X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sierpniu mam zamiar coś jeszcze wyhaczyć :) chyba jeszcze mogę się załapać na co nie co?

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ze w sierpniu to jeszcze większe wyprzedaże beda bo kolekcje zimowe beda wchodzić :-)

doti77 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Haha betinka jaka schiza ;) szkoda źe ja nawet nie moge sobie wyobrazic ze was spotykam :)
    Choc podobno stardust po nocach nawiedzam :)
    To czekamy razem z toba na to usg i focisze ;)

Ogladasz mecz dzisiaj???

No jasne, że oglądam! W końcu Brazylia gra :)

Kurcze, właśnie zrobiłam zdjęcie brzucha, porównałam go z 29 tygodniem i odpadłam :/ Ale rośnie!!!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, tak myslalam ze gondola musi byc bezpieczna bo przeciez kiedys tylko w niej wozono dzieci :) mojego chlopaka siostra ciagle mi cos doradza, wiem ze chce dobrze ale zaczyna mnie to juz denerwowac bo moj chlopak tylko jej slucha! Wczoraj mowila zebym nie kupowala zadnych pieknych kolderek i tych obic do lozeczka bo to zbedny wydatek, J&J jest najlepszy dla skory dziecka, ja nie potrzebuje zadnych specjalnych srodkow do przemywania rany po porodzie bo zwykly zel pod prosznic jest ok, nie widziala nigdy tych majtek jednorazowych po porodzie wiec to tez musi byc zbedne itd itp

Karola widze kolejne ciuszki- swietne! Kurtke czka wymiata.

Tysia siusiak jest wiec nie ma watpliwosci :D

Jagodka co za slodziaczek, kocham takie fotki <3

Verynice brzuszek rosnieee :D fajne takie bialo-czarne zdjecia

JagoodkaK, Tysia87 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka pokaz porownanie :)

niemcy pewnie dzisiaj zmiażdżą ale badzmy dobrej mysli :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzusio ma 98 cm, dwa tygodnie temu bylo 95 cm :) I ciagle rosnie do przodu, jak stoje przodem to wyglada spoko ale bokiem to jest masakra :D

201703012752.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś koleżanka kiedy rodziła? bo trochę zacofana :P lepiej nie słuchać takich "dobrych rad" ;) ja też co chwile słyszę wypowiedzi głupio-mądrych co jest najlepsze! :) sama sie dowiem co najlepsze dla mojego maleństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:22

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zmierzylam brzuch teraz na szybkiego i mam prawie metr!!! wow, ostantio bylo 97-98cm :) wiec cos tam urosl :) albo znow moje boczki :P

64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzila w USA w Seattle 4 i 2 lata temu :) ona jest ogolnie mega kochana, wiem ze chce dobrze bo wie ze ja tutaj jestem sama, ja na jej uwagi patrze z przymruzeniem oka ale moj chlopak jej slucha... wiadomo jak to starszej siostry i w tym caly problem :/ jak mu powiem ze ona gada glupoty to sie obrazi :p

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to wjeżdża mój bęben. Właśnie zmierzyłam - 104cm!!! Niedługo mi centymetra braknie!

iqhdms.jpg

kark, Paula55, Nelus, Majeczka2014, JagoodkaK, nenka, Karolaaa91, afrykanka, stardust87, Ewi25, anulka81, doti77 lubią tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    [IMG]http://i57.tinypic.com/2uo2x45.jpg[/IMG Nelus tu jest zdjęcie z 3d armatki, więc i ja i lekarz jesteśmy pewni.tylko mój prowadzący uważa, że dziewczynka.ale nie wyprowadzam go z błędu, bo jest święcie przekonany, że jest najlepszym ginekologiem w łódzkim. Nawet nie w łódzkim, w calej Polsce:-)[/img]
    Armatka jak nic ale lekarz prowadzący będzie miał minę po porodzie :D

Tysia87 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki ja pisalam klka str wczesniej jak obiektywnie w miare zmierzyc brzuszek... :) bo takie mierzenie jak my mierzymy nic nie daje bo jedna ma wiecej w boczkach a inna mniej ;)
    Tylko na lezaco mierzac ma sie obiektywny obraz mierzac od wysokosci macicy do kosci lonowej ;) bo wtedy mierzy sie sam brzus a nie tluszczyk ;)
    To tak w kwestji informacyjnej :)

