WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na rehabilitacji ja uslyszeli, ze to 30 tydzien, to z niedowierzaniem i pełnią zazdrosci na mnie patrzą. Nawet mi to schlebia bo mimo 12kg+ musze wygladac jak czlowiek ;)

Fipsik, verynice lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka moja też właśnie w sobotę i niedzielę zero ruchów, nawet na usg ją targał i nic. A teraz za to od wczoraj jak się zbudziła.. uhh, do bólu :/ Osobiście wolę, jak tylko puknie raz na jakiś czas.

A co do Migotki, ja się nie martwię. Pamiętam jak kiedyś napisała, że w końcu idzie do lekarza a potem tydzień jej nie było i dopiero po tygodniu napisała co na wizycie, że wszystko ok. A wszystkie się martwiłyśmy. Teraz pewnie identyko sytuacja będzie. I jeszcze będzie zdziwiona, że się ktoś martwił!!!

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Fipsik ńo padlam po twoim hasle: jak cycki odgarne hahahaha :)
    Ja to ci nawet zazdroszcze takgo brzuszka :) ja swojej malej juz dawno nie widzialam :)

I kolo pisi mi wisi juz co kto mowi :) moj brzuszek to moj synek :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Pralinka ja wczoraj mialam identycznie jak bylismy na zakupach!!!
    Nie raz musialam stanac i poczekac az maly sie uspokoi bo az mnie skurcze skrecal jak on tak szalal :)
    Super ze dostaliscie dofinansowanie!! U mnie trzeba miec niskie zarobki by cokolwiek dali dofinansowania:/

Qrcze a z tym spacerem i mega fikołkami myslalam ze po 10metrach wrocimy do domu..chyba Malenstwo chcialo leniuchowac i na sofie mame kopac a nie jakies spacery :-)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka u nas tez trzeba :P
    Ale mamy takiego advisora ze sie udalo :)
    Poprostu zadeklarowalismy ze jestem w ciazy, dalam dokumenty i powiedzialam ze po macierzynskim nie wracam do pracy. Automatycznie moje zarobki za zeszly rok podatkowy nie byly brane pod uwage i sie zalapalismy :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA, WSPANIAŁA WIADOMOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!! Strasznie się cieszę! I gratuluję :) Mega mega sprawa!!!!!!!!!!!!

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Szonka, do dwoch ginekologow chodzisz rownoczesnie? Prywatnie?

Moja nowa gin tez mi do konca nie podpasowala, ale na koncowce nie wiem czy kombinowac z jakims innym gin..
    Bo jak mi ma jeden i drugi robic np. usg, to juz chyba za duzo..

Do tej pory chodziłam do jednego, ale on jak coś się działo dawał od razu skierowanie do szpitala. I 2 tyg. temu w końcu pojechałam na IP. i tam stwierdzili, że nie ma potrzeby hospitalizacji i spytanli czy chcę prowadzić dalej ciążę w ambulatorium przyszpitalnym. Więc teraz będę chodzić i tu i tu. Do tego szpitala mam daleko, więc może mój gin będzie mi chociaż skierowania na bad. dawał żebym mogła je robić u nas w przychodni. Tylko się zastanawiam jak z kartą ciąży zrobić.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super wiadomości, gratulacje macie co kobito świętować to taki prezent z okazji zbliżającego się rozwiązania :)

fipsik, heh ja to i przed ciąża cycki odgarniałam żeby stopy zobaczyć takie mamy pokaźne argumenty w rodzince :P a teściowa i resztę jej podobnych bufonów olej pewno ci zazdrości bo to ten wiek kiedy ona ma zwisy które musi zwijać do stanika albo zarzucać na plecy o ile ma co. Nie cierpię takiego dogryzania ciężarnym..jak mi ktoś mówi ze ooo matko jaka ty wielka.. to odpowiadam ze ja przynajmniej schudnę a niestety niektórzy ze swoja gęba już nic nie zrobią choćby ich najlepszy chirurg plastyczny składał.

Paula55, Fipsik, verynice, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże Fipsik ale mnie rozbawiłaś "jak tylko cycki odgarnę" :D :D :D
    Aż mi się przypomniało jak w sobotę na wizycie leżę na samolocie i po badaniu mój gin mówi że jeszcze serduszka posłuchamy. Przyłożył detektor, serducho wali jak dzwon więc jak skończyliśmy słuchać to ja się podnoszę, a gin do mnie "niech pani zaczeka jeszcze panią wytrę" (od żelu do detektora) a ja do niego "to ja się sama wytrę" a gin "ale jak-przecież pani nie widzi!" I tak się uśmiałam i mówię "no tak teraz to już lustrzycę mam zaawansowaną" :D

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny :* strasznie happy jestem :)
    A tymczasem lece obiad robic bo z tego wszystkiego bedziemy dzis glodowac haha
    A obiecalam mojemu pracusiowi ze beda kopytka z sosem gulaszowym :) wiec mam troche roboty :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje, wiem jak na to czekałaś :) Ja z moim T zdecydowaliśmy, ze wyprowadzamy sie z tej wiochy i od wiosny zaczynamy remont naszego nowego gniazdka. To będzie połowa domu moich rodziców, 2 km do miasta, cisza, spokój. Wszystko oddzielnie, oddzielne podwórko więc opcja spoko. Troche mnie przerażają formalności bo połowa domu stoi na dwóch działkach, która ma czterech właścicieli więc masakra ale na szczęście sie dogadamy, jedynie koszty bedą większe bo i geodeta i notariusz.

Może pochwale sie moimi ostatnimi zakupami :)

Termometr kupiony na szybko w aptece za 95 zł- bezdotykowy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/796ae8501c05.jpg

Ciuszki zakupione w PEPCO
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/863b687bd1eb.jpg

Oczywiście nie oparłam sie i weszłam do SMYKA :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/690f38dddbe3.jpg

No i wózeczek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab93360a220e.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/675f5c1622fe.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e15901924a8.jpg

akuszerka89, