Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lo skąd ona może wiedzieć jak miała cc? Mi obie siostry które rodziły sn mowily żebym rodziła sn bo pomimo że boli itp to jest mnóstwo plusów takiego porodu w końcu tak jak kiedyś któraś tutaj pisała jakby natura chciała żebyśmy miały cc to byśmy miały zamek na brzuchu. A zresztą każda kobieta inaczej odczuwa poród wiec nie ma się co stresowac
a o bólu się i tak zapomina momentalnie jak kładą mamie maluszka na brzuchu po porodzie po cc tego nie ma...
Io, madiiiii, kark lubią tę wiadomość
-
Podgrzewacz jest przetestowany przez mojego tatę elektryka więc spokojnie, nic nie sfajczę
A już się śmiałam, że jak przestanie być mi potrzebny to go do muzeum PRL-u oddam, które niedawno otworzyli w Warszawiemagdzia26, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Afrykanka, daj znac jak wizyta, jak tylko sie do internetu dorwiesz
Diabla, podgrzewacz muzealny, i jeszcze regionalne zdobienie. Mistrz!!!
A co do prababci... Prababcia Matiego, ktorej jestem zdecydowanie faworyzowana wnuczka (podobno bylam cudownym dzieckiem, grzecznym, zaradnym i kochanym-oby Mati mial to po mnie oprocz wagi urodzeniowej:D), stwierdzila ze powinnismy nazwac synka po pradziadku i ze Mateusz?! Mateusz?To jak bedziecie na niego mowic?! Powinni go nazwac Dyziu! (Dziadek mial na imie Dyonizy) Chyba tego nikt nie przebijeafrykanka lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Dokładnie! Nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy
Ja z bólem jestem pogodzona. O wiele gorsze jest dla mnie uczucie strachu. Marzy mi się poród z bólem, ale bez lęku i stresu. Wkurzają mnie babki, które demonizują swoje przeżycia na porodówce i straszą inne kobiety.
Io wrote:Madiii - zgadzam się w 100%. Natura nie stworzyłaby porodu, który boli tak, że nie da sie tego znieść. Ja myślę, że my kobiety jesteśmy na tyle silne, że spokojnie damy sobie z tym radę.Io lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Afrykanka Paula czekamy na wieści
a ja się przeraziłam właśnie mój P zrobił mi zdjęcie z okazji 31tygodnia według belly 32giegoi dopiero teraz zobaczyłam jakie ja mam spuchnięte palce od rąk dosłownie serdelki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:23
Paula55, magdzia26, K_A_M_A, BlackLuna, Ewi25, Gosia19, betinka, justyna14, verynice, Io, Nelus, kark, afrykanka, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hmm a ja w wiekszosci slyszalam ze porod sn owszem boli jak h*** (doslownie tak mi kolezanki mowily) ale da sie to przezyc. Jest to jedyne i niepowtarzalne uczucie w zyciu
i ja sie tego trzymam
Madiii no wlasnie tu w uk jest to pardzo popularny sposob poroduwiele kobiet tez rodzi w domu
zreszta tu w wiekszosci szpitali jest ograomna dowolnosc
to rodzaca ma sie czuc komfortowo
Wiec oby mi sie udalo
-
Co do porodu sn to wychodzę z założenia że skoro tyle kobiet dało radę i jeszcze się decydują na kolejne dzieci to musi to być coś z czym można sobie dać radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:16
magdzia26, pralinka, madiiiii, Tysia87, justyna14, verynice, Io lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja
matko żeście nagryzmoliły znowu
u nas od dwóch dni sobie pada, także pogoda nie za ciekawa ale za to jaka ulga!!! można odetchnąć normalnym powietrzem no i moje stopy i ręce w końcu wróciły do jakichś sensownych rozmiarów, bo ostatnio w nocy myślałam, że będę na pogotowie jechać żeby mi rozcinali obrączkę na palcu chyba w ostatniej chwili się przebudziłam i za pomocą oliwy, mydła i innych śliskich specyfików udało mi się ja zsunąć
lo, faktycznie teoria męża wręcz genialna, a maluszek na pewno się dostosuje do tatusia
Swoją droga ciekawe czy jakby tak chłopy były na naszym miejscu też by taki "koncert życzeń" typu poprosze 4kg i termin na.. z naszej strony uważali za zabawny. Nic tylko pogratulować facetom wyobraźni
jovi, świetna kurteczkaskóra, fura i komóra jak to się mówi
tysia, psiaki cudo
KAMA, ciuszki super:) a chłopy zawsze jęczą więc ja się tym nie przejmuje i kupuje dalej
afrykanka, a ty dalej szalejesz z zakupami widzękołderka śliczna
Verynice, słodziak z tego twojego Marcelka! no same powiedzcie czy te usteczka będą mogły kłamaćaż zazdroszczę takich pięknych zdjęć
ja niestety muszę się obejść smakiem bo mała dama jest nieśmiała i nici z tego za każdym razem niestety
ech teraz mnie czeka pranie i parsowie aż się bojękręgosłup to mi chyba pęknie od tego
już wczoraj pomyłam okna, poprałam firany zasłony, skończyłam tapetować nasz pokój bo przez zakichana stara instalacje z prądu znowu mi elektryk rozgrzebał pól ściany
i ogólne porządki domowe jak zaczęłam rano tak skończyłam ok 18 wieczorem przez co dzisiaj nic mi się nie chce
ale aż przyjemniej się siedzi kiedy wszystko czyste i przygotowane na przyjście maluszka..no poza tym praniem ech my kobitki to mamy ciężki żywot, faceci to już nawet do wojska nie musza iść, a my to wszystko jakie to życie niesprawiedliwe
MIGOTKA, cholero jedna odezwij się bo ci uszy natrę babo wstrętnaczekamy i się martwimy tutaj, a tyś se wakacje od nas zrobiła noo
nieładnie oj nieładnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:22
K_A_M_A, magdzia26, Tysia87, jovi81, verynice, Io, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Ja tez mocno wierze w to ze uda sie urodzic sn!!tutaj jest dowolnosc czy sn czy cc, ze zbieczuleniem lub bez..
