X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm kiedy u nas sie zrobi pogoda zeby nad morze jechac sie wygrzac?? :)
    Moze jak moj bedzie mial urlop?? Hehe :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i tylko ze wzgledu na ta mysl ze bedzie juz prawie ze idealnie wytrzymuje tutaj ;)
    Ja mam dla Krzysia identyczna bluze i polo jak ma Tatus az sie nie moge doczekac az Ich tak zobacze :D

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za wszystkie życzenia i słowa pocieszenia. Teraz żyje nadzieja ze w poniedziałek będzie kobitka która mnie przyjmowała i juz wyjde. Miałam dzisiaj gości a dziewczyny na sali fajne wiec jakoś przeżyje. One juz czekają na porody. Mnie dzisiaj pielęgniarki przez pomyłkę chciały zabrać na probe oksytocynowa. Dobrze ze wiem co to jest i się nie dalam. ;)

Paula -rewelacyjne zakupy :-)

Ja tez życzę wszystkim pozostałym Karolinom wszystkiego naj naj.

Paula55, ofcooo lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wizycie w szpitalu w Wałbrzychu. Położna przeprowadziła nas przez oddziały, toalety:-) sale porodowe i poporodowe, aż byłam zdziwiona, że tyle chętnych żeby to obejrzeć było :-) niestety położna główna nie chciała przyjść do grupy i odpowiedzieć na pytania, ale ja jak wróciliśmy na sam dół do poczekalni dopchałam się spowrotem do niej i mogłam zapytać o to co potrzebowałam :-) trochę jestem spokojniejsza po rozmowie z nią, sale czyste, szpital zadbany no i mają znieczulenie :-) musze jeszcze do anestezjologa się umówić na wywiad przed podaniem znieczulenia i od razu podskocze do ordynatora zapytam o możliwość rodzenia z konkretną położną (tą z którą rozmawialiśmy) nie wiem tylko ile to może kosztować ale mam nadzieje, że cena nie zbije mnie z nóg. Do szpitala mamy 70 km więc trzeba jakiś objazd naleźć bo Wałbrzych strasznie rozkopany. Położna mówila, że lepiej przyjechac za wczesnie niż za pozno wiec bardzo możliwe ze odrazu przy p[ierwszych skurczach wyruszymy w droge.

Podsumowując: ciesze się, że bede mogła tam rodzić i że mają znieczulenie, jeżeli chodzi o warunki bytowe to nie ma porównania do tego syfu, który jest w Legnicy i jeszcze remont zaczynają masakra.

magdzia26, kark, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo wspolczuje szpitala ale jak mus to co zrobisz??
    Ja dziekuje Bogu ze nie musialam tam nigdy trafic w ciazy ( nie liczac tego jak wiozlam mojego T o 2 w nocy na IP)
    Dobrze ze zareagowalas haha bo by cie ladnie zalatwily te pielegniarki :P

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w wybranym szpitalu tez mam znieczulenie za darmo..tylko nie śmiejcie się ze mnie bo raz panicznie boje się samego nakłucia nawet ulga w bólu tego nie potrafi zmienić tym bardziej ze pierwsza córę tez rodziłam bez znieczulenia wiec wiem ze mimo wszystko jest to do przejścia "na żywca" choć nie jestem masochistka żeby nie było :) dwa dalej nurtują mnie pytania bo zdania są podzielone..ze to znacząco wydłuża poród ..tak twierdza położne a to one z nami są zasadniczo na sali większą część czasu jak nie całą..a lekarze anestezjolodzy uparcie twierdza zew nawet jeśli wydłuża to minimalnie i to nie ma znaczenia :/ czy któraś z rodzących już mam miała takie znieczulenie i może się wypowiedzieć jak to jest w praktyce ?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie :) Troche mnie niie bylo i nie dam rady nadrobic :( ostatnio jeszcze 1000 nie było a tu już łoooo 1030!!! Szalejecie dziewczeta :) Musze sie wyzalic.. Moja Tesciowa mnie rozwaliła :( koniecznie chce nam cos kupowac,a ze ja juz wszystko mam kupione,badz wybrane jakie chce procz fotelika i lozeczka ( okazalo sie ze uzywane ktore mamy sie nie nadaje :( ) to tez jej zasugerowalismy a ta na Meza z ryjem ze wybrzydzamy i cudujemy i po co nam fotelik O.o no zbladlam... Przetlumaczylam jej,ze teraz dziecko MUSI miec fotelik,bo az sie we mnie zagotowalo!! To moje pierwsze wyczekane dziecko i ma miec wszystko!!! Jak jej szkoda kasy to po co w ogole sie odzywa?! Normalnie przedpotopowa kobieta. Dzis sie bardzo zawiodlam na jej podejsciu do wnuka :(

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, PIĘKNE zakupki!!!!

