WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    U mnie dziś na obiad pusty garnek. Męża nie ma cały dzień, to co się będę wysilać tylko dla mnie.. :(
    u mnie też, ale dla męża zrazy z wczoraj a ja bułki i owoce :P

doti77 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do wielkosci brzucha - wszyscy w szpitalu (6 lekarzy i chyba z 500 pielegniarek i poloznych) mowilo, ze mam za maly brzuch jak na ten tydzien. Wiec niech sie tesciowa za przeproszeniem cmoknie :p

Karolaaa91, Io, afrykanka, verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jak dobrze, ze sie odezwalas!!!! Lez grzecznie i niech sie szyja zamyka i utwardza. Wszystko musi byc dobrze!! Trzymaj sie dzielnie i dawaj znaki!
    A tesciowa tak, niech sie cmoknie! O! :)

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Nenka- my chyba z tego samego miasta jesteśmy- mam identyczną listę do szpitala :)

Dziewczyny- nie chcę straszyć, ale jeśli u którejś pojawi się krwawienie, którego wcześniej nie było, to trzeba NATYCHMIAST jechać do szpitala, bo może to być nic a może być odklejanie łożyska, które zagraża życiu dziecka

a ty kochana skad jestes?

• nenka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark super wiesci trzymaj sie tam i sie nie daj

u mnie rosolek ziemniaczki mielone i ogory malosolne

kark lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, dobrze że napisałaś-odpoczywaj i się trzymaj! A teściową się nie przejmuj, te stare dewoty chyba umilają sobie czas dogryzaniem nam-młodym i pięknym dzierlatkom ;) hehe

Karola śliczne te ciuszki dorwałaś! :) Ja już praktycznie wszystko mam więc nie będę nic ze smyka zamawiać, ale ile jest letnich fajnych bluzeczek! Myślę, że na lato coś upatrzę ;)

Dba ale zapodałaś newsa-nie spodziewałam się, że Twoje dziecko już takie duże :) Czym Ty go karmisz kobieto? hehe ;) Najważniejsze, że zdrowy :)

Nawet nie wiecie jaka u mnie sterta garów urosła-całą kuchnię pokryła! :D Ale już okiełznana :) Łóżeczko znowu pomalowałam tylko mam problem, bo nie wiem ile razy z której strony pomalowałam jaką część :D Trudno, będę malować aż się farba skończy ;)

Karolaaa91, kark lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark - dobrze ze sie odezwalas, martwilysmy sie.

Nelus - daj znac co u Ciebie.

Chrzciny nie wiem gdzie zrobimy, bo bedzie okolo 25-30 osob, a w restauracji to spory koszt. Bedziemy musieli to przemyslec.

Bylam w szpitalu w ktorym chce rodzic i okazalo sie, ze zastepca poloznej oddzialowej na bloku jest moja kolezanka ze studiow:-) szpital super, trakt porodowy i poloznictwo swiezo po remoncie, pojedyncze pokoje, w kazdym lazienka. Sala porodowa w pelni wyposazona, wszystkie rodzaje znieczulen dostepne, jak nie bede rodzic w domu to na pewno w tym szpitalu:-)

justyna14 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark super wiesci obys z dnia na dzien pisala Nam jeszcze lepsze:) kamien z serca!
    Ja tez mialam dzisiaj na obiad pusty garnek ale tylko i wylacznie z tego powodu ze Maz zabronil mi robic;) ale glodni nie jestesmy bo zabral Nas na obiad na miacho dobrze ze Nasza ulubiona knajpka znajduje sie po 2giej stronie ulicy :)

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na poporodowym oddziale są sale 3-osobowe, ale można sobie wykupić pokój rodzinny:
    http://www.pcmnzoz.pl/szpital/Zdjecia/szpital/DSC_6740.jpg
    My zamierzamy taki wykupić i mąż podobno ma w planach z nami spać :P Ciekawe czy po pierwszej nocy nie wymięknie. My mieszkamy bardzo blisko szpitala, ale powiedział, że w domu i tak by nie zasnął tylko stałby na balkonie i na szpital patrzył :P Z listy Stardust wnioskuję, że nie tylko ja zabieram męża do szpitala ;)
    Przy cesarce niestety mąż być nie może więc liczę na sn.

