Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka najwazniejsze ze jestes w dobrych rekach! A jesli ten caly szpital ma ci pomoc w urodzeniu zdrowego maluszka w odpowiednim czasie to warto przecierpiec! Badz silna i mysl pozytywnie
wiem latwo powiedziec ale co innego pozostaje... Pozdrawiam , trzymam kciuki zeby wszystko wrocilo do normy i zebys szybko zawitala w domku :*
anulka81 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry bardzooo
ja dzisiaj w lepszym humorze pierwszy raz od baardzo dawna mialam jedna pobudke na siusiu i to juz po 5tej wiec czad
Witam nowa Mamusie im Nas wiecej tym lepiej
Doti super Maluch a jakie piekne zdjecia achWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 07:47
magdzia26, Majeczka2014, Paula55 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam się i też już dziś nie mogę spać chociaż czuje się dobrze i chyba wyspana
Nie było mnie troszkę bo jak to z gośćmi bywa zawsze cos do roboty i ten mój rojberek bratanek niejadek jeden wiec latam z talerzami się produkuje zeby coś zjadł|Ale nadrobić Was nie mam kiedy bo przez kilka dni naprodukowane ponad 30stron no cóż pod czytam co mogę
Witam nowe mamy coraz więcej Was tutajEch wbijać się szybciej jeśli któreś jeszcze nas podczytują
Tylko nie produkować tyle
Ja ostatnio zauwazyłam że mam drętwienie rąk i to bardzo dużo po pomasowaniu reki jest dobrze ale za chwile znowu to samo Czy coś można wziąść jakieś witaminy na to? czy co? bo to mnie nerwuje
A i jeszcze jedno byłam wczoraj na plaży i powiem Wam że sie trochę zdenerwowałam bo Julka nie chciała sie w ogóle ruszyć długo nasłuchiwałam i nic już mieliśmy jechac do szpitala i podjechaliśmy do domu a tu cudJula zaczeła się odzywać czyżdy słoneczko i ta duchota jej tak bardzo przeszkadzały?
No i powiedzcie mi dziewczyny czy Wy się też opalacie z brzuszkiem jakoś zakrytym ?czy w ogóle nie łapiecie słońca ?
Za 1,5 miesiąca będę miała moją Juleczkę ze sobą i już się cieszę i nie mogę doczekać tak szybko mi czas zleciał z Wami
Pozdrawiam i udanych weekendówMajeczka2014 lubi tę wiadomość
-
Mika ja sie nie opalam bo nie chce straszyc ludzi moja bladoscia
a pozatym moj Krzys tez nie lubi slonca i skwaru bo wtedy sie nie rusza jak w domu sie zaszyje w chlodniejszym to bryka jak opetany
mi tak jak opisujesz to dretwieja nie reca a stopy a najbardziej palce u nich.. i tez sie zastanawiam czy to moze przez brak magnezu czy co..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 07:52
no Ja też swiecę bladością ale na rękach jestem opalona to trochę chce wyrównac to wszystko ale brzusio zasłaniam jak się da tylko siedzę po pare minut i to nie na ostrym słońcu a jesli chodzi o to dretwienie to mi te palce u rąk drętwieją ale żre tego magnezy dużo kupiłam sobie wieksze dawki i jem rzeczy zawierające magnez i wapń i dupa nawet jak teraz piszę to te palce mam mrowiące i sztywniejsze
Cholerka
-
Dzień dobry.
Po pierwsze witam nowa mamusie.
Anulka - mam nadzieje ze wszystko będzie ok i jutro cie wypuszcza.
Co do mnie to zastanawiam się czy nie za bardzo mi zbijaja to ciśnienie bo dzisiaj było 100/60 a potem jeszcze tabsy. Do ilu może spaść?
Wczoraj wieczorem zwiedzalam porodowke. Mila położna nas oprowadzila. Dobrze ze tam poszlam bo jakby mnie w trakcie porodu tymi niebieskimi korytarzami poprowadzili to bym się stresowala.
A przed chwila urodził się msluszek. Kobieta przyszła z rozwarciem 7 cm o 6 rano. Teraz kilka krzyków slyszalysmy a potem płacz malenstwa. Niesamowite.
Zdecydowalismy tez x mężem ze bierzemy pokój rodzinny. Płaci się za niego 100 zł za dobę ale leży się osobno z mężem i dzieckiem przy sobie.
anulka81, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Mi nie dretwieja rece ale mam skurcze lydek, magnez i duzo wody bardzo pomagaja!
