X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    oOOOO Gosia możesz coś więcej powiedzieć na temat tego rożka? Chce zamówić wszystko w takim kolorze, tzn. posciel, rozki, przybornik, osłonki, spiworek i kosz na bielizne i jeszcze moze zasłonki ale bałam się właśnie jak ten kolor na żywo wygląda :-)

Właśnie dlatego ten rożek kupiłam w sklepie dziecięcym, nie był drogi, a kolor jest bardzo ładny, nie jest ciemny, taki w sumie idealny. Do tego też zamówiłam pościel ale w tym jest wypełnienie, poszewka i ochraniacz. Cena też przystępna bo to tylko 60zł, a kolor wręcz był taki sam jak rożek :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie lozeczko ostatecznie wybraliśmy, niestety realne zdjęcie dopiero za 5 tygodni, masakra tyle czasu czekać :-(

ir8cas.jpg

Gosia19, Kaarolina, Ewi25, K_A_M_A, pralinka, BlackLuna, Paula55, justyna14, verynice, Io, nenka, Nelus, kark, assantea, afrykanka, stardust87 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    70yj43.jpg

kark lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosia, a to w sklepie stacjonarnym kupiłaś? Bo ja na allegro chce zamówić i właśnie balam sie, że ten kolor będzie taki smutny?
    Gosia19 wrote:
    Właśnie dlatego ten rożek kupiłam w sklepie dziecięcym, nie był drogi, a kolor jest bardzo ładny, nie jest ciemny, taki w sumie idealny. Do tego też zamówiłam pościel ale w tym jest wypełnienie, poszewka i ochraniacz. Cena też przystępna bo to tylko 60zł, a kolor wręcz był taki sam jak rożek :)

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 a nic nie mów czuje że mam spuchnięte palce ale do chwili zobaczenia tego zdjęcia nie wiedziałam że aż tak :O

edit. a łóżeczko jest meeega zazdroszczę ;) ja też mam zwykłe dostałam od brata więc nie będę marudzić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 10:56

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że to co wyczyniało wczoraj wieczorem moje dziecko przeszło moje najśmielsze oczekiwania, żałuję, ze nie nagrałam tego. Tak się tam w brzuchu wiercił no nie wiem co on tam robił ale tak mnie dźgał że myslałam ,że się popłacze az się wystraszyłam, ze moze cos mu się dzieje, dzisiaj czekałam od rana na jego ruchy żeby potwierdzic ze wszystko jest okey... i dalej buszuje ale juz delikatniej:-) nie wiem co on tam wczoraj robił ale straszne to było.

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj tam przejdzie opuchlizna, obyś tylko takie zmartwienia Karola miała to bedzie super :-)

Kaarolina wrote:
    Karolaaa91 a nic nie mów czuje że mam spuchnięte palce ale do chwili zobaczenia tego zdjęcia nie wiedziałam że aż tak :O

edit. a łóżeczko jest meeega zazdroszczę ;) ja też mam zwykłe dostałam od brata więc nie będę marudzić :D

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, fajne łóżeczko:) 5tygodni oczekiwania to długo, ale masz jeszcze czas. Na kiedy masz termin porodu?
    My dopiero za ok 2tyg bedziemy kupowac mebelki, man nadzieje ze beda dostepne od reki:)
    Ide jesc sniadanie bo dzis wyjatkowo udalo sie po pobudce o 5 rano jeszcze raz zasnac..
    Ostatnimi czasy od 5-6 spania nie bylo:/

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu dowód na to, że poród nie musi być traumatyczny i straszliwie bolesny:

"Czy poród bez bólu jest naprawdę możliwy?
    Możliwy możliwy, ja miałam taki bezbolesny poród...przy pierwszym dziecku pojchałam do szpitala tylko dlatego, że twardniał mi bezboleśnie brzuch cos często, przeczyściło mnie i odszedł mi czop śluzowy. I dobrze, bo inaczej urodziłabym w domu. Na oddziale śmiali się, że pobije rekord, bo łaziłam sobie po korytarzu do pełnego rozwarcia, a potem kazali mi się położyć i przeć.
    Przy drugim porodzie już wiedziałam, że mam szybko jechać, więc poprasowałm pranie i pojechałam na izbę zaraz po odejściu czopa, bo wiadomo, że drugi poród szybszy. No i rzeczywiście przy przyjęciu mialam pelne rozwarcie, po 35 minutach mala była już z nami."

magdzia26, Io, Nelus lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze zakupy superaśne! Łóżeczko śliczne! A ten rożek... piękny... Ehh jakbym miała dziewczynkę to bym zaszalała z falbanami ;)
    Gosia ja też będę malować łóżeczko, o ile mi się zachce ;) Tyle że na kolor. Lubię robić takie rzeczy, ale nie będąc w ciąży... :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Na 10tego września ale nie wiem czemu cały czas mam nadzieję, że urodze wcześniej nawet kazdemu tak mówię :-)
    pralinka wrote:
    Karola, fajne łóżeczko:) 5tygodni oczekiwania to długo, ale masz jeszcze czas. Na kiedy masz termin porodu?
    My dopiero za ok 2tyg bedziemy kupowac mebelki, man nadzieje ze beda dostepne od reki:)
    Ide jesc sniadanie bo dzis wyjatkowo udalo sie po pobudce o 5 rano jeszcze raz zasnac..
    Ostatnimi czasy od 5-6 spania nie bylo:/

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA ja bede miała syna więc musze taki rożek znaleźć bez falbanki albo ich poprosze żeby mi taki uszyli.

