X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzien dobry :)
    A ja sie obudzilam z checia "uduszenia Meza" za co?? Tego sama nie wiem ;) pewnie jakies glupoty mi sie snily :D
    Oby dzisiaj bylo chlodniej :D
    to tak jak ja, tylko, że nie bez powodu :P całą noc mnie cholera kopał po nogach i kołdrę zabierał.. szarpałam się z nim bez przerwy :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, właśnie patrzę, że dziś siódmy. Równe 2 miesiące do terminu porodu :) ale ten czas leci..

Majeczka2014, verynice, Io lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Zanim się obejrzymy bobasy będą z nami

stardust87, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w świetnym nastroju bo wychodzę do domku :-)

Quatriona, nenka, madiiiii, Paula55, Majeczka2014, Diabla85, magdzia26, kark, betinka, verynice, Io, Karolaaa91, K_A_M_A, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-):-)
    Dzisiaj wizyta nie mogę się doczekać
    <3<3<3 ciekawe ile waży moja córeczka a propo płace 100 zł co mc i mamy robione usg 3d i 4d

Ktoś jeszcze wizytuje ?

Majeczka2014, magdzia26, betinka, afrykanka lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Witam się i ja w świetnym nastroju bo wychodzę do domku :-)
    Super :-):-)

anulka81 lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg to na 4d chodzę prywatnie i ostatnio zapłaciłam 230zł... to ciekawe bo poprzednio zapłaciłam 200. Ale dziecko mam obejrzane z każdej strony.
    Lekarza prowadzącego mam na NFZ Ale on nie zawsze robi usg.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja ostatnio mam problemy ze snem, jak na boku leże to czuje że mi brzuch "spada", podkładam pod niego poduszkę, to zaraz mi nie wygodnie, to zmiana pozycji i znów coś pod brzuch... jakaś masakra, jak Wy śpicie? O i jeszcze żołądek mnie pobolewa chyba coś ta w środku ciągnie albo uciska na niego :/

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia wizytujacym dzis :)

Anulka super ze idziesz do domku :)!

Ja justynko mam ten sam problem z brzuchem :/ kladac sie na boku ten brzuch mi jakos tak zwisa i strasznie ciagnie :/ ja podkladam wtedy reke lub przyciskam brzuszek ( nie mocno) do plecow mojego i tak zasypiam. Na drugiej stronie mam poduche ciazowa wiec na niej sie spieram :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w te upały to nawet nie chce mi się do męża przytulać bo oboje się "kleimy" :) ja chce deszcze i wrzesień :(

Zamówiłam łóżeczko z materacem i przewijakiem i kołderke i podusie, może dziś przyjdą, to mi się humor na trochę poprawi :)

Majeczka2014, Paula55, magdzia26, Io, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczyny!
    Ja średnio dziś wyspana. Obudziłam na siusiu o 4 nad ranem i od tamtej pory ciężko było zasnąć. Nadodatek Mała też stwierdziła, ze spać nie będzie i przekopywała mnie z lewej strony. Nie dało się zasnąć :) dopiero o 6 ucichła i mi udało się pospać jeszcze do 9.

Nelus - odnośnie jeszcze nosidełka. W sumie nie przemyślałam sprawy i wydaje mi się, że dziewczyny mają rację. Dla osób które są aktywne, lubią dużo spacerować i są w ciągłym ruchu takie nosidełko może być przydatne. Patrząc na moją siostrę to ona mało wychodziła z domu dlatego może nosidełko które kupiłam było rzucone w kąt i nie przydatne. Mam nadzieję, że Twoja mała je polubi :)

Karola - ja często miewam przeróżne sny, ostatnio śniła mi się cały czas zdrada przez mojego T. Budziłam się dosłownie z płaczem :)

Anulka81- cieszę się, że już do domku.. nie ma to jak u siebie! :)

..i ogólnie wszystkim dziewczynom, które odp. na moje pytania dziękuję ( jeszcze ciężko zapamiętać nicki) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:44

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super ze do domku idziesz :)
    Powodzenia na dziejszych wizytach i czekamy na wiesci i zdjecia.:)
    Ja juz tez po ekg i oprocz cisnienia musze kontrolowac tetno bo na ekg wyszla mocno przyspieszona akcja serca.. i jak tetno bedzie sie wysokie utrzymywac zwlaszcza przy sciskach tych co oddychac nie moge to mam sie zjawic spowrotem u lekarza i beda dalej decydowac co i jak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 09:46

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka super że wychodzisz do domu!
    A mi się dzisiaj śniło, że zaczęłam rodzić i miałam skurcze. Mąż odwiózł mnie do szpitala a tam się wszystko uspokoiło i zatrzymali mnie na obserwację. Leżałam w sali, w której było 10 osób! A ta mała cholera z mojego brzucha nie chciała wyjść. I siedziałam i płakałam, żeby już wyszedł i żebym wróciła do domu :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Witam się w 31 tygodniu czyli 8 miesiącu według Belly :) Ależ ten czas leci ;) Pojutrze wizyta, strasznie się nie mogę doczekać! :)

A co do wizyt to mam tak jak Stardust - płacę 150zł i też od 12 tyg mam 3D/4D co każdą wizytę ;)

Paula55, magdzia26, anulka81 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ufff, jak ja nie znoszę tych upałów. Już nawet radio wyłączyłam, bo ciągle tylko słyszę, jaka piękna pogoda, jakie wspaniałe wysokie temperatury, aż mi się od tego niedobrze robi :/ Marzy mi się przyjemny chłodek i chmury.

