X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    betinka a na te skurcze to coś bierzesz? czy tak już ma być? trochę mnie to niepokoi, musze na następnej wizycie powiedzieć lekarzowi ale do wizyty jeszcze trzy tygodnie....

Anulka, ja ze skurczami wylądowałam w szpitalu w 26 tygodniu, bo dosłownie co kilka kroków miałam skurcz. Ładowali we mnie Nospę, Scopolan i Luteinę, które w sumie niewiele dały. Najważniejsze, żeby szyjka była ok. U mnie, mimo że tych skurczów mam tak dużo, szyjkę mam bardzo długą i zamkniętą, więc w moim przypadku te skurcze są kwestią tego, że ja jestem nieduża, a dziecko ogromne. Teraz biorę 2x dziennie magnez, a Nospę tylko wyjątkowo jeśli mam częste skurcze na leżąco, bo to cholerstwo (nospa) wcale nie jest bez znaczenia dla dziecka.
    Ale jeśli u Ciebie sporadycznie się pojawiają te skurcze, to nic się nie martw. Fizjologicznie na tym etapie ciąży można mieć 10 dziennie.

PS. Czkawkę mamy właśnie ;)

anulka81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, 2h mnie nie było i już nie ogarniam co która napisała :D Pamiętam tylko życzenia Stardust :D hehehe

Ewi - widziałam też te bodziaki i już nawet miałam je w ręku ale się powstrzymałam, bo mam za dużo ubranek dla małego :)

No i moja prawa stopa wygląda "prześlicznie" - jak u słonia :/ Cieszę się że mało muszę wychodzić i chodzę po domu na boso... Masakra...

Karolina - dawaj wieści z wizyty!
    Lo - cudne wiadomości <3 uwielbiam takie czytać!

Io, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz no ja to mam tak sporadycznie,ale ostatnio coraz częściej sie zdarza, mam nadzieję że wszystko jest ok.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik Wszystkiego Najlepszego :P

Lo to super że z twoim maluszkiem wszystko ok :)

Ewi znów są te bodziaki w biedronce? Jak tak to ja koniecznie muszę tam zajrzeć

Io, Fipsik lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Fipsik Wszystkiego Najlepszego :P

Lo to super że z twoim maluszkiem wszystko ok :)

Ewi znów są te bodziaki w biedronce? Jak tak to ja koniecznie muszę tam zajrzeć

są są :) tylko ja je dziś pierwszy raz wylukałam :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mam też te bodziaki tylko w innych wzorach i większy rozmiar, ale jak dorwę mniejsze to muszę kupić, tak właściwie to na rozmiar 68 mam bardzo mało rzeczy, trochę też na 74, najwięcej 56 i 62 ale też nie mam zamiaru robić takich zapasów do roku bo i tak nie miałabym gdzie trzymać :P
    Co niektóre to już chyba wyprawkę do 2 lat porobiły hehe ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    dzięki za odpowiedz no ja to mam tak sporadycznie,ale ostatnio coraz częściej sie zdarza, mam nadzieję że wszystko jest ok.

Kochana, na razie nie masz się czym denerwować! A bolesne w ogóle są? Gdyby się nagle nasiliły tak znacznie, to wtedy śmignij na IP, żeby szyjkę zbadali, a na razie policz ile ich masz w ciągu doby. Tak to już z nimi jest - im bliżej terminu, tym częściej macica się przygotowuje do godziny zero :) I jeśli nie bierzesz, to zacznij brać magnez. Magne B6 od Sanofi jest najlepszy dla ciężarnych, ostatnio babeczka w aptece mi powiedziała, że to jedyny, który jest zbadany z wynikiem bezpiecznym. 2x 2 tabletki (tylko rano po jedzeniu, bo się skończy w kibelku :D)

Niech ta Karolina już wraca!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 14:49

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81, ja też mam dośc częste skurcze, zwłaszcza gdy stoję/idę, dodatkowo silne skurcze łydek z rana. Biorę Magne B6 3 razy dziennie po 2 tabletki + nospę. Z szyjką na razie ok, ale lekarka mi ostatnio powiedziała, że lepiej zapobiegać jej skróceniu.
    Mnie bardzo pomógł pas podtrzymujący brzuszek, który już wcześniej zachwalałam :)

Wow, ale wysokie z Was dziewuchy. Ja przy większości z Was to karakan - 164cm :) Mój mąż 178cm, ale przy po rodzie ważył, aż 4,5kg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:00

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musze sie wybrać i ja do BiednejRomki :)
    Ja mam ubranka na 56, 62 i pare na 68. Większych nie mam ale już mam odłożone przez moją siostrę. Niestety nie mam gdzie ich trzymać.

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    No to musze sie wybrać i ja do BiednejRomki :)
    Ja mam ubranka na 56, 62 i pare na 68. Większych nie mam ale już mam odłożone przez moją siostrę. Niestety nie mam gdzie ich trzymać.
    ja mam najwięcej na 56 i 62, po trochu na 68 i 74, a teraz zamówiłam dwie bluzeczki na 80 żeby na przyszłą wiosne były bo wyprzedaże są na c&a i śliczne te bluzeczki.

