Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Kurcze przebudzilam sie na siku bo mam 5 rano i zywa krew na paperze, dosyc duzo!!!
jak wstalam to brzuch na dole ciagnie a mala wariuje w brzuchu! Dzisiaj o 14:30 mam pierwsza wizyte zapoznawcza z doktorem, mam nadzieje ze nic zlego sie nie stanie do tej pory!!! Ale sie boje
-
nick nieaktualny
-
Iwona- ja kupiłam Camarelo Carmela tez 2w1. Pasują do niego na pewno foteliki ich firmowe, maxi cosi i cybex ( chyba jeszcze jedne, ale nie pamiętam). Cena adaptera to ok 50-100 zł. Ja na razie zamówiłam wózek, a z fotelikiem się cały czas zastanawiam, ale nie będzie problemu, żeby zamówić go później.
Ja się bardzo rzadko odzywam, ale czytam codziennieJeśli nadaję się do wpisania na listę, to proszę:
b-c, 16.09- córeczkanenka, Io lubią tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Wiecie co...zaczynam się stresować. Czas ostatnio tak szybko leci, a ja czuję się totalnie nieprzygotowana
A po tym, co przeżyła kark, to w ogóle jestem jakaś taka roztrzęsiona. Już tak się przyzwyczaiłam do tej ciąży, że ciężko mi sobie wyobrazić poród...
mnie też ostatnio dziwne myśli po głowie chodzą. Zaczynam się bać, stresować. Niby jeszcze 2 miesiące,ale czlowiek nie zna dnia ani godziny. Nie wspomnę, że jeszcze tyle rzeczy mamy do zrobienia. Remonty, zakupy... na samą myśl jakoś ryczeć mi się chce. Chciałabym mieć już wszystko gotowe -
wydaje mi się, że to już taki czas u nas.. czopy mogą odchodzić, szyjki się rozwierać. a przy tym często krew się pojawia. Ale tak jak pisałam wczoraj - dużo kwietniówek chodziło z rozwarciem i bez czopa przez kilka tygodni i nawet przenosiły ciążę.. Także dziewczyny, musimy myśleć pozytywnie! Bo stres to ostatni potrzebny.
właśnie policzyłam, że ja za miesiąc mam już ciążę donoszoną (16.08) więc właściwie teraz już wszystko może się zdarzyć w każdej chwili...
To idę meble dzidziowe umyć i ciuszki poprać..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 13:22
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
b-c wrote:Iwona- ja kupiłam Camarelo Carmela tez 2w1. Pasują do niego na pewno foteliki ich firmowe, maxi cosi i cybex ( chyba jeszcze jedne, ale nie pamiętam). Cena adaptera to ok 50-100 zł. Ja na razie zamówiłam wózek, a z fotelikiem się cały czas zastanawiam, ale nie będzie problemu, żeby zamówić go później.
Ja się bardzo rzadko odzywam, ale czytam codziennieJeśli nadaję się do wpisania na listę, to proszę:
b-c, 16.09- córeczkamy nie wybrzydzamy
Io lubi tę wiadomość
-
b-c wrote:Iwona- ja kupiłam Camarelo Carmela tez 2w1. Pasują do niego na pewno foteliki ich firmowe, maxi cosi i cybex ( chyba jeszcze jedne, ale nie pamiętam). Cena adaptera to ok 50-100 zł. Ja na razie zamówiłam wózek, a z fotelikiem się cały czas zastanawiam, ale nie będzie problemu, żeby zamówić go później.
b-c, 16.09- córeczka
Też chciałam ten model ale znalazłam użwyke Sevila więc jak bedzie ok to ją wezmę. Nie różnią sie aż tak bardzo
Neluś nie denwrwuj sie, dobrze, że masz dzis wizyteNelus lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nelus, ja to bym chyba nie wytrzymała do wizyty i od razu pojechałabym do szpitala na wszelki wypadek. Trzymaj się tam dzielnie i daj znać, jak coś będziesz wiedziała.
No makabra z tymi krwawieniami!
Aaaa...chce mi się krzyczeć. Jakaś panika mnie ogarnia...Nelus lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
kurde ale stresujecie! nelus daj znac koniecznie jak sytuacja! oby nic groznego!
ja to jestem w czarnej dupie, remont, syf, ciuszki nie poprane, nawet nie mam komody na ciuszki! do tego dopiero teraz rozgladam sie za rzeczami do szpitala! dobrze ze mam was i wrzucacie tu te listy bo juz calkiem nie ogarniam!Nelus lubi tę wiadomość
-
W koncu nadrobilam i nie bardzo wiem co komu mialam napisac.
Lo lista jest swietna i bardzo przejrzysta
Jovi i anulka co do cc to ja chyba bede sama a maz bedzie za drzwiami, jeszcze nie wiem na pewno w koncu to on musi sie zdecydowac a ja go nie chce naciskac. u nas to ja jestem "twardsza' jesli o takie rzeczy chodzi
Co do chrzcin to nie mam pojecia, na pewno beda pozno. My bedziemy w Polsce i Niemczech koncem lutego i poczatkiem marca, ale nawet wtedy nie ma jak zorganizowac.Przyznam sie szczerze, ze na chwile obecna nie moge sobie wyobrazic jak to ma byc zorganizowane. O chrzestnych tez nie myslalam, powiem wam ,ze moj maz ma 7 chrzestnychbylam w ciezkim szoku jak mi powiedzial .
Nelus trzymaj sie, wszytsko bedzie dobrze, wlasnie czytalam ze w trzecim trymestrze zdarzaja sie krwawienia. Dobrze ,ze masz dzisisaj wizyteu lekarza.
Ja dalej z olbrzymim bolem gardla i kaszlemLekarz moj juz mi napisal jakie leki moge wziac i musze zadzwonic do apteki, zeby mi lekarstwa przywiezli ( na szczescie przywoza leki rowniez do domu)
Bardzo sie ciesze, ze Gusia jest w ciazy
Kark mam nadzieje ze u Ciebie wszystko w porzadku.
Dziewczyny widze, ze wiele z was ma remonty , sprzatania po remontach…nie przemeczajcie sie, rozlozcie prace na kilka dni…w koncu balagan nie ucieknie , a nie chcecie przeciez zaszkodzic sobie czy dzidziusiowi.
Koniec wywodu, ide bo goraca herbate z miodem.Nelus, Io lubią tę wiadomość