Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Diabla - kasę dostajesz z firmy własnie dlatego, że jest duża i muszą sami wypłacać zasiłki. W Twoim przypadki firma może Ci zrobić kontrolę.
a wysokość wypłaty zależy od ilości dni na zwolnieniu bo zasiłki liczy się w dniach a nie w miesiącach. Ja zawsze dostaję taką samą kwotę bo moje zwolnienia zawsze są na 28 dni.Diabla85 lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Diabla - kasę dostajesz z firmy własnie dlatego, że jest duża i muszą sami wypłacać zasiłki. W Twoim przypadki firma może Ci zrobić kontrolę.
a wysokość wypłaty zależy od ilości dni na zwolnieniu bo zasiłki liczy się w dniach a nie w miesiącach. Ja zawsze dostaję taką samą kwotę bo moje zwolnienia zawsze są na 28 dni.Dzięki za wyjaśnienie
Io lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyK_A_M_A wrote:Hej kochane brzuchatki! Was zostawić na chwilę, niby ciężarne ale produkują jak w szwalni
Witam nowe kobietki-widzę, że coraz więcej Nas, ale będzie zamęt we wrześniuhehe
Nie wiem co która pisała, przejrzałam tylko po łebkach i już nie pamiętam co której miałam napisać
Ja dziś jadę z mym małżonkiem (jak to świńsko brzmi) po farby do pokoi i może w tym miesiącu w końcu to odmalujemy, jeszcze trzeba łazienkę pomalować a i korytarz by się przydał ale czasu brak... Za to moja genialna teściowa tylko usłyszała, że malujemy to zaraz do T przyleciała i ona też chce żeby jej pomalował duuuży pokój i to na 2 kolory-o nieee! My się z niczym nie wyrabiamy on zapierdala od świtu do nocy od pon do sob, a jej drugi synalek ma czas na wszystko i wolne soboty!!! Wkurwiłam się i niech tylko do niej pójdzie malować to mu powiem że może u niej zamieszkać! On nie ma czasu żeby mi w czymkolwiek pomóc a ona tylko wydziwia. Na dodatek jak kupiłam ostatnio te ciuszki dla małego to leżały w takiej zrywce, ona podeszła i ooo co to?? To mówię, że ubranka dla małego a ona ooo widziałam takie, eee to grosze kosztuje... Nosz ku#$% mać, ani jednej rzeczy mój syn od niej nie dostał, to skąd ona wie ile kosztuje??? Jak to takie grosze to niech mu coś kupi!!! Mało tego, nawet nie zapyta co u dziecka. Ja pie###%le wykończy mnie baba. Na dodatek przyszła do niej sąsiadka i jej wojnę zrobiła że ta ją ciągle obgaduje i się wpierdala w jej życie i ludziom plecie głupoty (akurat w to wierzę, bo dzis przed kosciolem od tesciowej uslyszelismy szereg informacji co sie dzieje na wsi)-wiecie co kobity, ja nie wiem czy to ze mną coś nie tak, czy na tej pier##%%nej wiosce są same zjeby, które plotkują... Matko, już jestem tak nakręcona że tylko czekam aż ona mi się wpierdoli całkiem w życie po porodzie, ale będzie wojna!!!
Ale Wam esej trzasnęłam, nie ma coA zresztą, ja muszę tu tyle nadrabiać to i Wy się trochę pomęczcie
I łączę się w bólu z tym, które mają wredne i fałszywe teściowe-obyśmy my pokazały klasę i były lepsze dla naszych przyszłych synowych lub zięciów
dobrze czasami się tak wypisaćja nie mam teściowej, zmarłą 3 lata temu ,ale jestem pewna ze nie było by wesoło bo babka miała swój charakterek, za to tesciu mimo,ze cicho siedzi, nie wtraca sie to i tak robi czasami na przekor i mojego T traktuje wiecznie jak male dziecko..najlepiej jakby byl ciagle przy nim...
-
A skoro mam już dostęp do laptopa to przedstawiam mojego synusia:
a to potwierdzenie, że na pewno jest chłopcem
Quatriona, Diabla85, Nelus, nenka, Kaarolina, Karolaaa91, magdzia26, karolcia:)))), verynice, Majeczka2014, afrykanka, Tysia87, BlackLuna, assantea, Ewi25, Paula55, anulka81, kark, betinka, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość
-
U mnie identyczna sytuacja tylko ja pierwsze zwolnienie dałam 20 kwietnia a dopiero teraz w piątek dostałam pismo ze pracodawca ma dostarczyć umowę, zakres obowiązków i dokumenty potwierdzające ze pracowałam:-( czyli od kwietnia dupki zwlekają z wypłaceniem kasy, prędzej urodzę niż sie doczekam tych pieniędzy. Swoją droga jezeli łaskawie uznają ze wszystko jest okey to wypłaca mi te wszystkie pieniądze zaległe czy dopiero od dnia w ktorym wydadzą pozytywna decyzje?
