WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, u mnie remont zaczyna sie w polowie przyszłego tygodnia, bedzie malowanie, przemeblowanie a ja nie mam gdzie uciec z domu i bede pomagac w malowaniu.do tego kolyske przywozimy pod koniec sierpnia razem z wozkiem z wielkopolski... komody brak, przewijaka brak, kosmetyczka i apteczka dla malej pusta, ubranka w workach i kartonach w piwnicy. Ja to w czarnej dupie jestem.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no nie straszcie ze to juz czas, jak sie podtarlam to zobaczyłam krew. Założyłam wkładkę i leze, nic nie leci i nie boli. Postaram sie nie wstawać za duzo i poczekać do wizyty. Pewnie mnie wyślą do szpitala na usg i wszystko sprawdza

201703012752.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAA miałam Was pytać!! Od dwóch 2 mam skurcze prawej łydki nad ranem i to takie, że czuję napięty mięsień cały dzień-na to pomoże mi branie magnezu?? Tzn wiem, że nie jesteście lekarzami ;) ale czasem, któraś pisała coś o tym ale już nie pamiętam co :/ W moich witaminach nie ma magnezu, można go sobie od tak łykać dla swojej potrzeby? Dodam, że wizytę u gina mam dopiero za 2 tyg...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    AAAA miałam Was pytać!! Od dwóch 2 mam skurcze prawej łydki nad ranem i to takie, że czuję napięty mięsień cały dzień-na to pomoże mi branie magnezu?? Tzn wiem, że nie jesteście lekarzami ;) ale czasem, któraś pisała coś o tym ale już nie pamiętam co :/ W moich witaminach nie ma magnezu, można go sobie od tak łykać dla swojej potrzeby? Dodam, że wizytę u gina mam dopiero za 2 tyg...
    ja łykam codziennie 1x magne b6 max bo przez te skurcze łydek rozwaliłabym samochód :( tak mi lekarz zalecił i od tego czasu się uspokoiło :)

Nelus: trzymaj się tam, wyczekaj spokojnie do wizyty jesli nic więcej nie leci i dawaj znać jak po wizycie, trzymam kciuki

Nelus lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama łykaj magnez, nie zaszkodzi, ja mam tez prawie skurcze rano jak wstaje, prawie bo jak czuje ze "idzie" to jakos go powstrzymuje :) jak mi zabraklo magnezu to czulam ze jednak pomaga ;)

Nelus to lez i czekaj na wizyte! wazne ze nic nie boli, moze to po wczorajszym?

Nelus lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja biorę magnez dodatkowo, widzę ze trochę rzadziej mam skurcze. ale przy tym tez trzeba pic duzo wody bo czasem jak sie zapomnę i mniej wypije to mimo magnezu i tak mnie łapie :/

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela tak sobie myśle ze to moze przez ten stres ostatnio przez chłopaka... Nie wiem czy przez to mozna zaczac krwawic? :/ ogólnie nic takiego nie robiłam. Zero seksu kilka dni juz, nie podnosilam tez ciężarów. Jedynie co to na spacerze i w sklepie byłam

201703012752.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, z pewnoscia bedzie dobrze skoro krew juz nie leci. Za chwile masz wizyte u lekarza, wiec wszystko sie wyjasni:)
    Ja na razie nie panikuje, tez nie mamy jeszcze mebelkow, ciuchy nie poprane a czesc rzeczy od rodzicow, z apteki i la millou
    Dopiero przyjedzie z Polski...
    Z wiekszych rzeczy to wozek niedawno kupilismy, jest cudowny <3

Nelus lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) To zaczynam łykanie, bo jakoś wcześniej tego nie miałam dopiero teraz ale z jaką siłą! :/

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama--> ja tez mialam skurcze lydek i od paru tyg lykam magnez.
    Z tego co czytalam to lykanie magnezu jest wrecz wskazane
    Wiec bez obaw, z pewnoscia nie zaszkodzi
    Magnezu jest malo w dostepnych produktach zywnosciowych a poza tym
    latwo ulega wyplukaniu, a jest potrzebny organizmowi wiec warto lykac

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus nie ma co się stresować jeśli już nie leci. Może jakieś naczynko pękło i stąd ta krew. Wiadomo teraz mamy większy przepływ krwi przez naczynia i mogło któreś nie wytrzymać. Dobrze, że masz dzisiaj wizytę to lekarz sprawdzi co i jak.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś kochana, będzie dobrze ;* Daj znam znać od razu jak będziesz po wizycie

Z kark też będzie wszystko ok!

