Piekne brzuszki i piekne dzieciaczki :)

Kark jak by mi maz kupil na urodziny cos ze sprzetu gospodarstwa domowego to byl by biedny, na szczescie robi wczesniej rozesnanie i dostaje co co jest tylko dla mnie a nie ze wszystcy pozytek z tego maja.

Ja mam 172 i numer buta niestety 40/41 a mezus 182 i nr buta 43/44. Zobaczymy jak duza bedzie nasza Emilie :)

Ja wstaje zawsze w nocy kilka razy na siku, bo bardzo duzo pije w nocy ze wzgledu na bardzo suche powietrze.
    Ostatnio przez moje nocne obzarstwo nie moglam spac i ciezko mi bylo i wszytsko mnie bolalo…a wczoraj malo jadlam i sie nie obzeralam w nocy i spalam wysmienicie :) teraz bede zwracac uwage co i ile jem po 22.

ja mam wizyte za tydzien w czwartek i juz sie nie moge doczekac :)

Wisniami i czeresniami tylko mi smaka robicie :)

1usat5od00spirqc.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