WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dziękuję bardzo, bardzo :)
    Czyli dobrze myślałam, że mój pracodawca próbuje zwalić na ZUS tę pierwszą wpłatę. No makabra, jak się człowiek sam nie upomni o swoje, to nic nie dostanie.
    ja pierwszą "wypłatę" za L4 dostałam od pracodawcy tak samo jak dostawałam pensję czyli 10 dnia miesiąca. Więc jeśli Ty nie dostałaś to zgłoś go do inspektoratu pracy i zusu.

madiiiii lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie no nie straszcie ze to juz czas, jak sie podtarlam to zobaczyłam krew. Założyłam wkładkę i leze, nic nie leci i nie boli. Postaram sie nie wstawać za duzo i poczekać do wizyty. Pewnie mnie wyślą do szpitala na usg i wszystko sprawdza

Nelus ja przeboje z krwawieniem mialam od ok. 21 tyg. a skonczylo sie ok tyg. temu. Bylam chyba u 5 lekarzy z tym i nikt nie wie co to jest i skad. Tydzien temu na ip stwierdzili ze jakk tyle czasu juz plamie i nic sie nie dzieje to na pewno nic zlego. Wiec glowa do gory, krwawienia w ciazy soe zdazaja i wcale nie misza oznqczac nic zlego. Wazne zeby szybko zglosic sie do lekarza i sprawdzic czy sie szyjka nie rozwiera albo czy to nie z odklejajacego sie lozyska. U ciebie tez na pewno bedzie dobrze :)

Nelus lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia a moge byc nietaktowna i zapytac ile w Angli wynajem takiego domku kosztuje???
    Wiem ze u nas w granicach £400...to tak min.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:38

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie no nie straszcie ze to juz czas, jak sie podtarlam to zobaczyłam krew. Założyłam wkładkę i leze, nic nie leci i nie boli. Postaram sie nie wstawać za duzo i poczekać do wizyty. Pewnie mnie wyślą do szpitala na usg i wszystko sprawdza

Nelus, kochana, jak nie leci juz to moze tak jak ktoras z nas miala- zapalenie pecherza i to stamtad krew? Dobrze,ze nic nie boli!!!

Co za dzien w ogole :( Caly czas patrze,czy Kark cos pisala. I jeszcze mnie brzuch jak na okres boli i krzyz kurrrrde :(:(:(

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus oby wszystko było dobrze, nic sie nie stresuj kochana! I zgon na faceta niech sie troche pomartwi za te swoje ostatnie wyjście :-)

A ja pochwale sie dzisiejsza paczka od kuriera:
    30neww9.jpg
    2zom7io.jpg
    n4d37.jpg
    Do tego kompleciku jeszcze bluza :-)
    vqpijq.jpg
    2qbyxr6.jpg
    29z7mg7.jpg
    A teraz hit: w paczce gdzie powinny byc trzy bodziaki rozmiar 56 były dwa plus trzeci rozmiar 90 pare :-) oczywiście już zgłoszone do smyka.
    am2ogw.jpg

Jutro powinno przyjść kolejne zamowienie z bodziakami i mam nadzieje ze wiecej takich niespodzianek nie bedzie.

anulka81, verynice, JagoodkaK, Gosia19, Kaarolina, pralinka, Io, stardust87, betinka, nenka, doti77 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    AAAA miałam Was pytać!! Od dwóch 2 mam skurcze prawej łydki nad ranem i to takie, że czuję napięty mięsień cały dzień-na to pomoże mi branie magnezu?? Tzn wiem, że nie jesteście lekarzami ;) ale czasem, któraś pisała coś o tym ale już nie pamiętam co :/ W moich witaminach nie ma magnezu, można go sobie od tak łykać dla swojej potrzeby? Dodam, że wizytę u gina mam dopiero za 2 tyg...
    tak kochana magnez łykaj koniecznie jak czujesz skurcze łydek czy w ogóle jakieś, nie szkodzi a łagodzi skurcze. Mi ginek mówił, że nawet do kilku tab dziennie można, jeśli skurcze po kilku dniach brania nie chcą ustąpić. Także leć do apteki i już dziś zacznij łykać po 1 tab rano i wieczorem.

