X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    betinka a na te skurcze to coś bierzesz? czy tak już ma być? trochę mnie to niepokoi, musze na następnej wizycie powiedzieć lekarzowi ale do wizyty jeszcze trzy tygodnie....

Anulka, ja ze skurczami wylądowałam w szpitalu w 26 tygodniu, bo dosłownie co kilka kroków miałam skurcz. Ładowali we mnie Nospę, Scopolan i Luteinę, które w sumie niewiele dały. Najważniejsze, żeby szyjka była ok. U mnie, mimo że tych skurczów mam tak dużo, szyjkę mam bardzo długą i zamkniętą, więc w moim przypadku te skurcze są kwestią tego, że ja jestem nieduża, a dziecko ogromne. Teraz biorę 2x dziennie magnez, a Nospę tylko wyjątkowo jeśli mam częste skurcze na leżąco, bo to cholerstwo (nospa) wcale nie jest bez znaczenia dla dziecka.
    Ale jeśli u Ciebie sporadycznie się pojawiają te skurcze, to nic się nie martw. Fizjologicznie na tym etapie ciąży można mieć 10 dziennie.

PS. Czkawkę mamy właśnie ;)

anulka81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, 2h mnie nie było i już nie ogarniam co która napisała :D Pamiętam tylko życzenia Stardust :D hehehe

Ewi - widziałam też te bodziaki i już nawet miałam je w ręku ale się powstrzymałam, bo mam za dużo ubranek dla małego :)

No i moja prawa stopa wygląda "prześlicznie" - jak u słonia :/ Cieszę się że mało muszę wychodzić i chodzę po domu na boso... Masakra...

Karolina - dawaj wieści z wizyty!
    Lo - cudne wiadomości <3 uwielbiam takie czytać!

Io, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedz no ja to mam tak sporadycznie,ale ostatnio coraz częściej sie zdarza, mam nadzieję że wszystko jest ok.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik Wszystkiego Najlepszego :P

Lo to super że z twoim maluszkiem wszystko ok :)

Ewi znów są te bodziaki w biedronce? Jak tak to ja koniecznie muszę tam zajrzeć

Io, Fipsik lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Fipsik Wszystkiego Najlepszego :P

Lo to super że z twoim maluszkiem wszystko ok :)

Ewi znów są te bodziaki w biedronce? Jak tak to ja koniecznie muszę tam zajrzeć

są są :) tylko ja je dziś pierwszy raz wylukałam :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi mam też te bodziaki tylko w innych wzorach i większy rozmiar, ale jak dorwę mniejsze to muszę kupić, tak właściwie to na rozmiar 68 mam bardzo mało rzeczy, trochę też na 74, najwięcej 56 i 62 ale też nie mam zamiaru robić takich zapasów do roku bo i tak nie miałabym gdzie trzymać :P
    Co niektóre to już chyba wyprawkę do 2 lat porobiły hehe ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    dzięki za odpowiedz no ja to mam tak sporadycznie,ale ostatnio coraz częściej sie zdarza, mam nadzieję że wszystko jest ok.

Kochana, na razie nie masz się czym denerwować! A bolesne w ogóle są? Gdyby się nagle nasiliły tak znacznie, to wtedy śmignij na IP, żeby szyjkę zbadali, a na razie policz ile ich masz w ciągu doby. Tak to już z nimi jest - im bliżej terminu, tym częściej macica się przygotowuje do godziny zero :) I jeśli nie bierzesz, to zacznij brać magnez. Magne B6 od Sanofi jest najlepszy dla ciężarnych, ostatnio babeczka w aptece mi powiedziała, że to jedyny, który jest zbadany z wynikiem bezpiecznym. 2x 2 tabletki (tylko rano po jedzeniu, bo się skończy w kibelku :D)

Niech ta Karolina już wraca!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 14:49

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81, ja też mam dośc częste skurcze, zwłaszcza gdy stoję/idę, dodatkowo silne skurcze łydek z rana. Biorę Magne B6 3 razy dziennie po 2 tabletki + nospę. Z szyjką na razie ok, ale lekarka mi ostatnio powiedziała, że lepiej zapobiegać jej skróceniu.
    Mnie bardzo pomógł pas podtrzymujący brzuszek, który już wcześniej zachwalałam :)

Wow, ale wysokie z Was dziewuchy. Ja przy większości z Was to karakan - 164cm :) Mój mąż 178cm, ale przy po rodzie ważył, aż 4,5kg!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:00

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musze sie wybrać i ja do BiednejRomki :)
    Ja mam ubranka na 56, 62 i pare na 68. Większych nie mam ale już mam odłożone przez moją siostrę. Niestety nie mam gdzie ich trzymać.

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    No to musze sie wybrać i ja do BiednejRomki :)
    Ja mam ubranka na 56, 62 i pare na 68. Większych nie mam ale już mam odłożone przez moją siostrę. Niestety nie mam gdzie ich trzymać.
    ja mam najwięcej na 56 i 62, po trochu na 68 i 74, a teraz zamówiłam dwie bluzeczki na 80 żeby na przyszłą wiosne były bo wyprzedaże są na c&a i śliczne te bluzeczki.

