Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:oOOOO Gosia możesz coś więcej powiedzieć na temat tego rożka? Chce zamówić wszystko w takim kolorze, tzn. posciel, rozki, przybornik, osłonki, spiworek i kosz na bielizne i jeszcze moze zasłonki ale bałam się właśnie jak ten kolor na żywo wygląda
Właśnie dlatego ten rożek kupiłam w sklepie dziecięcym, nie był drogi, a kolor jest bardzo ładny, nie jest ciemny, taki w sumie idealny. Do tego też zamówiłam pościel ale w tym jest wypełnienie, poszewka i ochraniacz. Cena też przystępna bo to tylko 60zł, a kolor wręcz był taki sam jak rożek -
A takie lozeczko ostatecznie wybraliśmy, niestety realne zdjęcie dopiero za 5 tygodni, masakra tyle czasu czekać
Gosia19, Kaarolina, Ewi25, K_A_M_A, pralinka, BlackLuna, Paula55, justyna14, verynice, Io, nenka, Nelus, kark, assantea, afrykanka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Gosia, a to w sklepie stacjonarnym kupiłaś? Bo ja na allegro chce zamówić i właśnie balam sie, że ten kolor będzie taki smutny?
Gosia19 wrote:Właśnie dlatego ten rożek kupiłam w sklepie dziecięcym, nie był drogi, a kolor jest bardzo ładny, nie jest ciemny, taki w sumie idealny. Do tego też zamówiłam pościel ale w tym jest wypełnienie, poszewka i ochraniacz. Cena też przystępna bo to tylko 60zł, a kolor wręcz był taki sam jak rożek -
Karolaaa91 a nic nie mów czuje że mam spuchnięte palce ale do chwili zobaczenia tego zdjęcia nie wiedziałam że aż tak
edit. a łóżeczko jest meeega zazdroszczęja też mam zwykłe dostałam od brata więc nie będę marudzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:56
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Powiem Wam, że to co wyczyniało wczoraj wieczorem moje dziecko przeszło moje najśmielsze oczekiwania, żałuję, ze nie nagrałam tego. Tak się tam w brzuchu wiercił no nie wiem co on tam robił ale tak mnie dźgał że myslałam ,że się popłacze az się wystraszyłam, ze moze cos mu się dzieje, dzisiaj czekałam od rana na jego ruchy żeby potwierdzic ze wszystko jest okey... i dalej buszuje ale juz delikatniej:-) nie wiem co on tam wczoraj robił ale straszne to było.
-
Ojjj tam przejdzie opuchlizna, obyś tylko takie zmartwienia Karola miała to bedzie super
Kaarolina wrote:Karolaaa91 a nic nie mów czuje że mam spuchnięte palce ale do chwili zobaczenia tego zdjęcia nie wiedziałam że aż tak
edit. a łóżeczko jest meeega zazdroszczęja też mam zwykłe dostałam od brata więc nie będę marudzić
-
Karola, fajne łóżeczko:) 5tygodni oczekiwania to długo, ale masz jeszcze czas. Na kiedy masz termin porodu?
My dopiero za ok 2tyg bedziemy kupowac mebelki, man nadzieje ze beda dostepne od reki:)
Ide jesc sniadanie bo dzis wyjatkowo udalo sie po pobudce o 5 rano jeszcze raz zasnac..
Ostatnimi czasy od 5-6 spania nie bylo:/ -
A tu dowód na to, że poród nie musi być traumatyczny i straszliwie bolesny:
"Czy poród bez bólu jest naprawdę możliwy?
Możliwy możliwy, ja miałam taki bezbolesny poród...przy pierwszym dziecku pojchałam do szpitala tylko dlatego, że twardniał mi bezboleśnie brzuch cos często, przeczyściło mnie i odszedł mi czop śluzowy. I dobrze, bo inaczej urodziłabym w domu. Na oddziale śmiali się, że pobije rekord, bo łaziłam sobie po korytarzu do pełnego rozwarcia, a potem kazali mi się położyć i przeć.
Przy drugim porodzie już wiedziałam, że mam szybko jechać, więc poprasowałm pranie i pojechałam na izbę zaraz po odejściu czopa, bo wiadomo, że drugi poród szybszy. No i rzeczywiście przy przyjęciu mialam pelne rozwarcie, po 35 minutach mala była już z nami."magdzia26, Io, Nelus lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Dziewczyny Wasze zakupy superaśne! Łóżeczko śliczne! A ten rożek... piękny... Ehh jakbym miała dziewczynkę to bym zaszalała z falbanami
Gosia ja też będę malować łóżeczko, o ile mi się zachceTyle że na kolor. Lubię robić takie rzeczy, ale nie będąc w ciąży...
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
Na 10tego września ale nie wiem czemu cały czas mam nadzieję, że urodze wcześniej nawet kazdemu tak mówię
pralinka wrote:Karola, fajne łóżeczko:) 5tygodni oczekiwania to długo, ale masz jeszcze czas. Na kiedy masz termin porodu?