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na działce, chce tylko zdać Wam relacje z usg :) mam małego giganta, żadna mnie nie pobije :P mały waży ok 2200g i średni wiek ciąży to 34tydz :D czyli wyprzedza wzrostem o 2 tyg :)

justyna14, verynice, afrykanka, JagoodkaK, Karolaaa91, Gosia19, anulka81, Paula55, Io, karolcia:)))), stardust87, madiiiii, K_A_M_A, nenka, doti77, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 ale super mi najbardziej podoba się zestaw nr 2 :) chyba też taki zamówię :)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    obstawiajcie ile moje dziecie wazy ;) ostatnio (miesiac temu) wazyl 1177gram :) ja obstawiam ze bedzie mial juz cos okolo 2kg! :)

Oj 2kg będzie jak nic! :) :) :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Diabla85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieźle dba :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja obstawiam 1850 :) i trzymam kciuki. Ja wizyte mam w środe i mam nadzieje, ze o niej nie zapomne :)
    Karola ubranka prześliczne, aż sama mam ochote wybrac sie do smyka, zwłaszcza, że dzisiaj bedę w pobliżu, nie wiem jak sie powstrzymam... Trzymajcie za mnie kciuki :) He, he

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba to cudowna informacja:) zdrówka dla Ciebie i Maluszka - wielkoludka :) odpoczywajcie:)

hela ja obstawiam, że waży teraz ok 1900 g :) o której masz wizytę?

Kark daj znać kochana czy wszystko ok, bo się tu martwimy o Ciebie.

karolaaa91 też czekam na swoją paczkę ze smyka, do tej pory nie zdarzyło mi się, żeby mi taki numer z rozmiarami zrobili, zobaczymy jak teraz:) śliczne te ubranka mają, fajne wyprzedaże teraz, aż żal nie zamówić :) pochwale się swoimi łupami, jak tylko paczka dojdzie:)

Nelus trzymam kciuki, żeby wszystko było ok, daj znać koniecznie po wizycie, co ginek powiedział.

a mnie natchnęło na pieczenie - serniczek już piekarniku :) mniam

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba--> super wiesci, malutka Kluseczka <3
    Karolcia--> a to tyle fajnie ze blisko:) My sie przeprowadzalismy o 400km dalej..
    Nie jestem do konca zadowolona z m, bo wolalabym z ogrodkiem..no ale u Nas to koszt
    ok 1200-1500euro miesiecznie. Dla Nas za drogo..

• hela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety na wizyte musze czekac do wieczora, bo bardzo pozno mam...

Dba - wow ale urosl! :) ja mysle ze moj tez cos okolo 2 kg bedzie mial :) bo brzuszek urosl i na wadze wiecej ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja obstawiam przynajmniej 2kg,
    Dba Twoj maluszek szaleje, ciekawe czy Ty na sierpuen sie przypadkiem nie zalapiesz ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja obstawiam miedzy 1800-1900 :)
    Dba hehe to sie beda Nasze Klopsiki chowac ladnie w brzuszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 15:03

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • afrykanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba super, ze maluszek juz taki duzy :)

Hela ja obstawiam 2kg :)

Ja wlasnie faszeruje sie lekami, mam nadzije ze za kilka dni mi przejdzie.

Karolcia ja tez dzisiaj zaczelam 30 tydzien :) Czas leci niesamowicie szybko.

1usat5od00spirqc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wasze tak rosną to az sie boje ile moj jutro bedzie ważył! :-) choć wewnętrznie czuje i chciałabym cos koło 1800 :-)

atdci09kamv7205a.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiadek zrobiłam rosół a na deser babkę cytrynową :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela ja obstawiam 1950 ;)

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