X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    iwo_na czemu ci smutno?

Długo by opowiadać... Może jutro bedzie lepiej.

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka można schudnac w ciąży, każda kobieta to liczy że będzie ciągle tyla :) dziecko to zawsze weźmie od matki to co mu potrzeba, dobrze że to są takie małe pasożyty i z reguły my mamy niedobory, a nie dziecko :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde czlowiek sniadania zjesc nie moze bo tak produkujecie :)

Dzien dobry :) ja sie sredńio wyspalam ale zle ńie jest. Plecy mi zaczynaja dokuczac...

Betinka no mecz byl wyborny wczoraj :) na końiec to az piszczalam z emocji hahaha. A moj sobie z synem dyskutowal :)
    Takie mecze to ja rozumiem :)
    Szczesliwej i bezpiecznej podrozy nad morze kochana!!! Relaksuj sie :)

Karolinka dobre podejscie po tym jak cie maz skwitowal :) moj wczoraj nie byl lepszy :P

Kurde i juz nie pamietam kto co pisal...

Aaa kark milego dnia w plenerze :) my mimo ogladania meczow i chrupek (chipsow nie lubie za bardzo) tez mamy dzis aktywny dzien :) wszystko mozna pogodzic :)

My zaraz jedziemy na shopping wiec trzymac kciuki zeby udalo sie cos upolowac ;)
    Milego dnia i buziaki :)

magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Ja tez mam dola. Az mi się wyc chce. Ciśnienie mam juz dużo niższe i liczylam ze dziś lub jutro mnie wypuszcza a kobitka na obchodzie powiedziała ze o tym ma zdecydować lekarz i do pon muszę czekać. To kto do diabla chodzi na obchód? Nie lekarze? Umrę tu chyba takie nudy. Do tego mam dziś imieniny i liczylam ze spedze je jakoś przyjemniej. :( najbardziej denerwujace ze nic juz mi nie robią tylko ciśnienie mierzą.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj skurcze to i mnie zaczynają męczyć od dwóch dni, czasami potrafię się 2 razy w ciągu nocy zerwać bo takiego skurcza dostanę :/

a powiedzcie mi dziewczyny bo ja ciśnienie mam niskie nawet bardzo ale za to puls mam prawie 100, to normalne czy mam się zacząć stresować?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry.

Ja tez mam dola. Az mi się wyc chce. Ciśnienie mam juz dużo niższe i liczylam ze dziś lub jutro mnie wypuszcza a kobitka na obchodzie powiedziała ze o tym ma zdecydować lekarz i do pon muszę czekać. To kto do diabla chodzi na obchód? Nie lekarze? Umrę tu chyba takie nudy. Do tego mam dziś imieniny i liczylam ze spedze je jakoś przyjemniej. :( najbardziej denerwujace ze nic juz mi nie robią tylko ciśnienie mierzą.
    kochana, trzymaj się jakoś. W szpitalach zawsze się doła łapie. A nie wypuszczą pewnie, bo musisz 3 dni siedzieć, żeby za Ciebie zapłacili, a w weekendy nie wypuszczają.. też tak kiedyś siedziałam. Ważne, że wszystko dobrze z ciśnieniem. Nie denerwuj się, bo znowu skoczy :P

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io przykro mi, że tak spędzisz imieniny, ale mimo wszystko życzymy Ci wszystkiego co najlepsze! Przede wszystkim łatwego porodu, zdrowego Kubusia i duuużo miłości w udanym związku!

Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    oj skurcze to i mnie zaczynają męczyć od dwóch dni, czasami potrafię się 2 razy w ciągu nocy zerwać bo takiego skurcza dostanę :/

a powiedzcie mi dziewczyny bo ja ciśnienie mam niskie nawet bardzo ale za to puls mam prawie 100, to normalne czy mam się zacząć stresować?
    ja to nie wiem, ale jak się stresować będziesz to jeszcze bardziej Ci skoczy :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo- trzymaj sie w tym szpitalu, poczytaj cos lub posluchaj to czaz szybciej minie.
    Czarnulka-ja w przeciagu 2tygodni waze mniej 2kg..
    Wiec mozna tez i w ciazy gubic kg

Io lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ze szpitala.
    IO wszystkiego najlepszego, dużo, dużo zdrowka! Trzymaj się dzielnie :-)
    Ja też muszę być do poniedziałku, właśnie był mój gin i mi mówi ze przekaże pani dr. Żeby mnie wypuściła w pon na ta obronę a ja do niego ze wczoraj mi przesuneli obronę i mam w czwartek a lekarz no to wyjdziesz w czwartek ale się śmiał wiec mu powiedziałam ze to nie sprawiedliwe żeby mnie karal za szczerość i w końcu powiedział ze wyjdę w poniedziałek. Teraz czekam czy mi dziś tez podłącza kroplowke z magnezem, nospę juz dostałam. Skurcze się wyciszyly. Oby wszystko wróciło do normy. Mam śliczne zdjęcie usg buźki małego ale nie mogę opanować wrzucenia na forum prosto z telefonu hmm....

