X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii - zgadzam się w 100%. Natura nie stworzyłaby porodu, który boli tak, że nie da sie tego znieść. Ja myślę, że my kobiety jesteśmy na tyle silne, że spokojnie damy sobie z tym radę.

madiiiii, magdzia26, Tysia87, verynice lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo skąd ona może wiedzieć jak miała cc? Mi obie siostry które rodziły sn mowily żebym rodziła sn bo pomimo że boli itp to jest mnóstwo plusów takiego porodu w końcu tak jak kiedyś któraś tutaj pisała jakby natura chciała żebyśmy miały cc to byśmy miały zamek na brzuchu. A zresztą każda kobieta inaczej odczuwa poród wiec nie ma się co stresowac ;) a o bólu się i tak zapomina momentalnie jak kładą mamie maluszka na brzuchu po porodzie po cc tego nie ma...

Io, madiiiii, kark lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podgrzewacz jest przetestowany przez mojego tatę elektryka więc spokojnie, nic nie sfajczę :)
    A już się śmiałam, że jak przestanie być mi potrzebny to go do muzeum PRL-u oddam, które niedawno otworzyli w Warszawie :)

magdzia26, madiiiii lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też chłodek :) my mamy dzisiaj wizytę na 15stą ostatnią przed urlopem gina - dobrze że nawet na urlopie jest pod tel. Miłego dnia Mamuśki :)

magdzia26, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, daj znac jak wizyta, jak tylko sie do internetu dorwiesz :)

Diabla, podgrzewacz muzealny, i jeszcze regionalne zdobienie. Mistrz!!!

A co do prababci... Prababcia Matiego, ktorej jestem zdecydowanie faworyzowana wnuczka (podobno bylam cudownym dzieckiem, grzecznym, zaradnym i kochanym-oby Mati mial to po mnie oprocz wagi urodzeniowej:D), stwierdzila ze powinnismy nazwac synka po pradziadku i ze Mateusz?! Mateusz?To jak bedziecie na niego mowic?! Powinni go nazwac Dyziu! (Dziadek mial na imie Dyonizy) Chyba tego nikt nie przebije :D

afrykanka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój P w miarę rosnącego mojego brzucha przeżywa ze mi pępek pęknie bo się tak na wierzch wypycha i mówi ze ma nadzieję że kiedyś ktoś go dobrze zawiazal :D

Io lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze czekam,bo jakas pani ma zabieg. Jestem nastepna :) za sie denerwuje.

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! Nie my pierwsze i nie ostatnie rodzimy :) Ja z bólem jestem pogodzona. O wiele gorsze jest dla mnie uczucie strachu. Marzy mi się poród z bólem, ale bez lęku i stresu. Wkurzają mnie babki, które demonizują swoje przeżycia na porodówce i straszą inne kobiety.

Io wrote:
    Madiii - zgadzam się w 100%. Natura nie stworzyłaby porodu, który boli tak, że nie da sie tego znieść. Ja myślę, że my kobiety jesteśmy na tyle silne, że spokojnie damy sobie z tym radę.

Io lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka Paula czekamy na wieści :)

a ja się przeraziłam właśnie mój P zrobił mi zdjęcie z okazji 31tygodnia według belly 32giego ;) i dopiero teraz zobaczyłam jakie ja mam spuchnięte palce od rąk dosłownie serdelki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:23

Paula55, magdzia26, K_A_M_A, BlackLuna, Ewi25, Gosia19, betinka, justyna14, verynice, Io, Nelus, kark, afrykanka, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja w wiekszosci slyszalam ze porod sn owszem boli jak h*** (doslownie tak mi kolezanki mowily) ale da sie to przezyc. Jest to jedyne i niepowtarzalne uczucie w zyciu :) i ja sie tego trzymam :)

Madiii no wlasnie tu w uk jest to pardzo popularny sposob porodu :) wiele kobiet tez rodzi w domu :) zreszta tu w wiekszosci szpitali jest ograomna dowolnosc :) to rodzaca ma sie czuc komfortowo :)
    Wiec oby mi sie udalo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu sn to wychodzę z założenia że skoro tyle kobiet dało radę i jeszcze się decydują na kolejne dzieci to musi to być coś z czym można sobie dać radę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:16

magdzia26, pralinka, madiiiii, Tysia87, justyna14, verynice, Io lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę sn, chyba bardziej się boję cc! :( Oby moje dziecko dało się urodzić samo :D

madiiiii, magdzia26, Io lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

matko żeście nagryzmoliły znowu :P

u nas od dwóch dni sobie pada, także pogoda nie za ciekawa ale za to jaka ulga!!! można odetchnąć normalnym powietrzem no i moje stopy i ręce w końcu wróciły do jakichś sensownych rozmiarów, bo ostatnio w nocy myślałam, że będę na pogotowie jechać żeby mi rozcinali obrączkę na palcu chyba w ostatniej chwili się przebudziłam i za pomocą oliwy, mydła i innych śliskich specyfików udało mi się ja zsunąć :/

lo, faktycznie teoria męża wręcz genialna, a maluszek na pewno się dostosuje do tatusia :P
    Swoją droga ciekawe czy jakby tak chłopy były na naszym miejscu też by taki "koncert życzeń" typu poprosze 4kg i termin na.. z naszej strony uważali za zabawny. Nic tylko pogratulować facetom wyobraźni :)

jovi, świetna kurteczka :) skóra, fura i komóra jak to się mówi :D

tysia, psiaki cudo :)

KAMA, ciuszki super:) a chłopy zawsze jęczą więc ja się tym nie przejmuje i kupuje dalej :P

afrykanka, a ty dalej szalejesz z zakupami widzę :) kołderka śliczna :)