Ja obiad dopiero kończę. Będą pulpeciki w sosie koperkowym. Moje pierwsze podejście wiec mam nadzieję, że wyjdą. Obiad u nas późno bo moja szefowa kazała mi przyjechac dziś do pracy bo ma jakieś pilne sprawy do mnie. Oczywiście na miejscu okazało się, że jej nie ma. Zrobiłam co miałam do zrobienia i pojechałam do domu, a potem telefon żebym jutro przyjechała bo ona jednak dzisiaj nie mogła. Normalnie masakra. Już pal licho to jeżdzenie ale ja mieszkam na 4 piętrze i ostatnio strasznie trudno mi wejść po schodach. Nogi mam obolałe i spuchnięte i ledwo się toczę. Jedyne buty w jakich mogę chodzić to japonki! Adidasy ledwo zakładam, a wyglądają jakby miały zaraz na mnie pęknąć. A o balerinkach to już dawno zapomnialam. A kiedyś tylko w szpilkach chodziłam... Ciekawe czy jeszcze mi na nogę wejdą kiedyś.

Co do chrzcin to my akurat planujemy duże bo gości będzie ok 50-60 osób. U nas w rodzinie większość osób tak robi. Na szczęście właściciel jedej z najlepszych restauracji w mieście jest kuzynem mojego męża i rodzinne imprezy zawsze robią po kosztach. :P A chrzicić będziemy dopiero na wiosnę, żeby można było w ogrodzie posiedzieć i ładnie ubrać młodego, a nie wszystko schować w kombinezonie :) Poza tym mama potrzebuje troche czasu na to żeby wbić się w swoje sukienki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 17:46

afrykanka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kocham bób!!! ale nie moge go jest przy tej mojej diecie! bo ma wysoki indeks glikemiczny :( buuu...

u nas obiadek dzisiaj z baru, typowo domowy takie jak lubie :) mam wymowke zeby nie robic bo nie ma gdzie :D

juz sie tej wizyty nie moge doczekac, zaraz ide zbierac sie do spisywania pytan do lekarza ;)

malemu kupilam pajacyki w tesco, bo byla przecena z 34zl na 24zl :D a ze dawno mu nic nie kupowalam to zaszalalam ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark!!!! super ze juz lepiej, chociaz mogliby faktycznie dac ci jakas luteine i magnez, zaszkodzic nie zaszkodzi, pozostaje ci teraz lezec i odpoczywac, duzo cierpliwosci :)

kark lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Nelus juz nie ma wizyty? jakos ok 14 miala miec swojego czasu...

64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - pokaż foty - przecież wiesz jak się kończy chwalenie się na wrześniówkach, że się coś kupiło! :D Bez zdjęcia nie wracaj :D :D :D

Kark, dzięki Bogu, że się odezwałaś i że się nieco uspokoiło..wszystkie tu trzymamy kciuki aby mały posiedział jeszcze w brzuszku!

kark lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela tak ale miedzy Naszym a Jej czasem jest 8 godzin roznicy :) wiec u Niej po 10tej dopiero jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 18:08

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Przyjmuję wyzwanie:-) w środę mam wizytę i lekarz ma zwazyc mała. Dwa tygodnie temu wazyla 1935g.
    W tym tyg co Ty to mój będzie jeszcze większy hehe :D mam nadzieję że w sierpniu wyjdzie, bo jak w terminie, to może mieć przeszło 4 kg :O no i nie biorę witamin, więc upasl się przez owoce :D Io dolacz do listy :) termin 9.09 synek.
    Beznadziejnie się pisze z tel więc przesyłam buziaki dla wszystkich

• verynice Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, patrzcie co odkryłam :)
    http://www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

A tu ogólnie:
    http://www.mamazone.pl/tv/szkola-rodzenia.aspx

Mnie się to przyda jak nie chodzę na szkołę rodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 18:28

JagoodkaK, karolcia:)))), nenka, deidre lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh domowe obiady zjadane wspolnie przy stole sa cudowne. Szkoda, ze tak rzadko udaje nam sie to robić.

