Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka superasnie!!! Zazdroszcze wam ze moglyscie sie spotkac bo ja tez bym was chetnie poznala :)

Czekam na focisze twojego kartofelka hahah :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO to teraz dziewczyny cala Wasza Trojka nie ma wyjscia i musicie sie pochwalic Waszymi Maluszkami :)

betinka, JagoodkaK, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluszkami i jakimś zdjęciem trzech brzuszków :P

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zazdroszczę ze mogliście sie spotkać i to we trzy! A zdjecia dla nas na pocieszenie obowiązkowo musza byc! :-)

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Karolina - ja się nie pochwalę zdjęciem z USG bo przyjechałam za późno i byłam 16 na liście rezerwowej, więc olałam temat tym bardziej, że miałam USG w środę :) :) Niech sobie inne mamusie pójdą, te które nie miały 4D ani razu :)

Jagoda - pochwal się fotkami bo Fipsika córcia niestety się schowała... ale ja jestem bardzo ciekawa Twoich zdjęć!

A co do dnia zdjęć, to pod wieczór podrzucę Wam fotki mojego brzusia, jak zmotywuję małża, żeby mi je zrobił :)
    Aaaa i jeszcze się pochwalę (jak dostanę na maila) zdjęcia bo na tej akcji w galerii handlowej Pani robiła fotki i mam jedną z mężem i jedną sama ;) Fipsik, Jagoda też sobie zrobiłyście? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 17:01

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to chyba bylyscie na tych samych spotkaniach co ja tylko ja bylam w Krakowie :)
    Tez mam fotki :) sama i z mama :)
    Ja nie szlam wtedy na 4d bo mialam miec i tak dwa dni pozniej :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja Wam zazdroszczę że u Was są takie fajne akcje organizowane bo ten zapyziały Elbląg wszystko omija :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jak przytulam się do Męża w nocy, to mała zaczyna okopywać go po plecach, a ten dalej śpi w najlepsze :) A wczoraj wieczorem takie akrobacje wyprawiała, że ze śmiechu padałam. Przepychała się, wypychała, no masakra :) Ciągle nie mogę się nadziwić temu cudeńku, które mieszka w moich brzuchu.

My usg mamy dopiero za tydzień, doczekać się nie mogę! Bardzo jestem ciekawa ile mała waży. Ostatni jej pomiar to z połówkowego był i ważyła wtedy jak dobrze pamiętam 447 g. Mam nadzieję, że zrobią mi tu porządne usg i wszystkiego się dowiemy...

Od samego rana, jeszcze przed śniadaniem, zaczęła męczyć mnie zgaga. Ja już mam dość tego dziadostwa :/ Od początku ciąży mnie męczy praktycznie codziennie i to tak perfidnie, ciekawe czy coś jeszcze zostało z mojego żołądka, bo śmiem w to wątpić, skoro ciągle mnie tak pali :/

U nas dziś znowu super pogoda, więc zamierzam z niej korzystać :) Wyciągnę Męża na spacer do parku, nad jezioro.

Miłego dnia, a raczej dla Was to już wieczorku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 17:23

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nq8ehw.jpg
    PIERWSZE Z....

verynice, nick nieaktualny, Karolaaa91, nenka, stardust87, Ewi25, doti77 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda - ślicznaaa, od razu widać że dziewczynka :)

Ale skoro "pierwsze z..." to czekam na więcej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 18:25

dqprpx9ikjqhrova.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:43

Tysia87 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5yz052.jpg

Diabla85, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karolaaa91, afrykanka, Kaarolina, anulka81, Beataa25, verynice, nenka, stardust87, Ewi25, doti77 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo teraz to elegancko widac :) bo na tym poprzednim to ja slepa jestem i nie moglam sie doszukac co jest gdzie :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dopiero sie obudzilam ale mi sie dobrze spalo! Chyba po tej glukozie i paczce od mamy musialam odespac :D zaraz muszę was nadrobić bo przeczytałam tak mniej wiecej :)

Dzięki za miłe słowa, ciuszki faktycznie sa śliczne i raczej niczego livce nie zabraknie. Moja mama juz o to zadbała bo to zakupoholiczka jest! :D zazdroszczę mojej siostrze ze z nią mieszka bo ona zawsze o wszystkich tak dba, kochana jest!
    Teraz tylko pozostaje mi poprac ciuszki i pomyslec gdzie je poukladac. Mielismy dostac w spadku przewijak z komoda do sypialni ale przewijak sie popsul I firma odmowila wymiany, trzeba by kupic nowy a my staramy sie unikac kupowania mebli zeby jakos sie zabrac przy nastepnej wyprowadzce.

