Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
verynice wrote:Masakra, my chcemy zaprosić tylko naszych rodziców, moją babcię no i chrzestnych z małżonkami... więc to będzie około 12 osób... Napisałam do restauracji w której robiliśmy wesele bo byłam bardzo zadwolona i tam koszt 70zł/os za obiad + napoje i tort dodatkowo płatny... masakra...
A chcemy chrzcić w październiku, początek listopada więc muszę już zacząć się orientować co i jak..
Gdyz tesciowa pewnie zasiadzie za stolem i bedzie zero jej pomocy. A przy liczbie gosci 10-15 osob, wydaje mi sie ze ogarniemy to. Jakby co poprosze ciocie o np nastawienie wczesniej piekarnika czy cos w tym stylu. Bo mieso mozna dzien wczesniej zamarynowac, ciasta i tort na 100% ze sprawdzonej cukierni gdzie rodzice na kazda impreze zamawiaja ciasta. Zimna plyta to pewnie tez dzien wczesniej trzeb zrobic (jedna/ max. dwie salatki) plus wedliny, deska serów..
My planujemy chrzcin w okresie swiat lub po Nowym Roku. -
nick nieaktualnyJa mam na oku salę gdzie biorą za talerzyk 110zł, i tu poza napojami, owocami, ciastami i tortem nic cię nie obchodzi. Ja na dzień dzisiejszy mam 30 osób do zaproszenia. Więc już wychodzi 3300zł, a przecież to nie tylko są jedyne wydatki bo masz jeszcze fotografa, księdza, trzeba też się ubrać, więc tu też pewnie pójdą spore koszty
-
witam,
w koncu nadrobilam
lista super! poprosze tez o dopisanie
hela 05.09.2014 Sebastian
mam nadzieje ze u Kark wszystko ok! oby malusze jeszcze posiedzial w brzuszku!
ja juz po badaniach, dzisiaj lece na wizyte JUPIIIIImoze zobacze co tam u mojego maluszka, bede namawiac lekarza zeby posprawdzal mu wszystko
w domu mam rozpiździel na maxa! juz nawet nie sprzatam bo musze to robic codziennie wszedzie bialo! maz ciagle robi, i az mi go szkoda, ja wczoraj sie nadwyrezylam i znow krzyz dal mi popalic wiec dzisiaj na spokojnie!
mam nadzieje ze maz sie sprezy i zdazy ze wszystkim
a tak wyglada nasza kuchnia! nawet tynku na scianach nie ma!:
wczoraj wyszlismy z Sebusiem troszke na slonko
cos sie nalezy po robocienawet dal sie nagrac dwa razy!
tyle u nas!nr tel juz do stardust wysylam
Gosia19, stardust87, Majeczka2014, karolcia:)))), afrykanka, nenka, Io, doti77, betina89 lubią tę wiadomość
-
Paula widzisz jakie mamy duże najbliższe rodziny
i kurcze wychodzi to 3000 zł masakra jakaś
heh przy takiej cenie to chyba w domu bym wolała zrobić (ja mam spore mieszkanie więc bez problemu wszystkich pomieszczę w sumie nie na tyle osób już się u Nas imprezy robiło) tylko właśnie te latanie robienie przyrządzanie to mnie przeraża...
