X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla - kasę dostajesz z firmy własnie dlatego, że jest duża i muszą sami wypłacać zasiłki. W Twoim przypadki firma może Ci zrobić kontrolę.
    a wysokość wypłaty zależy od ilości dni na zwolnieniu bo zasiłki liczy się w dniach a nie w miesiącach. Ja zawsze dostaję taką samą kwotę bo moje zwolnienia zawsze są na 28 dni.

Diabla85 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Diabla - kasę dostajesz z firmy własnie dlatego, że jest duża i muszą sami wypłacać zasiłki. W Twoim przypadki firma może Ci zrobić kontrolę.
    a wysokość wypłaty zależy od ilości dni na zwolnieniu bo zasiłki liczy się w dniach a nie w miesiącach. Ja zawsze dostaję taką samą kwotę bo moje zwolnienia zawsze są na 28 dni.
    Aaaa widzisz lo mądra głowa to mądrze gada :) Dzięki za wyjaśnienie :)

Io lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, śliczne ciuszki :)
    Io masz rację :) mi mój gin. wystawia zwolnienia co wizyty, czyli co 4 tyg.
    A Zus kasę wypłaca,bo firma w której pracuje ma zatrudnionych osób mniej niż 20

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hej kochane brzuchatki! Was zostawić na chwilę, niby ciężarne ale produkują jak w szwalni ;)
    Witam nowe kobietki-widzę, że coraz więcej Nas, ale będzie zamęt we wrześniu ;) hehe
    Nie wiem co która pisała, przejrzałam tylko po łebkach i już nie pamiętam co której miałam napisać :D
    Ja dziś jadę z mym małżonkiem (jak to świńsko brzmi) po farby do pokoi i może w tym miesiącu w końcu to odmalujemy, jeszcze trzeba łazienkę pomalować a i korytarz by się przydał ale czasu brak... Za to moja genialna teściowa tylko usłyszała, że malujemy to zaraz do T przyleciała i ona też chce żeby jej pomalował duuuży pokój i to na 2 kolory-o nieee! My się z niczym nie wyrabiamy on zapierdala od świtu do nocy od pon do sob, a jej drugi synalek ma czas na wszystko i wolne soboty!!! Wkurwiłam się i niech tylko do niej pójdzie malować to mu powiem że może u niej zamieszkać! On nie ma czasu żeby mi w czymkolwiek pomóc a ona tylko wydziwia. Na dodatek jak kupiłam ostatnio te ciuszki dla małego to leżały w takiej zrywce, ona podeszła i ooo co to?? To mówię, że ubranka dla małego a ona ooo widziałam takie, eee to grosze kosztuje... Nosz ku#$% mać, ani jednej rzeczy mój syn od niej nie dostał, to skąd ona wie ile kosztuje??? Jak to takie grosze to niech mu coś kupi!!! Mało tego, nawet nie zapyta co u dziecka. Ja pie###%le wykończy mnie baba. Na dodatek przyszła do niej sąsiadka i jej wojnę zrobiła że ta ją ciągle obgaduje i się wpierdala w jej życie i ludziom plecie głupoty (akurat w to wierzę, bo dzis przed kosciolem od tesciowej uslyszelismy szereg informacji co sie dzieje na wsi)-wiecie co kobity, ja nie wiem czy to ze mną coś nie tak, czy na tej pier##%%nej wiosce są same zjeby, które plotkują... Matko, już jestem tak nakręcona że tylko czekam aż ona mi się wpierdoli całkiem w życie po porodzie, ale będzie wojna!!!
    Ale Wam esej trzasnęłam, nie ma co :) A zresztą, ja muszę tu tyle nadrabiać to i Wy się trochę pomęczcie :D I łączę się w bólu z tym, które mają wredne i fałszywe teściowe-obyśmy my pokazały klasę i były lepsze dla naszych przyszłych synowych lub zięciów :D

dobrze czasami się tak wypisać :) ja nie mam teściowej, zmarłą 3 lata temu ,ale jestem pewna ze nie było by wesoło bo babka miała swój charakterek, za to tesciu mimo,ze cicho siedzi, nie wtraca sie to i tak robi czasami na przekor i mojego T traktuje wiecznie jak male dziecko..najlepiej jakby byl ciagle przy nim...

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejejejejeje wózek kupiony :D jak wrócę do domku to wrzucę wam foteczki :)

Majeczka2014, Io, Nelus, Kaarolina, verynice, afrykanka, Paula55, betinka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wiem dokładnie jak to jest tylko u mnie i tesciu i teściowa mojego P traktują jak 3 letnie dziecko a ma 34 lata masakra jak to widzę to się we mnie gotuje normalnie :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro mam już dostęp do laptopa to przedstawiam mojego synusia:
    261d89g.jpg
    20ggpia.png
    208vivm.jpg
    a to potwierdzenie, że na pewno jest chłopcem :P
    xnf9kw.jpg

Quatriona, Diabla85, Nelus, nenka, Kaarolina, Karolaaa91, magdzia26, karolcia:)))), verynice, Majeczka2014, afrykanka, Tysia87, BlackLuna, assantea, Ewi25, Paula55, anulka81, kark, betinka, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo normalnie piękny! Jaka buźka pyzata :)

Io lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo super wyrazne zdjecia! Synus jest boski, na drugim zdjeciu taka kluseczka :D a ile wazy?

Io lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie identyczna sytuacja tylko ja pierwsze zwolnienie dałam 20 kwietnia a dopiero teraz w piątek dostałam pismo ze pracodawca ma dostarczyć umowę, zakres obowiązków i dokumenty potwierdzające ze pracowałam:-( czyli od kwietnia dupki zwlekają z wypłaceniem kasy, prędzej urodzę niż sie doczekam tych pieniędzy. Swoją droga jezeli łaskawie uznają ze wszystko jest okey to wypłaca mi te wszystkie pieniądze zaległe czy dopiero od dnia w ktorym wydadzą pozytywna decyzje?

