Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Majeczka ja za zwykla wizyte u swojego gina place 150zl ale zawsze mam usg i przelacza mi na 3d i dostaje za kazdym razem zdjecie 3d
ale za prenatalne placilam 200 zl a za polowkowe z nagraniem plyty 250zl..teraz bylam w 31tygodniu ciazy u Niego i zrobil dokladne usg (w sumie jak za kazdym razem) i chyba zalicz to jak usg III trymestru i wzial jak zawsze 150zl
My wrocilismy ze spaceru ktory trwał az 10 minut bo znowu zrobilo mi sie slabo..Majeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Majeczka2014 wrote:dziewczynki, te które miały USG 3d u swojego gina prowadzącego: Ile Was wynosiła taka wizyta???
Pytam się w sumie w ciekawościbo ja wizytę z USG III trymestru + 3d mam we wtorek i mój gin. powiedział, że koszt 150zł - nie wiem czy dobrze zrozumiałam
tak sobie myślę, że chyba nie drogo porównując inne miasta? Chyba, że jako prowadzę u niego ciążę to jest taniej? A ogólną wizytę u niego mam też w lipcu, ale 29 , bez USG i normalnie bierze 100zł
Majeczka ja mam usg 3d na każdej wizycie i za wizytę place 100zl.ale mój gin to wyjątek wiem ze inni życzą sobie dodatkową kasę za 3d.
Co do Zusu to wszystkie dostaniecie swoje pieniądze tylko niestety różnie to bywa czasowo i moim zdaniem za takie przeciąganie powinni płacić odsetki.
Io śliczny synusmój też pokazał "sprzęt" ale widziałam tylko monitorze bo za szybko się zasłonil i gin nie zdążył zrobić zdjęcia. Taki mały wstydnis
Io, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualny
-
Super te wasze wózki.
Ja też mam granatowy. Po pierwsze kolor mi się bardzo podoba a po drugie wydaje mi się, że jest praktyczny.
Ja za USG 4D i anatomiczne, ze zdjęciami i płytką płacę 220 zł. Bez 4D kosztuje 160 zł. Nie robi go moja gin tylko specjalistka od USG w prywatnej klinice. Pracują tam dwie. Ta druga jest tańsza, ale ta moja jest ogólnie bardzo polecana i znana w okolicy. Pracuje w 3 szpitalach m.in. w Medeorze i Matce Polce i w kilku klinikach. Zajmuje sie tylko USG ciążowymi. Kobitka na oko 35-38 lat a widać, że kasy musi mieć z tego sporo, nosi markowe ciuchy i jeździ wypasioną furą. Na szczęście widać ta praca to jej powołaniem bo do każdej pacjentki podchodzi z uśmiechem, żartuje w trakcie badania, uspokaja i zawsze pyta na koniec czy mamy jakieś pytania.Majeczka2014, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynajwazniejsze,ze jestescie zadowolone z wizyt
i jak widac co lekarz to inne zasady, ceny.
Ja od poczatku placilam i place za wizyty 100zł. Ale za wizytę II trymestru(polowkowe) wzial ode mnie 150zl, 3d nie zaproponowal ani razu. Tak pomyslalam,ze moze za takie dluzsze USG bierze wiecej,ale jak mialam te pierwsze USG I trymestru to wzial normalnie jak za wizyte. Dopiero tydzien temu zapytalam sie jego czy mozna umowic sie na dodatkowa wizyte 3d (chcialam miec pamiatke zdjeciowa buzki Malej) no i on powiedzial,ze zapisze mnie na za tydzien i jako,ze mieszcze sie w przedziale tygodniowym do USG III trymestru to zrobi mi przy okazji to dokladnie USG no i koszt 150zł. Myslalam,ze za 3d doliczy z kolejne 100zł, ale w sumie zarobi na mnie w jednym miesiaciu 250zl, bo 29 lipca w ksiazeczce ciazowej mam zapisana kolejna wizyte, bez USG, czyli pewnie standardowo badanie ginekologiczne na fotelu, cisnienie, wazenie, sprawdzanie bicie serduszka dziecka, zlecenie kolejnych badan i wsio. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykark wrote:Io, matko, jaki słodki, jak widzę takie zdjęcia to mam ochotę zapisać się na usg 4d
Ja płacę 50zł, mam zawsze zwykłe usg
W sumie ciekawe ile u mnie by sobie zażyczyli za tylko 3d albo 4d, bez żadnej wizyty ani nic takiego...