BlackLuna - w magicznych programach o porodzie mówią zawsze, że będzie czuć ucisk przy wkłuciu. A i wkłucie robią w trakcie skurczu, więc pewnie przy bólu porodowym, wkłucie jest porównywalne do ugryzienia komara :D
    Akcję rzeczywiście zwalnia, ale nie wiem, czy aż tak znacząco. Pamiętam tą rodzącą, obok której ostatnio wylądowałam w szpitalu na porodówce - wybłagała znieczulenie, mimo że położna ją przekonywała, żeby jednak nie, bo zaraz urodzi. Dziewczyna się uparła jednak na znieczulenie, akcja zwolniła, no i urodziła dopiero po jakichś 2 godzinach od wkłucia.

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda, nie tylko ty masz przeboje z teściowa...moja jak jej to na rękę było to potrafiła byc do rany przyłóż, a teraz szkoda gadać jak nie to ze wszystko używane mamy i kręcić nosem to można a na nowe to ona nie ma żeby dać, a my mamy z księżyca wziasc to nam namieszała na naszym weselu zapraszając gości za naszymi plecami, których miało nie być, tak teraz problem bo mąż się wkurzył i jej wygarnął to i inne rzeczy które go bolały, tak stwierdziła ze ktoś go do tego namówił bo on pomimo ze ma 30 na karku nie ma prawa miec własnego zdania i musi akceptować wszystko co mamusia z babcia zarządza pisząc ktoś mam na myśli moich rodziców, których w to wmieszała..i tak mamy teraz cisze miedzy nami bo ja się nie wtrącam na prośbę męża, a ona ma swój świat i cały czas jedno i to samo nie da sobie nic powiedzieć i przetłumaczyć.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie moje zdobycze zakupione dzieki pomocy mojej najukochanszej Mamy
    2w5unt0.jpg

k2jvic.jpg

BlackLuna, Io, Nelus, Kaarolina, Kaarolina, Paula55, Ewi25, magdzia26 lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka, kurcze powiem ci ze na sali porodowej 2 godziny robią zasadnicza różnicę :( nie wiem czy sie zdecyduje chyba zostanę przy opcji ze może, ale niekoniecznie .

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam się pochwalę :) Właśnie piję sok z gumijagód :D Tak naprawdę to koktajl mleczno-jagodowo-malinowo-ananasowy :)
    f7dcc2951a877c32med.jpg

betinka, aswalda, Io, Kaarolina, Ewi25, magdzia26, kark lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 2 godziny to kupa czasu. Jak tak słuchałam jej jęków i tego, co mówiła położna, że rozwarcie nagle pogalopowało i już ćwiczyły parte, to tak pewnie max 20 minut i by miała córkę przy cycku. A po znieczuleniu nagle plaf! Zdążyli mnie przenieść na drugą porodówkę za ścianę, poszłam pod prysznic, przebrałam się w swoją piżamkę, pogadałam ze współleżącą, przynieśli leki, pięć razy zgasili i zapalili światło, zaczęłam lewitować w półśnie i dopiero urodziła. Te 2h to na pewno minęło. Ale nie wiem jeszcze jaki to ból, więc nie jestem w stanie przewidzieć, czy też bym nie błagała o znieczulenie. No ale biorąc pod uwagę kilkunastu-kilkudziesięciu minut turbobólu i zaraz ulgi, a wydłużeniem tej męczarni, to może jednak bym bohatersko się powstrzymała :D

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna dzieki za pocieszenie :) tylko dla mnie najgorsze bylo to ze ogolnie zawsze wydawala sie byc w porzadku i za nami a to bylo jak bym w twarz dostala... Przeczuwalam,ze z racji bycia babcia zacznie wtracac swe trzy grosze :/ nie myslalam ze jeszcze przed narodzinami... Tak czy tak zrobilo nam sie przykro szczegolnie Mezowi. Bylo mu glupio, ale zaraz mnie pocieszyl,ze sami sobie poradzimy :)

