X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hahaha betonka dzieki za pocieszenie :p
    Ja sie tego wlasnie boje... Bo na mocny bol (miesiaczkowy czy migrenowy) zawsze tak reagowalam :/ a srednio komfortowo jest zygac podczas gdy trzeba sie na czyms innym skupic :p

Kochana, lepiej tą stroną, niż tą drugą :D Tamta miała to szczęście, że z obu hahahaha ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kdoka kurczaki a ja sporo rzeczy ze smyka mam :/ mam nadzieje ze nie będą szkodliwe dla maluszka :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • kdoka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Witam Mamusie :) Troche mnie niie bylo i nie dam rady nadrobic :( ostatnio jeszcze 1000 nie było a tu już łoooo 1030!!! Szalejecie dziewczeta :) Musze sie wyzalic.. Moja Tesciowa mnie rozwaliła :( koniecznie chce nam cos kupowac,a ze ja juz wszystko mam kupione,badz wybrane jakie chce procz fotelika i lozeczka ( okazalo sie ze uzywane ktore mamy sie nie nadaje :( ) to tez jej zasugerowalismy a ta na Meza z ryjem ze wybrzydzamy i cudujemy i po co nam fotelik O.o no zbladlam... Przetlumaczylam jej,ze teraz dziecko MUSI miec fotelik,bo az sie we mnie zagotowalo!! To moje pierwsze wyczekane dziecko i ma miec wszystko!!! Jak jej szkoda kasy to po co w ogole sie odzywa?! Normalnie przedpotopowa kobieta. Dzis sie bardzo zawiodlam na jej podejsciu do wnuka :(

Może zapytaj teściową dlaczego ona zapina pasy w samochodzie (jeśli zapina), i zasugeruj delikatnie, że z tego samego powodu niemowlakowi potrzebny jest fotelik - gdyby sama na to nie wpadła:)

oar8flw1ovjxwweg.png
  • kdoka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kdoka kurczaki a ja sporo rzeczy ze smyka mam :/ mam nadzieje ze nie będą szkodliwe dla maluszka :/

Smyk raczej ok, to duża firma, gorzej inne, mniejsze, których nie stać na atestowanie produkcji w chinach czy indiach.

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8flw1ovjxwweg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia super wozek wyglada :) to powodzenia jutro :) jak kuoicie czekam na foty :)

Betinka daj spokoj... Nawet takich rzeczy nie mow hahaha :) wtedy to juz bym chyba sie pod zemie zapadla :) wiem ze do konca ńie ma sie na to wplywu ale jednak :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja się w nim zakochałam od pierwszego wejrzenia bo na żywo wygląda 100 razy lepiej niż na tych zdjęciach :) i super się go prowadzi :)

Paula55 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kochana, lepiej tą stroną, niż tą drugą :D Tamta miała to szczęście, że z obu hahahaha ;)
    Współczuję jej naprawdę miała przerabane...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kdoka wrote:
    Akurat jeśli chodzi o Pinokio to nie wiem. Generalnie jeśli chodzi o ciuszki to atestowane ubranka i najlepiej sprawdzane są np. w biedrone:) F&F w Tesco ma bardzo dobrą jakość, smyk różnie z jakością, generalnie mają atesty, ale nie zawsze, 5.10.15 w ogóle nie atestuje ciuszków, rzadko sprawdzają czy nadruki nie zawierają toksycznych substancji no i jakość jest słaba. H&M mimo wysokich cen ma bardzo słabą jakość, szkoda na te rzeczy pieniędzy. Powrócił Happy Kids na stronie Top Secret, ale tu też nie oczekiwałabym atestów czy super jakości.
    A no i pranie ciuchów zaraz po zakupie jest mega ważne, nie tylko tych dziecięcych, ale też tych dla siebie. Nieraz widziałam jak na jeansy i bluzeczki skapuje chiński pot, albo coś w kontenerze zapleśniało i po odczyszczeniu idzie na sklep... np. buty:/
    Dla bejbików akurat H&M ma bardzo dobre ubranka, jakoś wielokrotnie sprawdzana na wszystkich etapach produkcji. Ma także wszystkie atesty bezpieczeństwa, chociażby ekostokrotkę. Ale dotyczy to tych ubranek na białych wieszaczkach - do rozm 86.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - "WRZEŚNIÓWECZKI" :)
    Długo zastanawiałam się nad tym, żeby dołączyć do Was. Troszkę Was wcześniej podczytywałam i tym samym korciło mnie założenie ponownie konta (wcześniej miałam na ovufriend, ale nie długo).
    Wiem, że jesteście tutaj już dłuższy czas i bardziej "zaprzyjaźnione" wirtualnie, dlatego pewnie mogę być odłożona na dalszy plan :) w sumie się nie dziwię. Jestem wśród Was świeżynką więc troszkę się zejdzie z zaklimatyzowaniem, ale myślę że może nie będzie tak źle i przyjmiecie mnie do swojego grona. Mniej więcej wiem na jakim jesteście etapie, ale i tak dużo mam w tyle :)
    Miło Was "poznać" i dołączyć do tematów brzuszkowych, ciuszkowych, dzidziusiowych i ogólnie ciążowych.
    Jeśli chcecie wiedzieć więcej chętnie odpowiem :)

Na początek:
    Mam na imię Monika - nick Majeczka dlatego, że spodziewamy się córeczki o tym imieniu :)
    To nasze pierwsze, upragnione dzieciątko.
    Liczę 23 lata,
    ...ogólnie rośniemy z dnia na dzień coraz bardziej. O czym świadczą też kilogramy- niestety (+ 13 kg)!!!! ( to też pewnie może Was ciekawić ) :)
    Dziś rozpoczęty 29 tydzień

PS. dodam, że macie piękne brzuszki i dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 23:51

Tysia87, ofcooo, aswalda, magdzia26, afrykanka, betinka, Kaarolina, Io, justyna14, kark, verynice lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kdoka wrote:
    Może zapytaj teściową dlaczego ona zapina pasy w samochodzie (jeśli zapina), i zasugeruj delikatnie, że z tego samego powodu niemowlakowi potrzebny jest fotelik - gdyby sama na to nie wpadła:)
    No wlasnie tu jest problem,ze musielismy ja zawsze namawiac zeby zapiela, przemowil dopiero argument,ze przez nia kierowca dostanie mandat i punkty... Dzis tez chyba dotarl tylko argument,ze za dziecko jadace bez fotelika tez jest mandat. Ehh szkoda slow. Przykre to wszystko ale pozostalo mi olac sprawe i tyle.

Doti śliczny Twoj Damianek :)
    Majeczka2014 witaj :) to na kiedy termin??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 witaj :) to na kiedy termin??[/QUOTE]

hej aswalda
    termin mam na 27 września, tak więc sama końcóweczka :) a jak będzie naprawdę to się okaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 23:43

aswalda, magdzia26 lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kurde ja zawsze sie tego bałam,że poleci mi to co nie trzeba... Podejrzewam jednak,ze moge nie zauważyć albo się nie będę miala sily tym przejmowac :P

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się z Wami być na bieżąco i jakoś wkręcić w tematy :)
    A teraz nie będę nikogo męczyć i siebie też - czas śmignąć do łóżka
    Dobranoc :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Postaram się z Wami być na bieżąco i jakoś wkręcić w tematy :)
    A teraz nie będę nikogo męczyć i siebie też - czas śmignąć do łóżka
    Dobranoc :)
    Też jestem "świeża"na forum, mimo że długo podczytywalam i się czaiłam:-)ale większość wrzesniowek jest bardzo miło nastawiona do tych, co postanowiły dołączyć nieco później . Także śmiało pisz:-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nocna pora :)

Wlasnie skonczylam pisac proposal i jestem zmeczona i bola mnie plecy od ciaglego siedzenia.

Doti maluszek przeslodki :)

Majeczka witamy na forum :)

Piekne zdjecia z ubrankami i innymi rzeczami :)

Co do rodzicow, to moi codziennie wydzwaniaja i sie pytaja jak sie czuje, poza tym ja z mama codziennie na skypie :) Finansowo nam nie pomoga bo nie maja. W sumie to ja im pomagalam bardzo dlugo.
    Tesciowie sa super, wypytuja sie ale nigdy nie sa nachalni. Jak bylam z tesciowa na zakupach to mi zaplacila za wszystko lacznie z ciuchami ciazowymi, mimo mojego protestu. Teraz kazali nam sobie wybrac albo wozek albo lozeczko i oni zaplaca. My nie oczekujemy finansowego wsparcia ale jak najbardiej zainteresowania wnuczka. Na szczescie nasi rodzice sa bardzo zazngazowani emocjonalnie i to nas bardzo cieszy.

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlabym spac ale musze zobaczyc te karne :) Ah ta kopanka ;)

Dobranoc kobietki :)

magdzia26, justyna14, Paula55, ofcooo lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Majeczka!
    To jak już przepytywanka, to jeszcze ostatnią wagę córeczki podaj :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane.
    Spotkanie rodziców z tesciami juz za mną. Bylo milo nawet ;)

magdzia26, stardust87, Paula55, afrykanka, kark lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Majeczka, bo zapomnialam sie z Tobą przywitać ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja łapie powoli dola :-( niby w poniedziałek mam wyjść ze szpitala ale chyba nic z tego nie będzie :-( dziś w nocy i nad ranem znowu brzuch mi twardnial, podlaczyly mi pielęgniarki magnez i czekam na lekarza, na szczęście mój gin jeszcze będzie na rannej wizycie. Martwe się strasznie, nie chce żeby synek się za wcześnie urodził. :(:(

Witaj Majeczka2014 życzę Ci zero problemów do końca ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 05:49

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