koszta są różne. Od 100zł w zwyż, tak mi się wydaje. 300-400zł też niektóre dziewczyny płacą w innych miastachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:27
-
U mojego gina wizyta zawsze kosztuje 100 zł nie ważne czy jest 3d czy nie czy ktoś nagrywa płytkę. 100 zł i tyle
A mnie teraz pocieszyla położna, była posłuchać serduszka i zapytałam ja o te moje skurcze na ktg bo mam tak do 25 i pojedyncze do 35-40. I powiedziała żebym się tym nie przyjmowała to są zwykle przepowiadajace, niepokoić się można jak są powyżej 100. Tak niewiele trzeba żeby człowiek się uśmiechnąłMajeczka2014, Io, betinka, nenka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
nick nieaktualnyanulka81 wrote:U mojego gina wizyta zawsze kosztuje 100 zł nie ważne czy jest 3d czy nie czy ktoś nagrywa płytkę. 100 zł i tyle
A mnie teraz pocieszyla położna, była posłuchać serduszka i zapytałam ja o te moje skurcze na ktg bo mam tak do 25 i pojedyncze do 35-40. I powiedziała żebym się tym nie przyjmowała to są zwykle przepowiadajace, niepokoić się można jak są powyżej 100. Tak niewiele trzeba żeby człowiek się uśmiechnął
to super! Wszystko napewno jest ok. Dowiedzialam sie,ze od 30go tygodnia ciazy maja prawo wystepowac skurcze przepowiadajace. Jedne czuja je mocniej, drugie mniej. Trzeba kontrolowac aby sie nie nasilalyanulka81 lubi tę wiadomość
-
piekne te wasze wozki, zazdroszcze tego wyboru ktory macie w polsce! ja go nie mialam... wzielam to co bylo z gondolka I jeszcze za jaka cene cholera!
zamowilam dzisiaj nosidelko baby bjorn miracle, mam nadzieje ze moja mala bedzie lubila w nim sie nosic. znacie moze o nim jakies opinie, czy wygodne I jak dlugo dzieciaczki sie w nim mieszcza?
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNelus wrote:piekne te wasze wozki, zazdroszcze tego wyboru ktory macie w polsce! ja go nie mialam... wzielam to co bylo z gondolka I jeszcze za jaka cene cholera!
zamowilam dzisiaj nosidelko baby bjorn miracle, mam nadzieje ze moja mala bedzie lubila w nim sie nosic. znacie moze o nim jakies opinie, czy wygodne I jak dlugo dzieciaczki sie w nim mieszcza?
hej.
Akurat o takim nie słyszałam, ale kupiłam na poczatku jakoś podobne nosidelko dla mojej chrzesnicy. Raz moze uzyla... Siostra przyznala sie,ze w ogole nie uzyla... po jakims czasie sprzedala na allegro. No coz.... :)troszkę mi smutno było, ale widocznie Zuzi się nie podobałoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 20:40
-
Majeczka nie mieszkam w Pl. Nie wiem czy tak do konca jest sie z czego ćieszyc hehe ale nie narzekam.
Tu ani ja ani nikt z moich znajomych nie mial problemu z kasa (z wyplata).
Ja teraz co tydz bede otrzymywac maćierzynski i dokladnie wiem kiedy i ilejest to plus
Nelus sama zastanawialam sie nad takim nosidelkiem... Mielismy okazje kupic na tych targach za grosze wlasnie urzyte raz czy dwa ale sie wstrzymalismy.