Zastanawiam się, czy dobrze robicie kupując body z krótkim rękawkiem skoro nasze dzieci będą jesienne, to te krótkie rękawki to nie praktyczne będą.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! pochwalę się, dziś kocyk dla mojej Księżniczki przyszedł :) o taki: http://allegro.pl/womar-kocyk-zaffiro-100-bawelny-75x100-wzory-i4346478790.html kolor szary z różowym:)jest śliczny

7w3d 💔
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, ale naprodukowałyście... wieczorem Was nadrobie a teraz muszę się Wam pochwalić naszą ślicznotką:) Jesteśmy po USG 4d. Mała zdrowa, wszystkie wymiary w normie :D Waży 1880g, ma wieeelki nochalek i jak dla nas jest przecudna! Mogłabym tam leżeć godzinami i podglądać jak słodko się wierci, uśmiecha i wystawia jęzorek:) Do zdjęcia nawet na nas zerknęła:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9cac72f92de.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:02

Migotka22, madiiiii, assantea, iwo_na, K_A_M_A, justyna14, Kaarolina, betinka, Io, nick nieaktualny, nick nieaktualny, verynice, EmiBam, magdzia26, afrykanka, Nelus, Ewi25, JagoodkaK, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie.. wroce do domu to zabiore sie za nadrabianie Was :) no to Krzyz zostaje Krzysiem z pokazna armatka ;) cale szczescie przystopowal ze wzrostem wagi i wazy 1880g i tak jest troszke za duuzy ale coz.taki Jego urok ;) moj Gin powiedzial ze jak doniose do terminu to bedzie wazyl ponad 4kg :) szyjka dalej sie skraca ale lekarz powiedzial ze do 36tygodnia powinna wytrzymac ale mam sie oszczedzac dalej.. pochwale sie Wam moim spiacym Krolewiczem jak wrocimy do domu :) ni i za 3 tygodnie zaczne odstawiac luteine zobaczymy jak zareaguje na to moja szyjka :D
    Io mialam Ci pisac mi lekarz na ten uscisk w klatce piersiowej i trudnosci z oddychaniem kazal zglosic sie do lekarza rodzinnego zeby zrobili mi ekg..

Migotka22, madiiiii, rabarbarka, justyna14, Paula55, Io, nick nieaktualny, verynice, nick nieaktualny, magdzia26, afrykanka, Szonka, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Zanim nadrobię napioszę tylko, że właśnie wróciłam z IP. Pojechałam tam bo od ok. już 10 tyg mam plamienia, a ponieważ jutro wyjeżdżamy na tydzień na mazury (hura :) ), postanowiłam jednak upewnić się jeszcze czy wszystko ok. I niestety plamienia nadal pozostaja zagadką, już 5 lekarz nie wie co to jest. Powiedziano mi, że mam się nimi zbytnio nie martwić, bo skoro mam je już 10 tyg. i maluch rozwija się prawidłowo to widocznie nic groźnego i taka uroda tej ciąży. Nie wiem czy sie cieszyć czy nie w każdym razie nie jest źle :)

Wczoraj byłam na USG i maluszek ma się świetnie, wszystkie pomiary prawidłowe. Waży 1458g ( czyli raczej nieduży - 19 centyl).

A teraz już się grzecznie biorę za nadrabianie :)

madiiiii, Migotka22, rabarbarka, Kaarolina, justyna14, Paula55, betinka, Io, verynice, nick nieaktualny, magdzia26, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka jakie śliczności :D
    No i już kawał baby :)

rabarbarka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karolina w końcu :)
    Super, że wszystko dobrze. A Krzyś to naprawdę duży chłopak :D

Kaarolina lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko śliczne te kocyki! A mi wpadł w oko niebiesko-szary w grochy, bo taki bardziej chłopięcy ;)
    Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja tez mam kilka bodziaków z krótkim i raczej jak założę na nie pajacyk to będzie gitara bo z długim pod pajaca to raczej niewygodne dla dziecka i będą się te rękawki podwijać. Ja chyba mam więcej z długim, ale krótkie też zbieram ;) Mam też kilka t-shirtów na 74-80 co mi wpadły w ręce, może trafiłam z rozmiarówką i chłopak akurat przechodzi w lato :)

justyna14 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, ale ci zazdroszczę tych mazur :)
    A twój dzidziuś to taki maluszek okruszek ;)

Szonka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie super wiadomosci:) gratuluje :)

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarko fajna dziewuszka a powiedz teraz po kim ma nosek??? ;)
    Szonka nie przejmuj się-widocznie tak ma być a teraz sobie odpoczzniesz ale masz fajnie... :)
    Karola już myślałam, że nie wrócisz, co tak długo?? ;) A ja nie wiem jak inni obstawiali ale ja 1850g to znak, że mam usg w oczach hehe, dobrze, że u Ciebie w porządku :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