Verynice, słodziak z tego twojego Marcelka! no same powiedzcie czy te usteczka będą mogły kłamać :P aż zazdroszczę takich pięknych zdjęć :)
    ja niestety muszę się obejść smakiem bo mała dama jest nieśmiała i nici z tego za każdym razem niestety :)

ech teraz mnie czeka pranie i parsowie aż się boję :/ kręgosłup to mi chyba pęknie od tego :P już wczoraj pomyłam okna, poprałam firany zasłony, skończyłam tapetować nasz pokój bo przez zakichana stara instalacje z prądu znowu mi elektryk rozgrzebał pól ściany :/ i ogólne porządki domowe jak zaczęłam rano tak skończyłam ok 18 wieczorem przez co dzisiaj nic mi się nie chce :P ale aż przyjemniej się siedzi kiedy wszystko czyste i przygotowane na przyjście maluszka..no poza tym praniem ech my kobitki to mamy ciężki żywot, faceci to już nawet do wojska nie musza iść, a my to wszystko jakie to życie niesprawiedliwe :P

MIGOTKA, cholero jedna odezwij się bo ci uszy natrę babo wstrętna :P czekamy i się martwimy tutaj, a tyś se wakacje od nas zrobiła noo :) nieładnie oj nieładnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:22

K_A_M_A, magdzia26, Tysia87, jovi81, verynice, Io, afrykanka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mocno wierze w to ze uda sie urodzic sn!!tutaj jest dowolnosc czy sn czy cc, ze zbieczuleniem lub bez..
    Jesli jednak trzeba bedzie cc to trzeba bedzie sie z tym pogodzic..

Podgrzewacza, sterylizatora nie mam w planach teraz kupować. Niewiadomo czy sie przydadza na samym poczatku, bo jednak bardzo chcialabym piersia karmic. A te przedmioty ewentualnie zawsze mozna kupic po porodzie w aptece/drogerii, wiec nie bede zamrazać €

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh poród...niezapomniane przeżycie to fakt...

ja wam powiem jak mi moja mam tłumaczyła jak to jest kiedy byłam z pierwsza córą w ciąży i pytałam się:
    mamo czy to bardzo boli ?
    a mama na to:
    popatrz tyle ci wlazło - pokazując jeden palec z reki- a tyle musi ci wyleźć- pokazując cała rękę do zgięcia łokcia- a reszty domyśl się sama :)
    cudowna mamusia, nic dodać nic ująć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:28

madiiiii, K_A_M_A, magdzia26, betinka, verynice, Io, Nelus, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, "tyle ci wlazło", dobre porównanie ;)
    BlackLuna wrote:
    heh poród...niezapomniane przeżycie to fakt...

ja wam powiem jak mi moja mam tłumaczyła jak to jest kiedy byłam z pierwsza córą w ciąży i pytałam się:
    mamo czy to bardzo boli ?
    a mama na to:
    popatrz tyle ci wlazło - pokazując jeden palec z reki- a tyle musi ci wyleźć- pokazując cała rękę do zgięcia łokcia- a reszty domyśl się sama :)
    cudowna mamusia, nic dodać nic ująć :D

BlackLuna, magdzia26 lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było, oj dawno :P podczytuję czasem ale do pisania jakoś weny i czasu nie miałam, nadrobić chyba też nie nadrobię, bo co czytałam to zapomniałam, ahh ten ciążowy mózg :D

Wogóle wczoraj byłam na zakupach, mam już wszystkie kosmetyki, przybory do porodu, łóżeczko, butelki, smoczki, została mi jeszcze pościel, wózek no i ciuszki (tu to będzie istny amargedon)

No ale jak już mowa o zakupach, to się pochwalę częściowymi zdobyczami :P Oto i one

2pt8pr9.jpg
    2hi145z.jpg
    apidzq.jpg
    nfk1w2.jpg

Kaarolina, Ewi25, Quatriona, BlackLuna, K_A_M_A, magdzia26, betinka, Paula55, justyna14, Io, kark, afrykanka, ofcooo, Zaczarowana, stardust87 lubią tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

oOOOO Gosia możesz coś więcej powiedzieć na temat tego rożka? Chce zamówić wszystko w takim kolorze, tzn. posciel, rozki, przybornik, osłonki, spiworek i kosz na bielizne i jeszcze moze zasłonki ale bałam się właśnie jak ten kolor na żywo wygląda :-)

Gosia19 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno mnie nie było, oj dawno :P podczytuję czasem ale do pisania jakoś weny i czasu nie miałam, nadrobić chyba też nie nadrobię, bo co czytałam to zapomniałam, ahh ten ciążowy mózg :D

Wogóle wczoraj byłam na zakupach, mam już wszystkie kosmetyki, przybory do porodu, łóżeczko, butelki, smoczki, została mi jeszcze pościel, wózek no i ciuszki (tu to będzie istny amargedon)

No ale jak już mowa o zakupach, to się pochwalę częściowymi zdobyczami :P Oto i one

2pt8pr9.jpg
    2hi145z.jpg
    apidzq.jpg
    nfk1w2.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    dzisiaj dużo pospałam, bo pada u nas cały czas wiec z łózka mi się nie chciało wstawac :-P i dobrze ogarne troche w domu :-) zamówiłam wczoraj łóżeczko i będzie dopiero za 5 tygodni! Masakra mam nadzieje, że mały nie wyskoczy w tym czasie:-)

Miłego dnia!

Karola brzuszek normalny, przestan a paluszki no takie serdelki :-P

Trzymam kciuki za wizyty, moja w przyszłym tygodniu :-)

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia--> super zakupy

Gosia19 lubi tę wiadomość

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