WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - jakoś mnie to nie przekonuje :P dla kogoś kto nigdy nie miał styczności z rozciętymi bebechami może to być ciężki widok. Mój M pewnie powie że luzik i spoko ale jak go znam i przyjdzie co do czego to już tak na luza może nie być. Zaskoczyło mnie również że po cc podają morfinę w tym szpitalu więc domyślam się że tak luzacko to cc nie wygląda :(

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie po wczorajszej serii skurczy też dzisiaj jestem uziemiona w łóżku Mąż już zapowiedział, że jak zobaczy, że ruszyłam chociażby palcem to inaczej ze mną porozmawia :D więc leniuchuję dzisiaj patrząc na ten bałagan ale co mogę zrobić?

A miałam gościa i mój Krzyś dostał kolejne prezenty a o to one :

32cd60c0f74ff8f4med.jpg

2e9f9d84bcd2b15cmed.jpg

no i oczywiście Kark czekamy na wieści i dzięki temu że mam leżeć i się obijać mam możliwość cały czas zaciskać za Was kciuki :)

anulka81, Gosia19, stardust87, afrykanka, Io, doti77, Zaczarowana lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chrzciny zdecydowanie w restauracji! Cała nasza rodzina mieszka 200km od nas więc nie chcę mieć tyle ludu w chałupie bo to więcej zamieszania niż to warte, a poza tym nikt mi w przygotowaniach nie pomoże, bo musieliby przyjechać wcześniej i musiałabym ich przenocować. A i tak pewnie po porodzie będę miała co weekend pielgrzymki :) Chyba będę udawać że nie ma nas w domu :P

doti77 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek jest używany i nie wiem czy ma adaptery. A dzisiaj musze sie zdecydować czy go biore.

Lista wygląda świetnie, proszę i mnie dopisać: Iwo_na 12.09- Czarek

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczynki, chrzciny urządzacie w domu czy w jakiejś restauracji?
    My wczoraj byliśmy na chrzcinach w restauracji i powiem Ci że nawet fajnie było i od wczoraj zaczęłam myśleć żeby zrobić też gdzieś w restauracji bo wiadomo wszystkie te przygotowania i późniejsze sprzątanie Cię omija niczym się nie martwisz.. no ale u mnie to bardziej sprawa finansowa i jakby miały mnie chrzciny wynieść np o 200 zł więcej w restauracji niż w domu to bez zastanowienia wybrałabym restaurację ale jeżeli będzie to koszt o połowę większy to jednak zrobimy w domu :)

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    A szkła kontaktowe można mieć podczas cc? Ja też krótkowidz i też się zastanawiam czy szkieł do porodu nie przywdziać, bo jeszcze nie zobaczę swojego synusia i dopiero będzie :D Liczę na naturalny poród ale przecież różnie to bywa.

Podobno szkła można, tylko ja nigdy nie nosiłam... może kupię takie jednodniowe i zobaczę czy dam radę w nich chodzić, jakoś nie jestem do nich przekonana...

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My prawdopodobnie chrzciny zrobimy w knajpie. Nie usmiecha mi sie ponad 30 osob obslugiwac w domu :/
    Jest jeszcze jedna mozliwosc (tak zrobil teraz nrat mojego t) ze wynajeli sale a tesciowa wszystko przygotowala do jedzenia.
    My bedziemy w pl tylko 3 tyg na swieta i szkoda mi czasu na stanie przy garach :)

Iwona dlatego mowie zeby zapytac czy ma adaptery hehe:)
    Bo kupisz wozek troche taniej a potem sie okaze ze jak ci przyjdzie reszte dokupic to wyjdzie drozej niz za nowy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie sie może jak cenowo wyglądają u Was chrzciny?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do chrzcin to u nas restauracja bo mamy za mało miejsca w mieszkaniu.
    Teściowie już myślą gdzie urządzić :D

• pralinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice--> U Nas planowo wyjdzie ok 15osob max, naprawde najblizsza rodzine chcialabym zaprosic.
    Z wielka checia na te 15osob zrobilabym chrzciny w domu, u mnie w restauracjach podobno koszt 100zl/osoba
    Zwlaszcza ze osobiscie nie chce jakiejs mega imprezy z fajerwerkami.

Kolezanka w tamtym roku robila chrzciny na 26osob w domu(2tys zl wyniosly koszty).

