X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilogram tygodniowo mniej nie miesięcznie:-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ja już wciagnelam winogrona i truskawki i doprawiam krakersami cebulowymi:-)

Mi położna mówiła ze zaraz po porodzie jest około 6 kilogramów mniej a pozniej w czasie pologu mamy przyspieszony metabolizm i jezeli wytrzymamy i bedziemy sie zdrowo odżywiać to dodatkowo kilogram miesięcznie co razem już daje 12 kg mniej :-) po okresie pologu organizm niby zaczyna kumac ze cos za szybko chudniemy i zwalnia:-)

to i tak sporo zostanie mi do zrzucenia :)

• dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela oni dają dawki jakie im się podobają :/ wystarczy, że szyjka się skraca i ładują hormony. Mi dawkę zwiększyła bez żadnych badań poziomu progesteronu. A tak naprawdę najwięcej daje leżenie :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucać tu zdjecia jak najcześciej! :-) jak wychodzicie z domu jak wracacie, jak wcinanie jak lezakujecie no cały czas! :-) sama tez postaram sie zasypywać sweet fociami :-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Te 6 kg zaraz po porodzie to liczyła dla malucha około 3,5 kg itd. Ale mówiła ze moze byc rożnie bo i dziecko większe i wiecej wód plodowych także moze ci wiecej po porodzie odejść :-) te 6 kg to takie pewne:-) ze nie mniej:-)
    Majeczka2014 wrote:
    to i tak sporo zostanie mi do zrzucenia :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam na facebook'a filmik z krótkich przewalanek Matiego :) Miał czkawkę i chwilę nerwa ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 1 trymestrze miałam silne wymioty i mdłości. Byłam wykończona i tym samym pewna, że pewnie kg pójdą w dół. Nic nie jadłam praktycznie, no nie mogłam. A waga stała w miejscu. Startowałam z 64 kg. Od drugiego,no może drugiego i pół trymestru zaczęłam już przybierać i to wychodziło na to, że średnio co 4 kg przez 4 tyg (bo co 4 tyg mam ważenie u gin),ale ostatnio 1 lipca przeraziłam się, bo stanęłam na wadze i zobaczyłam + 5 kg! Dziwić się nie ma c bo apetyt jest,ale nie wiedziałam, że można tak szybko tyle przybierać :) tym samym 1 lipca miałam już 13 kg na plusie bo waga pokazała 77 kg! A tu jeszcze ponad 2 miesiące... Nie, zebym panikowała ale jednak człowiek się trochę martwi :) a ja chyba jestem wrażliwa na tym punkcie, bo wiele dałam z siebie żeby schudnąć bo miałam nadwagę 4 lata temu i wiele kompleksów- ciężki okres. Ale wszystko dla maleństwa!!! <3 Da się radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 22:32

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny wrzucać tu zdjecia jak najcześciej! :-) jak wychodzicie z domu jak wracacie, jak wcinanie jak lezakujecie no cały czas! :-) sama tez postaram sie zasypywać sweet fociami :-)

jestem zaaaaaaa!

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka nie gadaj mi bo masakra jak na to patrze :/
    A moj sie tylko cieszy bo on za Holandia :P

Ja na poczatku schudlam ponad 2 kg... A teraz mam juz 7 prawie na plusie... :) coz poradzic :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betinka nie gadaj mi bo masakra jak na to patrze :/
    A moj sie tylko cieszy bo on za Holandia :P

Ja na poczatku schudlam ponad 2 kg... A teraz mam juz 7 prawie na plusie... :) coz poradzic :)

7 to prawie nic :)
    mój też cieszy bo też za Holandią :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że teściowa nam dała naleśniki jak do nich wpadliśmy po drodze z Gdańska... Zjem i się zważę, czy przytyłam na wakacjach ;)

EDIT: Jak ja NIENAWIDZĘ Robena i tego jego wyrazu twarzy skończonego głąba!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 22:47

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dawkę wziął sobie chyba z kosmosu czytając ulotkę w żadnym przypadku tak dużo się nie bierze dlatego właśnie Was podpytuję moja szwagierka brała duphaston żeby zajść w ciążę i mega po nim przytyła co jednak hormony to hormony kochane jesteście że odpowiadacie :)

Ja przytyłam chyba 4kg ale generalnie ze mnie drobiazg przed ciążą ważyłam 46kg po żyganku 44 a teraz 48 kg ale wygladam jakbym miała więcej gacie musiałam wymienić bo cisły nogi i uda też większe...

Brazylia chyba nie ma już tego ducha walki szkoda że tak odpuścili

relgh3715xtq0i4d.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi od ostatniej wizyty przybylo 1,2kg ogolnie od poczatku ok 4,5kg az sie boje ze cos malo... choc nadmiar mialam przed i do leciutkich nie naleze... oby maly rosl dobrze!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to od progesteronu sie tyje? to moze stad tak przytylam przed ciaza :/

64xp62y.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj! Ja poproszę tutaj filmik! Nie ma mnie na fejsie :-(

betinka wrote:
    Wrzuciłam na facebook'a filmik z krótkich przewalanek Matiego :) Miał czkawkę i chwilę nerwa ;)

atdci09kamv7205a.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia 48kg??? ojejku to ty chudziutka jestes! :)

64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 kg... kochane co to jest.
    Chcialabym tyle przytyć

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a ile dziewczyny tyjecie na miesiąc???
    Ja od 12.06 przybrałam 1,3kg.wydaje mi się, że to mało, ale lekarz zrobił usg i dzidziuś waży i rozwija się prawidłowo, więc się uspokoiłam:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startowałam z 64 schudłam 3 kg teraz nadrabiam i wazę 68 :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    mi od ostatniej wizyty przybylo 1,2kg ogolnie od poczatku ok 4,5kg az sie boje ze cos malo... choc nadmiar mialam przed i do leciutkich nie naleze... oby maly rosl dobrze!
    nie martw sie malym przyrostem wagi, moja kuzynka w tamtym roku urodzila synka 3,100 a przybylo jej 6 kg tylko, brzus miala taki jak ja w 5 m-c:)

hela lubi tę wiadomość

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