A ja zwariuję z nudów :( A to dopiero poniedziałek ;( :( :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moja lista

10p0htl.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:13

• nenka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nelus napewno bedzie dobrze
    kama ja mam skurcze ale jak magnez biore to juz jest ich mniej

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na zakupach, myślałam że jak włączę koma to będzie jakaś wiadomość od Kark a tu nic cisza... mam nadzieję że wszystko jest ok.

Nelus trzymam kciuki żeby na wizycie okazało sie że wszystko jest ok.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny az ciarki mam, uswiadomilam sobie ze teraz takie akcje beda coraz czesciej u nas (chociaz mam nadzieje ze tak jednak nie bedzie i kazda bez problemow donosi terminowo dzidzie).ja dopiero dzis zaczynam 30 tc , modle sie zeby ta moja mala siedziala jak najdluzej w brzusiu:) od 1 sierpnia zmieniamy dom wynajmujemy oczywiscie ale juz bym chciala byc po przeprowadzce bo juz prawie wszystko w kartonach i dobija mnie te widok ;/

nelus ty lez kobitko i mam nadzieje , ze ta krew to faktycznie z jakiegos naczynka i ze to nic powaznego

Oby z kark bylo wszystko wporzadku ..trzymajmy kciuki

• pralinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia--> nie chcieliscie wczesniej sie przeprowadzic?
    Ja wlasnie aby uniknac zamieszania na miesiac przed porodem, zdecydowalam sie na przeprowadzke
    wlasnie teraz, tzn juz 2tyg jestesmy na nowym m. Teraz ogarniamy rozpakowywanie (w sumie 80% juz rozpakowane)
    I za chwilke chce na spokojnie zajac sie praniem, przygotowaywaniem kacika dla dziecka itd. Bo wiadome ze przed przeprowadzka jakies prania itp nie mialy zadnego sensu.. Powiem Ci ze jeszcze kilka tych pudel mnie denerwuje, ale maz
    wiele ogarnia dopiero po pracy..nie chce go tez przemeczac, wiadome..

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus grzecznie lez i czekaj na wizytę. Zestresowałaś się na chłopaka i to pewnie przez to. Pogadaj z małą jak kobieta z kobietą niech jeszcze trochę poczeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:28

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Karolcia--> nie chcieliscie wczesniej sie przeprowadzic?
    Ja wlasnie aby uniknac zamieszania na miesiac przed porodem, zdecydowalam sie na przeprowadzke
    wlasnie teraz, tzn juz 2tyg jestesmy na nowym m. Teraz ogarniamy rozpakowywanie (w sumie 80% juz rozpakowane)
    I za chwilke chce na spokojnie zajac sie praniem, przygotowaywaniem kacika dla dziecka itd. Bo wiadome ze przed przeprowadzka jakies prania itp nie mialy zadnego sensu.. Powiem Ci ze jeszcze kilka tych pudel mnie denerwuje, ale maz
    wiele ogarnia dopiero po pracy..nie chce go tez przemeczac, wiadome..

kochana pewnie ze chcielismy, ale do UK przylecialam do maza dopiero 2 mc temu a umowa na to obecne mieszkanie nas obowiazuje do konca lipca. Ale przeprowadzamy sie ulice obok, , wiec nie trzeba bedzie nigdzie daleko jezdzic z rzeczami a trafil sie nam ladniejszy domek z ogrodkiem, 2 sypialnie, jadalnia, salon w takiej samej cenie :) W ten weekend mamy tam juz isc umyc okna, zaslony zawiesic, maz ma pokoj pomalowac takze 1 sierpnia zostanie tylko sie rozpakowac:) damy rade ale chcialabym miec juz ten komfort psychiczny ze wszytko gotowe i zostaje mi pranie , prasowanie i czekanie hehe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 14:34

Paula55, pralinka lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obstawiajcie ile moje dziecie wazy ;) ostatnio (miesiac temu) wazyl 1177gram :) ja obstawiam ze bedzie mial juz cos okolo 2kg! :)

justyna14 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