Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka81 wrote:betinka a na te skurcze to coś bierzesz? czy tak już ma być? trochę mnie to niepokoi, musze na następnej wizycie powiedzieć lekarzowi ale do wizyty jeszcze trzy tygodnie....
Anulka, ja ze skurczami wylądowałam w szpitalu w 26 tygodniu, bo dosłownie co kilka kroków miałam skurcz. Ładowali we mnie Nospę, Scopolan i Luteinę, które w sumie niewiele dały. Najważniejsze, żeby szyjka była ok. U mnie, mimo że tych skurczów mam tak dużo, szyjkę mam bardzo długą i zamkniętą, więc w moim przypadku te skurcze są kwestią tego, że ja jestem nieduża, a dziecko ogromne. Teraz biorę 2x dziennie magnez, a Nospę tylko wyjątkowo jeśli mam częste skurcze na leżąco, bo to cholerstwo (nospa) wcale nie jest bez znaczenia dla dziecka.
Ale jeśli u Ciebie sporadycznie się pojawiają te skurcze, to nic się nie martw. Fizjologicznie na tym etapie ciąży można mieć 10 dziennie.
PS. Czkawkę mamy właśnieanulka81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Matko, 2h mnie nie było i już nie ogarniam co która napisała
Pamiętam tylko życzenia Stardust
hehehe
Ewi - widziałam też te bodziaki i już nawet miałam je w ręku ale się powstrzymałam, bo mam za dużo ubranek dla małego
No i moja prawa stopa wygląda "prześlicznie" - jak u słoniaCieszę się że mało muszę wychodzić i chodzę po domu na boso... Masakra...
Karolina - dawaj wieści z wizyty!
Lo - cudne wiadomościuwielbiam takie czytać!
Io, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewi mam też te bodziaki tylko w innych wzorach i większy rozmiar, ale jak dorwę mniejsze to muszę kupić, tak właściwie to na rozmiar 68 mam bardzo mało rzeczy, trochę też na 74, najwięcej 56 i 62 ale też nie mam zamiaru robić takich zapasów do roku bo i tak nie miałabym gdzie trzymać
Co niektóre to już chyba wyprawkę do 2 lat porobiły hehe -
anulka81 wrote:dzięki za odpowiedz no ja to mam tak sporadycznie,ale ostatnio coraz częściej sie zdarza, mam nadzieję że wszystko jest ok.
Kochana, na razie nie masz się czym denerwować! A bolesne w ogóle są? Gdyby się nagle nasiliły tak znacznie, to wtedy śmignij na IP, żeby szyjkę zbadali, a na razie policz ile ich masz w ciągu doby. Tak to już z nimi jest - im bliżej terminu, tym częściej macica się przygotowuje do godziny zeroI jeśli nie bierzesz, to zacznij brać magnez. Magne B6 od Sanofi jest najlepszy dla ciężarnych, ostatnio babeczka w aptece mi powiedziała, że to jedyny, który jest zbadany z wynikiem bezpiecznym. 2x 2 tabletki (tylko rano po jedzeniu, bo się skończy w kibelku
)
Niech ta Karolina już wraca!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 14:49
anulka81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
anulka81, ja też mam dośc częste skurcze, zwłaszcza gdy stoję/idę, dodatkowo silne skurcze łydek z rana. Biorę Magne B6 3 razy dziennie po 2 tabletki + nospę. Z szyjką na razie ok, ale lekarka mi ostatnio powiedziała, że lepiej zapobiegać jej skróceniu.
Mnie bardzo pomógł pas podtrzymujący brzuszek, który już wcześniej zachwalałam
Wow, ale wysokie z Was dziewuchy. Ja przy większości z Was to karakan - 164cmMój mąż 178cm, ale przy po rodzie ważył, aż 4,5kg!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:00
anulka81 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
iwo_na wrote:No to musze sie wybrać i ja do BiednejRomki
Ja mam ubranka na 56, 62 i pare na 68. Większych nie mam ale już mam odłożone przez moją siostrę. Niestety nie mam gdzie ich trzymać.
