Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry mamusie
Karolina - ja się nie pochwalę zdjęciem z USG bo przyjechałam za późno i byłam 16 na liście rezerwowej, więc olałam temat tym bardziej, że miałam USG w środęNiech sobie inne mamusie pójdą, te które nie miały 4D ani razu
Jagoda - pochwal się fotkami bo Fipsika córcia niestety się schowała... ale ja jestem bardzo ciekawa Twoich zdjęć!
A co do dnia zdjęć, to pod wieczór podrzucę Wam fotki mojego brzusia, jak zmotywuję małża, żeby mi je zrobił
Aaaa i jeszcze się pochwalę (jak dostanę na maila) zdjęcia bo na tej akcji w galerii handlowej Pani robiła fotki i mam jedną z mężem i jedną samaFipsik, Jagoda też sobie zrobiłyście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 17:01
-
Dzień dobry.
Jak przytulam się do Męża w nocy, to mała zaczyna okopywać go po plecach, a ten dalej śpi w najlepszeA wczoraj wieczorem takie akrobacje wyprawiała, że ze śmiechu padałam. Przepychała się, wypychała, no masakra
Ciągle nie mogę się nadziwić temu cudeńku, które mieszka w moich brzuchu.
My usg mamy dopiero za tydzień, doczekać się nie mogę! Bardzo jestem ciekawa ile mała waży. Ostatni jej pomiar to z połówkowego był i ważyła wtedy jak dobrze pamiętam 447 g. Mam nadzieję, że zrobią mi tu porządne usg i wszystkiego się dowiemy...
Od samego rana, jeszcze przed śniadaniem, zaczęła męczyć mnie zgaga. Ja już mam dość tego dziadostwaOd początku ciąży mnie męczy praktycznie codziennie i to tak perfidnie, ciekawe czy coś jeszcze zostało z mojego żołądka, bo śmiem w to wątpić, skoro ciągle mnie tak pali
U nas dziś znowu super pogoda, więc zamierzam z niej korzystaćWyciągnę Męża na spacer do parku, nad jezioro.
Miłego dnia, a raczej dla Was to już wieczorkuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 17:23
-
Jej dopiero sie obudzilam ale mi sie dobrze spalo! Chyba po tej glukozie i paczce od mamy musialam odespac
zaraz muszę was nadrobić bo przeczytałam tak mniej wiecej
Dzięki za miłe słowa, ciuszki faktycznie sa śliczne i raczej niczego livce nie zabraknie. Moja mama juz o to zadbała bo to zakupoholiczka jest!zazdroszczę mojej siostrze ze z nią mieszka bo ona zawsze o wszystkich tak dba, kochana jest!
Teraz tylko pozostaje mi poprac ciuszki i pomyslec gdzie je poukladac. Mielismy dostac w spadku przewijak z komoda do sypialni ale przewijak sie popsul I firma odmowila wymiany, trzeba by kupic nowy a my staramy sie unikac kupowania mebli zeby jakos sie zabrac przy nastepnej wyprowadzce.
Tak w ogole to siostra mojego chlopaka wyprawi nam baby shower 03.08ale sie ciesze! Aha wczoraj z nia gadalam na skypie i ona mowi ze wozenie dziecka w gondolce na spacery raczej jest niebezpieczne I ze nie chce mi mowic co mam robic ale ona by sie bala. Juz zglupialam, przeciez w Europie wszyscy tak woza dzieci na spacery, chyba tylko tutaj fotelik do samochodu sluzy jako lozeczko!
Hela jak bede miala drugiego chlopca a Ty dziewczynke to sie wymienimy:) kiedy planujecie? My chcemy poczekac max 2 lata
Paula mi tez wszystkie mówią ze taki brzuch jak ja to miały w 9 mies. Czesto w sklepie pytają ile jeszcze zostało do porodu i jak odpowiadam ze dwa miesiące to słyszę "ile? Dwa tygodnie?" No cóż, każda ma inna budowę ciała i inne ułożenie dzidziusia wiec wiadomo ze nigdy nie będziemy wyglądać tak samo!
-
Dziewczyny śliczne macie brzuszki a co najważniejsze to są mieszkanka naszych pociech niesamowite jaki to jest cud.
Jagoda- śliczna dziewczynka
Mimo że mam odpoczywać ze względu na tę szyjkę to jakoś nie umiem usiedzieć na 4 literachJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
pralinka wrote:Tysia i Ewi-->ja tez mam termin na 13.09. Pierwsze ruchy, w zasadzie przeplyniecie rybki hehe poczylam w 15tc
Ostatni dzien okresu mialam 10.12. Wg gin Malenstwo super rosnie i raczej sklaniac sie ku porodzie poczatkiem wrzesnia anizeli w polowie lub koncowce.. Zobaczymy..
Wam co lekarze mowia?
Dziewczyny swietne mieszkanka Waszych Szkrabów:)
Pisalyscie tez o spotkaniu, super!! Macie pamiatkowe foto??
My dzis mielismy intensywny dzien, nogi mi odpadaja:/
No przez całą ciążę termin miałam na 13.09 a na ostatnim usg ginekolog powiedzial, ze według pomiarów będzie trochę później około 17.z tym, że mały tak się wiercił, że to jego badanie było jak dla mnie kompletnie niedokladne.a i jak byłam na 3d u innego lekarza to na 100% synek.powiedzial, że jeśli urodze córkę to mam przyjsc po zwrot kasy, bo on jest pewien:-) natomiast mój prowadzący na 90% widzi dziewczynkę haha.nie mówiłam mu, że wiem bo byłam na 3d.czekam co będzie za tydzień mówił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:26
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Nelus dziwne to co ci kolezanka powiedziala...tu kazdy fizjoterapeuta ci powie ze niemowlak nie moze byc dluzej niz 1,5- 2 godziny max w takim nosidelku!
Ja na warsztatach fotelikowaych slyszalam to samo. A co niebezpiecznego jest w gondoli?
Dziecko przeciez lezy na plasko tak jak powinno. Ma tyle miejsca ze swobodńie sie moze ulozyc. Nie wieje na niego a kazdej strony
Ojj ja tam sie tym gadaniem ńie przejmuje
Ale super ze bedziecie miec babyshowerswietna sprawa jak ma ci kto to urzadzic
Tysia ale jaja z ta plcia i lekarzamija to sie ciesze ze mi i tu w uk i w pl potwierdzili ze chlopak
zreszta ewidentnie bylo widac