X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka superasnie!!! Zazdroszcze wam ze moglyscie sie spotkac bo ja tez bym was chetnie poznala :)

Czekam na focisze twojego kartofelka hahah :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO to teraz dziewczyny cala Wasza Trojka nie ma wyjscia i musicie sie pochwalic Waszymi Maluszkami :)

betinka, JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszkami i jakimś zdjęciem trzech brzuszków :P

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę ze mogliście sie spotkać i to we trzy! A zdjecia dla nas na pocieszenie obowiązkowo musza byc! :-)

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Karolina - ja się nie pochwalę zdjęciem z USG bo przyjechałam za późno i byłam 16 na liście rezerwowej, więc olałam temat tym bardziej, że miałam USG w środę :) :) Niech sobie inne mamusie pójdą, te które nie miały 4D ani razu :)

Jagoda - pochwal się fotkami bo Fipsika córcia niestety się schowała... ale ja jestem bardzo ciekawa Twoich zdjęć!

A co do dnia zdjęć, to pod wieczór podrzucę Wam fotki mojego brzusia, jak zmotywuję małża, żeby mi je zrobił :)
    Aaaa i jeszcze się pochwalę (jak dostanę na maila) zdjęcia bo na tej akcji w galerii handlowej Pani robiła fotki i mam jedną z mężem i jedną sama ;) Fipsik, Jagoda też sobie zrobiłyście? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 17:01

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to chyba bylyscie na tych samych spotkaniach co ja tylko ja bylam w Krakowie :)
    Tez mam fotki :) sama i z mama :)
    Ja nie szlam wtedy na 4d bo mialam miec i tak dwa dni pozniej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja Wam zazdroszczę że u Was są takie fajne akcje organizowane bo ten zapyziały Elbląg wszystko omija :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jak przytulam się do Męża w nocy, to mała zaczyna okopywać go po plecach, a ten dalej śpi w najlepsze :) A wczoraj wieczorem takie akrobacje wyprawiała, że ze śmiechu padałam. Przepychała się, wypychała, no masakra :) Ciągle nie mogę się nadziwić temu cudeńku, które mieszka w moich brzuchu.

My usg mamy dopiero za tydzień, doczekać się nie mogę! Bardzo jestem ciekawa ile mała waży. Ostatni jej pomiar to z połówkowego był i ważyła wtedy jak dobrze pamiętam 447 g. Mam nadzieję, że zrobią mi tu porządne usg i wszystkiego się dowiemy...

Od samego rana, jeszcze przed śniadaniem, zaczęła męczyć mnie zgaga. Ja już mam dość tego dziadostwa :/ Od początku ciąży mnie męczy praktycznie codziennie i to tak perfidnie, ciekawe czy coś jeszcze zostało z mojego żołądka, bo śmiem w to wątpić, skoro ciągle mnie tak pali :/

U nas dziś znowu super pogoda, więc zamierzam z niej korzystać :) Wyciągnę Męża na spacer do parku, nad jezioro.

Miłego dnia, a raczej dla Was to już wieczorku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 17:23

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nq8ehw.jpg
    PIERWSZE Z....

verynice, kark, Karolaaa91, nenka, stardust87, Ewi25, doti77 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda - ślicznaaa, od razu widać że dziewczynka :)

Ale skoro "pierwsze z..." to czekam na więcej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:25

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:43

Tysia87 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5yz052.jpg

Diabla85, kark, karolcia:)))), Karolaaa91, afrykanka, Kaarolina, anulka81, Beataa25, verynice, nenka, stardust87, Ewi25, doti77 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo teraz to elegancko widac :) bo na tym poprzednim to ja slepa jestem i nie moglam sie doszukac co jest gdzie :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dopiero sie obudzilam ale mi sie dobrze spalo! Chyba po tej glukozie i paczce od mamy musialam odespac :D zaraz muszę was nadrobić bo przeczytałam tak mniej wiecej :)

Dzięki za miłe słowa, ciuszki faktycznie sa śliczne i raczej niczego livce nie zabraknie. Moja mama juz o to zadbała bo to zakupoholiczka jest! :D zazdroszczę mojej siostrze ze z nią mieszka bo ona zawsze o wszystkich tak dba, kochana jest!
    Teraz tylko pozostaje mi poprac ciuszki i pomyslec gdzie je poukladac. Mielismy dostac w spadku przewijak z komoda do sypialni ale przewijak sie popsul I firma odmowila wymiany, trzeba by kupic nowy a my staramy sie unikac kupowania mebli zeby jakos sie zabrac przy nastepnej wyprowadzce.