ciekawa jestem ile wczoraj płacili za osobę będę musiała koniecznie się dowiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 12:15
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
ja na chrzest zapraszam chrzestnych, i moich rodzicow
bedzie to max 10 osob
pelen minimalizm
pojdziemy gdzies na obiadek i tyle
a chcemy robic chrzciny jakos w pazdzierniku zeby nie bylo juz calkiem zimno... :)z wyborem chrzestnych mam duzy problem bo moje kolezanki ktore bralam pod uwage maja tylko cywilny slub albo w ogole (a maja dzieci wiec grzesznice
) wiec to nie lada wyzwanie dla nas! chore to jest bo nie moge wziac kogos kogo chce tylko kogo moge
ale cos wymyslimy!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 12:19
verynice lubi tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki, zaraz nadrabiam zaległości ale mam najpierw szybkie pytanie i mam nadzieje, ze któraś mi poradzi. Mam możliwość zakupu wózka Camarelo Sevilla, któy bardzo mi sie podoba. Wózek jest 2w1 a mi bardzo zależy na tym aby miec do niego fotelik dopinany do stelaża, bede czasem z tego korzystała. Ale nie wiem na jakiej zaszadzie sie dokupuje taki fotelik, żeby pasował, np MaxiCosi? Chodzi mi o to, czy jeśli kupie ten wózek 2w1 to nie bede miała problemu z dokupieniem fotelika? I ile mnie to by dodatkowo kosztowało. Troche namieszałam ale mam nadzieje, ze któras mi pomorze
-
Diabla85 wrote:A szkła kontaktowe można mieć podczas cc? Ja też krótkowidz i też się zastanawiam czy szkieł do porodu nie przywdziać, bo jeszcze nie zobaczę swojego synusia i dopiero będzie
Liczę na naturalny poród ale przecież różnie to bywa.
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny hej.
Lista bardzo fajnamnie z datą jeśli chcecie możecie zapisać. Jestem od niedawna i z byt wiele nie udzielam z Wami więc zrozumiem.
Jakby co to do listy tylko możecie dołączyć
Majeczka2014 - 27.09.2014 Maja
Co do chrzcin to rzeczywiście temat nie taki prosty jak się wydaje. Dużo osób poleca chrzcić jak najwcześniej, a ja szczerze myślałam o marcu. Maja miałaby wtedy 6 miesięcy, już az pół roku.. Zawsze marzyła mi się na to Święto pora wiosenna, ale na taką ładną wiosnę to pewnie i do maja trzeba byłoby czekać więc odpada, znów październik-listopad to najgorsze dla mnie pory roku
mój T wspominał o Świętach ,ale znów ja nie za bardzo do tego pomysłu podchodzę. Jednak te pierwsze Święta chciałabym spędzić spokojnie i jak co roku. Zostają opcje przed Świętami, albo po Nowym Roku. Już nie zwracając uwagi na porę roku. Co do miejsca to pewnie też jakaś restauracja, koszty są spore takiej imprezy, fakt ale nie wyobrażam sobie latać przy tulu gościach i spokojnie nie uśiąść na tyłku. U nas też wyjdzie napewno z 30 osób. Chcielibyśmy też fotografa, więc tutaj dodatkowy koszt. A jak wyjdzie to się okaże. Sprawa jeszcze do przemyślenia
Io lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczynki, dopiero 13 nr jest na liście. Wysyłać wysyłać
tzn, te które chcą
nic na siłę
A co do chrzcin to my na pewno w lokalu zrobimy. będzie ok 20 osób więc aż tak dużo nie wyjdzie kasy, a jak byłoby w domu to wiem, że nawet na chwilę bym nie usiadła, nie mówiąc już o tym, że nie miałabym chwili zająć się dzidzią, a nie zniosłabym przekładania z rąk do rąk od gościa do gościa. A w restauracji to sobie usiądę jak księżniczka, wózeczek obok mnie i NIKT MOJEGO DZIECKA NIE TKNIE!!!verynice, Majeczka2014, Paula55, Fipsik, afrykanka, Io lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Dziewczyny czy niebieski z fioletowym bardzo się gryzie?
Nie mogę literek dopasować
-
Paula, Stardust dziękuje za odpowiedzi, zielona byłam w temacie a na gwałt musze wiedzieć, żeby nie kupic wózka a potem sie obudzić z ręką w nocniku. A żależy mi bo wózek jeszcze na gwarancji przez rok, nie zniszczony i kosztuje 550 zł więc jak dla mnie okazja
Podjade sobie do hurtowni dzisiaj i zobacze po ile mają foteliki z adapterami do tego wózeczka. Znalazłam też na stonie jednej z hurtowni fotelik od tego wóżka z adapterami za 165 zł. W sumie by mnie wyniosło 715 zł. Nowy kosztuje ok 1300-1400 więc myśle, że wartoZoaczymy wieczorkiem
Jeśli chodzi o chrzciny to ja też nie wiem jeszcze co i jak. Na chrzestnych to wezmę moją siostrę, u której i ja jestem chrzestnąi chyba mojego brata, który jeszcze nie ma chcrześniaka. Ze strony mojego T nie bardzo mam kogo wziąć, bo z jego bratem mamy sporadyczny kontakt a siostra ma 5 dzieci więc nie chciałabym jej obciążać.
