Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Afrykanka powodzenia na polowaniu hehehehe
uśmiałam się normalnie ale fakt faktem ja jak myślę o Afryce to widzę dokładnie to co większość chatki dzikie zwierzęta i babki gołymi piersiami
ahhh te stereotypy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 12:12
afrykanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwi25 wrote:oj skurcze to i mnie zaczynają męczyć od dwóch dni, czasami potrafię się 2 razy w ciągu nocy zerwać bo takiego skurcza dostanę
a powiedzcie mi dziewczyny bo ja ciśnienie mam niskie nawet bardzo ale za to puls mam prawie 100, to normalne czy mam się zacząć stresować?
kochana jak cisnienie jest niskie to puls wlasnie powienien byc wyzszy bo serce ma wiecej pracy wtedy i musi dotlenic organizm. Przerabiam to u kadiologa kilka razy bo swego czasu mialam male problemy z sercem na tle nerwowym na studiach:)
A tak pozatym DZIS IMIENINY KAROLINY WIEC WSZYSTKIM SWOIM IMIENNICZKOM DUZO ZDROWKA I PODODY DUCHA W TYCH OSTATNICH MIESIACACH:) 100 LAT!!!
Io, kark lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Karola może przedobrzylas z tabletkami
a tabletki i tak muszę brać
chyba że takie niziutkie będzie się przez kilka dni utrzymywać to zadzwonie do Gina czy zmniejszyć dawkę
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kochane Karolinki i inne świętujące mamusie, spełnienia marzeń i spokojnego konca ciąży, byście już niebawem mogły się cieszyć zdrowymi maluszkami :*
Dobra moj T sprzata a ja muszę wracać do kuchni i szykiwac impreze rodzinna...karolcia:)))), Io, kark lubią tę wiadomość
-
betinka wrote:Nie denerwuj sie, szybki puls to podobno czesta przypadlosc w ciazy. Ja mam cisnienie trupa zwykle (nawet 86/59 mi sie zdarza), a puls bardzo czesto mam powyzej 100. Wyslali mnie nawet do kardiologa na wszelki wypadek na konsultacje i wszystko jest w porzadku. Nadal mam czeste kolatania, ale tak juz podobno musi byc. We wrzesniu ma przejsc
Zauwazylam jedna zaleznosc - kiedy pije malo wody, to wtedy puls bardziej szaleje i sie troche uspokaja, jak wychyle ze 2 szklanki wody.
moje najniższe ciśnienie było 69/41, przespałąm prawie cały dzień wtedywoda dobra jest właśnie na podniesienie ciśnienia.
-
Kaarolina wrote:hehe mnie dobija ta pogoda o 8 rano było już 25 stopni teraz to pewnie już gruuubo ponad 30 nocka nie przespana i dlatego takie ciśnienie
a tabletki i tak muszę brać
chyba że takie niziutkie będzie się przez kilka dni utrzymywać to zadzwonie do Gina czy zmniejszyć dawkę
Karola, a może jak Cię mąż zdenerwuje, to wtedy Ci spada?
Ale to naprawdę cudowne info, że spadło i idzie ku dobremu! A jak Twoje skurcze?
Kuuuurde, powinnam już ostre pakowanko uskuteczniać, a co robię? Leżę, popijam kawkę i opycham się miksem minibatonikówMati zachwycony, aż wierzga kopytkami jak podniecony konik
karolcia:)))), magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
karolcia:)))) wrote:kochana jak cisnienie jest niskie to puls wlasnie powienien byc wyzszy bo serce ma wiecej pracy wtedy i musi dotlenic organizm. Przerabiam to u kadiologa kilka razy bo swego czasu mialam male problemy z sercem na tle nerwowym na studiach:)
A tak pozatym DZIS IMIENINY KAROLINY WIEC WSZYSTKIM SWOIM IMIENNICZKOM DUZO ZDROWKA I PODODY DUCHA W TYCH OSTATNICH MIESIACACH:) 100 LAT!!!
dobrze wiedzieć to już się nie bede tak tym martwićkarolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
Hej
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Karolin.
Kaarola - teraz jak odstawisz dopegyt, to ciśnienie i tak wzrośnie dopiero po tych 2-3 tyg ;p, mówiłam że tak działaCieszę się, że na Ciebie też już podziałało. Ja też mam niziutkie, to sobie pozwalam na kawkę z rana
Puls w ciąży wzrasta do 100 lub nawet więcej przez to, że mamy dużo więcej krwi krążącej w organizmie. Przejdzie kilka tygodni po porodzie.
Skurcze łydek są nie tylko od braku magnezu, ale także od ucisku macicy na żyłę główną dolną - niestety nie ma to rady oprócz leżenia ze zgiętymi ciut nogami na lewym boku.
