Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaarolina wrote:Wpisz sie na koniec to jest tak ustawione ze samo Cie przeniesie wedlug terminu
wpisalam sie na koniecnie chce juz nic modzic,bo boje sie ze zepsuje cos w tym pliku
a ja nie za bardzo na exelu znam
i tego typu programach, oj zapomnialo sie sporo..wstyd
-
No ja wole juz miec teraz zrobione bo ja mam swiadomosc ze do terminu moge nie donosic Malego a tym bardziej ze za 3 tygodnie mam odstawic calkowicie luteine
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 10:59
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Ja też chciałam zacząć szykowanie wyprawki wcześniej ale niestety w małym mieszkaniu w którym ma być remont to nie bardzo było wiadomo jak to zrobić żeby wszystko się zmiescilo dlatego wyprawka została przełożona na lipiec.
U mnie teść tez ciągle gada ze się spieszymy ze po co tak wcześnie..
Może teraz zrozumie ze nie można odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:04
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyanulka81 wrote:Ja też chciałam zacząć szykowanie wyprawki wcześniej ale niestety w małym mieszkaniu w którym ma być remont to nie bardzo było wiadomo jak to zrobić żeby wszystko się zmiescilo dlatego wyprawka została przełożona na lipiec.
U mnie teść tez ciągle gada ze się spieszymy ze po co tak wcześnie..
Może teraz zrozumie ze nie można odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę.
no do szalu tacy ludzie mnie doprowadzaja, bo co oni moga wiedziec. Druga sprawa, niech sobie sami lataja w 8 czy 9 mcu ciazy z brzuchem po sklepach itd.To tez nie taka prosta sprawa ze wszystkim bo tego naprawde jest sporo. Nadto mam problemy z Zusem, miala ktoras podobny problem??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:31
-
Ja tez wiekszosc rzeczy bede prala i pewnie zaczne to robic od poczatku sierpnia. U mnie nic nie zapowiada wczesniejszego porodu wiec mysle ze zdarźe a rzeczy beda swieze
Karolus jak to omdlalas??? Calkiem stracilas przytomnosc czy slabo ci sie zrobilo??? To sie siostra wystraszyla pewnie
Kurde my jeszcze lozeczko musimy kupic, materac, wyslac wozek...
-
Majeczka a od kiedy masz L4? ZUS ma 30 dni na rozpatrzenie sprawy. Ale z ZUSem to różnie bywa wiem bo jestem kadrowa i często mam z nimi do czynienia. Czasami po 2 miesiącach przesyłają pismo ze sprawą wymagała więcej czasu z uwagi na złożona sytuacje czy coś tam i.mają wszystko gdzieś. A ty człowieku się martw skąd wziąść kasę.https://www.maluchy.pl/li-69207.png
-
Paula wygladalo to tak ze siedzialam z nia na lozku i rozmawialam a za chwile juz na nim lezalam w kilka sekund sie to zmienilo ale to takie tylko.chwilowe bo nawet do konca nie stracilam przytomnosci bo wiedzialam ze cos sie dzieje ze mna ale to takie jakby za mgla wszystko.. ale powrocilo po chwili do normy ale taki flak ze mnie byl i za chwile patrze a moj P juz po mnie byl.. mi sie wydaje ze to przez pogode a moja siostra jeszcze mieszka na 10tym pietrze wiec u niej byl jeszcze gorszy zaduch niz na dworzu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:27
nick nieaktualnyPaula, jak zobaczyłam te piękne ciuszki za takie ceny to aż mam ochotę kupić tani przelot na jutro rano, zrobić zakupy i wrócić wieczorem
Tylko czy mnie jeszcze wpuszczą do samolotu
Boże, tak się nażarłam, że w ciągu jednego dnia mam 1,5kg na plusie
I z +5 zrobiło się +6,5
Ja powoli wściekła się robię, bo od 1,5 miesiąca mam 4 paki dla małego ciuchów, które czekają aż tatuś zrobi mu komodę... A tatuś jak to tatuś ma zawsze coś ważniejszego do zrobienia, a to skosić trawę, a to wypić piwo przy przy "Top Gear", a to iść pobiegać
Co do znieczulenia, ja wcześniej (z córką) byłam kilka dni przed porodem w szpitalu, więc jak chciałam to dostałam, wiem, że bez niego nie dałabym rady. Teraz zamierzam siedzieć w domu aż do końca, więc pewnie jak przyjadę to będzie za późno, ale drugi poród powinien pójść szybciejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:28
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanulka81 wrote:Majeczka a od kiedy masz L4? ZUS ma 30 dni na rozpatrzenie sprawy. Ale z ZUSem to różnie bywa wiem bo jestem kadrowa i często mam z nimi do czynienia. Czasami po 2 miesiącach przesyłają pismo ze sprawą wymagała więcej czasu z uwagi na złożona sytuacje czy coś tam i.mają wszystko gdzieś. A ty człowieku się martw skąd wziąść kasę.
