X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    ja tez sie zastanawialam nad porodem w wodzie, ale czytalam gdzies ze wtedy znieczulenie nie jest mozliwe. Mam zamiar rodzic bez aleeee wole miec taka opcje w pogotowiu. Mam do Ciebie pytanko , jestes na zwolnieniu lekarskim w UK?jesli tak to wypisuje je GP prawda? czy sie myle?

Kochana a ja wlasnie czytalam ze mozna znieczulenie. Tylko wtedy ja cewnik zaklada sie jakas specjalna ochronke. Zapytam jeszcze poloznej napewno :)
    Mam tylko nadzieje ze nasza wadliwie zbudowana pempowina nie bedzie przeciwwskazańiem!!!

Nie. Nie jestem i nie bylam na zwolnieńiu lekarskim :) tu niestety nie ma tak jak w pl. Z tego co wiem ciaza musi byc naprawde mocno zagrozona zeby jakis lekaz podjal sie wypisańia zwolnienia.
    Wsrod wszystkich moich znajomych zadna nie byla na l4...
    Ja sie poprostu zwolnialam z pracy. Miesiac bylam bez wynagrodzenia a teraz juz dostalam druga wyplate macierzynskiego :)
    Jestem bardzo zadowolona :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe już widzę zdjęcia ;) kupiłam sobie spray ten co verynice polecała i du@@ na nogi robiłam zimne okłady zimny prysznic kilka razy też wzięłam gdzie miałam zimną wodę zostawioną w brodziku (bo mam głęboki brodzik) ale może coś z twoich specyfików mi pomoże będę musiała Męża do sklepu wysłać jak wstanie ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    o! doczytałam odp na moje pytanie :) to duże to łóżeczko w całości jest

Długość całego to 164 cm, wysokość 100,5

justyna14 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    hehe już widzę zdjęcia ;) kupiłam sobie spray ten co verynice polecała i du@@ na nogi robiłam zimne okłady zimny prysznic kilka razy też wzięłam gdzie miałam zimną wodę zostawioną w brodziku (bo mam głęboki brodzik) ale może coś z twoich specyfików mi pomoże będę musiała Męża do sklepu wysłać jak wstanie ;)
    nie próbowałam tych maści, bo na razie odpukać nie puchną mi nogi, ale może w gazecie dla ciężarnych wiedzą co piszą. Warto spróbować :)

Ja ostatnio zauważyłam takie mrowienie w dłoniach, jakby lekko drętwiały. Miałyście coś takiego?

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam kupić sobie stojący wiatrak, coby lepiej mi się egzystowało :) umyłam okno w kuchni i pozmywałam naczynia. Nie dużo mi zostało i będzie pięknie :)
    Justyna14 dużą masz sypialnię :)
    Ja to mam teraz dylematy... zastanawiam się czy w ogóle chrzcić dziecko, a jeśli chrzcić to kogo na chrzestnego... Od dawna chciałam siostrę, ale teraz kiedy jestem w ciąży to nawet nie zaproponuje żeby przyjechać i pomóc mi w czymkolwiek. Jest mi strasznie przykro. A jednak chciałabym takiego chrzestnego na którego można liczyć i który wykazuje większe zainteresowanie maleństwem. Eh... cały czas o tym myślę...

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba My mamy ten sam problem! nie mamy kogo wziąć na chrzestnych przecież to jakaś porażka jest a mam trójkę rodzeństwa i nikt z Nich się nie nadaje a nawet jakby się nadawali to i tak nie mogą być chrzestnymi Siostra mojego P jest nie wierząca i ręce Nam opadają :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ja zamierzam kupić sobie stojący wiatrak, coby lepiej mi się egzystowało :) umyłam okno w kuchni i pozmywałam naczynia. Nie dużo mi zostało i będzie pięknie :)
    Justyna14 dużą masz sypialnię :)
    Ja to mam teraz dylematy... zastanawiam się czy w ogóle chrzcić dziecko, a jeśli chrzcić to kogo na chrzestnego... Od dawna chciałam siostrę, ale teraz kiedy jestem w ciąży to nawet nie zaproponuje żeby przyjechać i pomóc mi w czymkolwiek. Jest mi strasznie przykro. A jednak chciałabym takiego chrzestnego na którego można liczyć i który wykazuje większe zainteresowanie maleństwem. Eh... cały czas o tym myślę...
    kochana ty uważaj, bo słyszałam, że okien się w ciąży myć nie powinno, generalnie chodzi chyba o to, że ręce są w górze, i może to powodować napięcie w brzuszku.

Ja wiatrak mam mały, stoi na stole w kuchni i jak gotuje to go włączam :) super jest

jeśli chodzi o chrzestnych, to rzeczywiście trudny wybór. Ale pewne jest to , że jak weźmiesz siostrę, to kontakt z nią będziesz miałą zawsze, bo to rodzina, a jak jakąś koleżanke to różnie to potem bywa. Takie jest moje zdanie.
    Może siostra nie zdaje sobie sprawy z tego, że jej pomoc by się przydała. Nie każdy jest domyślny, może jej to lekko zasugeruj i zobacz jak się zachowa.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kochana a ja wlasnie czytalam ze mozna znieczulenie. Tylko wtedy ja cewnik zaklada sie jakas specjalna ochronke. Zapytam jeszcze poloznej napewno :)
    Mam tylko nadzieje ze nasza wadliwie zbudowana pempowina nie bedzie przeciwwskazańiem!!!

