X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hahaha betonka dzieki za pocieszenie :p
    Ja sie tego wlasnie boje... Bo na mocny bol (miesiaczkowy czy migrenowy) zawsze tak reagowalam :/ a srednio komfortowo jest zygac podczas gdy trzeba sie na czyms innym skupic :p

Kochana, lepiej tą stroną, niż tą drugą :D Tamta miała to szczęście, że z obu hahahaha ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kdoka kurczaki a ja sporo rzeczy ze smyka mam :/ mam nadzieje ze nie będą szkodliwe dla maluszka :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • kdoka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Witam Mamusie :) Troche mnie niie bylo i nie dam rady nadrobic :( ostatnio jeszcze 1000 nie było a tu już łoooo 1030!!! Szalejecie dziewczeta :) Musze sie wyzalic.. Moja Tesciowa mnie rozwaliła :( koniecznie chce nam cos kupowac,a ze ja juz wszystko mam kupione,badz wybrane jakie chce procz fotelika i lozeczka ( okazalo sie ze uzywane ktore mamy sie nie nadaje :( ) to tez jej zasugerowalismy a ta na Meza z ryjem ze wybrzydzamy i cudujemy i po co nam fotelik O.o no zbladlam... Przetlumaczylam jej,ze teraz dziecko MUSI miec fotelik,bo az sie we mnie zagotowalo!! To moje pierwsze wyczekane dziecko i ma miec wszystko!!! Jak jej szkoda kasy to po co w ogole sie odzywa?! Normalnie przedpotopowa kobieta. Dzis sie bardzo zawiodlam na jej podejsciu do wnuka :(

Może zapytaj teściową dlaczego ona zapina pasy w samochodzie (jeśli zapina), i zasugeruj delikatnie, że z tego samego powodu niemowlakowi potrzebny jest fotelik - gdyby sama na to nie wpadła:)

oar8flw1ovjxwweg.png
  • kdoka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kdoka kurczaki a ja sporo rzeczy ze smyka mam :/ mam nadzieje ze nie będą szkodliwe dla maluszka :/

Smyk raczej ok, to duża firma, gorzej inne, mniejsze, których nie stać na atestowanie produkcji w chinach czy indiach.

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8flw1ovjxwweg.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia super wozek wyglada :) to powodzenia jutro :) jak kuoicie czekam na foty :)

Betinka daj spokoj... Nawet takich rzeczy nie mow hahaha :) wtedy to juz bym chyba sie pod zemie zapadla :) wiem ze do konca ńie ma sie na to wplywu ale jednak :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja się w nim zakochałam od pierwszego wejrzenia bo na żywo wygląda 100 razy lepiej niż na tych zdjęciach :) i super się go prowadzi :)

Paula55 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kochana, lepiej tą stroną, niż tą drugą :D Tamta miała to szczęście, że z obu hahahaha ;)
    Współczuję jej naprawdę miała przerabane...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kdoka wrote:
    Akurat jeśli chodzi o Pinokio to nie wiem. Generalnie jeśli chodzi o ciuszki to atestowane ubranka i najlepiej sprawdzane są np. w biedrone:) F&F w Tesco ma bardzo dobrą jakość, smyk różnie z jakością, generalnie mają atesty, ale nie zawsze, 5.10.15 w ogóle nie atestuje ciuszków, rzadko sprawdzają czy nadruki nie zawierają toksycznych substancji no i jakość jest słaba. H&M mimo wysokich cen ma bardzo słabą jakość, szkoda na te rzeczy pieniędzy. Powrócił Happy Kids na stronie Top Secret, ale tu też nie oczekiwałabym atestów czy super jakości.
    A no i pranie ciuchów zaraz po zakupie jest mega ważne, nie tylko tych dziecięcych, ale też tych dla siebie. Nieraz widziałam jak na jeansy i bluzeczki skapuje chiński pot, albo coś w kontenerze zapleśniało i po odczyszczeniu idzie na sklep... np. buty:/
    Dla bejbików akurat H&M ma bardzo dobre ubranka, jakoś wielokrotnie sprawdzana na wszystkich etapach produkcji. Ma także wszystkie atesty bezpieczeństwa, chociażby ekostokrotkę. Ale dotyczy to tych ubranek na białych wieszaczkach - do rozm 86.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - "WRZEŚNIÓWECZKI" :)
    Długo zastanawiałam się nad tym, żeby dołączyć do Was. Troszkę Was wcześniej podczytywałam i tym samym korciło mnie założenie ponownie konta (wcześniej miałam na ovufriend, ale nie długo).
    Wiem, że jesteście tutaj już dłuższy czas i bardziej "zaprzyjaźnione" wirtualnie, dlatego pewnie mogę być odłożona na dalszy plan :) w sumie się nie dziwię. Jestem wśród Was świeżynką więc troszkę się zejdzie z zaklimatyzowaniem, ale myślę że może nie będzie tak źle i przyjmiecie mnie do swojego grona. Mniej więcej wiem na jakim jesteście etapie, ale i tak dużo mam w tyle :)
    Miło Was "poznać" i dołączyć do tematów brzuszkowych, ciuszkowych, dzidziusiowych i ogólnie ciążowych.
    Jeśli chcecie wiedzieć więcej chętnie odpowiem :)

