Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla - kasę dostajesz z firmy własnie dlatego, że jest duża i muszą sami wypłacać zasiłki. W Twoim przypadki firma może Ci zrobić kontrolę.
    a wysokość wypłaty zależy od ilości dni na zwolnieniu bo zasiłki liczy się w dniach a nie w miesiącach. Ja zawsze dostaję taką samą kwotę bo moje zwolnienia zawsze są na 28 dni.

Diabla85 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Diabla - kasę dostajesz z firmy własnie dlatego, że jest duża i muszą sami wypłacać zasiłki. W Twoim przypadki firma może Ci zrobić kontrolę.
    a wysokość wypłaty zależy od ilości dni na zwolnieniu bo zasiłki liczy się w dniach a nie w miesiącach. Ja zawsze dostaję taką samą kwotę bo moje zwolnienia zawsze są na 28 dni.
    Aaaa widzisz lo mądra głowa to mądrze gada :) Dzięki za wyjaśnienie :)

Io lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, śliczne ciuszki :)
    Io masz rację :) mi mój gin. wystawia zwolnienia co wizyty, czyli co 4 tyg.
    A Zus kasę wypłaca,bo firma w której pracuje ma zatrudnionych osób mniej niż 20

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hej kochane brzuchatki! Was zostawić na chwilę, niby ciężarne ale produkują jak w szwalni ;)
    Witam nowe kobietki-widzę, że coraz więcej Nas, ale będzie zamęt we wrześniu ;) hehe
    Nie wiem co która pisała, przejrzałam tylko po łebkach i już nie pamiętam co której miałam napisać :D
    Ja dziś jadę z mym małżonkiem (jak to świńsko brzmi) po farby do pokoi i może w tym miesiącu w końcu to odmalujemy, jeszcze trzeba łazienkę pomalować a i korytarz by się przydał ale czasu brak... Za to moja genialna teściowa tylko usłyszała, że malujemy to zaraz do T przyleciała i ona też chce żeby jej pomalował duuuży pokój i to na 2 kolory-o nieee! My się z niczym nie wyrabiamy on zapierdala od świtu do nocy od pon do sob, a jej drugi synalek ma czas na wszystko i wolne soboty!!! Wkurwiłam się i niech tylko do niej pójdzie malować to mu powiem że może u niej zamieszkać! On nie ma czasu żeby mi w czymkolwiek pomóc a ona tylko wydziwia. Na dodatek jak kupiłam ostatnio te ciuszki dla małego to leżały w takiej zrywce, ona podeszła i ooo co to?? To mówię, że ubranka dla małego a ona ooo widziałam takie, eee to grosze kosztuje... Nosz ku#$% mać, ani jednej rzeczy mój syn od niej nie dostał, to skąd ona wie ile kosztuje??? Jak to takie grosze to niech mu coś kupi!!! Mało tego, nawet nie zapyta co u dziecka. Ja pie###%le wykończy mnie baba. Na dodatek przyszła do niej sąsiadka i jej wojnę zrobiła że ta ją ciągle obgaduje i się wpierdala w jej życie i ludziom plecie głupoty (akurat w to wierzę, bo dzis przed kosciolem od tesciowej uslyszelismy szereg informacji co sie dzieje na wsi)-wiecie co kobity, ja nie wiem czy to ze mną coś nie tak, czy na tej pier##%%nej wiosce są same zjeby, które plotkują... Matko, już jestem tak nakręcona że tylko czekam aż ona mi się wpierdoli całkiem w życie po porodzie, ale będzie wojna!!!
    Ale Wam esej trzasnęłam, nie ma co :) A zresztą, ja muszę tu tyle nadrabiać to i Wy się trochę pomęczcie :D I łączę się w bólu z tym, które mają wredne i fałszywe teściowe-obyśmy my pokazały klasę i były lepsze dla naszych przyszłych synowych lub zięciów :D

dobrze czasami się tak wypisać :) ja nie mam teściowej, zmarłą 3 lata temu ,ale jestem pewna ze nie było by wesoło bo babka miała swój charakterek, za to tesciu mimo,ze cicho siedzi, nie wtraca sie to i tak robi czasami na przekor i mojego T traktuje wiecznie jak male dziecko..najlepiej jakby byl ciagle przy nim...

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejejejejeje wózek kupiony :D jak wrócę do domku to wrzucę wam foteczki :)

nick nieaktualny, Io, Nelus, Kaarolina, verynice, afrykanka, Paula55, betinka lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka wiem dokładnie jak to jest tylko u mnie i tesciu i teściowa mojego P traktują jak 3 letnie dziecko a ma 34 lata masakra jak to widzę to się we mnie gotuje normalnie :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro mam już dostęp do laptopa to przedstawiam mojego synusia:
    261d89g.jpg
    20ggpia.png
    208vivm.jpg
    a to potwierdzenie, że na pewno jest chłopcem :P
    xnf9kw.jpg

Quatriona, Diabla85, Nelus, nenka, Kaarolina, Karolaaa91, magdzia26, nick nieaktualny, verynice, nick nieaktualny, afrykanka, Tysia87, BlackLuna, assantea, Ewi25, Paula55, anulka81, nick nieaktualny, betinka, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo normalnie piękny! Jaka buźka pyzata :)

Io lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo super wyrazne zdjecia! Synus jest boski, na drugim zdjeciu taka kluseczka :D a ile wazy?

Io lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie identyczna sytuacja tylko ja pierwsze zwolnienie dałam 20 kwietnia a dopiero teraz w piątek dostałam pismo ze pracodawca ma dostarczyć umowę, zakres obowiązków i dokumenty potwierdzające ze pracowałam:-( czyli od kwietnia dupki zwlekają z wypłaceniem kasy, prędzej urodzę niż sie doczekam tych pieniędzy. Swoją droga jezeli łaskawie uznają ze wszystko jest okey to wypłaca mi te wszystkie pieniądze zaległe czy dopiero od dnia w ktorym wydadzą pozytywna decyzje?