Wczoraj Liwia trochę mnie zestresowała, bo byliśmy w kinie i tak się przestraszyła głośnych dźwięków, że jej intensywne ruchy zaczęły wywoływać skurcze. Były dość regularne, więc juz się bałam, że zacznę rodzić :P Na szczęście po powrocie wszystko minęło. Z tego wszystkiego przyśniło mi się dzisiaj, że miałam przedwczesny poród, a Liwia była taka maciupeńka, że wyglądała bardziej jak alien, a nie noworodek...więc postanowiłam z powrotem wsadzić ją do brzucha :D

justyna14, magdzia26, kark, JagoodkaK lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki! Przede wszystkim miłego dnia wszystkim i powodzenia na wizytach! Anulka na pewno będzie mieć miły dzięń skoro wychodzi do domku ;)
    Ja od wczorajszego świtu mam gości, tak więc jest wesoło, pełna chatka tylko czasu na Wasze podczytywanie nie będzie:)
    Dziś rano przyszedł mój bio-oil, któraś pytała czy polski czy angielski. Ale nie wiem czy chodziło o kraj produkcji czy przeznaczenia, więc odpowiadam, że opakowanie i ulotka wskazują na angielski, ale stoi jak byk made in South Africa:)
    Ze spaniem też mam coraz większy problem mimo, że już dawno zaopatrzyłam się w poduchę - rogala. Baaaardzo mi pomaga, ale dopóki, nie będę się mogła położyć na brzuchu, to chyba się porządnie nie wyśpię:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale macie sny. Madii ty to juz wogole. :)

Ja tam sobie 8 mies zaczne liczyc za tydz :) bo belly zawsze jest o tydz do przodu :) ale to ze czas zapinkala to jest fakt!!!

verynice, madiiiii lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Anulka, a nie mowilam, ze wyjdziesz? ;) Cudownie!!! Znam to uczucie jak mowia,ze mozna is do domu :)

Karolina, dobrze ze to 'tylko' tetno. U mnie tez to dziwne uczucie w klatce, ktore mialam do tej pory tylko podczas skurczow, teraz jest coraz czesciej i bez skurczu :/ Nawet w nocy sie obudzilam i mowilam mezowi,ze mam wrazenie, jakbym miala dziure w klatce piersiowej :/ Niech te dzieciaki juz rosna i mecza nas 'z zewnatrz'!

Nodopsz, to ja Wam zycze udanego dnia bez placzu, zabijania mezow, przypadlosci i innych dziwot :) a ja sie tocze na plaze, bo pogoda jak marzenie. Do zobaczenia pozniej :)

magdzia26, anulka81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, my tez kupujemy nosidełko, ale nie możemy się jeszcze zdecydowac na model, bo wybór jest ooogromny. To babybjorn wygląda fajnie. Uważam, że to super rozwiązanie dla aktywnych rodziców. Podobno maluszki też bardzo lubią w nich przebywać, bo czują wtedy bliskość mamy lub taty. Ważne tylko, aby dziecko umiało już siedzieć i utrzymać główkę.
    Nelus wrote:
    piekne te wasze wozki, zazdroszcze tego wyboru ktory macie w polsce! ja go nie mialam... wzielam to co bylo z gondolka I jeszcze za jaka cene cholera!

zamowilam dzisiaj nosidelko baby bjorn miracle, mam nadzieje ze moja mala bedzie lubila w nim sie nosic. znacie moze o nim jakies opinie, czy wygodne I jak dlugo dzieciaczki sie w nim mieszcza?

4pq97p8gj8hd_t.jpg

Nelus lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, jakoś sennie tu dzisiaj. Mój poranny sobotni paskudny nastrój szybko zmienił sie z całkiem dobry :) I weekend bardzo fajnie i intensywnie spędziłam, tak jak lubie :)
    Witam nową mamusie :)
    Pogoda dzisaj dla mnie nie korzystna, tak jak zresztą już pisłyście, lepiej niech by padało albo było pochmurno, a przynajmniej chłodniej. Bo od samego siedzenia idzie sie roztopić :)
    Właśnie robię soczek z czarnej porzeczki, mmmmmmmm pycha bedzie, mam nadzieje :)
    Potem jakies zakupy no i chyba musze zrobic cos z piętami bo staszne mi sie zrobiły, nie wiem tylko czy dam rade frezarą je obsłuzyć, czy jeszcze sie tak wygnę :)
    A jeśli chodzi o spanie, to ja jak na boku leże to brzucho mi też zwisa i datego zawsze sobie coś podkładam, poduszkę, kawałek kołdry i jest juz super wygodnie.
    Trzymam kciuki jeśli któraś dzisiaj się wizytuje :)

magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