My dopiero za ok 2tyg bedziemy kupowac mebelki, man nadzieje ze beda dostepne od reki:)
Ide jesc sniadanie bo dzis wyjatkowo udalo sie po pobudce o 5 rano jeszcze raz zasnac..
Ostatnimi czasy od 5-6 spania nie bylo:/ -
KAMA ja bede miała syna więc musze taki rożek znaleźć bez falbanki albo ich poprosze żeby mi taki uszyli.
Kurcze zmartwiłaś mnie troche ta dziewczynką.... szary w białe grochy serio z dziewczynką od razu się kojarzy? Czyli będzie wiocha jak wszystko mu takie kupie ?
K_A_M_A wrote:Dziewczyny Wasze zakupy superaśne! Łóżeczko śliczne! A ten rożek... piękny... Ehh jakbym miała dziewczynkę to bym zaszalała z falbanami
Gosia ja też będę malować łóżeczko, o ile mi się zachceTyle że na kolor. Lubię robić takie rzeczy, ale nie będąc w ciąży...
-
madii, oj chciałabym taki poród chciała...szkoda, że nie da się tego zmówić np przez allegro
o ile łatwiejsze by to wszystko było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:11
madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:A takie lozeczko ostatecznie wybraliśmy, niestety realne zdjęcie dopiero za 5 tygodni, masakra tyle czasu czekać
O!!! To lozeczko chciala mi znajoma odsprzedac za 300 zl, ale za duze jak na pokoik malego
Karola, moj wczoraj tez sie nade mna pastwil. Moze nie przemieszczal sie po calym brzuchu, ale za to z calej sily cos ostrego wypychal, nie wiem czy to kolano, czy stopa, i przesuwal w ta i z powrotem. Szczegolnie jak chodzilam, brzuch wtedy napiety, myslalam ze mi go rozerwieA potem powtorka w domu na prawym boku, maz prawie zawalu dostal jak sie wydarlam po ciosie z zaskoczenia.
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Karolaa lozeczko jest MEGA!!!! Powiedz mi jakie ma wymiary? Tzn jest namaterac 60x120 plus to co sa te poleczki???
Ja na allegro zamawialam taki spiworek w grochy dla mojego syna i jestem zadowolona
Ja lozeczka tez jeszcze nie mamw sierpniu musze zaczac sie za nim rozgladac
-
Karolaaa91 wrote:KAMA ja bede miała syna więc musze taki rożek znaleźć bez falbanki albo ich poprosze żeby mi taki uszyli.
Kurcze zmartwiłaś mnie troche ta dziewczynką.... szary w białe grochy serio z dziewczynką od razu się kojarzy? Czyli będzie wiocha jak wszystko mu takie kupie ?
Myślę, że nie będzie wiochy bo to jest śliczne a ja miałam na myśli falbanki i kokardki że się kojarzą z dziewczynką
-
Do łóżeczka wchodzi materac 120/60 plus ta komoda z boku, ją mozna ustawić po lewej lub prawej stronie, na niej jest przewijak dla dziecka, ma 4 szufladki jak na zdjęciu dodatkowo z boku tej komody jest jeszcze szafeczka otwierana, która ma dwa regały i drążek do powieszenia na wieszaczku np. malutkiego ubranka
no i szuflada pod łóżkiem, chyba na pampersy mi się przyda bo nie lubie miec wszystkiego na widoku
także bardzo pakowne łóżeczko. Długo się zastanawiałam, bo kosztowne jest ale przecież później je sprzedam jak już nie bedzie potrzebne więc czesc kosztów się zwróci.
-
Kaarola ja też spuchłam do kolan i palce też, obrączkę musiałam zdjąć jak zaczęłam puchnąć. Czekam aż się ochłodzi, ostatnio opuchlizna zeszła mi dopiero jak deszcz zaczął padać. Po nocy mi schodzi tylko trochę, że widać zarys kostek, ale po paru godzinach znów mam banie.
-
Hehe, chyba każda z nas chciałaby taki poród
Może i nie są one częste, ale lepiej myśleć pozytywnie i mieć nadzieję
A ostatnio wyczytałam, że bardzo pomocne jest robienie przysiadów w rozkroku, które przygotowują miednicę i wzmacniają uda. Także ja je od dzisiaj dołączam do Kegli
BlackLuna, jak tam dieta?
BlackLuna wrote:madii, oj chciałabym taki poród chciała...szkoda, że nie da się tego zmówić np przez allegroo ile łatwiejsze by to wszystko było
BlackLuna lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Więc się chwalę, przepraszam za bałagan w pokoju, ale po wczorajszych przemeblowaniach próbuje dopiero się ogarnąć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e77a63afc9a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83903392e18a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f01b47c63ed.jpgKarolaaa91, magdzia26, madiiiii, Gosia19, K_A_M_A, Kaarolina, Ewi25, Io, nenka, ofcooo, afrykanka, BlackLuna lubią tę wiadomość
7w3d 💔