U mnie pierwsze zwolnienie do Zusu poszlo w maju, czyli od 6 maja do 3 czerwca mialam wypisane L4. Liczylam na wyplae w czerwcu. Czekalam,czekalam i nic... wkoncu dnia 26 czerwca przyszlo pismo ,ze prowadza sprawe wyjasniajaca i moje zwolnienie zostanie rozpatrzone w innym terminie. Dostalam szalu, poryczalam sie wreczprzez dwa dni chodzilam zdolowana, bo liczylam na to,ze bedzie ok i mialam sporo w planach dla maluszka. Po kolejych paru dniach wyslali znow pismo, do pracodawcy. Dokladnie wezwanie do zlozenia im mase dokumentow dotyczacych pracy tj liste obecnosci, umowe o prace, zasiwadczenie lekarsie, bhp, itd itd...nawet dodatkowe zeznania siwadkow!!! Kur... jakbym kogos zabila. Szef wzial sie za to odrazu z ksiegowa i jutro wysylaja z tego co wiem te dokumenty... poprostu Dupki jedne
.. i teraz czlowiek czeka i zastanawia sie czy w ogole cos dostanie...i kiedy,bo to tez pewnie sie wszystko przeciagnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:33
-
Majeczka2014 wrote:U mnie pierwsze zwolnienie do Zusu poszlo w maju, czyli od 6 maja do 3 czerwca mialam wypisane L4. Liczylam na wyplae w czerwcu. Czekalam,czekalam i nic... wkoncu dnia 26 czerwca przyszlo pismo ,ze prowadza sprawe wyjasniajaca i moje zwolnienie zostanie rozpatrzone w innym terminie. Dostalam szalu, poryczalam sie wrecz
przez dwa dni chodzilam zdolowana, bo liczylam na to,ze bedzie ok i mialam sporo w planach dla maluszka. Po kolejych paru dniach wyslali znow pismo, do pracodawcy. Dokladnie wezwanie do zlozenia im mase dokumentow dotyczacych pracy tj liste obecnosci, umowe o prace, zasiwadczenie lekarsie, bhp, itd itd...nawet dodatkowe zeznania siwadkow!!! Kur... jakbym kogos zabila. Szef wzial sie za to odrazu z ksiegowa i jutro wysylaja z tego co wiem te dokumenty... poprostu Dupki jedne
.. i teraz czlowiek czeka i zastanawia sie czy w ogole cos dostanie...i kiedy,bo to tez pewnie sie wszystko przeciagnie
Właśnie dlatego nie cierpię zusu!!! Cholery można z nimi dostać, czplepiaja się kobiet w ciąży czy aby nie wymuszają zwolnień, czy były wcześniej dłużej zatrudnione czy naciągaja państwo!! Dlatego chcą listy obecności! A z tymi zeznaniami świadków to już przegięcie, w mojej pracy jeszcze mi się to nie zdarzyło, ale słyszałam tez o podobnej sprawie
sprawie. Kobieta nie była co prawda w ciaxy ale zdenerwowala i poszła do naczelnika ZUS to potem sprawa nabrała rozpędu i nawet panie które rozpatrywaly sprawę przepraszaly kobietę za zwłokę i nerwy.Majeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyanulka81 wrote:Właśnie dlatego nie cierpię zusu!!! Cholery można z nimi dostać, czplepiaja się kobiet w ciąży czy aby nie wymuszają zwolnień, czy były wcześniej dłużej zatrudnione czy naciągaja państwo!! Dlatego chcą listy obecności! A z tymi zeznaniami świadków to już przegięcie, w mojej pracy jeszcze mi się to nie zdarzyło, ale słyszałam tez o podobnej sprawie
sprawie. Kobieta nie była co prawda w ciaxy ale zdenerwowala i poszła do naczelnika ZUS to potem sprawa nabrała rozpędu i nawet panie które rozpatrywaly sprawę przepraszaly kobietę za zwłokę i nerwy.
naprawde to przykre..tyle ludzi robi przekrety z Zusem i jest ok, ale widocznie kobiecie w ciazy sie nie nalezy nic.... Bez powodu na L4 nie poszlam. Jeszcze zeby chodzilo o jakies tysiace, miliony! A tu czlowiek nie zasluguje nawet -a ma do tego prawo- na glupie 1300zl -
A ja z Zusem nie mam problemow mimo ze jestem prawie ze od poczatku ciazy na zwolnieniu... jedyny problem mialam z ksiegowa mojej szefowej ktora moich zwolnien do zusu nie dostarczala i przez pierwszy miesiac co mial mi zus wyplacic pieniadze ich nie bylo musialam czekac 30 dni od momentu dostarczenia moich zwolnien.. i teraz wszystkie zwolnienia sama zanosze do zusu i dokladnie wiem w ktory dzien dostane kase
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:46
nick nieaktualnyanulka81 wrote:Po uzupełnieniu wszystkich dokumentów teoretycznie mają dwa tygodnie na przesłanie kasy.
przeszukiwalam wiele informacji w necie na ten temat, aby tylko sie jakos glupio pocieszyc,ze bedzie ok i te pieniazki beda. Wiadomo, teraz kazdy grosz sie przydaje. Ale bez sensu takie czytanie bo to co oni zrobia to od nich zalezy i nie wiadomo jak to potoczy.