Nelus nie przejmuj sie bo ona chce dobrze ;) wiesz co kraj to inaczej jest ;)
    Nasze mamy nie mialy polowy tych rzeczy co my teraz kupujemy i tez nas jakos odchowaly :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś, ja dałam do tej pory tylko jedną radę w rodzinie i wśród znajomych (chrzestnej mojej córki) - Nie słuchaj nikogo, to twoje dziecko i ty zawsze wiesz co jest dla niego najlepsze :) I tego się trzymajmy ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka nawet nie tyle urosl co sie podniusl wg mnie ;)
    Ten na drugim foto taka pileczka sie zrobila okraglutka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa radzila mi tez co jesc i co jest zakazane to w duchu sie zaczelam smiac! Nie wolno jesc ryb, fety, mozarelli i innych "miekkich serow" no i bron boze suszone owoce. Myslalam ze ma na mysli cukier w nich zawarty ale ona cos tam mowila ze to prowadzi to przedwczesnych skurczy yyy no i kawa w ciazy to tak jak alkohol dla niej :D a ja zawsze mala kawke mrozona pije jak jest goraco to patrzy na mnie jak na wariatke :D

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Babeczki ja pisalam klka str wczesniej jak obiektywnie w miare zmierzyc brzuszek... :) bo takie mierzenie jak my mierzymy nic nie daje bo jedna ma wiecej w boczkach a inna mniej ;)
    Tylko na lezaco mierzac ma sie obiektywny obraz mierzac od wysokosci macicy do kosci lonowej ;) bo wtedy mierzy sie sam brzus a nie tluszczyk ;)
    To tak w kwestji informacyjnej :)
    Paula, a wcześniej pisałaś o jakiś tabelkach. Można to samemu zrobić :)? Albo na jakieś stronie internetowej to jest ;)?
    I do którego miejsca mierzysz kość łonową :P? Powiedzmy pośrodku czy do najwcześniejszego czy najdalszego miejsca, bo mam wrażenie, że moja się ciągnie przy skórze przez kilka cm :P

Zaintrygował mnie ten sposób i chciałabym zobaczyć jak mi to wychodzi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    no i kawa w ciazy to tak jak alkohol dla niej :D a ja zawsze mala kawke mrozona pije jak jest goraco to patrzy na mnie jak na wariatke :D
    Dziś mąż się wygadał mojej mamie, że piję warkę 0% i też tak na mnie patrzyła, bo to przecież jest gazowane, a gazowanego w ciąży nie wolno ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 21:37

• betinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślisz Paula, że to kwestia tego, że się podniósł? Może i racja. Chociaz i tak mi sie wydaje, że jest większy.

A moje mierzenie w obwodzie to tylko info dla mnie, że faktycznie rośnie, skoro zaczynałam z 63 cm, a już 104 :) Wiem, że to nie jest 'profesjonalny' pomiar, tylko poglądowy :D

Neluś, a te rady wpuszczaj jednym uchem i wypuszczaj drugim ;) Ty wiesz sama instynktownie, co jest najlepsze dla Ciebie i bobaska :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark moja polozna mierzy chyba do miejsca gdzie kosc lonowa sie zaczyna. Ale jak zmierzysz cm dalej to tez bedzie :)
    No i ona zawsze spr od gory gdzie macica sie zaczyna :)

A ta tabelke nie wiem czy gdzies na necie sie znajdzie bo ona mi to drukowala wpisujac moje indywidualne dane do kompa. Tam jej to samo narysowalo caly wykres a ona tylko zaznaczala to co zmierzyla i wyszlo mi ponad norme :P

Zaraz wam pokaze jak to wyglada :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nvva5d.jpg
    skoro dziś dzień brzuszków to ja też mam swoją "samojebke" ;-)

Paula55, kark, Karolaaa91, stardust87, karolcia:)))), nenka, Ewi25, anulka81, doti77 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