Kurcze zmartwiłaś mnie troche ta dziewczynką.... szary w białe grochy serio z dziewczynką od razu się kojarzy? Czyli będzie wiocha jak wszystko mu takie kupie ? :-(

K_A_M_A wrote:
    Dziewczyny Wasze zakupy superaśne! Łóżeczko śliczne! A ten rożek... piękny... Ehh jakbym miała dziewczynkę to bym zaszalała z falbanami ;)
    Gosia ja też będę malować łóżeczko, o ile mi się zachce ;) Tyle że na kolor. Lubię robić takie rzeczy, ale nie będąc w ciąży... :)

atdci09kamv7205a.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madii, oj chciałabym taki poród chciała...szkoda, że nie da się tego zmówić np przez allegro :P o ile łatwiejsze by to wszystko było :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:11

madiiiii, magdzia26 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    A takie lozeczko ostatecznie wybraliśmy, niestety realne zdjęcie dopiero za 5 tygodni, masakra tyle czasu czekać :-(

ir8cas.jpg

O!!! To lozeczko chciala mi znajoma odsprzedac za 300 zl, ale za duze jak na pokoik malego :(

Karola, moj wczoraj tez sie nade mna pastwil. Moze nie przemieszczal sie po calym brzuchu, ale za to z calej sily cos ostrego wypychal, nie wiem czy to kolano, czy stopa, i przesuwal w ta i z powrotem. Szczegolnie jak chodzilam, brzuch wtedy napiety, myslalam ze mi go rozerwie :/ A potem powtorka w domu na prawym boku, maz prawie zawalu dostal jak sie wydarlam po ciosie z zaskoczenia.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa lozeczko jest MEGA!!!! Powiedz mi jakie ma wymiary? Tzn jest namaterac 60x120 plus to co sa te poleczki???

Ja na allegro zamawialam taki spiworek w grochy dla mojego syna i jestem zadowolona :)

Ja lozeczka tez jeszcze nie mam :P w sierpniu musze zaczac sie za nim rozgladac ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    KAMA ja bede miała syna więc musze taki rożek znaleźć bez falbanki albo ich poprosze żeby mi taki uszyli.

Kurcze zmartwiłaś mnie troche ta dziewczynką.... szary w białe grochy serio z dziewczynką od razu się kojarzy? Czyli będzie wiocha jak wszystko mu takie kupie ? :-(

Myślę, że nie będzie wiochy bo to jest śliczne a ja miałam na myśli falbanki i kokardki że się kojarzą z dziewczynką :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do łóżeczka wchodzi materac 120/60 plus ta komoda z boku, ją mozna ustawić po lewej lub prawej stronie, na niej jest przewijak dla dziecka, ma 4 szufladki jak na zdjęciu dodatkowo z boku tej komody jest jeszcze szafeczka otwierana, która ma dwa regały i drążek do powieszenia na wieszaczku np. malutkiego ubranka :-) no i szuflada pod łóżkiem, chyba na pampersy mi się przyda bo nie lubie miec wszystkiego na widoku :-) także bardzo pakowne łóżeczko. Długo się zastanawiałam, bo kosztowne jest ale przecież później je sprzedam jak już nie bedzie potrzebne więc czesc kosztów się zwróci.

atdci09kamv7205a.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola ja też spuchłam do kolan i palce też, obrączkę musiałam zdjąć jak zaczęłam puchnąć. Czekam aż się ochłodzi, ostatnio opuchlizna zeszła mi dopiero jak deszcz zaczął padać. Po nocy mi schodzi tylko trochę, że widać zarys kostek, ale po paru godzinach znów mam banie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, chyba każda z nas chciałaby taki poród :) Może i nie są one częste, ale lepiej myśleć pozytywnie i mieć nadzieję ;)
    A ostatnio wyczytałam, że bardzo pomocne jest robienie przysiadów w rozkroku, które przygotowują miednicę i wzmacniają uda. Także ja je od dzisiaj dołączam do Kegli :)
    BlackLuna, jak tam dieta? :)
    BlackLuna wrote:
    madii, oj chciałabym taki poród chciała...szkoda, że nie da się tego zmówić np przez allegro :P o ile łatwiejsze by to wszystko było :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc się chwalę, przepraszam za bałagan w pokoju, ale po wczorajszych przemeblowaniach próbuje dopiero się ogarnąć :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e77a63afc9a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83903392e18a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f01b47c63ed.jpg

Karolaaa91, magdzia26, madiiiii, Gosia19, K_A_M_A, Kaarolina, Ewi25, Io, nenka, ofcooo, afrykanka, BlackLuna lubią tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