Majeczka2014 wrote:
    U mnie pierwsze zwolnienie do Zusu poszlo w maju, czyli od 6 maja do 3 czerwca mialam wypisane L4. Liczylam na wyplae w czerwcu. Czekalam,czekalam i nic... wkoncu dnia 26 czerwca przyszlo pismo ,ze prowadza sprawe wyjasniajaca i moje zwolnienie zostanie rozpatrzone w innym terminie. Dostalam szalu, poryczalam sie wrecz :) przez dwa dni chodzilam zdolowana, bo liczylam na to,ze bedzie ok i mialam sporo w planach dla maluszka. Po kolejych paru dniach wyslali znow pismo, do pracodawcy. Dokladnie wezwanie do zlozenia im mase dokumentow dotyczacych pracy tj liste obecnosci, umowe o prace, zasiwadczenie lekarsie, bhp, itd itd...nawet dodatkowe zeznania siwadkow!!! Kur... jakbym kogos zabila. Szef wzial sie za to odrazu z ksiegowa i jutro wysylaja z tego co wiem te dokumenty... poprostu Dupki jedne
    .. i teraz czlowiek czeka i zastanawia sie czy w ogole cos dostanie...i kiedy,bo to tez pewnie sie wszystko przeciagnie

atdci09kamv7205a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamy :-)
    Nie dam rady nadrobić ale zdjęcia cudowne aż łezka w oku się kręci <3
    Ciuszki też piękne

Witam nowe mamy :-)

Ja ogarniam po imprezie do 4 rano goście nogi jak bańki

Io, Tysia87 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io witamy w domu ale Kubus ma armatke haha Slodziak ten Twoj Synek <3
    Karolaa wyplaca Ci wszystkie zaleglosci nie ma innej opcji :)
    Madzia czekamy na foty wozka :)
    Tysia ubranka sa suuuper :)

magdzia26, Io, nick nieaktualny, Tysia87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dopiero teraz dotarłam na forum i miałam chyba z 10 stron do nadrobienia :) Oczywiście już nie pamiętam co która pisała :)

Witam nową mamusię!
    Lo - super że jesteś już w domku! No a synek prześliczny i jaki fotogeniczny :D
    Magdzia26 - też mam wózej Jedo Fyn ;) Ale kupiłam używany, 3w1 :) Prowadzi się super, nie? Normalnie jedną ręką! :)

Miłej niedzieli mamusie ;) Ja już odliczam do środy bo mamy wizytę ;)

magdzia26, Io, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dojechalismy :) Droga bez przygod, 2 przystanki na siusiu i rozprostowanie nog, kilka skurczow, ppol drogi Mati spal, pol wariowal i uzywal sobie na moim pecherzu. Oczywiscie cala droge 30 stopni i lampa, a tylko dojechalismy do Gdanska i grzmi :D Zaraz sie toczymy na rybke, a wieczorkiem na spokojnie sobie Was nadrobie :)

madiiiii, magdzia26, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa. Ja jestem w nim zakochana i nawet wydaje mi się, że widzę podobieństwo do męża :P
    Mąż mówi, że największe podobieństwo widzi w tym dużym sprzęcie, który jego synek pokazuje bez skrępowania :P
    Nelus wrote:
    Lo super wyrazne zdjecia! Synus jest boski, na drugim zdjeciu taka kluseczka :D a ile wazy?

W czwartek na badaniu było 1600. Wychodziło, że jest 3 dni większy niż z miesiączki czyli na szczęście nie aż taka kluska :P Na razie jest 68 centyl i wczesniej też mniej wiecej tak było więc powinien mieć 3500 przy porodzie. Chyba, że jeszcze przyśpieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:43

nick nieaktualny, magdzia26, Tysia87, Nelus, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka jestes niecala godzinke drogi ode mnie i u Nas juz tez burza sie zaczyna ale na razie bez deszczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 16:48

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto pierwsza fura Nikosia <3
    42e12feab0928652m.jpg
    915dd70c89514963m.jpg
    794f50e99fcf3409m.jpg
    17eba9185d38fb16m.jpg
    aa68773f7bdd1929m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:11

nick nieaktualny, Karolaaa91, Tysia87, BlackLuna, Nelus, Ewi25, Kaarolina, Io, Paula55, nenka, anulka81, nick nieaktualny, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A skoro mam już dostęp do laptopa to przedstawiam mojego synusia:
    261d89g.jpg
    20ggpia.png
    208vivm.jpg
    a to potwierdzenie, że na pewno jest chłopcem :P
    xnf9kw.jpg

cudny jest!!!

Io lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    U mnie identyczna sytuacja tylko ja pierwsze zwolnienie dałam 20 kwietnia a dopiero teraz w piątek dostałam pismo ze pracodawca ma dostarczyć umowę, zakres obowiązków i dokumenty potwierdzające ze pracowałam:-( czyli od kwietnia dupki zwlekają z wypłaceniem kasy, prędzej urodzę niż sie doczekam tych pieniędzy. Swoją droga jezeli łaskawie uznają ze wszystko jest okey to wypłaca mi te wszystkie pieniądze zaległe czy dopiero od dnia w ktorym wydadzą pozytywna decyzje?

no to też czekasz...witaj w klubie.
    Wyczytałam, że muszą wypłacić wszystkie zaległości. Ciekawe jak to będzie w prkatyce

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Obyś miała kochana rację! :-)
    Kaarolina wrote:
    Karolaa wyplaca Ci wszystkie zaleglosci nie ma innej opcji :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