Nie. Nie jestem i nie bylam na zwolnieńiu lekarskim :) tu niestety nie ma tak jak w pl. Z tego co wiem ciaza musi byc naprawde mocno zagrozona zeby jakis lekaz podjal sie wypisańia zwolnienia.
    Wsrod wszystkich moich znajomych zadna nie byla na l4...
    Ja sie poprostu zwolnialam z pracy. Miesiac bylam bez wynagrodzenia a teraz juz dostalam druga wyplate macierzynskiego :)
    Jestem bardzo zadowolona :)

o kurcze no to nie fajnie ze nie chca wypisywac ;/ ja do 18 jestem na l4 polskim jeszcze i chcialabym kontynuowac je w UK bo zus i pracodawca honoruja takie zwolnienia a szkoda mi dwoch miesiacy jeszcze, zawsze to kasa na koncie a ja tu w UK nic nie pobieram. Moze sie zgodzi wypisac, tym bardziej ze mi NFZ pokrywa koszty leczenia i porodu tutaj wiec musze miec to l4 chociaz ze wzgledu na ubezpiecznie ;/ mam nadzieje ze cos zaltawie

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, mam tez problem kogo wziac na chrzestnych, zobaczymy kto sie zgodzi...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam na kanapę bez sił. Odkurzylam cale mieszkanie i umylam podłogę. Rizladowalam i na nowo zaladowalam zmywarkę i wrzucilam pierwsze pranie do pralki. A wszystko przez elektryka...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzestnych to u nas będzie najmłodsza siostra mojej mamy (jest cale 15 lat starsza ode mnie;) ) niestety chrzestnego jeszcze nie mamy ; (
    T nikogo w rodzinie takiego nie ma a chcieliśmy zrobić po 1 chrzestnym od rodzica...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:43

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Co do chrzestnych to u nas będzie najmłodsza siostra mojej mamy (jest cale 15 lat starsza ode mnie;) ) niestety chrzestnego jeszcze nie mamy ; (
    T nikogo w rodzinie takiego nie ma a chcieliśmy zrobić po 1 chrzestnym od rodzica...
    ja problemu z chrzestnymi nie mam, mam już nawet wybranych do kolejnego dziecka :) oboje z mężem mamy bardzo dużo rodzeństwa ciotecznego także zawsze się ktoś nada. Dla Oli wybraliśmy mojego brata rodzonego i mojego męża siostrę rodzoną. Mam nadzieje, że się zgodzą, ponoć dziecku się nie odmawia :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Co myslicie na temat chrzestnych-pary bedacej malzenstwem?
    ja z mężem jesteśmy chrzestnymi właśnie razem jako małżeństwo i powiem Ci, że nie uważam tego za dobre rozwiązanie.

7w3d 💔
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzestnych to u nas też temat rzeka...musimy z mężem w końcu usiąść i coś postanowić, bo chciałabym zapytać "wybrane" osoby czy zgodzą się być chrzestnymi jak przyjdą nas odwiedzać po porodzie, tak żeby mieli te 3 miesiące zapasu bo chcemy gdzieś tak w grudniu chrzcić...
    Ale prawda jest taka, że najchętniej bym nie chrzciła bo nie mamy odpowiednich osób na chrzestnych a wziąć byle kogo to nie sztuka :/

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia powiem ci tak... Wydaje mi sie ze tu dla nich nie ma znaczenia to ze mialas w Pl l4..
    Oni maja tu swoje zasady (czasem totalnie inne) i sie ich twardo trzymaja.
    Tu nie ma czegos takiego jak l4 na ciaze. Poza tym jak moga ci tu wypisac l4 skoro nie pracujesz w UK? :)
    Lekarze ogolnie maja tu luzne podejscie i co by ci sie ńie dzialo (wymiotujesz,slabo sie czujesz itp) zalecaja odpoczynek i tyle :)
    Ja zygalam, mialam okropne mdlosci, slablam w pracy a powiedzieli mi ze takie uroki ciazy i wiekszosc kobiet tak ma i praćowalam dalej :)
    Zycze ci zeby jakims cudem udalo ci sie zalatwic zwolńieńie ale bedzie to wg mnie graniczylo z cudem :P

My z chrzestnymi nie mamy problemu :) bedzie moj brat i siostra T :)
    Bardziej martwi mnie jak ksiadz do nas podejdzie bo nie mamy slubu.... Ale podobno nie moze dziecku chrztu odmowic...
    Przy okazji bedziemy go prosic zeby nam w sierpniu udzielal slubu wiec moze przychylniej na nas spojrzy :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z chrzesnymi to ja też mam problem, niby mam siostrę a mąż brata Ale np moja siostra tylko poucza mnie ciągle, mówi że gruba jestem i czy już powinnam być aż taka duża. Dodam tylko ze nigdy w ciąży nie była Ale najlepiej wszystko wie. O mała nawet nie zapyta czy wszystko dobrze więc tak mi przykro.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie na Szybko.coreczka wazy 1306 gr :) siedzi sobie pupa do dolu:) mam zdjecie zalacze pozniej bo jeszcze na Szybko chce do miasta wyskoczyc. Najchetniej to bym juz ja przytulila :) zapisalam sie do szpitala :)

Paula55, Kaarolina, Io, nick nieaktualny, verynice, Nelus, nick nieaktualny, magdzia26, betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka niestety na razie się nie odzywa :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja z mężem jesteśmy chrzestnymi właśnie razem jako małżeństwo i powiem Ci, że nie uważam tego za dobre rozwiązanie.
    Dlaczego?

Paula-> dziecku mojej kolezanki ksiadz udzielil chrztu, pomimo ze slubu koscielnego nie mieli( mieli cywilny). Jednak wiem ze musiala go prosic i ze dzieci nieslubne(dziwnie to brzmi jakos) tylko na wieczornej mszy w tyg chrzcil. Pewnie wiele zalezy od Parafii i od samego podejscia Ksiedza( a tu wiemy ze sa rozni).

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