Zastanawiam się, czy dobrze robicie kupując body z krótkim rękawkiem skoro nasze dzieci będą jesienne, to te krótkie rękawki to nie praktyczne będą.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o! pochwalę się, dziś kocyk dla mojej Księżniczki przyszedł :) o taki: http://allegro.pl/womar-kocyk-zaffiro-100-bawelny-75x100-wzory-i4346478790.html kolor szary z różowym:)jest śliczny

7w3d 💔
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, ale naprodukowałyście... wieczorem Was nadrobie a teraz muszę się Wam pochwalić naszą ślicznotką:) Jesteśmy po USG 4d. Mała zdrowa, wszystkie wymiary w normie :D Waży 1880g, ma wieeelki nochalek i jak dla nas jest przecudna! Mogłabym tam leżeć godzinami i podglądać jak słodko się wierci, uśmiecha i wystawia jęzorek:) Do zdjęcia nawet na nas zerknęła:)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9cac72f92de.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:02

Migotka22, madiiiii, assantea, iwo_na, K_A_M_A, justyna14, Kaarolina, betinka, Io, Gosia19, kark, verynice, EmiBam, magdzia26, afrykanka, Nelus, Ewi25, JagoodkaK, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie.. wroce do domu to zabiore sie za nadrabianie Was :) no to Krzyz zostaje Krzysiem z pokazna armatka ;) cale szczescie przystopowal ze wzrostem wagi i wazy 1880g i tak jest troszke za duuzy ale coz.taki Jego urok ;) moj Gin powiedzial ze jak doniose do terminu to bedzie wazyl ponad 4kg :) szyjka dalej sie skraca ale lekarz powiedzial ze do 36tygodnia powinna wytrzymac ale mam sie oszczedzac dalej.. pochwale sie Wam moim spiacym Krolewiczem jak wrocimy do domu :) ni i za 3 tygodnie zaczne odstawiac luteine zobaczymy jak zareaguje na to moja szyjka :D
    Io mialam Ci pisac mi lekarz na ten uscisk w klatce piersiowej i trudnosci z oddychaniem kazal zglosic sie do lekarza rodzinnego zeby zrobili mi ekg..

Migotka22, madiiiii, rabarbarka, justyna14, Paula55, Io, Gosia19, verynice, kark, magdzia26, afrykanka, Szonka, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Zanim nadrobię napioszę tylko, że właśnie wróciłam z IP. Pojechałam tam bo od ok. już 10 tyg mam plamienia, a ponieważ jutro wyjeżdżamy na tydzień na mazury (hura :) ), postanowiłam jednak upewnić się jeszcze czy wszystko ok. I niestety plamienia nadal pozostaja zagadką, już 5 lekarz nie wie co to jest. Powiedziano mi, że mam się nimi zbytnio nie martwić, bo skoro mam je już 10 tyg. i maluch rozwija się prawidłowo to widocznie nic groźnego i taka uroda tej ciąży. Nie wiem czy sie cieszyć czy nie w każdym razie nie jest źle :)

Wczoraj byłam na USG i maluszek ma się świetnie, wszystkie pomiary prawidłowe. Waży 1458g ( czyli raczej nieduży - 19 centyl).

A teraz już się grzecznie biorę za nadrabianie :)

madiiiii, Migotka22, rabarbarka, Kaarolina, justyna14, Paula55, betinka, Io, verynice, kark, magdzia26, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarka jakie śliczności :D
    No i już kawał baby :)

rabarbarka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Karolina w końcu :)
    Super, że wszystko dobrze. A Krzyś to naprawdę duży chłopak :D

Kaarolina lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko śliczne te kocyki! A mi wpadł w oko niebiesko-szary w grochy, bo taki bardziej chłopięcy ;)
    Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja tez mam kilka bodziaków z krótkim i raczej jak założę na nie pajacyk to będzie gitara bo z długim pod pajaca to raczej niewygodne dla dziecka i będą się te rękawki podwijać. Ja chyba mam więcej z długim, ale krótkie też zbieram ;) Mam też kilka t-shirtów na 74-80 co mi wpadły w ręce, może trafiłam z rozmiarówką i chłopak akurat przechodzi w lato :)

justyna14 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, ale ci zazdroszczę tych mazur :)
    A twój dzidziuś to taki maluszek okruszek ;)

Szonka lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie super wiadomosci:) gratuluje :)

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rabarbarko fajna dziewuszka a powiedz teraz po kim ma nosek??? ;)
    Szonka nie przejmuj się-widocznie tak ma być a teraz sobie odpoczzniesz ale masz fajnie... :)
    Karola już myślałam, że nie wrócisz, co tak długo?? ;) A ja nie wiem jak inni obstawiali ale ja 1850g to znak, że mam usg w oczach hehe, dobrze, że u Ciebie w porządku :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