Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:Ja już wciagnelam winogrona i truskawki i doprawiam krakersami cebulowymi:-)
Mi położna mówiła ze zaraz po porodzie jest około 6 kilogramów mniej a pozniej w czasie pologu mamy przyspieszony metabolizm i jezeli wytrzymamy i bedziemy sie zdrowo odżywiać to dodatkowo kilogram miesięcznie co razem już daje 12 kg mniejpo okresie pologu organizm niby zaczyna kumac ze cos za szybko chudniemy i zwalnia:-)
to i tak sporo zostanie mi do zrzucenia -
Te 6 kg zaraz po porodzie to liczyła dla malucha około 3,5 kg itd. Ale mówiła ze moze byc rożnie bo i dziecko większe i wiecej wód plodowych także moze ci wiecej po porodzie odejśćte 6 kg to takie pewne:-) ze nie mniej:-)
Majeczka2014 wrote:to i tak sporo zostanie mi do zrzuceniaMajeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyw 1 trymestrze miałam silne wymioty i mdłości. Byłam wykończona i tym samym pewna, że pewnie kg pójdą w dół. Nic nie jadłam praktycznie, no nie mogłam. A waga stała w miejscu. Startowałam z 64 kg. Od drugiego,no może drugiego i pół trymestru zaczęłam już przybierać i to wychodziło na to, że średnio co 4 kg przez 4 tyg (bo co 4 tyg mam ważenie u gin),ale ostatnio 1 lipca przeraziłam się, bo stanęłam na wadze i zobaczyłam + 5 kg! Dziwić się nie ma c bo apetyt jest,ale nie wiedziałam, że można tak szybko tyle przybierać
tym samym 1 lipca miałam już 13 kg na plusie bo waga pokazała 77 kg! A tu jeszcze ponad 2 miesiące... Nie, zebym panikowała ale jednak człowiek się trochę martwi
a ja chyba jestem wrażliwa na tym punkcie, bo wiele dałam z siebie żeby schudnąć bo miałam nadwagę 4 lata temu i wiele kompleksów- ciężki okres. Ale wszystko dla maleństwa!!!
Da się radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 22:32
Karolaaa91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Przypomniało mi się, że teściowa nam dała naleśniki jak do nich wpadliśmy po drodze z Gdańska... Zjem i się zważę, czy przytyłam na wakacjach
EDIT: Jak ja NIENAWIDZĘ Robena i tego jego wyrazu twarzy skończonego głąba!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 22:47
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
no dawkę wziął sobie chyba z kosmosu czytając ulotkę w żadnym przypadku tak dużo się nie bierze dlatego właśnie Was podpytuję moja szwagierka brała duphaston żeby zajść w ciążę i mega po nim przytyła co jednak hormony to hormony kochane jesteście że odpowiadacie
Ja przytyłam chyba 4kg ale generalnie ze mnie drobiazg przed ciążą ważyłam 46kg po żyganku 44 a teraz 48 kg ale wygladam jakbym miała więcej gacie musiałam wymienić bo cisły nogi i uda też większe...
Brazylia chyba nie ma już tego ducha walki szkoda że tak odpuścili -
nick nieaktualnyhela wrote:mi od ostatniej wizyty przybylo 1,2kg ogolnie od poczatku ok 4,5kg az sie boje ze cos malo... choc nadmiar mialam przed i do leciutkich nie naleze... oby maly rosl dobrze!
hela lubi tę wiadomość