X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde zabraliscie nam pogode :) u was po 30 st a u nas dzis padalo. Dopiero teraz troche slonca poswiecilo :P

Betinka widze ze ty tez twardo mecze ogladasz :)

Wlasnie Thiago Silva strzelil gola dla Brazylii a moj od razu do brzucha gada:
    Synus za kilka lat ty im bedziesz budy strzelal hahaha :)

Paula, ja to na tym meczu mialam emocji co niemiara!!! Serce rozdarte, bo profesjonalny taniec rewiowy zaczelam od samby brazylijskiej, a od 2 lat doszla salsa,wiec jeden i drugi kraj mi bliski, wiec w napieciu po prostu kibicowalam jednym i drugim. Brazylia w pieknym stylu wygrala. A Kolumbia mnie rozczarowala swoja agresja :/
    Najsmieszniejszy jest Mati, nie wiem ile w tym przypadku, ale zawsze na meczu sie kotluje jak szalony ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :)
    Dzisiaj moj Maz przeszedl samego siebie.. wrocil z pracy po 6 i mnie obudzil (nie wazne ze nie przespalam prawie calej nocy ciagle jakies koszmary mi sie snily :/ i.dobrze wiedzial ze nie spie bo w koncu co jakis czas rozmawialismy przez tel) i uslyszalam "to ja lepiej wygladam po nocy w pracy niz Ty" wiec o to taki komplementem zaczelam kolejny dzien :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w mieście się zaczęła wczoraj wieczorem weekendowa impreza, więc wieczorem poszliśmy wydać trochę kasy, a wcześniej mąż uczył córkę jazdy na rowerze bez podpórek :) Ale się na nich cudnie patrzyło :D
    Dziś jedziemy na zjazd górników od kuzynki męża z pracy (za 10zł jest tyyyle jedzenia i picia, atrakcji dla dzieci, baseny, losowanie nagród itd., że się nie dziwię, że ludzie są górnikami :P), a wieczorem znowu siup na miasto :P
    A niedziela znowu miasto i widzę, że w ten weekend nie odpocznę ;)

Jej, jak ja się cieszę, że mój mąż jest apiłkowy i nie muszę od tygodni siedzieć co wieczór z nim przy piwie, chipsach i meczu :D

No, to miłego weekendu mamusie :)

P.S. Tamten dr nie odpisał, więc chyba będę musiała zaliczać przedmiot między 1 a 30 września i już się stresuję czy w ogóle dam radę :/ Bo jak nie, to przyszły rok i powtarzanie jednego, debilnego przedmiotu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 07:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina mi też się śniły koszmary, porwał mnie King Kong, a najlepsze było, że zarzuciłam mu tekstem "Tylko mną nie trzęś za bardzo, bo w ciąży jestem" :P Ja to dziwna jestem :)

Kaarolina, betinka, stardust87, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dobre dobre tez chce takie sny :D

• betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz tradycja sie stalo, ze mam pobudke miedzy 5:30 a 7, zeby isc na siczka. Co z tego,ze przed 1 raczej mi sie nie zdarza isc spac :/ Maz sobie spi w najlepsze, ja sie przewalam z boku na bok z pulsujaca z niewyspania glowa, a Mati uradowany sie rozwala jak krol jak mu miejsce zrobie oproznionym pecherzem. I spia te moje chlopaki,a ja sie mecze
    Karolina,mezem sie nie przejmuj. Wiekszosc facetow ma w sobie delikatnosc jak King Kong ze snu Kark!

Kark,a Ty to sie wybawisz w ten weekend :) Pogoda marzenie na imprezki plenerowe! Baw sie wybornie :)

A my jutro rano mkniemy nad morze. Troche mnie stach oblatuje na mysl o tylu godzinach w samochodzie. Z moim pecherzem to co godzina bedziemy szukac stacji benzynowej. Ale cel jest szczytny ;) Wylegne jak foka wyrzucona na mielizne pod niebieskim parasolem, w blekitnym kapeluszszu, filtrem SPF 500000 na twarzy i nogami owinietymi przed swiatem w pareo,zeby nie straszyc celulitem :) Najlepsza byla wczoraj moja 80-letnia tesciowa,ktora mi smiertelnie powaznie poradzila,zebym na droge zalozyla pampersa, bo jak u nich jestem, to biegam do lazienki co 30 min :D

Nelus, magdzia26, Paula55, afrykanka lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka Tesciowa mistrz :)
    Eh nie przejmuje sie w koncu tak milo uslyszec tak mile slowa z rana :D no ale nie ma tego zlego :D teraz mam powod do nic nie robienia bo w koncu tak zle wygladam to i tak zle sie czuje hahaha :P a Sen Kark to mnie powalil :D

betinka, Paula55 lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez powalil :D

A pretekst mistrz :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz biedak bedzie musial przed odeslaniem mnie dzisiaj obiadzik zrobic czasami fajnie miec taki prawdziwy dzien leeeeenia :D