Wow 1,5 miesiaca, super! Zleci szybko:)
Ja mam stroj kapielowy zakrywajacy brzuszek chociaz czasem odslaniam sobie na kilka minut takze nie jest az taki blady:) dziecku to nie szkodzi bo ma stala temp w srodku ale wazne jest zeby uzywac wysokich filtrow. Jak sobie spalimy brzuch to tez duzo latwiej o rozstepy! Ja ostatnio uzylam SPF 30 a i tak dekold zjarany ze 3 dni nie moglam spac...
Witam nowa mamusie:) -
Witam od rana
i witam nową ciężarówkę
co do opalania to ja raczej chowam brzuch - mój mały bob nie lubi słońca, zawsze się w kręgosłup wkleja jak gdzieś na chwilę bebzun na słońce wywalę. Najlepiej mu chyba w chłodnym domu. Poza tym mi po kilku minutach na słońcu też słabo, choć kiedyś mogłam smażyć się całymi dniami
Co do drętwienia to mi drętwieje prawa łopatka () i prawa noga na całej długości - aż tracę w niej czucie, nie mogę na niej stanąć, ostatnio się prawie przewróciłam. Ale u mnie to jest ewidentnie skutek ucisku małego na jakiś nerw, bo jak się przekręci to momentalnie przechodzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:19
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
Dziendoberek
wczoraj odpłynęłam już w krainę słodkiego snu
witam nową mamusię
anulka, trzymaj się tam dziewczyno, sama wiem jak i każda z nas pewno ze szpital to nic miłego i idzie się do niego w ostateczności, żeby zapewnić dzidzi i mamie bezpieczeństwo jak pisałam wcześniej niestety nie ominiemy tego, ale powtarzaj sobie cały czas ze to dla dobra twojego bąbelka lepiej jak jesteś pod stała kontrola niż gdybyś była w domu i miało stać się coś złego trzymam kciuki kochana za szybkie ustabilizowanie się sytuacji i Wasz powrót do domciu .
mika, ja tak jak i przy pierwszej ciąży tez przy tym najmocniejszym słońcu zakrywam brzuszek żeby nie przedobrzyć, ale kiedy nie jest już tak fest gorąco np. w tych godzinach popołudniowych na parę chwil wystawiam do słoneczka, choć i tak jest bledszy niż cała resztapomijam fakt ze mała kuleczka po tatusiu chyba nie przepada za słoneczkiem, dając znać o swym niezadowoleniu mocnymi kopniakami już po chwili,wiec czmycham do cienia i jest spokój
z czego tatuś się bardzo cieszy bo w końcu jakaś równowaga będzie, pierwsza córa po mnie uwielbia słonko i ciepełko
ok dziewczynki miłego dzionka nadrobię was wieczorem jak wrócimy z nad wodytrzymajcie się cieplutko
lo, ty tez nie daj się zwariować w tym szpitalu w taka pogodę, ale jakoś to trzeba przetrwać trzymam kciuki i za Was oby już jutro do domciuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:22
Io, anulka81, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Nelus Kurcze surcze łydek też miewam ale chyba ten magnez to zaspokaja tak więc od kilku dobrych dni mnie nie męczą ale żeby tak dobrze nie było to przyszło to cholipne drętwienie palcy u rąk a może żelaża mi brakuje? skoro teraz dzidzia z niego korzysta
Stardust to teraz tym bardziej musisz uważać skoro u ciebie o wywrotkę tak łatwo
Lo Ja równiez życze zdrówka i szybkiego wyjścia boże jak Ja do tyłu jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 08:26
Io lubi tę wiadomość
-
Io ja w szpitalu tez takie niskie cisnienie zawsze mialam czasami nawet 90/50 i dlatego moj gin sie tak dziwil ze mi te nadcisnienie tak wyszlo.. mi sie wydaje ze po prostu podswiadomosc tak pracuje... ale grunt zeby Ci sie uspokoilo
ja wczoraj tez mialam niskie cisnienie wczoraj przez ta goraczke na dworzu
Io lubi tę wiadomość
Mika 28 wrote:Nelus Kurcze surcze łydek też miewam ale chyba ten magnez to zaspokaja tak więc od kilku dobrych dni mnie nie męczą ale żeby tak dobrze nie było to przyszło to cholipne drętwienie palcy u rąk a może żelaża mi brakuje? skoro teraz dzidzia z niego korzysta
Stardust to teraz tym bardziej musisz uważać skoro u ciebie o wywrotkę tak łatwo
Lo Ja równiez życze zdrówka i szybkiego wyjścia boże jak Ja do tyłu jestem -
Kurcze to chyba jednak inne dziecko plakalo bo teraz ta rodząca drze się jak w horrorze AZ wszystkie z sal na korytarz powychodzilymy i nasluchujemy co się tam dzieje. Przyszedł facet z pogotowia i cos chciał ale jak usłyszał co się dzieje to uciekł. Szkoda ze mnie wczoraj nie wypisali.