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce znieczulenia. Ciężko mi teraz wypowiadać się na temat bólu porodowego bo nigdy nie rodzilam ale u mnie położne zdecydowanie odradzają. Po pierwsze poród się wydłuża a przez to jest większa szansa na niedotlenienie dziecka, a po drugie to znieczulenie oddziałuje tez na dziecko. Moja położna mówiła ze w niektórych szpitalach sciemniaja rodząca ze jeszcze za wcześnie AZ do momentu w którym jest za późno bo sami się boja robić tego znieczulenia. Nie wiem jak to będzie przy porodzie ale teraz najważniejszy jest mój synek i dla niego zniose wszystko.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o znieczulenie to mam latwy wybor a wlasciwie wcale nie musze wybierac,bo w naszym szpitalu nie ma opcji znieczulenia. Jedynie jest gaz rozweselajacy. Tylko nie jestem pewna na ile jest ta opcja dostepna. Na pewno szpital sie deklaruje. Zdam relacje z porodowki czy jade na gazie hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 19:35

BlackLuna, betinka lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest niby tylko gaz ale podobno jak się rodząca uprze to muszą jej zrobić znieczulenie bo to jest refundowane. A jeśli chodzi o gaz to uwaga bo można być na niego uczulonym! A wtedy to zaczyna się jazda dopiero.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jestem kochane :)
    Karolinki jak malinki wszystkiego co najlepsze dla was!!!! :)
    Pamietam ze byla mowa o cisnieniu... Ja to mam zawsze w okolicach 80/60 ;)

Dziewczyny ja wyslalam naprawde duuzo pacżek kurierem i nigdy mi sie opoznienie nie zdarzylo... Ale w koncu kazda firma ma regulamin, tak? Zawsze pisze w jakm czasie firma zobowiazuje sie paczke dostarczyc i łaski nie robi.
    Ja bym od razu pisala skarge i pismo o odszkodowanie bo kazda paczka jest ubezpieczona :)
    Raz juz mielismy akcje jak moj T zamowil tableta... Niby kurier nas nie zastal i przyszla wiad ze paczka do odebrania w depocie.
    Moj sie wkur** i dzwonil do goscia ze on nie odbirze paczki i niech sie z kurierem dogada...
    Stanelo na tym ze moj sie zgodzil jechac po paczke ale koles mial zwrocic kase za benzyne plus w ramach rekompensaty dac dodatkowy rok gwarancji na tableta...
    Trzeba walczyc o swoje :)

A my po targach,,, jestem zadowolona choc najwazniejszego (lozeczka) nie kupilismy...ale nic straconego :)
    Powiem wam ze te targi to genialna sprawa!!! Bylo tyle ludzi ze jak otworzyli to uhhh jak w mrowisku :)
    Pierwsze kazdy na wozki lecial, stolki do karmienia, kosze mojzesza itp..
    A bylo mozna kupic wszystko :) nowe i urzywane w super cenach...
    A teraz relacja foto haha :)

Powiem ci tak, jak wyslalam paczki w Europie to tez nie bylo opoznien a do kanady mimo ze pisza ze tydz to paczki Ida po dwa miesiace! Teraz wysylalam znana firma ups, myslalam ze bedzie szybciej. Paczka juz jest od dawna w kanadzie ale nie chca jej przepuscic przez odprawe celna! Napisalam mamie co ma wyslac im w mailu i czekam na odpowiedz. Jak nie bedzie innej opcji to pojade...:/

"Dear Alanna,

My daughter had a phone call from UPS that parcel can not be delivered until they won't provide some documents to clear goods. She needs to go Edmonton International airport which is 6 hours drive from her place and she is pregnant. There are only clothes for her and baby in this parcel which supposed to be a gift from the family and now we feel really disappointed they cannot be delivered to door as it was agreed when order was placed. This not only causes more hassle but also extra cost for her to get to Edmonton. 

Could you tell me if there is any way to go through all these procedures so she doesn't have to travel 6 hours? Otherwise I'm not sure if she will be able to do that and probably parcel will have to be send back to England.

I'll appreciate any help

Barbra"

Mysle ze wiadomosc jest dosyc dosadna!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu ladnie zdjeciowo dzisiaj! Paula ten kombineonik jest mega slodki I jaka cena!!! Szok ja tez poluje na cos takiego ale nie znalazlam zadnej okazji cenowej

Aswalda rozek superancki :)

Co do znueczulenia to ja przed porodem musze dac szpitalowi liste zyczen I tam napisze ze bede zaczynam bez znueczulenia ale jesli tylko poprosze o nie to musza mi je dac. Mysle ze gaz rozluzniajacy to tez super opcja, wiem ze w anglii nawet ma sie go przy lozku i mama samemu po niego siega jak tylko ma taka potrzebe

aswalda, BlackLuna lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie ;-(
    szukam tapety do pokoju małego szara w białe grochy- może gdzieś widziałyście? Przeszukałam całe allegro i nic, w googlach pełno zdjeć takich tapet ale w konkretnym sklepie nie moge znalezc ...;-(

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