• dba Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark może jakas rola filmowa w przyszłości na Ciebie czeka :D oj, ja też źle spalam :/
    Mój mąż już nauczył synka jeździć bez kółek, to prawda - fajny widok :)
    My dzisiaj i jutro mamy mieć gości, będę miała komu pomarudzic :P
    Parę dni temu czułam się ciężko wieczorem i mówię do malza że idę już spać, wstaje, a ten mój każdy krok zaczął komentować słowami typu "dup,dup,dup" myślałam że padne :D taki z niego romantyk :D ale cieszę się, że powiedział przyszłemu szwagrowi że na ślub nie pójdziemy, bo mam wtedy termin, a beze mnie nie pójdzie :) chociaż raz okazał serce :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się w lepszym humorze i na razie bez bólu :) Dziś oficjalnie (wg mnie) zaczynam 8 miesiąc. No dobra, za 2 dni, ale dziś zaczynam nowy tydzień to i miesiąc sobie dorzucę :P
    Cotygodniowe ważenie dało +0,6kg w tydzień (6,1kg w sumie), a cm wcale w tym tyg nie przybyło :O
    W soboty macie jakieś wizyty? Jak tak to trzymam kciuki i nadrabiam co naprodukowałyście wczoraj.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    jakie było moje zdziwienie jak przeczytałam, że wychodzicie na kolacje :-) moje wyobrażenie o Afryce zatrzymało się na glinianych chatkach i babach z wiadrami wody na głowie ;-/ ehhh
    ehehe... i wyobrażałaś sobie NASZĄ afrykankę z takimi obwisłymi cyckami i w chuście na głowie? :P (afrykanka, wybacz)

afrykanka, verynice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie,
    widzę, że ja należę do tych wyjątków, które nie mają większych problemów ze snem. Nawet do toalety nie muszę chodzić często w nocy. Od czasu kiedy zakupiłam sobie poduszkę dla kobiet w ciąży - typ "C" - to nie mam problemów ze snem, z bólem pleców. Jeśli chodzi o mnie to rewelacja.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    O jezu nie sposób was nadrobić więc nawet nie próbuje ale zauważyłam to oggłoszenie które wstawiłaś Jagoda i powiem jedno jesli chcesz z takiego usg skorzystać to jednak musiałabyś już od rana tam stanąć w kolejce bo jak przyjdziesz na tą godzinę na którą piszą to będzie po ptokach zobaczysz ten sznur ciężarnych to zemdlejesz hehe :) Ja próbowałam kiedyś w poznaniu i powiem że byłam 2 godziny przed i co ? nie dość że nie miałam szans to babki stały tam od 6 godziny a usg zaczynali od 14 i z ograniczoną ilością miejsc :)

A tak w ogóle to Ja dziś zaczełam 34 tydzień ciążyyyyy :) jak szybko leci nawet nie mam czasu tu napisać bo w domku dodatkowy rojber mi sie znalazł na wakacjach więc dodatkowa robota a ciotka wykończona i każde po kolei daje mi wycisk :( A jutro ma być tak ciepło że czas nd jeziorko pojechać odpocząć :)

A dzieciaczki słodkie i gratuluje wszystkim mamuśką udanych wizyt i powodzonka życzę na kolejnych :)
    jejciu... 34 już.. ale fajnie :) już miesiąc i możesz rodzić :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie :)

ja ze spaniem też nie mam problemów, jak usnę o 22 to wstaję o 7 czy 8 rano no ale zdarzy mi się w nocy przebudzić ze 2 razy na siku, ale gdy tylko wróce i przyłoże głowę do poduszki znów śpię :)

CZARNULKA77 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, dzisiaj wstałam wyjątkowo wcześnie. Dzień zapowiada sie kiepsko a jaki bedzie to sie okarze. Smutno mi i źle :(

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na czemu ci smutno?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja już po USG. Niestety zdjęcia Wam nie zamieszczę, chyba że chcecie obwód głowy albo brzucha bo mój syn odwrócił się twarzą do moich wnętrzności :) Lekarz powiedział, że jest większy jak na swój wiek. Waży 1350g! Grubasiątko moje :)

magdzia26, stardust87, Kaarolina, verynice, kark lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Wczoraj mialam wizyte u nowej gin, jest inna niz moj poprzedni gin..
    Sama nie wiem czy do konc mi ona pasuje..
    Uzywa duzo medycznych terminow, a Ja jestem tutaj kilka miesiecy i moj jezyk nie jest super hiper ekstra
    Ona rozmawia cos na zasadzie doktor z doktorem..
    Wczesniejszy lekarz mowil konkrety i po ludzku..mielismy super kontakt..
    Maz mowil ze jest okey, inna od wczesniejszego ale ze to normalne bo ma inne podejscie, system..
    Moze jestem przewrazliwiona, nie wiem..nowe miejsce, nowe miasto, lekarz
    Moze dlatego tak odczuwam zmiany, jednak przyzwyczailam sie do tego co bylo.

Dzisiaj pochmurnie a mial byc upal..w nocy mialam potworny skurcz prawej łydki, wybudził mnie ból ze snu:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje Maleństwo waży tylko 1250g! A ja w ciągu tygodnia schudłam 1 kg. Raczej nie jest to normalne, aby chudnąć w ciąży :(

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