Majeczka2014 wrote:U mnie pierwsze zwolnienie do Zusu poszlo w maju, czyli od 6 maja do 3 czerwca mialam wypisane L4. Liczylam na wyplae w czerwcu. Czekalam,czekalam i nic... wkoncu dnia 26 czerwca przyszlo pismo ,ze prowadza sprawe wyjasniajaca i moje zwolnienie zostanie rozpatrzone w innym terminie. Dostalam szalu, poryczalam sie wreczprzez dwa dni chodzilam zdolowana, bo liczylam na to,ze bedzie ok i mialam sporo w planach dla maluszka. Po kolejych paru dniach wyslali znow pismo, do pracodawcy. Dokladnie wezwanie do zlozenia im mase dokumentow dotyczacych pracy tj liste obecnosci, umowe o prace, zasiwadczenie lekarsie, bhp, itd itd...nawet dodatkowe zeznania siwadkow!!! Kur... jakbym kogos zabila. Szef wzial sie za to odrazu z ksiegowa i jutro wysylaja z tego co wiem te dokumenty... poprostu Dupki jedne
.. i teraz czlowiek czeka i zastanawia sie czy w ogole cos dostanie...i kiedy,bo to tez pewnie sie wszystko przeciagnie -
Io witamy w domu ale Kubus ma armatke haha Slodziak ten Twoj Synek
Karolaa wyplaca Ci wszystkie zaleglosci nie ma innej opcji
Madzia czekamy na foty wozka
Tysia ubranka sa suuupermagdzia26, Io, Majeczka2014, Tysia87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Jejku, dopiero teraz dotarłam na forum i miałam chyba z 10 stron do nadrobienia
Oczywiście już nie pamiętam co która pisała
Witam nową mamusię!
Lo - super że jesteś już w domku! No a synek prześliczny i jaki fotogeniczny
Magdzia26 - też mam wózej Jedo FynAle kupiłam używany, 3w1
Prowadzi się super, nie? Normalnie jedną ręką!
Miłej niedzieli mamusieJa już odliczam do środy bo mamy wizytę
magdzia26, Io, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
Uff, dojechalismy
Droga bez przygod, 2 przystanki na siusiu i rozprostowanie nog, kilka skurczow, ppol drogi Mati spal, pol wariowal i uzywal sobie na moim pecherzu. Oczywiscie cala droge 30 stopni i lampa, a tylko dojechalismy do Gdanska i grzmi
Zaraz sie toczymy na rybke, a wieczorkiem na spokojnie sobie Was nadrobie
madiiiii, magdzia26, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Dzięki za miłe słowa. Ja jestem w nim zakochana i nawet wydaje mi się, że widzę podobieństwo do męża
Mąż mówi, że największe podobieństwo widzi w tym dużym sprzęcie, który jego synek pokazuje bez skrępowania
Nelus wrote:Lo super wyrazne zdjecia! Synus jest boski, na drugim zdjeciu taka kluseczkaa ile wazy?
W czwartek na badaniu było 1600. Wychodziło, że jest 3 dni większy niż z miesiączki czyli na szczęście nie aż taka kluskaNa razie jest 68 centyl i wczesniej też mniej wiecej tak było więc powinien mieć 3500 przy porodzie. Chyba, że jeszcze przyśpieszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:43
Majeczka2014, magdzia26, Tysia87, Nelus, kark lubią tę wiadomość
-
Betinka jestes niecala godzinke drogi ode mnie i u Nas juz tez burza sie zaczyna ale na razie bez deszczu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:48
betinka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:11
Majeczka2014, Karolaaa91, Tysia87, BlackLuna, Nelus, Ewi25, Kaarolina, Io, Paula55, nenka, anulka81, kark, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:U mnie identyczna sytuacja tylko ja pierwsze zwolnienie dałam 20 kwietnia a dopiero teraz w piątek dostałam pismo ze pracodawca ma dostarczyć umowę, zakres obowiązków i dokumenty potwierdzające ze pracowałam:-( czyli od kwietnia dupki zwlekają z wypłaceniem kasy, prędzej urodzę niż sie doczekam tych pieniędzy. Swoją droga jezeli łaskawie uznają ze wszystko jest okey to wypłaca mi te wszystkie pieniądze zaległe czy dopiero od dnia w ktorym wydadzą pozytywna decyzje?
no to też czekasz...witaj w klubie.
Wyczytałam, że muszą wypłacić wszystkie zaległości. Ciekawe jak to będzie w prkatyce