Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja codziennie wieczorem robie dwie serie po 50 przysiadów czyli łącznie 100 ale są to przysiady na szeroko rozstawionych nogach, bo brzuszek przeszkadza i nie są do samej ziemi jak przy standardowych przysiadach ale bede się starala od dzisiaj schodzić coraz niżej
za to kegli nie cwicze...kurcze musze się za to zabrac
madiiiii wrote:Hehe, chyba każda z nas chciałaby taki poródMoże i nie są one częste, ale lepiej myśleć pozytywnie i mieć nadzieję
A ostatnio wyczytałam, że bardzo pomocne jest robienie przysiadów w rozkroku, które przygotowują miednicę i wzmacniają uda. Także ja je od dzisiaj dołączam do Kegli
BlackLuna, jak tam dieta?madiiiii lubi tę wiadomość
-
Justyna sporo tam miejsca dla małej przecież
justyna14 wrote:Więc się chwalę, przepraszam za bałagan w pokoju, ale po wczorajszych przemeblowaniach próbuje dopiero się ogarnąć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e77a63afc9a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83903392e18a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f01b47c63ed.jpgjustyna14, EmiBam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Hej dziewczynki
A ja do meczu w koncu nie dotrwalampadlam jak muszka
jaki byl wynik wogole???
Na dodatek chyba nam laptop padl i sie zalamie bo z niego odtwarzamy polska tv na telewizorze
Ja dzis mam wizyte u poloznejciekawe co ciekawego powie
Wogole musze z nia pogadac bo chyba sie juz zdecydowalam na porod w wodzie... Wyczytalam same zalety... Praktycznie zero minusow i jest to idealne dla pierworodekmam nadzieje ze nie mamy zadnych przeciwwskazan
Karolcia niezle sniadanko haha, ja dzis jem poczka
Justyna pochwal sie lozeczkiem i jak ustawilisćie je w sypialni bo ja mam ten sam problem
Gratuluje Misiaki 8 miesiaca kazdej z osobna :* ja zaczynam w sob
ja tez sie zastanawialam nad porodem w wodzie, ale czytalam gdzies ze wtedy znieczulenie nie jest mozliwe. Mam zamiar rodzic bez aleeee wole miec taka opcje w pogotowiu. Mam do Ciebie pytanko , jestes na zwolnieniu lekarskim w UK?jesli tak to wypisuje je GP prawda? czy sie myle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:53
-
Karolaaa91 wrote:Justyna ten kolor brazowy mi sie podoba, musze salon przemalowac bo mam czerwony a dziecko wscieklizny dostanie w takim kolorze przebywajac i taki braz byłby super
Może sypialnia jest spora, ale służy nam nie tylko za sypialnie, ale i za pokój dzienny, na drugiej ścianie, na przeciw łóżka mamy szafy i TV. Niestety oprócz pokoju mamy jeszcze tylko kuchnie i łazienkę. Juz nie mogę się doczekać jak się do własnego domu przeprowadzimy170 m2 i wszystko dla nas:)
7w3d 💔 -
Upaly doskwieraja mi strsznie, puchna mi tylko stopy i dlonie ale jest to malo przyjemne. Do tego mialam jakieś zwarcie w kuchni, wywalilo korki... udalo mi się prawie wszystkie przywrocic na miejsce ale kuchnia nadal bez pradu. Niemaz wroci jutro wieczorem a ja sama z psem obcego czlowieka do domu muszę wpuścić... chyba mam schize jakas bo sie boje. Dobrze, ze koniak jest duzy i glosno szczeka
-
Karolaaa91 wrote:Do łóżeczka wchodzi materac 120/60 plus ta komoda z boku, ją mozna ustawić po lewej lub prawej stronie, na niej jest przewijak dla dziecka, ma 4 szufladki jak na zdjęciu dodatkowo z boku tej komody jest jeszcze szafeczka otwierana, która ma dwa regały i drążek do powieszenia na wieszaczku np. malutkiego ubranka
no i szuflada pod łóżkiem, chyba na pampersy mi się przyda bo nie lubie miec wszystkiego na widoku
także bardzo pakowne łóżeczko. Długo się zastanawiałam, bo kosztowne jest ale przecież później je sprzedam jak już nie bedzie potrzebne więc czesc kosztów się zwróci.
