X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    rzeczywiście to jest spora różnica. A jeśli miałaś taką okazję to czemu by nie skorzystać. Nawet nie słyszałam o takim ubezpieczeniu :)

ja pracuje w dużej firmie chemicznej i u nas mamy takiego gościa od ubezpieczeń specjalnie i poszłam do niego i mu mówie "że jestem w ciąży i czy może coś mi zaproponować" i mi doradził :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja pracuje w dużej firmie chemicznej i u nas mamy takiego gościa od ubezpieczeń specjalnie i poszłam do niego i mu mówie "że jestem w ciąży i czy może coś mi zaproponować" i mi doradził :)

to super :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, juz myslalam ze nie nadrobie! W telefonie to istny wyczyn ;)

Ale mamy cudowna pogode! Jak przyjechalismy na dzien dobry burza i kilkadziesiat minut deszczyku, a zaraz potem slonce i cudowne powietrze! Zjadlam juz wyczekana flafereke i gofra z bita smietana, przed chwila poprawilam arbuzem i dogorywam. Mati wypial dupke i tak soboe lezymy :)
    Ale po drodze na plaze mielismy akcje, po wszystkim sie tak smialam, ze ludzie sie za mna ogladali ;) Szlismy sobie z mezen za reke, ja w klapkach na grubej podeszwie i nagle wykrecila mi sie noga na dziurze i totalnie stracilam wladze w ciele :D Walczylam zeby zlapac rownowage, maz przerazong robil co mogl, zebym nie rabnela na brzuch, a ja jak kloda, tak mnie bec ciagnal w dol. I w kocu wyladowalam jak ze spadochronem na tylku, duszac sie ze smiechu.

Io, wspaniale,ze Cie wypuscili! Kubulek jest cudownym paczusiem :)
    Anulka, widzisz i nie ma co sie martwic na zapas! Wszystko bedzie dobrze i pewnie jutro wyjdziesz!

Karolina, a jak cisnienie? Te omdlenia nie zwiazane z nim?

Io, anulka81, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka teraz jest niemalze ksiazkowe jutro i tak musze isc do lekarza rodzinnego bo gin mi kazal isc po skierowanie na ekg i jej powiem zobaczymy co ona na to powie.. mi sie wydaje ze na te upaly tak moj organizm reaguje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 21:36

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to czuję że dziś się roztopie tak jest gorąco :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze kilka dni takich upałów :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i w sumie patrzę na onecie to cały lipiec taki gorący

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Betinka teraz jest niemalze ksiazkowe jutro i tak musze isc do lekarza rodzinnego bo gin mi kazal isc po skierowanie na ekg i jej powiem zobaczymy co ona na to powie.. mi sie wydaje ze na te upaly tak moj organizm reaguje..

Moze i upal rzeczywiscie. Ja dzisiaj dwa razy mialam taki kolowrot w glowie,ze myslalam,ze fikne. Ale najwazniejsze,ze cisnienie masz dobre!

• Nelus Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka, ja w telefonie lepiej ogarniam belly niz na laptopie :D a co do tej wywrotki to musialo smiesznie wygladac hhaha ale najwazniejsze ze nic ci sie nie stalo! na przyszlosc omijaj dziury :D heheh

u mnie byly upaly ponad 30C ale teraz sie troszke ochlodzilo. powiem wam ze ja jak na ciaze dobrze znosze wysoka temperature, nie puchne ani nie mam dusznosci! chyba juz gorzej sie czuje po wielkim obzarciu- wtedy to nie moge oddychac i bierze mnie na wymioty! wy tez tak macie?

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    betinka, ja w telefonie lepiej ogarniam belly niz na laptopie :D a co do tej wywrotki to musialo smiesznie wygladac hhaha ale najwazniejsze ze nic ci sie nie stalo! na przyszlosc omijaj dziury :D heheh

u mnie byly upaly ponad 30C ale teraz sie troszke ochlodzilo. powiem wam ze ja jak na ciaze dobrze znosze wysoka temperature, nie puchne ani nie mam dusznosci! chyba juz gorzej sie czuje po wielkim obzarciu- wtedy to nie moge oddychac i bierze mnie na wymioty! wy tez tak macie?

tak... niestety :) duszności też męczą, a upały mi niestety nie służą. Co prawda nie puchnę, ale czuję się źle. Głowa boli i często mam zawroty.

• betinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:

To Cie podziwiam za to ogarnianie :)
    No jak juz wyladowalam, to ludzie mieli niezle przerazone miny i zaraz konsternacja,ze ja z tym wielkim bebzolem siedze na chodniku i umieram sie smiechu :D
    A po obzarciu (i po arbuzie!) tez nie moge oddychac az mi sie slabo potrafi zrobic z tej okazji hehe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostaliśmy chustę od koleżanki, która jej raz użyła na córce. Sami tez użyliśmy jej raz - po pół godzinie męczenia się z tą kilkumetrową szmatą mąż stwierdził, że nie ma więcej ochoty tego widzieć :) Ćwiczyliśmy wtedy na misiu, którego wiązaliśmy do męża. Później przekazaliśmy chustę dalej i wiem, że też średnio była używana. Wydaje mi się, że trzeba być strasznie eko, natura, itp. hasła, żeby jej używać :)

Nosidełko dostaliśmy od wujka. U nas akurat w pierwsze wakacje córka miała 6 miesięcy. Jesteśmy typem ludzi, którzy lubią popływać w basenie, ale też pochodzić po zamkach czy lasach i górach, gdzie niestety spacerówka się nie sprawdza. Przez te 2 tygodnie używaliśmy nosidełka prawie codziennie, ale później już leżało w kącie i w końcu też przekazaliśmy dalej. Ja bym się skusiła, ale chyba tylko na używane, bo mimo wszystko nie używa się go często, no chyba, że trzeba wyprowadzać psiaka na spacer, to wtedy faktycznie może być bardzo przydatne codziennie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 23:10

Nelus, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam zgade, umre zaraz a w domu ani jednego migdalka :/

• Nelus Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie jestem przekonana co do chusty, a nosidelko kupilam co prawda nowe ale bylo w promocji. My tez raczej jestesmy aktywni, lubimy zwiedzanie, spacery po gorach czy jakis miejscach gdzie byloby ciezko z wozkiem wiec pozostaje modlic sie zeby Livka polubila nosidelko :)

201703012752.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus- nosidełka powinno się używać dopiero po 6 miesiacu życia. Wcześniej taka pozycja może tylko zaszkodzić dziecku

afrykanka, Nelus lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info, wlasnie wydawalo mi sie to dziwne ze mozna juz od pierwszego miesiaca tak nosic dziecko!

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    A ja sie obudzilam z checia "uduszenia Meza" za co?? Tego sama nie wiem ;) pewnie jakies glupoty mi sie snily :D
    Oby dzisiaj bylo chlodniej :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry. witam i nadrabiam.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    dziewczynki, te które miały USG 3d u swojego gina prowadzącego: Ile Was wynosiła taka wizyta???
    Pytam się w sumie w ciekawości :) bo ja wizytę z USG III trymestru + 3d mam we wtorek i mój gin. powiedział, że koszt 150zł - nie wiem czy dobrze zrozumiałam :) tak sobie myślę, że chyba nie drogo porównując inne miasta? Chyba, że jako prowadzę u niego ciążę to jest taniej? A ogólną wizytę u niego mam też w lipcu, ale 29 , bez USG i normalnie bierze 100zł
    u mnie każda wizyta kosztuje 150zł, a od 12 tygodnia mam co wizytę 3d więc myślę, że cena ok. Nie wiem jak u prowadzących, ale pamiętam, że dziewczyny za 3d to i 200zł płaciły czasem.

Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzien dobry :)
    A ja sie obudzilam z checia "uduszenia Meza" za co?? Tego sama nie wiem ;) pewnie jakies glupoty mi sie snily :D
    Oby dzisiaj bylo chlodniej :D
    Witajcie mamusie.
    Oj Kaarolina to musiał być bardzo ciekawy sen skoro z takim nastawieniem się obudziłaś:-)
    U mnie nadal gorąco chyba się rozpuszczę...
    Wczoraj moja dzidzia coś się nie ruszała I już mąż miał nas pakować do samochodu i do szpitala ale wreszcie mała się ożywiła i już wariowała jak zawsze. Pewnie też pogoda jej nie służy.
    Miłego dnia brzuchatki

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