Na początek:
    Mam na imię Monika - nick Majeczka dlatego, że spodziewamy się córeczki o tym imieniu :)
    To nasze pierwsze, upragnione dzieciątko.
    Liczę 23 lata,
    ...ogólnie rośniemy z dnia na dzień coraz bardziej. O czym świadczą też kilogramy- niestety (+ 13 kg)!!!! ( to też pewnie może Was ciekawić ) :)
    Dziś rozpoczęty 29 tydzień

PS. dodam, że macie piękne brzuszki i dzieciaczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 23:51

Tysia87, ofcooo, aswalda, magdzia26, afrykanka, betinka, Kaarolina, Io, justyna14, nick nieaktualny, verynice lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kdoka wrote:
    Może zapytaj teściową dlaczego ona zapina pasy w samochodzie (jeśli zapina), i zasugeruj delikatnie, że z tego samego powodu niemowlakowi potrzebny jest fotelik - gdyby sama na to nie wpadła:)
    No wlasnie tu jest problem,ze musielismy ja zawsze namawiac zeby zapiela, przemowil dopiero argument,ze przez nia kierowca dostanie mandat i punkty... Dzis tez chyba dotarl tylko argument,ze za dziecko jadace bez fotelika tez jest mandat. Ehh szkoda slow. Przykre to wszystko ale pozostalo mi olac sprawe i tyle.

Doti śliczny Twoj Damianek :)
    Majeczka2014 witaj :) to na kiedy termin??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 witaj :) to na kiedy termin??[/QUOTE]

hej aswalda
    termin mam na 27 września, tak więc sama końcóweczka :) a jak będzie naprawdę to się okaże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 23:43

aswalda, magdzia26 lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kurde ja zawsze sie tego bałam,że poleci mi to co nie trzeba... Podejrzewam jednak,ze moge nie zauważyć albo się nie będę miala sily tym przejmowac :P

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się z Wami być na bieżąco i jakoś wkręcić w tematy :)
    A teraz nie będę nikogo męczyć i siebie też - czas śmignąć do łóżka
    Dobranoc :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Postaram się z Wami być na bieżąco i jakoś wkręcić w tematy :)
    A teraz nie będę nikogo męczyć i siebie też - czas śmignąć do łóżka
    Dobranoc :)
    Też jestem "świeża"na forum, mimo że długo podczytywalam i się czaiłam:-)ale większość wrzesniowek jest bardzo miło nastawiona do tych, co postanowiły dołączyć nieco później . Także śmiało pisz:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nocna pora :)

Wlasnie skonczylam pisac proposal i jestem zmeczona i bola mnie plecy od ciaglego siedzenia.

Doti maluszek przeslodki :)

Majeczka witamy na forum :)

Piekne zdjecia z ubrankami i innymi rzeczami :)

Co do rodzicow, to moi codziennie wydzwaniaja i sie pytaja jak sie czuje, poza tym ja z mama codziennie na skypie :) Finansowo nam nie pomoga bo nie maja. W sumie to ja im pomagalam bardzo dlugo.
    Tesciowie sa super, wypytuja sie ale nigdy nie sa nachalni. Jak bylam z tesciowa na zakupach to mi zaplacila za wszystko lacznie z ciuchami ciazowymi, mimo mojego protestu. Teraz kazali nam sobie wybrac albo wozek albo lozeczko i oni zaplaca. My nie oczekujemy finansowego wsparcia ale jak najbardiej zainteresowania wnuczka. Na szczescie nasi rodzice sa bardzo zazngazowani emocjonalnie i to nas bardzo cieszy.

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlabym spac ale musze zobaczyc te karne :) Ah ta kopanka ;)

Dobranoc kobietki :)

magdzia26, justyna14, Paula55, ofcooo lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Majeczka!
    To jak już przepytywanka, to jeszcze ostatnią wagę córeczki podaj :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane.
    Spotkanie rodziców z tesciami juz za mną. Bylo milo nawet ;)

magdzia26, stardust87, Paula55, afrykanka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Majeczka, bo zapomnialam sie z Tobą przywitać ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja łapie powoli dola :-( niby w poniedziałek mam wyjść ze szpitala ale chyba nic z tego nie będzie :-( dziś w nocy i nad ranem znowu brzuch mi twardnial, podlaczyly mi pielęgniarki magnez i czekam na lekarza, na szczęście mój gin jeszcze będzie na rannej wizycie. Martwe się strasznie, nie chce żeby synek się za wcześnie urodził. :(:(

Witaj Majeczka2014 życzę Ci zero problemów do końca ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 05:49

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