Tak w ogole to siostra mojego chlopaka wyprawi nam baby shower 03.08 :D ale sie ciesze! Aha wczoraj z nia gadalam na skypie i ona mowi ze wozenie dziecka w gondolce na spacery raczej jest niebezpieczne I ze nie chce mi mowic co mam robic ale ona by sie bala. Juz zglupialam, przeciez w Europie wszyscy tak woza dzieci na spacery, chyba tylko tutaj fotelik do samochodu sluzy jako lozeczko! :/

Hela jak bede miala drugiego chlopca a Ty dziewczynke to sie wymienimy:) kiedy planujecie? My chcemy poczekac max 2 lata

Paula mi tez wszystkie mówią ze taki brzuch jak ja to miały w 9 mies. Czesto w sklepie pytają ile jeszcze zostało do porodu i jak odpowiadam ze dwa miesiące to słyszę "ile? Dwa tygodnie?" No cóż, każda ma inna budowę ciała i inne ułożenie dzidziusia wiec wiadomo ze nigdy nie będziemy wyglądać tak samo!

201703012752.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki a co najważniejsze to są mieszkanka naszych pociech niesamowite jaki to jest cud.
    Jagoda- śliczna dziewczynka :)
    Mimo że mam odpoczywać ze względu na tę szyjkę to jakoś nie umiem usiedzieć na 4 literach :(

JagoodkaK lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Tysia i Ewi-->ja tez mam termin na 13.09. Pierwsze ruchy, w zasadzie przeplyniecie rybki hehe poczylam w 15tc <3
    Ostatni dzien okresu mialam 10.12. Wg gin Malenstwo super rosnie i raczej sklaniac sie ku porodzie poczatkiem wrzesnia anizeli w polowie lub koncowce.. Zobaczymy..
    Wam co lekarze mowia?

Dziewczyny swietne mieszkanka Waszych Szkrabów:)
    Pisalyscie tez o spotkaniu, super!! Macie pamiatkowe foto??

My dzis mielismy intensywny dzien, nogi mi odpadaja:/
    To super, że jest nas więcej. W kupie raźniej;-)

No przez całą ciążę termin miałam na 13.09 a na ostatnim usg ginekolog powiedzial, ze według pomiarów będzie trochę później około 17.z tym, że mały tak się wiercił, że to jego badanie było jak dla mnie kompletnie niedokladne.a i jak byłam na 3d u innego lekarza to na 100% synek.powiedzial, że jeśli urodze córkę to mam przyjsc po zwrot kasy, bo on jest pewien:-) natomiast mój prowadzący na 90% widzi dziewczynkę haha.nie mówiłam mu, że wiem bo byłam na 3d.czekam co będzie za tydzień mówił:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 19:26

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jas tysia ale ci mieszaja! To w koncu jeszcze nie wiadomo czy chlopiec czy dziewczynka, no chyba ze na tym 3 D pokazal ci jakies bimbalki? :p

Tysia87 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus dziwne to co ci kolezanka powiedziala...tu kazdy fizjoterapeuta ci powie ze niemowlak nie moze byc dluzej niz 1,5- 2 godziny max w takim nosidelku!
    Ja na warsztatach fotelikowaych slyszalam to samo. A co niebezpiecznego jest w gondoli?
    Dziecko przeciez lezy na plasko tak jak powinno. Ma tyle miejsca ze swobodńie sie moze ulozyc. Nie wieje na niego a kazdej strony :)

Ojj ja tam sie tym gadaniem ńie przejmuje :)

Ale super ze bedziecie miec babyshower :) swietna sprawa jak ma ci kto to urzadzic :)

Tysia ale jaja z ta plcia i lekarzami :) ja to sie ciesze ze mi i tu w uk i w pl potwierdzili ze chlopak :) zreszta ewidentnie bylo widac :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, dojechaliśmy do domu po 8h mordęgi, turbokorki + wypadek.

Biorę się za nadrabianie!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj Skoczylam na małe zakupki zanim moje zamowienie ze smyka przejdzie :-)
    aev52v.jpg
    fjnebb.jpg
    2641a2e.jpg
    2rzrsdi.jpg
    5xn3bn.jpg
    2mgqxkj.jpg
    235h8j.jpg

verynice, Paula55, Beataa25, JagoodkaK, betinka, nick nieaktualny, Kaarolina, nenka, stardust87, Zaczarowana, Ewi25, anulka81, doti77 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ ‹ 1100 1101 1102 1103 1104 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