Najchętniej też zrobiłabym w lokalu ale u mnie najmniej to będzie 22 osoby więc po ok 100 zł to daje 2200, całkiem sporo, do tego ciasta i inne duperele. Jeszcze jest opcja w domu ale z zamówionym jedzeniem, ale to też trzeba sie nalatać.
No i kwestia kiedy. Najpewniej gdzieś w listopadzie -
Nie ma sprawy iwona
Powiem ci ze cena wozka rewelacjaon mi sie podobal wiec oby udalo sie kupic
Z tego co pi razy oko pamietam foteliki maxi cosi sa dosc drogie bo po ok 400-500 zl ale wszedzie o nich trabia.
Ja mam ten od komoletu z wozka i nie uwazam zeby byl gorszy
A nie za dlugo bedzie nam slozyl zapewne... Ale zorientuj sie
Kurde te chrzciny to duzy wydatekale tak jak stardust chyba sobie nie wyobrazam siebie ubieganej, ulatanej nie widzacej malego. A poza tym jak tu karmic jak taki zapierdziel hehe
Choc u szwagierki to tesciowa zaiwaniala ze wszystkimtaka mamy kochana wspolna tesciowa
-
iwo_na wrote:Paula, Stardust dziękuje za odpowiedzi, zielona byłam w temacie a na gwałt musze wiedzieć, żeby nie kupic wózka a potem sie obudzić z ręką w nocniku. A żależy mi bo wózek jeszcze na gwarancji przez rok, nie zniszczony i kosztuje 550 zł więc jak dla mnie okazja
Podjade sobie do hurtowni dzisiaj i zobacze po ile mają foteliki z adapterami do tego wózeczka. Znalazłam też na stonie jednej z hurtowni fotelik od tego wóżka z adapterami za 165 zł. W sumie by mnie wyniosło 715 zł. Nowy kosztuje ok 1300-1400 więc myśle, że wartoZoaczymy wieczorkiem
Jeśli chodzi o chrzciny to ja też nie wiem jeszcze co i jak. Na chrzestnych to wezmę moją siostrę, u której i ja jestem chrzestnąi chyba mojego brata, który jeszcze nie ma chcrześniaka. Ze strony mojego T nie bardzo mam kogo wziąć, bo z jego bratem mamy sporadyczny kontakt a siostra ma 5 dzieci więc nie chciałabym jej obciążać.
Najchętniej też zrobiłabym w lokalu ale u mnie najmniej to będzie 22 osoby więc po ok 100 zł to daje 2200, całkiem sporo, do tego ciasta i inne duperele. Jeszcze jest opcja w domu ale z zamówionym jedzeniem, ale to też trzeba sie nalatać.
No i kwestia kiedy. Najpewniej gdzieś w listopadzieNajlepiej na stronie producenta sprawdzić jakie foteliki pasują do ich wózków i już będziesz miała pół problemu z głowy
-
Dziewczyny, mam pytanie do tych, które są na zwolnieniu. Jak to jest z zasiłkiem chorobowym? Za pierwsze 33 dni powinnam dostać kasę od pracodawcy tak?
A potem, jeśli firma zatrudnia mniej niż 20 osób to z ZUS-u? Tylko w jakiej formie? Na konto czy pocztą? A jeśli pocztą to na jaki adres? No i ile czasu ma ZUS na przysłanie kasy?
Wiem, że ten temat już się przewijał, ale nie mogę tego odgrzebać, a mój pracodawca coś mąci...♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm