X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wszystkiego najlepszego i bezproblemowej ciąży do końca ciąży :):)

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wszystkiego naj, naj, naj! :)

Ja przed ciążą też często chodziłam na siusiu więc to dla mnie normalka, ale raz mały się tak ułożył na pęcherzu, że co się poruszyłam to aż z bólem do kibla biegiem.
    W nocy bywa różnie, zależy ile przed nocą wypiję ;)
    Kark, trzaskaj ciasta, kompoty, zobaczysz że raz dwa Ci wszystko pójdzie ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik! Sto lat kochana! I łatwego porodu bez kupy, bo pamiętam, że się o to martwiłaś :P

Fipsik, verynice, nenka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dzisiaj nic nie chce. Wypada się ubrać chociaż nie?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    miałam :) muszę to poćwiczyć w domu z mężem bo kiepsko oddycham:)

mi też raz wychodzi a raz nie, na każdym spotkaniu co tydzień nas z tego magluje :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik wyszstkiego naj :)

Fipsik lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie cos na temat kosmetykow Emolium dla dzieci?
    Zastanawiam sie nad plynem do kapieli, szamponem od nich..gdzies czytalam
    ze sa super.. Teraz mam ograniczony dostep do neta, wiec jak cos wiecie to piszcie:)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik samych radosnych chwil! :)
    juhu już za godzinkę wizyta :D

Fipsik, Paula55, Migotka22, betinka, verynice, justyna14, nenka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wszystkiego dobrego :)
    A ja na chwile do sklepu wyszlam a tu masz babo placek trzeba bylo nadrabiac :)
    W koncu kupilam mojemu na te nieszczesne imieniny butelke whisky :) niech ma na jutrzejsze meczowe posiedzenie :)
    A teraz dalej opierdzielam czeresnie :)

Widze ze sie chwalimy wymiarami.... :) ja to kurdupel jestem :p mam tylko 163 cm i stope 38 :)
    A moj ma ponad 180 i stope 43 o ile dobrze pamietam wiec nie liczymy na wielkoluda :P

Kark ja chetnie nawet nie przetworzone wisńie i czeresnie przyjme bo u nas jak za zboze kasuja :/

A jesli o siku idzie... W nocy wogole nie wastaje albo raz jak duzo wieczorem wypije :)
    A w dzien... W sumie nie licze ale tez nie za czesto :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale brzuszkiem :)
    1q0kno.jpg

Io, Ewi25, betinka, kark, K_A_M_A, Paula55, iwo_na, Fipsik, stardust87, verynice, rabarbarka, assantea, Karolaaa91, magdzia26, EmiBam, afrykanka, Nelus, nenka, doti77 lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - wszystkiego naj! ( ale życzeń Stardust to chyba nikt nie pobije :P)

Ja już po USG. Mój dzidek waży 1600 g i jest troszkę ponad normą. Ma za to wielkiego pitola, którego nam pani nawet w 3D pokazała :P
    Na buzi już pulchniutki. Niech mi teraz teściowa powie, że jest brzydki!
    Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że Pani powiedziała, że jest zdrowy jak rybka i daje nam 98% na to, że urodzi się zdrowy, a jeśli będzie coś nie tak to nic co by mogło jego życiu zagrażać. Wiem, że wszystko się może zdarzyć ale bardzo mnie uspokoiła. Zwłaszcza, że tu u nas ona jest bardzo znana i szanowana. Pracuje w Matce Polce.

Teraz jadę do szpitala. Już mnie głowa boli na samą myśl.

Ewi25, Migotka22, betinka, kark, Fipsik, stardust87, verynice, justyna14, rabarbarka, magdzia26, afrykanka, Nelus, dba, nenka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Uffff, nadrabiałam 40 minut!
    Mati wczoraj też jakąś wściekliznę miał, a wieczorem to już w ogóle ładował mi nóżki i rączki gdzie popadło.

Fipsik - wszystkiego wyłącznie najlepszego!!! Zdrówka, łatwego porodu i zdrowego dzidziusia!

Karolina, Migotka - udanych wizyt! Karolina, pamiętaj, że obstawiam 2100g :D

Jagoodka - żebro może Ci pękło przez rosnący brzuch? Czytałam, że ból żeber przez wypychający je brzuch to normalna rzecz, a skoro masz siniaka, to rzeczywiście jakby pękło...

Anulka81 - przy przeciąganiu boba to twardnienie z trudnością oddychania to po prostu skurcz :) Ja mam tą przyjemność kilka-kilkanaście razy dziennie bez przeciągania.

