X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:42

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Matko! Pisarki! Utknelam na 1055 stronie i za cholerę od 3 dni nadrobić nie mogę. Zwolnicie kiedyś? :P
    witam się i czytam.

Stardust cwaniaro, a kiedy Ty natrzaskałaś te 2570 postów?? :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) my wczoraj złożyliśmy łóżeczko i taki mnie smutek złapał, że się nie mieści sensownie w sypialni, że mąż po godz. 20 zaczął jeszcze przemeblowanie naszej sypialni:) narobiliśmy się, że szok! ale teraz jestem spokojna, że jest kącik dla Oli, w pokoju dużo luźniej, czyściej i przestronniej :)

meczyk cały obejrzałam :) nie był taki zły, po prostu poziom obu drużyn wyrównany. Ja chciałabym żeby argentyna pokonała niemców w finale.

i co najlepsze? u mnie dziś chłodno:) zraz się zbieram i na zakupy :)

betinka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A żal się żal My Cię zawsze "wysłuchamy" hehe...

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D dzisiaj chłodno UF
    Karola jak stopy ?

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spuchnięte ale nie tak bardzo jak wczoraj ale dla świętego spokoju po 11 zadzwonię do Gina

verynice lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie daj znać co powiedział

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Kama, tesciowa najlepsza na 102 - 100 m od domu, 2 m pod ziemia! Pouzywaj sobie tutaj, moze hoc troche Ci ulzy :)

Karolina, Nelus - idziemy leb w leb! Mi wczoraj stuknelo 31 tyg :) Tylko sprawdzalam, ze 8 mies sie zaczyna w 31,5 tyg, czyli po poludniu u mnie w sobote, u Was w niedziele. Ale to tak bardzo ofocjalnie, swietujmy wiec juz juz :) Tym deserkiem mnie rozwalilas Karola, zaslinilam sie!!!!

Mamy dzisiaj sie przeplynac statkiem po zatoce gdanskiej, fale sa szalone. Chyba wezme papierowa torbe, bo moge nie dac rady ;)

magdzia26, K_A_M_A, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    A oto co moje maleństwo dostało w prezencie od prababci :)
    799e0479e85f562bmed.jpg
    Prababcie są super :P Moja córce dała... Moją sukieneczkę! Jak to wtedy zobaczyłam to się popłakałam, że babcia ją przez 20 lat trzymała i to w stanie nienaruszonym ;)

U nas też 31+0 :D Przez tą zmianę terminu nie mogę się przyzwyczaić i gubię się kiedy kolejny tydzień mi się zaczyna :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:12

magdzia26, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :) Dziś zaczynam 30 tydzień :)
    Co do podgrzewaczy to mnie żadna z Was nie przebije! Mam podgrzewacz, po moim starszym bracie :) Rok produkcji 1980!!!
    830889e2f7af32b8med.jpg

Ewi25, Quatriona, kark, afrykanka, Io, madiiiii, magdzia26, K_A_M_A, betinka, karolcia:)))), verynice, Nelus, assantea, ofcooo lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Dziś już trochę chłodniej i udało mi się pójść na badania, tylko 3 osoby były przede mną więc naprawdę spoko:-) miłego dnia mamusie i brzuszki

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja z kubkiem kawy :) u mnie też delikatnie chłodniej

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie tego chlodu blaaaaaaaaagaaaaaaaam u Nas nadal patelnia !! :(

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    A ja do meczu w koncu nie dotrwalam :P padlam jak muszka :) jaki byl wynik wogole???
    Na dodatek chyba nam laptop padl i sie zalamie bo z niego odtwarzamy polska tv na telewizorze :(

Ja dzis mam wizyte u poloznej :) ciekawe co ciekawego powie :P
    Wogole musze z nia pogadac bo chyba sie juz zdecydowalam na porod w wodzie... Wyczytalam same zalety... Praktycznie zero minusow i jest to idealne dla pierworodek :) mam nadzieje ze nie mamy zadnych przeciwwskazan :)

Karolcia niezle sniadanko haha, ja dzis jem poczka :)

Justyna pochwal sie lozeczkiem i jak ustawilisćie je w sypialni bo ja mam ten sam problem :/