Teoretycznie fakt, ale ich praktyka `wiecie jaka jestCieszylabym sie jakbym jeszcze w lipcu zasilili konto.
Zostaje czekanie... zobaczymy co teraz wymyslaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 11:52
-
nick nieaktualnyKaarolina wrote:A ja z Zusem nie mam problemow mimo ze jestem prawie ze od poczatku ciazy na zwolnieniu... jedyny problem mialam z ksiegowa mojej szefowej ktora moich zwolnien do zusu nie dostarczala i przez pierwszy miesiac co mial mi zus wyplacic pieniadze ich nie bylo musialam czekac 30 dni od momentu dostarczenia moich zwolnien.. i teraz wszystkie zwolnienia sama zanosze do zusu i dokladnie wiem w ktory dzien dostane kase
to tez niepowazna ksiegowapowinna wysylac odrazu po dostarczeniu zwolnienia. Ja dostarczalam na drugi dzien do rak wlasnych i na poczatku tez myslalam,ze ksiegowa robi sobie jakies jaja i moze albo zapomniala,albo sobie wyslala kiedy miala ochote.
-
O kurcze Karola to uwazaj na siebie!!!
Kark hehe przylatuj
U mnie w miescie ten market bedzie 23 sierpnia i tez planuje na niego iscmoze sie dotocze bo blisko
A do nas wlasnie znajomi dzownili i jedziemy nad morze jeeezbieramy grille ekipe i wio
Skorzystamy z pogody i spedzimy milo niedziele
Wiec zycze wszystkim milej niedzieli i bede nadrabiac wieczorkiemmagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki:-) u mnie jest fajny lumpeks.nawet w niedziele otwarty:-) jak jest wymiana towaru na nowy to ten zeszłotygodniowy jest po 3 i 2 zl za sztukę
i tym sposobem kupilam każdy ciuszek za 2 zl, a najlepsze jest to, że to są rzeczy super gatunkowo nexta albo h&m:-) mam nadzieje, ze uda mi sie wstawic zdjęcia
Io, Kaarolina, Paula55, kark, Majeczka2014, magdzia26, Nelus, verynice, BlackLuna, Ewi25, EmiBam lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Ja już w domu!
Na obchodzie był ordynator i zapytał czy chce już iść do domu
Zrobili mi jeszcze na odchodnym KTG i już mogłam uciekać. Moja linia skurczy była prosta jak odrysowana od linijki.
Mąż na mój telefon, że ma przyjechać zareagował dość śmiesznie bo powiedział ,,ale ja jeszcze nie posprzątałem". Oczekiwałam więcej radości
Anulka - mam nadzieję, że Ty też szybko wyjdziesz.
W ogole to ta rodząca o której pisałam podobno miała lekki poród tylko się tak strasznie darła. Tak mówiły nam położne. Godzinę po porodzie już latała po oddziale i nie widać było po niej, że tak cierpiała.
Potem jeszcze pogotowie przywiozło dwie dziewczyny z jakiejś meliny. Jedna lat 15 w zaawansowanej ciąży, druga lat 18, opózniona w rozwoju i podobno molestowana. Zabrali je z jakiejść popijawy. Ciężarną położyli na sali, dawali jej leki więc kto wie czy też nie pijana, a druga siedziała na korytarzu i czekała na policję. Jak szłam do wc to mnie zaczepiła i głosem pełnym dumy poinformowała, że była molestowana. Wychodziłam 2 godizny poźniej to policja jeszcze się nie pofatygowała, a matka dziewczyn nie odbierała telefonu. Tragedia. Jaką przyszłość ma dziecko tamtej dziewczyny.
Cieszę się, że już jestem w domu...Paula55, anulka81, kark, magdzia26, BlackLuna, betinka lubią tę wiadomość
-
Ja L4 mam od początku ciąży. Zatrudniona jestem w dużej firmie i pracuję tam prawie 4 lata. Jak dostaję zwolnienie od lekarza to wysyłam je do kadr i normalnie dostaję wypłatę do 10-tego każdego miesiąca. I to przelew dostaję z firmy a nie z ZUSu. Nie wiem jak to wygląda od strony kadrowej, ale ja jestem zadowolona
Tylko dziwne wypłaty dostaję. Bo co drugi miesiąc takie same idealnie co do grosza. Np. w marcu 1517, w maju 1620 i znowu w czerwcu 1517 itd. I normalnie paski RMUA dostaję co miesiąc poleconym do domu.
Majeczka2014 lubi tę wiadomość