-
Dzień dobry
witam nowa mamusie Majeczke
ja mam termin na 26.09 wiec będziemy się ścigać pewnie
Anulka na pewno wszystko będzie dobrze trzymam kciuki żeby Cię wypuścili szybko do domciu
Lo Tobie kochana tez powodzenia i szybkiego powrotu do domciu
Ja tez mam dretwienia i mrowienie palców u rąk lekarz mi powiedział że w ciąży to normalne i stwierdził że to od zatrzymywania wody w organizmiewiec nic się na to nie poraodzi
Ja wczoraj zasnelam po 1 w nocy obudziłam się po 4 i nie mogłam juz zasnąć dopiero po 1,5 h meczenia i wypiciu ciepłego kakao udało się zdrzemnac na chwilę...
Co do opalania ja się boje nie chce krzywdy maluszkowi zrobić jestem blada ale jedne wakacje się przemecze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 09:15
Io, Majeczka2014, anulka81 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Co do opalania to.... hej przygodo, zaraz ruszamy nad morze!
Nawet nie zdążę nadrobić porankowych pogaduszek teraz
Będę Was próbowała podczytywać z telefonu, bo bym bez Was umarła chyba!
Pięknego dnia Wam życzę, Kochane i trzymajcie kciuki, żebym przeżyła podróż i żeby wystarczyły mi stacje benzynowe, bez krzaków
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmua :*magdzia26, stardust87, afrykanka, Quatriona, Nelus, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybetinka wrote:Witaj Majeczka!
To jak już przepytywanka, to jeszcze ostatnią wagę córeczki podaj
Betinka, na USG jakos w 23 tyg. Mala wazyla 577 g.
Teraz we wtorek bede miec USG III trymestru + 3d to dowiem pewnie ile przybrala sadelkabetinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanulka - zycze szybkiego powrotu do domku, napewno wszystko bedzie w porzadku!! Najwazniejsze, ze jestes pod dobra opieka...
Dziewczyny co do dretwienia, to mi czesto dretwieje prawa reke, a raczej dlon..to takie dziwnie uczucie. No i prawa noga!!! Toz to okropienstwo
Opalac sie nie opalam, ogolnie teraz do szalu doprowadzaja mnie upaly bo poprostu zle sie czuje, staram sie nie wychodzic nigdzie sama bo raz mialam taka sytuacje,ze zemdlalam, a doslownie przeszlam sie kawalek do sklepu i chwilke postalam w kolejce po wedlineale tez takie siedzenie w domu jest meczace i czlowiek czasami ma ochote wyjsc, tj dzis mamy w planach,ale okaze sie czy wypali spacerek.
madzia26 - ciekawa jestem jak to bedzie z naszymi finalamikto,co kiedy... i jak
Milego dnia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 10:06
anulka81, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
dotarlam i ja
Witam nowe mamusietak na przyszlosc.. Ńie ma sie co czaic hehe
my tu ńie gryziemy
Anulka szpital to masakra., wiem ale dla dziecka trzeba jesli to ma byc bezpiec zniejsze.
Kurde mi tam nic nie dretwiejeno chyba ze zapomne i za dlugo siedze np na jednej nodze ale to sie chyba nie liczy haha
Za to przy dzisiejszych porannych szalenstwach lozkowych dostalam takiej kolki :p.... Masakra. Jeszcze mnie trzymaja ńie wiem. Zwariuje przez te dwa miesiace
Lo wez nie strasz ze tak sie baby dra bo mam ciaryja to sobie chyba skarpetke w gembe wsadze hahaha
Jagoodka gratki uadnej imprezki
A z opalaniem ńie mam problemu bo u nas az takiej pogody jeszcze w tym roku ńie byłoale jak bedzie to napewno nad morze sie wybierzemy i troszke sloneczka zlapie
Betinka szczesliwej i bezpiecznej podrozy!!! Wspańialej pogody i wypoczywajodezwij sie czasem ze wszystko ok
Majeczka2014, Tysia87, magdzia26, JagoodkaK lubią tę wiadomość