Zastanawiam się, czy dobrze robicie kupując body z krótkim rękawkiem skoro nasze dzieci będą jesienne, to te krótkie rękawki to nie praktyczne będą.7w3d 💔 -
Witajcie kochane, ale naprodukowałyście... wieczorem Was nadrobie a teraz muszę się Wam pochwalić naszą ślicznotką
Jesteśmy po USG 4d. Mała zdrowa, wszystkie wymiary w normie
Waży 1880g, ma wieeelki nochalek i jak dla nas jest przecudna! Mogłabym tam leżeć godzinami i podglądać jak słodko się wierci, uśmiecha i wystawia jęzorek:) Do zdjęcia nawet na nas zerknęła:)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9cac72f92de.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 15:02
Migotka22, madiiiii, assantea, iwo_na, K_A_M_A, justyna14, Kaarolina, betinka, Io, Gosia19, kark, verynice, EmiBam, magdzia26, afrykanka, Nelus, Ewi25, JagoodkaK, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
My juz po wizycie.. wroce do domu to zabiore sie za nadrabianie Was
no to Krzyz zostaje Krzysiem z pokazna armatka
cale szczescie przystopowal ze wzrostem wagi i wazy 1880g i tak jest troszke za duuzy ale coz.taki Jego urok
moj Gin powiedzial ze jak doniose do terminu to bedzie wazyl ponad 4kg
szyjka dalej sie skraca ale lekarz powiedzial ze do 36tygodnia powinna wytrzymac ale mam sie oszczedzac dalej.. pochwale sie Wam moim spiacym Krolewiczem jak wrocimy do domu
ni i za 3 tygodnie zaczne odstawiac luteine zobaczymy jak zareaguje na to moja szyjka
Io mialam Ci pisac mi lekarz na ten uscisk w klatce piersiowej i trudnosci z oddychaniem kazal zglosic sie do lekarza rodzinnego zeby zrobili mi ekg..Migotka22, madiiiii, rabarbarka, justyna14, Paula55, Io, Gosia19, verynice, kark, magdzia26, afrykanka, Szonka, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam was
Zanim nadrobię napioszę tylko, że właśnie wróciłam z IP. Pojechałam tam bo od ok. już 10 tyg mam plamienia, a ponieważ jutro wyjeżdżamy na tydzień na mazury (hura), postanowiłam jednak upewnić się jeszcze czy wszystko ok. I niestety plamienia nadal pozostaja zagadką, już 5 lekarz nie wie co to jest. Powiedziano mi, że mam się nimi zbytnio nie martwić, bo skoro mam je już 10 tyg. i maluch rozwija się prawidłowo to widocznie nic groźnego i taka uroda tej ciąży. Nie wiem czy sie cieszyć czy nie w każdym razie nie jest źle
Wczoraj byłam na USG i maluszek ma się świetnie, wszystkie pomiary prawidłowe. Waży 1458g ( czyli raczej nieduży - 19 centyl).
A teraz już się grzecznie biorę za nadrabianiemadiiiii, Migotka22, rabarbarka, Kaarolina, justyna14, Paula55, betinka, Io, verynice, kark, magdzia26, nenka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Justynko śliczne te kocyki! A mi wpadł w oko niebiesko-szary w grochy, bo taki bardziej chłopięcy
Nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja tez mam kilka bodziaków z krótkim i raczej jak założę na nie pajacyk to będzie gitara bo z długim pod pajaca to raczej niewygodne dla dziecka i będą się te rękawki podwijać. Ja chyba mam więcej z długim, ale krótkie też zbieramMam też kilka t-shirtów na 74-80 co mi wpadły w ręce, może trafiłam z rozmiarówką i chłopak akurat przechodzi w lato
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Rabarbarko fajna dziewuszka a powiedz teraz po kim ma nosek???
Szonka nie przejmuj się-widocznie tak ma być a teraz sobie odpoczzniesz ale masz fajnie...
Karola już myślałam, że nie wrócisz, co tak długo??A ja nie wiem jak inni obstawiali ale ja 1850g to znak, że mam usg w oczach hehe, dobrze, że u Ciebie w porządku
Kaarolina lubi tę wiadomość