Wy macie doły, bo mąż coś powiedział albo tak poprostu? To może was pocieszę. W poniedziałek mam pogrzeb, na który będę jechać 4 godziny w jedną stronę. A ma być upał. Przede mną kilka ciężkich dni...magdzia26, Io, kark lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
Witam się z Wami w ten upalny dzieńWszystkim naszym Karolinom życzę wszystkiego najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeń
Lo - Tobie kochana także wszystkiego naj naj naj :*
Dziś na obiad robię naleśniki z twarogiem, borówkami i malinamiz serkiem waniliowym na górze
Mniam
A na deser mam te tęczowe galaretki i lody
A dziewczynom z puchnącymi nogami polecam spray - mąż mi go dzisiaj kupił w aptece - jest rewelacyjny bo super chłodzi, bezpieczny dla kobiet w ciąży i bardzo wygodny w stosowaniu bo nie trzeba go wsmarowywać i czekać aż wsiąknie jak normalne żele.. ja jestem nim zachwycona, kosztuje ok. 17 zł, o taki:
Wczoraj jeszcze byliśmy z naszym psiakiem u weterynarza - oczywiście w kolejce nikt nas nie przepuścił..zaszczepiliśmy go na komplet chorób+wścieklina (100zł!!) i Pan go gruntownie obejrzał... i tak jak się domyślałam, jego oczy są lekko zamglone...okazuje się że mogą to być początki zaćmy... i teraz muszę mu 2 razy dziennie kropić krople do oczu aby spowolnić/zatrzymać ten proces mętnienia oczu... oj jak z dzieckiem z tym moim psem
Miłego weekendu dziewczyny!karolcia:)))), magdzia26, Io, JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość
-
Kochane, znalazłam taki artykuł i aż mnie zmroziło:
http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,16254396,Nieludzkie_narodziny_Julity.html#TRrelSST
Kojarzę, że kilka brzuchatek mieszka na Śląsku, więc może warto rozważyć omijanie tego szpitala, tak na wszelki wypadekhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnybetinka wrote:Kochane, znalazłam taki artykuł i aż mnie zmroziło:
http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/1,137474,16254396,Nieludzkie_narodziny_Julity.html#TRrelSST
Kojarzę, że kilka brzuchatek mieszka na Śląsku, więc może warto rozważyć omijanie tego szpitala, tak na wszelki wypadek
jakby mi ktos skaleczyl tak dziecko to bym we wszytskich serwisach iformacyjnych byla bo bym huYa pociela!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 13:50
-
betinka wrote:Kochane, znalazłam taki artykuł i aż mnie zmroziło:
Kojarzę, że kilka brzuchatek mieszka na Śląsku, więc może warto rozważyć omijanie tego szpitala, tak na wszelki wypadek
nie darowałam bym lekarzowi, wszystkie gazety i tv by o tym wiedziały, bez przesady, idąc rodzić masz od swojego lekarza zaświadczenie, że koniecznie musi być cesarka a inni lekarze mają to daleko w dupie... tragedia... -
Witam:)
nawet nie jestem w stanie doczytać tego artykułu. Samo słowo kleszcze koło słowa dziecko wzbudza we mnie negatywne emocje. W życiu nie pozwolę na użycie kleszczy w stosunku do mojego dziecka. To jakiś dramat!! A rozcięcie głowy przy cc? do sądu od razu bym poszła, dziady pieprzone, obiboki i tępaki a nie lekarze!
Aż mi ciśnienie skoczyło!
Wracając do milszych spraw: Karolinki wszystkiego dobrego, przesyłamy z Oleńką moc buziaczków:)
karolcia:)))), Io, kark lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Przeczytalam artykul, az mi cisnienie podnioslo. Ja nie klne, ale (sorry dziewczyny) kurwa mac kto uzywa dzisiaj kleszczy? To tutaj u mnie i w wiekszosci krajow na swiecie nikt nie uzywa, to sa przedmioty muzealne.
z drugiej strony jak mozna maluszka przeciac przy cesarce, kt0 to wogole robil? jakis laik? Jak mozn w ogole tak postapic z kobieta? Polska, kraj EU od ponad 10 lat a barbarzynskie metod, zero szacunku dla kobiety, zero akceptacjii decyzjii innych lekarzy i najgorsze zero bezpieczenstwa dla maluszka.
Na miejscu tej mamy jaj juz chyba Ewi powiedziala zawiadomola bym wszystkie media lacznie z tv i dazylabym aby ta osoba zadnego porodu nie przyjela.
Sorry dziewczyny ale po prostu nie moglam wytrzymac, musialam napisac.justyna14 lubi tę wiadomość