Majeczka2014 wrote:
    U mnie pierwsze zwolnienie do Zusu poszlo w maju, czyli od 6 maja do 3 czerwca mialam wypisane L4. Liczylam na wyplae w czerwcu. Czekalam,czekalam i nic... wkoncu dnia 26 czerwca przyszlo pismo ,ze prowadza sprawe wyjasniajaca i moje zwolnienie zostanie rozpatrzone w innym terminie. Dostalam szalu, poryczalam sie wrecz :) przez dwa dni chodzilam zdolowana, bo liczylam na to,ze bedzie ok i mialam sporo w planach dla maluszka. Po kolejych paru dniach wyslali znow pismo, do pracodawcy. Dokladnie wezwanie do zlozenia im mase dokumentow dotyczacych pracy tj liste obecnosci, umowe o prace, zasiwadczenie lekarsie, bhp, itd itd...nawet dodatkowe zeznania siwadkow!!! Kur... jakbym kogos zabila. Szef wzial sie za to odrazu z ksiegowa i jutro wysylaja z tego co wiem te dokumenty... poprostu Dupki jedne
    .. i teraz czlowiek czeka i zastanawia sie czy w ogole cos dostanie...i kiedy,bo to tez pewnie sie wszystko przeciagnie

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamy :-)
    Nie dam rady nadrobić ale zdjęcia cudowne aż łezka w oku się kręci <3
    Ciuszki też piękne

Witam nowe mamy :-)

Ja ogarniam po imprezie do 4 rano goście nogi jak bańki

Io, Tysia87 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io witamy w domu ale Kubus ma armatke haha Slodziak ten Twoj Synek <3
    Karolaa wyplaca Ci wszystkie zaleglosci nie ma innej opcji :)
    Madzia czekamy na foty wozka :)
    Tysia ubranka sa suuuper :)

magdzia26, Io, Majeczka2014, Tysia87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dopiero teraz dotarłam na forum i miałam chyba z 10 stron do nadrobienia :) Oczywiście już nie pamiętam co która pisała :)

Witam nową mamusię!
    Lo - super że jesteś już w domku! No a synek prześliczny i jaki fotogeniczny :D
    Magdzia26 - też mam wózej Jedo Fyn ;) Ale kupiłam używany, 3w1 :) Prowadzi się super, nie? Normalnie jedną ręką! :)

Miłej niedzieli mamusie ;) Ja już odliczam do środy bo mamy wizytę ;)

magdzia26, Io, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dojechalismy :) Droga bez przygod, 2 przystanki na siusiu i rozprostowanie nog, kilka skurczow, ppol drogi Mati spal, pol wariowal i uzywal sobie na moim pecherzu. Oczywiscie cala droge 30 stopni i lampa, a tylko dojechalismy do Gdanska i grzmi :D Zaraz sie toczymy na rybke, a wieczorkiem na spokojnie sobie Was nadrobie :)

madiiiii, magdzia26, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa. Ja jestem w nim zakochana i nawet wydaje mi się, że widzę podobieństwo do męża :P
    Mąż mówi, że największe podobieństwo widzi w tym dużym sprzęcie, który jego synek pokazuje bez skrępowania :P
    Nelus wrote:
    Lo super wyrazne zdjecia! Synus jest boski, na drugim zdjeciu taka kluseczka :D a ile wazy?

W czwartek na badaniu było 1600. Wychodziło, że jest 3 dni większy niż z miesiączki czyli na szczęście nie aż taka kluska :P Na razie jest 68 centyl i wczesniej też mniej wiecej tak było więc powinien mieć 3500 przy porodzie. Chyba, że jeszcze przyśpieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:43

Majeczka2014, magdzia26, Tysia87, Nelus, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka jestes niecala godzinke drogi ode mnie i u Nas juz tez burza sie zaczyna ale na razie bez deszczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:48

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto pierwsza fura Nikosia <3
    42e12feab0928652m.jpg
    915dd70c89514963m.jpg
    794f50e99fcf3409m.jpg
    17eba9185d38fb16m.jpg
    aa68773f7bdd1929m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:11

Majeczka2014, Karolaaa91, Tysia87, BlackLuna, Nelus, Ewi25, Kaarolina, Io, Paula55, nenka, anulka81, kark, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A skoro mam już dostęp do laptopa to przedstawiam mojego synusia:
    261d89g.jpg
    20ggpia.png
    208vivm.jpg
    a to potwierdzenie, że na pewno jest chłopcem :P
    xnf9kw.jpg

cudny jest!!!

Io lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    U mnie identyczna sytuacja tylko ja pierwsze zwolnienie dałam 20 kwietnia a dopiero teraz w piątek dostałam pismo ze pracodawca ma dostarczyć umowę, zakres obowiązków i dokumenty potwierdzające ze pracowałam:-( czyli od kwietnia dupki zwlekają z wypłaceniem kasy, prędzej urodzę niż sie doczekam tych pieniędzy. Swoją droga jezeli łaskawie uznają ze wszystko jest okey to wypłaca mi te wszystkie pieniądze zaległe czy dopiero od dnia w ktorym wydadzą pozytywna decyzje?

no to też czekasz...witaj w klubie.
    Wyczytałam, że muszą wypłacić wszystkie zaległości. Ciekawe jak to będzie w prkatyce

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Obyś miała kochana rację! :-)
    Kaarolina wrote:
    Karolaa wyplaca Ci wszystkie zaleglosci nie ma innej opcji :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