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Podobno szkła można, tylko ja nigdy nie nosiłam... może kupię takie jednodniowe i zobaczę czy dam radę w nich chodzić, jakoś nie jestem do nich przekonana...
    Ja kiedyś kupiłam sobie jednodniowe iWear DD Comfort+ i jestem bardzo zadowolona! Nie ma problemów z zakładaniem (zdejmuje się trochę ciężko) i nie czuć ich na oku. Na co dzień noszę okulary bo mi nie przeszkadzają, ale jak idę gdzieś na imprezę czy jakąś uroczystość to zawsze dla wygody sobie soczewki włożę. Naprawdę polecam :) Rano przed makijażem zakładasz, a wieczorem przed zmyciem makijażu zdejmujesz i wyrzucasz. A najbardziej przydawały mi się na wakacjach. Bo wiadomo opalałam się to bryle zdejmowałam, a jak zdjęłam bryle to nie widziałam co się dzieje dookoła :D A z soczewkami nie ma problemu.

anulka81 lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Verynice--> U Nas planowo wyjdzie ok 15osob max, naprawde najblizsza rodzine chcialabym zaprosic.
    Z wielka checia na te 15osob zrobilabym chrzciny w domu, u mnie w restauracjach podobno koszt 100zl/osoba
    Zwlaszcza ze osobiscie nie chce jakiejs mega imprezy z fajerwerkami.

Kolezanka w tamtym roku robila chrzciny na 26osob w domu(2tys zl wyniosly koszty).

Masakra, my chcemy zaprosić tylko naszych rodziców, moją babcię no i chrzestnych z małżonkami... więc to będzie około 12 osób... Napisałam do restauracji w której robiliśmy wesele bo byłam bardzo zadwolona i tam koszt 70zł/os za obiad + napoje i tort dodatkowo płatny... masakra...
    A chcemy chrzcić w październiku, początek listopada więc muszę już zacząć się orientować co i jak..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ten koszt chrzcin mnie przeraża.. u Nas będzie ok 30 osób i to jest najbliższa rodzina Rodzice, Chrzestni i Rodzeństwo z rodzinami.. cenowo jeszcze się nie orientowaliśmy ale jakoś na dniach będzie mi się widzieć z Kuzynka mojego P u której wczoraj byliśmy i się zapytamy orientacyjnie ile ich to wyniosło i wtedy zdecydujemy :)

edit. ja też myślę o chrzcinach w listopadzie gdzie wszyscy mi mówią żeby w święta robić.. tylko że ja święta chcę spędzić tylko w Trójkę Ja Krzyś i Paweł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 11:50

verynice lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    My prawdopodobnie chrzciny zrobimy w knajpie. Nie usmiecha mi sie ponad 30 osob obslugiwac w domu :/
    Jest jeszcze jedna mozliwosc (tak zrobil teraz nrat mojego t) ze wynajeli sale a tesciowa wszystko przygotowala do jedzenia.
    My bedziemy w pl tylko 3 tyg na swieta i szkoda mi czasu na stanie przy garach :)

Iwona dlatego mowie zeby zapytac czy ma adaptery hehe:)
    Bo kupisz wozek troche taniej a potem sie okaze ze jak ci przyjdzie reszte dokupic to wyjdzie drozej niz za nowy :)

Dowiem sie czy sa adaptery jak już bede oglądała wózek i wtedy musze podjąć decyzję od razu. Dlatego pytam jakie mniej wiecej są koszty takiego adaptera i czy wogóle można dokupić jak by nie było w zestawie :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    tylko że ja święta chcę spędzić tylko w Trójkę Ja Krzyś i Paweł :)

Też mi się marzą takie święta ;) Wigilia w domku a w 1 lub 2 święto do teściów :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrzciny w święta napewno wyniosą więcej niż w inne dni ;) My się zastanawiamy nad mikołajkami 6 grudnia. niestety rodzina najbliższa (rodzeństwo + rodzice) to 25 osób więc zostaje nam restauracja. Koszty są różne od restauracji 50-100zł. Ale harować dla takiej ilości ludzi w połogu - nie wyobrażam sobie. Robiłam rocznicę teraz i 3 dni harowania i usługiwania za kilka godzin spędzonych w sumie bez męża (no bo to trzeba zrobić, tamto, ciasto pokroić, talerze zebrać, z gośćmi rozmawiać). nigdy więcej.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Kark, coś się nie odzywa, mam nadzieje że wszystko dobrze z nią i z synkiem.

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo bym chciała chrzcić w święta, tym bardziej że mam urodziny 26.12 no i mały został poczęty też w tych dniach :D ale teściowie i wszyscy w koło mówią żeby jak najwcześniej... zobaczymy jak to wyjdzie...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas te 30 os to tak jak u karoli najblizsza rodzina. Nie zapraszamy absolutnie nikogo z dalsza...
    Z tego co moj T sie juz orientowal to koszt od 70-100 zl za os... W naszym wypadku to nie male koszta wiec sie zastanawiamy jak to rozwiazac...

Iwona specjalnie dla ciebie :)

http://babynet.pl/camarelo-adapter-do-fotelika-maxicosi-na-wozek-carmela-carera-i-sevilla-p-6017.html

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dokladnie chcemy zrobic po swietach czyli 28.12 bo swieta chcemy spokojnie spedzic z rodzinami :)
    Ta data nam idealnie poki co pasuje :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