Jesli jednak trzeba bedzie cc to trzeba bedzie sie z tym pogodzic..
Podgrzewacza, sterylizatora nie mam w planach teraz kupować. Niewiadomo czy sie przydadza na samym poczatku, bo jednak bardzo chcialabym piersia karmic. A te przedmioty ewentualnie zawsze mozna kupic po porodzie w aptece/drogerii, wiec nie bede zamrazać € -
heh poród...niezapomniane przeżycie to fakt...
ja wam powiem jak mi moja mam tłumaczyła jak to jest kiedy byłam z pierwsza córą w ciąży i pytałam się:
mamo czy to bardzo boli ?
a mama na to:
popatrz tyle ci wlazło - pokazując jeden palec z reki- a tyle musi ci wyleźć- pokazując cała rękę do zgięcia łokcia- a reszty domyśl się sama
cudowna mamusia, nic dodać nic ująćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:28
madiiiii, K_A_M_A, magdzia26, betinka, verynice, Io, Nelus, kark, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Hehe, "tyle ci wlazło", dobre porównanie
BlackLuna wrote:heh poród...niezapomniane przeżycie to fakt...
ja wam powiem jak mi moja mam tłumaczyła jak to jest kiedy byłam z pierwsza córą w ciąży i pytałam się:
mamo czy to bardzo boli ?
a mama na to:
popatrz tyle ci wlazło - pokazując jeden palec z reki- a tyle musi ci wyleźć- pokazując cała rękę do zgięcia łokcia- a reszty domyśl się sama
cudowna mamusia, nic dodać nic ująćBlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Dawno mnie nie było, oj dawnopodczytuję czasem ale do pisania jakoś weny i czasu nie miałam, nadrobić chyba też nie nadrobię, bo co czytałam to zapomniałam, ahh ten ciążowy mózg
Wogóle wczoraj byłam na zakupach, mam już wszystkie kosmetyki, przybory do porodu, łóżeczko, butelki, smoczki, została mi jeszcze pościel, wózek no i ciuszki (tu to będzie istny amargedon)
No ale jak już mowa o zakupach, to się pochwalę częściowymi zdobyczamiOto i one
Kaarolina, Ewi25, Quatriona, BlackLuna, K_A_M_A, magdzia26, betinka, Paula55, justyna14, Io, kark, afrykanka, ofcooo, Zaczarowana, stardust87 lubią tę wiadomość
-
oOOOO Gosia możesz coś więcej powiedzieć na temat tego rożka? Chce zamówić wszystko w takim kolorze, tzn. posciel, rozki, przybornik, osłonki, spiworek i kosz na bielizne i jeszcze moze zasłonki ale bałam się właśnie jak ten kolor na żywo wygląda
Gosia19 wrote:Cześć dziewczyny
Dawno mnie nie było, oj dawnopodczytuję czasem ale do pisania jakoś weny i czasu nie miałam, nadrobić chyba też nie nadrobię, bo co czytałam to zapomniałam, ahh ten ciążowy mózg
Wogóle wczoraj byłam na zakupach, mam już wszystkie kosmetyki, przybory do porodu, łóżeczko, butelki, smoczki, została mi jeszcze pościel, wózek no i ciuszki (tu to będzie istny amargedon)
No ale jak już mowa o zakupach, to się pochwalę częściowymi zdobyczamiOto i one
-
Witam się i ja
dzisiaj dużo pospałam, bo pada u nas cały czas wiec z łózka mi się nie chciało wstawaci dobrze ogarne troche w domu
zamówiłam wczoraj łóżeczko i będzie dopiero za 5 tygodni! Masakra mam nadzieje, że mały nie wyskoczy w tym czasie:-)
Miłego dnia!
Karola brzuszek normalny, przestan a paluszki no takie serdelki
Trzymam kciuki za wizyty, moja w przyszłym tygodniu