Tak w ogole to siostra mojego chlopaka wyprawi nam baby shower 03.08 :D ale sie ciesze! Aha wczoraj z nia gadalam na skypie i ona mowi ze wozenie dziecka w gondolce na spacery raczej jest niebezpieczne I ze nie chce mi mowic co mam robic ale ona by sie bala. Juz zglupialam, przeciez w Europie wszyscy tak woza dzieci na spacery, chyba tylko tutaj fotelik do samochodu sluzy jako lozeczko! :/

Hela jak bede miala drugiego chlopca a Ty dziewczynke to sie wymienimy:) kiedy planujecie? My chcemy poczekac max 2 lata

Paula mi tez wszystkie mówią ze taki brzuch jak ja to miały w 9 mies. Czesto w sklepie pytają ile jeszcze zostało do porodu i jak odpowiadam ze dwa miesiące to słyszę "ile? Dwa tygodnie?" No cóż, każda ma inna budowę ciała i inne ułożenie dzidziusia wiec wiadomo ze nigdy nie będziemy wyglądać tak samo!

201703012752.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki a co najważniejsze to są mieszkanka naszych pociech niesamowite jaki to jest cud.
    Jagoda- śliczna dziewczynka :)
    Mimo że mam odpoczywać ze względu na tę szyjkę to jakoś nie umiem usiedzieć na 4 literach :(

JagoodkaK lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Tysia i Ewi-->ja tez mam termin na 13.09. Pierwsze ruchy, w zasadzie przeplyniecie rybki hehe poczylam w 15tc <3
    Ostatni dzien okresu mialam 10.12. Wg gin Malenstwo super rosnie i raczej sklaniac sie ku porodzie poczatkiem wrzesnia anizeli w polowie lub koncowce.. Zobaczymy..
    Wam co lekarze mowia?

Dziewczyny swietne mieszkanka Waszych Szkrabów:)
    Pisalyscie tez o spotkaniu, super!! Macie pamiatkowe foto??

My dzis mielismy intensywny dzien, nogi mi odpadaja:/
    To super, że jest nas więcej. W kupie raźniej;-)

No przez całą ciążę termin miałam na 13.09 a na ostatnim usg ginekolog powiedzial, ze według pomiarów będzie trochę później około 17.z tym, że mały tak się wiercił, że to jego badanie było jak dla mnie kompletnie niedokladne.a i jak byłam na 3d u innego lekarza to na 100% synek.powiedzial, że jeśli urodze córkę to mam przyjsc po zwrot kasy, bo on jest pewien:-) natomiast mój prowadzący na 90% widzi dziewczynkę haha.nie mówiłam mu, że wiem bo byłam na 3d.czekam co będzie za tydzień mówił:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:26

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jas tysia ale ci mieszaja! To w koncu jeszcze nie wiadomo czy chlopiec czy dziewczynka, no chyba ze na tym 3 D pokazal ci jakies bimbalki? :p

Tysia87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus dziwne to co ci kolezanka powiedziala...tu kazdy fizjoterapeuta ci powie ze niemowlak nie moze byc dluzej niz 1,5- 2 godziny max w takim nosidelku!
    Ja na warsztatach fotelikowaych slyszalam to samo. A co niebezpiecznego jest w gondoli?
    Dziecko przeciez lezy na plasko tak jak powinno. Ma tyle miejsca ze swobodńie sie moze ulozyc. Nie wieje na niego a kazdej strony :)

Ojj ja tam sie tym gadaniem ńie przejmuje :)

Ale super ze bedziecie miec babyshower :) swietna sprawa jak ma ci kto to urzadzic :)

Tysia ale jaja z ta plcia i lekarzami :) ja to sie ciesze ze mi i tu w uk i w pl potwierdzili ze chlopak :) zreszta ewidentnie bylo widac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, dojechaliśmy do domu po 8h mordęgi, turbokorki + wypadek.

Biorę się za nadrabianie!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj Skoczylam na małe zakupki zanim moje zamowienie ze smyka przejdzie :-)
    aev52v.jpg
    fjnebb.jpg
    2641a2e.jpg
    2rzrsdi.jpg
    5xn3bn.jpg
    2mgqxkj.jpg
    235h8j.jpg

verynice, Paula55, Beataa25, JagoodkaK, betinka, Majeczka2014, Kaarolina, nenka, stardust87, Zaczarowana, Ewi25, anulka81, doti77 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