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)

Widze,ze problemy ze spaniem ma coraz wiecej mamus :(

Wracajac do mieszkania w RPA. Jak dalam na fb pierwsze zdjecie z tad,( a byla to impreza firmowa, ktora byla na 23 pietrze z pieknym widokiem na miastao) to kolezanka skomentowala, a ja myslalm ze tam zwierzeta beda biegaly ;)

Z golym biustem mozna spotkac tylko zuluski w tych wioskach etnicznych i to tylko panny , ktore szukaja mezow. Juz po zareczynach musze sie okryc ;)

Ja ide jutro na grilla do parku :) Ciesze sie bo spotkam duzo dawno nie widzianych znajomych. Dzisiaj niestety musze dalej w ksiazkach sleczec, ale nie jest tak zle.

Zycze wam pieknego weekendu z wspanila pogoda :)

1usat5od00spirqc.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

Skurcze upierdliwce, mi dzis w nocy pierwszy raz przytrafil sie taki mocny:/
    Nie mam pojecia czym to spowodowane..
    Co do cisnienia to nie pomoge bo moje od poczatku jest bardzo dobre, ostatnio mialam 120/70..
    Pytalas poloznej o ten puls?

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Skurcze upierdliwce, mi dzis w nocy pierwszy raz przytrafil sie taki mocny:/
    Nie mam pojecia czym to spowodowane..
    Co do cisnienia to nie pomoge bo moje od poczatku jest bardzo dobre, ostatnio mialam 120/70..
    Pytalas poloznej o ten puls?

no właśnie nie, jakoś wyleciało mi z głowy, w następny czwartek zapytam się, a niskie ciśnienie ja miałam zawsze więc ono mi odpowiada :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo I Anulka trzymajcie sie :) W koncu to tylko kilka dni i bedziecie w domu. Maluszek jest najwazniejszy no i wasze zdrowie tez.

Lo duzo zfrowka i wszystkiego naj, naj , naj najlepszego :) Spelnienia marzen.

Io, anulka81 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide zobazcyc moze kolo domu biega jakas zeberka albo antylopa, to upoluje i bede miala jedzenia na caly dzien :) Przeciez mieszkam w Afryce ;)

Sorry, ale nie moglam sie powstrzymac. Czasem glupawka mnie dopada ;)

betinka, magdzia26, verynice, Nelus lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Io wszystkiego naaaaajlepszego :) Biedna, oby jak najszybciej zleciał Ci pobyt w szpitalu.

Mnie na ostatniej wizycie lekarka pytała właśnie, czy zdarza się, że skurcze wybudzają mnie w nocy. Ponieważ ze 2 razy tak właśnie się stało, kazała mi brać Magne B6 i do tego nospę, zwłaszca że męczą mnie też poranne skurcze łydek.

My dzisiaj jedziemy wybierać płytki do nowego domku. Mam nadzieję, że nie dostanę oczopląsu i starczy mi cierpliwości :D

Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Strasznie gorąco, normalnie bez sił jestem eh. Mnie też ostatnio budzą skurcze nóg, upierdliwe to bardziej niż sikanie w nocy. Miłego dnia wszystkim:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 11:32

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    A moje Maleństwo waży tylko 1250g! A ja w ciągu tygodnia schudłam 1 kg. Raczej nie jest to normalne, aby chudnąć w ciąży :(

No to mozliwe, ze Twoja dzidzia jest z tych drobniejszych, pamietaj ze teraz moze jeszcze duuuuuzo nadrobic i jeszcze pamietaj o bledzie pomiarowym :) Swoja waga sie nie martw, bo u mnie waga 18kg na plusie stanela juz jakis czas temu, wiec ja chudne, a dzidzia rosnie.

Diabla, a w ktorym tygodniu jestes? Nie mam cierpliwosci odliczac ;) Super,ze wszystko ok!

Lo, bo wiesz co, wypisow w weekend to z reguly nie ma :( (chyba tylko kobiety z noworodkami wychodza, jak jest wszystko ok). Potrzebny jeet lekarz prowadzacy do wypisu, tak mi w 2 szpitalach mowili.
    Anulka, widzisz jak szybciutko Ci minely skurcze! Mnie wypuscili w podobnym stanie,co przyjeli ;)
    Badzcie dzielne,dziewczynki, juz zaraz poniedzialek i do domku :)

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

Nie denerwuj sie, szybki puls to podobno czesta przypadlosc w ciazy. Ja mam cisnienie trupa zwykle (nawet 86/59 mi sie zdarza), a puls bardzo czesto mam powyzej 100. Wyslali mnie nawet do kardiologa na wszelki wypadek na konsultacje i wszystko jest w porzadku. Nadal mam czeste kolatania, ale tak juz podobno musi byc. We wrzesniu ma przejsc :)
    Zauwazylam jedna zaleznosc - kiedy pije malo wody, to wtedy puls bardziej szaleje i sie troche uspokaja, jak wychyle ze 2 szklanki wody.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja składam wszystkim świętującym dzisiaj Karolinom samych radosnych chwil :) i spełnienia marzeń oraz wszystkiego co najlepsze :)

Io, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