to duże to łóżeczko w całości jest
7w3d 💔 -
JagoodkaK wrote:Upaly doskwieraja mi strsznie, puchna mi tylko stopy i dlonie ale jest to malo przyjemne. Do tego mialam jakieś zwarcie w kuchni, wywalilo korki... udalo mi się prawie wszystkie przywrocic na miejsce ale kuchnia nadal bez pradu. Niemaz wroci jutro wieczorem a ja sama z psem obcego czlowieka do domu muszę wpuścić... chyba mam schize jakas bo sie boje. Dobrze, ze koniak jest duzy i glosno szczeka
hormony
mi dziś się gaz w kuchni skonczył i obiadek u mamusi musiałam dokonczyć. Też czekam na męża aż wróci i butle wymieni
Karola powiem Ci że ruchy mojej Oli są nadal przyjemne, jeszcze nie dostałąm od niej takiego kopniaka, żeby zabolało, może jest jeszcze za mała? kolejne usg na początku sierpnia dopiero więc wtedy pewnie ponad 2 kg będzie juz miała.
Lo ty pisałaś do Migotki? odezwała się?
Migotka czeka Cie tu na forum wielka bura za brak odzewu!!
A co do jedzonka to zrobiłam na jutro pastę rybną dla męża, a na dziś rosołek drobiowy z makaronemna deser lody kawowe
a później ciasto jagodowe
mniam
JagoodkaK lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
JagoodkaK wrote:Kochana, skad Ty bierzesz na to wszystko sily ?
wczoraj do 19 ledwo żyłam, potem to przemeblowanie. A dziś jak nowo narodzona. Mój "syndrom wicia gniazda" mąż wczoraj zaspokoił i dziś się z uśmiechem obudziłam
każda ma lepsze i gorsze dni:) także, nie martw się, jutro będzie lepiejmagdzia26 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
kurcze zostawić Was na chwilę i już trzeba nadrabiać
justyna14 mi się nie otwierają Twoje zdjęcia
z czystym sumieniem mogę powiedzieć że SKOŃCZYŁAM prasowanie wszystkich ubranek
i jestem po rozmowie z ginem.. i stanęło na tym że jeżeli do końca tygodnia nie zejdzie mi opuchlizna to w poniedziałek mam iść zrobić mocz.. jeżeli tętno mi się nie uspokoi to w następnym tygodniu albo pokazać się rodzinnemu lekarzowi albo pójść do Niego.. no i mam trzymać nogi u góry (co robię) pić duuużo wody co też przecież robię siedzieć w chłodnym TYLKO SKĄD JA MAM WZIĄĆ ten chłód?? i ograniczyć sól ale chyba zapomniał że ja soli już prawie nie używam przez to ciśnienie ehhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dzień dobry mamuśki
Ja właśnie wróciłam z pracy bo byłam zawieźć zwolnienie lekarskie... i wszystkie koleżanki mówiły mi, że mam mały brzuszek jak na 31 tydzień ciąży..dobrze, że wczoraj miałam wizytę bo zapytałam moją ginkę czy czasem nie mam małowodzia skoro tak mały brzuch, ale pomierzyła wszystko i powiedziała, że absolutnie nie mam się czym martwić bo ilość wód płodowych jest w normie
A teraz zasiadam na allegro i kupuję pierdołki dla małego, bo wypłatka na koncie -
Karolina a nie widzisz ich na ekranie? bo wkleiłam tak, że miały być widoczne i dla mnie są.
Co do puchnięcia nóg to współczuję. Spróbuj z 5 razy dziennie po 10 minut moczyć je w zimnej wodzie w misce.
w gazecie m jak mama wydanie lipcowe polecają maści na nogi usprawniające krążenie takie jak RuscoVen Aboca, Venescin, Malwa. Generalnie wszystko z wyciągiem z kasztanowca dla kobiet w ciąży. Może wypróbuj.
Piszą też że do takich 10 minutowych kąpieli nóg w zimnej wodzie można dodać soli morskiej ok 2 łyżki, to też ma poprawić krwioobieg.
Zalecają pić conajmniej 8 szklanek wody dziennie. Nie soków, herbat, tylko samej wody conajmniej 8 szklanek, a dodatkowo soki itd. Więc może licz sobie ile wypijasz, bo woda się magazynuje w organizmie, jak masz jej za mało.
Piszą też żeby jeść jedzenie z rutyną np. cebula, pomidory, marchewka, pomarańcze, czarne jagody i wiśnie. Zapobiega to pojawianiu się obrzęków i opuchlizny.
I reklamują jeszcze sól na obrzęki za 10,60 zł za 550 g - BingoSpa.
Może coś na Ciebie podziała7w3d 💔