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karolcia a moge byc nietaktowna i zapytac ile w Angli wynajem takiego domku kosztuje???
    Wiem ze u nas w granicach £400...to tak min.

pewnie ze mozesz, trafil nam sie domek za 470 £ a do tej pory mielismy za 500£ a ten jest ladniejszy ,duzy bo ma 2 duze sypialnie, jadalnie, salon,ogrodek a po drugiej stronie drogi plynie rzeka wiec widok z sypialni na ladna rzeke i zielona polane(a mieszkamy prawie w centrum).Naprawde nam sie trafil i wykiwalismy agencje:) byl wystawiony do wynajecia przez agencje za 520£ bylismy go ogladac z agentem, mowil ze wlasciciel wyjezdza do innego miasta i chce ten dom wynajac .Wpadlam na pomysl zeby mu zostawic w drzwiach list zeby sie skontaktowal z nami jak wroci i tak sie tez stalo.Dogadalismy sie bezposrednio z wlasciecielem, mamy taniej czyns, unikniemy oplaty agencyjnej 250£ i tez mniejszy depozyt:)W
    tym miescie gdzie ja jestem Leicester ciezko wynajac dom ponizej 500£ i zeby warunki byly dobre takze sie bardzo ciesze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 18:42

verynice, doti77, Paula55 lubią tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Czekamy:
    03.09 K_A_M_AMaciek
    04.09 Quatrionacóreczka
    04.09 SzonkaSzymonek
    07.09 stardust87Hubert
    07.09 NelusLivia
    07.09 KaarolinaKrzyś
    09.09 Gosia19Lenka
    09.09 ofcoooŁucja
    10.09 Paula55Tiago
    10.09 martusia86Marcel
    11.09 AniaDSMaja
    12.09 loKubuś
    12.09 Karolaaa91Olivier
    13.09 Tysia87synek
    13.09 pralinkasynek
    15.09 veryniceMarcel
    15.09 akuszerka89Filip
    16.09 nenkaMarika
    16.09 anulka81Szymuś - cc
    19.09 afrykankaEmilie - cc
    21.09 jovi81Franek - cc
    22.09 madiiiiiLiwia
    23.09 Karolcia:))))Emilka
    23.09 justyna14Ola
    23.09 FipsikJagoda
    24.09 JagoodkaK Nina
    25.09 zoi Ania
    25.09 Diabla85Franek
    26.09 magdzia26Nikoś

Witam proszę o dopisanie: 1.09 doti77-Damian-cc

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorową porą.Od wczoraj wieczór mega wkurzona byłam,bo dziadek się rozmyślił i musieliśmy dzisiaj rano jechać prawie 40 km w jedną stronę po syna,żeby zdążyć na rehabilitację.I teraz do piątku będziemy wozić go stąd,a co za tym idzie ranne wstawanie,a mi tak się ostatnio nie chce wstawać rano.Jednak co się dziwić,jak w nocy spać nie mogę,muszę do toalety na siku wstawać,a do tego jak mnie zgaga złapie to szok.Dostałam dzisiaj jakiś skurczy,położyłam się i przeszło,to pewnie te przepowiadające ...Pozdrawiam Wszystkie Wrześnióweczki i nowe Kobietki z którymi nie zdążyłam się przywitać.Idę warzywa gotować na sałatkę jarzynową,bo mega chcica mnie naszła.Odezwę się później.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