Gratuluje Misiaki 8 miesiaca kazdej z osobna :* ja zaczynam w sob :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki. Ja juz u lekarza jestem I czekam.
    Dziewczyny moja ciocia dala mi moja sukienke robiona na drutach .nosilam jak mialam kilka miesiecy.sukienka ma ponad 32 lata.
    Milego dzionka. Zamelduje sie pozniej. Po lekarzu jade do kolezanki na obiad :)

magdzia26, Io, betinka, Nelus lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Czesc kobietki. Ja juz u lekarza jestem I czekam.
    Dziewczyny moja ciocia dala mi moja sukienke robiona na drutach .nosilam jak mialam kilka miesiecy.sukienka ma ponad 32 lata.
    Milego dzionka. Zamelduje sie pozniej. Po lekarzu jade do kolezanki na obiad :)

bedziemy czekać na wieści :)

afrykanka lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Diabla - uważaj, żebyś mieszkania nie sfajczyła tym podgrzewaczem :P

W ogóle to przed chwilą rozmawiałam z koleżanką. Ma rodzić za 2 tygodnie. Troche mnie wurzyła bo ciągle mi wygaduje jaki to straszny jest poród sn i żebym się modliła o cesarkę. Ona miała cesarkę i teraz powiedziała, że na sn się nie zgodzi. Ciągle mi przytacza przykłady koleżanek, które mówiły, że to boli nie do zniesienia i w ogóle. Nie wiem co ma na celu? Przestraszyć mnie? Jakoś mnie te opowadania nie ruszają i sama ocenię czy da się przeżyć sn, ale po co to gadanie? Nawet jeśli sama uznam, że sn jest nie do przezycia to nigdy nie powiem tego żadnej koleżance! Po co kogoś straszyć? Jak się ktoś nakręci to potem będzie jeszcze bardziej przeżywał. Ja myślę, że trzeba mieć dobre nastawienie. Jak byłam mała i szłam na zastrzyk to babcia powiedziała mi, że to wcale nie boli i żebym się nie martwiła. No i poszłam zadowolona a okazało się, że bolało. Wróciłam do babci z pretensjami, że mnie oszukała. A ona powiedziała, że gdybym wiedziała, że to będzie boleć to bym się bała i płakała, a ból byłby taki sam czy bym o tym wiedziała czy nie. Może dziecinny przykład, ale zapamiętam to na zawsze. Nie ma się co z góry przejmować. Jak ma boleć to bedzie boleć i nasze zamartwianie się wcześniej nie zmniejszy tego bólu.

Ewi25, Tysia87, verynice, Nelus, kark, ofcooo lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My wczoraj zrobiliśmy kolejne podejście do zorganizowania kącika dla Liwuni i jest coraz lepiej, także jestem spokojniejsza :) Część niepotrzebnych gratów wywozimy na działkę do garażu, więc znajdzie się nawet miejsce na osobny regalik na rzeczy malutkiej. W weekend jedziemy do ikei coś wybrać. Jupiiiii! :D

Dialbla, podgrzewacz rewelacja, niczym z muzeum ;) My mamy Aventa w spadku od szwagierki. Wygląda fajnie :)

Paula, jak tylko możesz to właź do wanny. Moja koleżanka mieszka w UK i też rodziła w wodzie. Była baaardzo zadowolona. Najfajniej mi opisywała, jak jej położna kazała dziecko wyławiać z dna, gdy sobie niepostrzeżenie wyskoczyło ;)

magdzia26, afrykanka, Paula55 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, gdyby to był ból nie do zniesienia, to te koleżanki padłyby na porodówce i nie straszyłyby teraz innych ciężarówek ;) Na pewno bardzo boli, ale natura wie, że jesteśmy w stanie znieść taki ból. Nie ma co się przejmować na zapas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:58

Io, magdzia26, verynice lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u mnie dzisiaj tez w końcu chłodniej :) ahhh jak ja się cieszę :)
    Afrykanka czekam na wieści z niecierpliwością :)
    Betinka dobrze napisałaś z ta teściowa :P
    Ja oczywiście zasnelam na drugiej połowie meczu bo był taki nudny :/
    Wybieram się dzisiaj do Tesco może upoluje jakiegoś ciuszka :D sesesese postanowilam pojechać sama żeby mój P juz nie marudzil :P
    Ciekawa jestem ile mój babelek waży jeszcze tydzień do usg musze wytrzymać...

Io, K_A_M_A lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