To zalezy czy jestescie aktywnymi osobami. Czy duzo chodzicie na piesze wycieczki, spacery itp. Wiem ze niektore dzieci nie toleruja ani chust ani nisidelek wiec szkoda by mi bylo na zapas kupic. Ale oby tobie poslozylo
-
ja za zwykła wizyte u mojego ginekologa ze sprzetem 2d płace 120 zł, a na prenatalne II trymestru jechalam do Wrocławia i za 4D płaciłam 300 zł... w trzecim trymestrze nie robiłam, moj ginekolog tylko w szpitalu mi zrobil na 2D i mowil, że wszystko okey wiec tego się trzymam
jeszcze dwa miesiące bede musiała wytrzymać żeby zobaczyć buzke mojego syna
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
Co do nosidełka to moja kuzynka kupiła Tula i powiedziała, że to jej najlepszy zakup. Normalnie ono jest od 7 do 20 kg ale można włożyć specjalną wkładkę do noszenia dzieci od 3,5 kg. Ja albo kupię albo jak ktoś będzie pytał co kupić małemu to poproszę właśnie o to nosidełko. Ona używała go w domu do sprzatania i gotowania, teraz zakłada je jak idzie na szybkie zakupy i znosi w nim synka po schodach jak idą na spacer. Mówi, że używa go od poczatku a jej synek ma teraz 2 latka i ciągle go w tym noszą. Myślę, że to kwestia przyzwyczajenia od małego.
JagoodkaK, Nelus lubią tę wiadomość
-
mój lekarz przyjmuje tylko prywatnie i za każdą wizytę plus badanie, usg płaci się 200 zł i tak płaciłam do 4 miesiąca bo później wykupiłam sobie ubezpieczenie w pzu życie i do 16 specjalistów prywatnych mam za darmo (no koszt dodatkowego ubezpieczenia co miesiąc które wynosi mnie 45 zł plus ubezpieczenie obowiązkowe) i z tą kartą ubezpieczeniową mają mnie obowiązek zapisać w ciągu 5 dni a do rodzinnego w ciągu 3 dni. więc za wizyty płaci mi pzu. Badania wszystkie też mam za darmo. Tylko płacę za wizyty u ednokrynologa bo u niego się lecze od 7 lat wiec to choroba przewlekła jest a pzu tego nie uwzględnia. Ale wolę wydąć miesięcznie 145 zł (100 zł wizyta u ednokrynologa plus 45 zł ubezpieczenie pzu ) niż z 500 zł za wszystko (200 zł ginekolog, 100 zł endokrynolog - bo też co miesiąc musze śmigać - i do tego wszytstkie badania, a badania TSH, anty TG, anty TPO i inne są to badanie które sporo kosztują).
-
nick nieaktualnyEwi25 wrote:mój lekarz przyjmuje tylko prywatnie i za każdą wizytę plus badanie, usg płaci się 200 zł i tak płaciłam do 4 miesiąca bo później wykupiłam sobie ubezpieczenie w pzu życie i do 16 specjalistów prywatnych mam za darmo (no koszt dodatkowego ubezpieczenia co miesiąc które wynosi mnie 45 zł plus ubezpieczenie obowiązkowe) i z tą kartą ubezpieczeniową mają mnie obowiązek zapisać w ciągu 5 dni a do rodzinnego w ciągu 3 dni. więc za wizyty płaci mi pzu. Badania wszystkie też mam za darmo. Tylko płacę za wizyty u ednokrynologa bo u niego się lecze od 7 lat wiec to choroba przewlekła jest a pzu tego nie uwzględnia. Ale wolę wydąć miesięcznie 145 zł (100 zł wizyta u ednokrynologa plus 45 zł ubezpieczenie pzu ) niż z 500 zł za wszystko (200 zł ginekolog, 100 zł endokrynolog - bo też co miesiąc musze śmigać - i do tego wszytstkie badania, a badania TSH, anty TG, anty TPO i inne są to badanie które sporo kosztują).
rzeczywiście to jest spora różnica. A jeśli miałaś taką okazję to czemu by nie skorzystać. Nawet nie słyszałam o takim ubezpieczeniu