Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My w koncu jestesmy
zakupy poczynione
Nie jest to szczyt moich marzen ale ma byc praktycznie do szpitala a nie elegancko
Kark super se sie odezwalas i sytuacja opanowana!! Teraz lez i odpoczywaj kochama zeby maluszek zostal z ota jeszcze.
Teraz tylko nelus musi sie odezwac i bedziemy spokojniejsze...
Karolaaa to faktycznie dobra cena tego domku!! U nas teraz znajomi byle jakie mieszkanie i to na parterze za ponad £400 wynajmujakazdy im tylko w okna zaglada idac ulica
Super ze sie z gosciem sami dogadaliscie bo macie troche kasy w kieszeni
Lo swietny ten rodzinny pokoj!!! Ja musze zapytac czy u nas tez takie cos jest.. A ile taki pokoj w pl kosztuje? I maz moze wtedy byc z toba non stop???karolcia:)))), Io, kark lubią tę wiadomość
-
karolcia:)))) wrote:Betinka co to za gaziki do przecierania oczek?
Takie fajne włókninowe, żeby nitki nie zostawały. Paka 100 szt. Suche oczywiście, do stosowania z solą fizjologiczną do oczek, czy octeniseptem do pępuszka.
Karolina, z wielką radością bym przyniosła wieści, że do końca sierpnia 20 stopni max!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
A ja właśnie wydałam 500 zł na allegro
ale już zamówiłam materac, pościele, ochraniacze, prześcieradła do łózeczka, do wózka, na przewijak. Butelki, smoczki, pojemniki na pokarm, gacie siatkowe, płyny do prania, nożyczki, szczotki, pare kosmetyków, inne duperele. Praktycznie wszystko już będę miała
zostaną drobnostki jak łańcuszek do smoczka czy stanik do karmienia.
doti77, verynice, Io, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Kark super ze się odezwałaś bo się tu martwilismy co z tobą. Powiedz małemu że ma spokojnie siedzieć w brzuszku
U nas jednak burzy nie było spadł deszczyk a burza tylko narobiła huku i przeszła górkami. Tez mnie przerażają te tygodniowe upały choć ja i tak mam dobrze bo nic mi nie puchnie.
Juz myślałam że mały sobie śpi a on tak mnie kopnął w żebro że aż łzy mi stanęły w oczach. Wczoraj to przechodził sam siebie w ewolucjach w brzuszku, cały mecz tak fikał i kopał że już myślałam że wyjdzie przez pępekmąż się śmiał ze mały piłkarz już trenuje
Mam do was pytanie czy któraś z Was ma problemy z krwawiacymi dziąsłami? Ja już drugi miesiąc próbuję jakoś z tym walczyć ale nic nie pomaga, gin twierdzi że mogę łykać rutinooscorbin ale ja jakoś nie jestem przekonana do łykania kolejnych leków. W sumie problem dotyczy tylko dziąsła przy górnej dwójce jest spuchniete i często krwawi przy myciu zębów. Do tej pory wymieniłem szczoteczkę na bardzo miękka i pastę na meridol. Pomaga trochę cytryna tz woda z cytryną jak dużo pije bo Wit C uszczelnia naczynia krwionośne.
Może któraś z Was ma jakiś pomysł jak pomóc dziąsłom.
doti77, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Paula55 wrote:Ja juz prżed ciaza mialam wrazliwe dziasla a teraz jest krew za kazdym raźemjak szczotkuje....
Tez zmienilam paste, szczoteczke ale nic to nie dalo...
Wygląda na to że trzeba się z tym pogodzić do porodu. Mam tylko nadzieje ze zęby na tym nie ucierpią.
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Dziewczyny nie mylcie masażu krocz z masażem szyjki. Ten drugi faktycznie stosuje się aby przyspieszyć rozwarcie szyjki ale to tuż przed porodem. Masaż krocza to rozciąganie i hartowanie mięśni i tkanek żeby się bardziej rozciągały żeby nie popękać. Mam nadzieję że to dość jasno napisałam.
-
Kark dobrze, ze sie odezwałaś. Duuuzo zdrówka :*
Nelus trzymaj sie kochana, i koniecznie pisz co i jak.. Tobie również duuużo zdrówka i w ogóle nam wszystkim tutaj, zero jakichkolwiek powikłań do porodu, po porodzie i żeby nasze dzieciaczki były zdrowiutkie - dla każdej wrześniowej mamusiIo, kark lubią tę wiadomość
-
Anulka, ja też co myję zęby, to dziąsła krwawią, od jakichś 4 miesięcy. Złagodniało po paście do zębów Tołpa, duuuuużo mniej krwawią.
Fipsik, ja właśnie na Gemini zrobiłam zakupy i popłynęło kolejne 150zł. Zostały mi jeszcze ręczniki z kapturkiem, wałeczki, no i łóżeczko ze wszystkim, ale najpierw mąż musi ten cholerny remont zrobić i też będzie finisz zakupowy nareszcie.https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnybetinka wrote:Takie fajne włókninowe, żeby nitki nie zostawały. Paka 100 szt. Suche oczywiście, do stosowania z solą fizjologiczną do oczek, czy octeniseptem do pępuszka.
Karolina, z wielką radością bym przyniosła wieści, że do końca sierpnia 20 stopni max!
dzieki kochana za odp ale jeszcze cie pomecze, to maja byc gaziki jalowe czy niejalowe??hehe zglupialam bo wlasnie kupuje przez apteke internetowa i nie wiem ktore zamowicWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2014, 21:26
-
karolcia:)))) wrote:dzieki kochana za odp ale jeszcze cie pomecze, to maja byc gaziki jalowe czy niejalowe??hehe zglupialam bo wlasnie kupuje przez apteke internetowa i nie wiem ktore zamowic
Mam pakę 100 szt. niejałowych i kilka paczek po 5 szt. jałowych.karolcia:)))) lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualny
-
karolcia:)))) wrote:dziewczyny powiedzcie mi jakie firmy polecacie kupic ta sol fizjologiczna do przemywania oczek i spray do oczyszczania noska?wlasnie robie zamowienie w aptece a ja totalnie nie wiem jakie firmy, tyle tu tego a ja sie nie znam ;/wstyd
Sól fizjologiczna do oczek to chyba wszystko jedno jaka, byle była jałowa. Do noska ja mam sól morską nosefrida.
Teraz pytanie jaki termometrhttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula - u nas taki pokój kosztuje 100 zł za dobę czyli niemało, ale po pierwsze mąż może zostać z Tobą na noc (mąż albo ktoś inny, Twoja sprawa), a po drugie inne maluszki nie budzą Twojego. No i komfort inny bo masz spokój i na głowie masz tylko swoich gości a nie cudzych, a wiadomo, że jak na sali są 3 maluszki to po pierwsze siedzą z nimi tatusiowie, a po drugie przetaczają sie pielgrzymki babć, dziadków, cioć itp. Nie wyobrażam sobie odpoczywania, karmienia i usypiania dziecka w takich warunkach.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Czekamy:
1. 01.09 doti77 – Damian - cc
2. 03.09 K_A_M_A – Maciek
3. 04.09 Quatriona – córeczka
4. 04.09 Szonka – Szymonek
5. 05.09 hela – Sebastian
6. 07.09 stardust87 – Hubert
7. 07.09 Nelus – Livia
8. 07.09 Kaarolina – Krzyś
9. 09.09 Gosia19 – Lenka