Co do czkawki, to u nas pierwsza była w 24 tygodniu, od tego czasu codziennie przynajmniej 1-2x i często trwa wiele minut, a zdarza się, że mój mąż czuje ją na plecach jak leżę do niego przytulona. Szczerze nie lubię tego uczucia ;)

Co do wymiarów, to ja 169cm, 49kg i stopa 37, mąż 174 cm, 75 kg i stopa 41. Przy urodzeniu ja 4100g, on 3033g i lekarka mi powiedziała, że Mati jest wielki po mnie, bo podobno waga urodzeniowa po rodzicu którymś.

A słuchajcie, co do diety cukrzycowej, to naprawdę warto się zaopatrzyć w książkę pana Montignaca. On jest diabetologiem, napisał bardzo mądrą książkę w tym temacie, wytłumaczone o co w tym wszystkim chodzi, z przepisami. Mój szwagier ma cukrzycę wykrytą w wieku 19 lat. Miał dużą nadwagę przez lata aż trafił na tą książkę i odkąd wg niej się odżywia - waga idealna, a co najważniejsze używa duuuużo mniej insuliny! http://www.montignac.com/pl/
    On akurat miał książkę 'Jeść aby schudnąć' czy coś takiego, na początku dział ściśle wg planu, a od kilku lat odżywia się po prostu wg zasad, czego z czym nie wolno łączyć, co omijać ze względu na wysoki indeks glikemiczny produktów.

EDIT:
    Lo - to wspaniale, że dzidziuś zdrowy i dorodny, to najwazniejsze! Trzymaj się dzielnie ze szpitalem, pamiętaj że to dla Waszego dobra. Czekamy na Ciebie z niecierpliwością!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:55

anulka81, Io, Fipsik, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo genialne wiesci :) ale super uslyszec od lekarza takie zapewnienia ze dzidzia zdrowa:)
    Powodzenia w szpitalu i w miare mozliwosci dawaj znac co i jak :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to ja obstawiam 1950 g :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik kochana spełnienia najskrytszych marzeń :*

Stardust ja na pewno nie podarowałabym ci wagi bo bałabym się następstw, czyt. "zemsty" :P

Lo gratuluję udanej wizyty i zdrowego kluseczka :) ciekawe ile mój waży?

Anulka fajny brzusio :)

Karolina już się tam wizytuje :) ale jej zazdroszczę :P

To mój dzidziuś ma pole do popisu bo ja mam 162cm i na ogół 51kg, a M 186cm i ważył 106kg- grubasek, ale schudł od stycznia i waży 84kg :D

Betinka to jeżeli waga po którymś rodzicu to u mnie kluska nie będzie...ja miałam 2250 i 50cm, a M 3000 i 54cm :)

anulka81, Kaarolina, Io, Fipsik lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam fajnie ze chodzicie na wizyty, tez bym moja kruszynke chciala zobaczyc musze czekac az sie urodzi:) od kilku dni tak mnie leb boli ze nawet poduszka mi przeszkadza tak sie zastanawiam czy nie jakies cisnienie przypadkiem. Nigdy nie mialam z tym problemu bo zawsze mam niskie u mnie norma to 100/60. Przed wczoraj bylam u poloznej a tez wtedy bolala mnie glowa i mialam 120/53 takie troszke dziwne , ale jest ok. Musze chyba zakupic cisnieniomierz. A co do wymiarow dzidzi to moja ma ponoc bardzoo dlugie nogi , Pani Dr 3 razy mierzyla i nie mogla uwierzyc ze nogi tak wyprzedzaja reszte hehe. To na pewno po mnie, ja mam po swojej mamie a moja mala widac tez sie zalapala na nogi do nieba :) A co do wymiarow to ja przed ciaza wazylam 60-64 ( w zaleznosci od pory roku) wzrost 176 a moja chlopina 125 kg!! i 190 cm . takze nasza mala moze nie byc wcale taka mala hehe:) dzis mierzylam brzucho i 110 cm masakra a najmlodsza z was jestem jestem wzgledem wieku ciazowego!!Zamykam liste bo mam termin 29 wrzesnia ale z usg od samego poczatku mam termin na 21 wrzesnia takze zobaczymy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 13:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do sikania w nocy to przed wczoraj pobilam swoj rekord i wstalam 6 razy!!Dzis na szczescie tylko 2 ;)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak waga po którymś z rodziców to ja miałam 3200g i 52cm (urodziłam się w 35tyg ciąży), a mój mąż 4200g i 56cm. Ciężko powiedzieć co z nas wyjdzie :P

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka a na te skurcze to coś bierzesz? czy tak już ma być? trochę mnie to niepokoi, musze na następnej wizycie powiedzieć lekarzowi ale do wizyty jeszcze trzy tygodnie....

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś po pojemnik na posiew moczu to od razu zaleciałam do biedronki i za 12,99 zł kupiłam body 3 pak :) gatunkowo nawet nawet są :)

33v16w7.jpg

2e6epkx.jpg

betinka, Paula55, justyna14, rabarbarka, kark, Io, EmiBam, Gosia19, stardust87 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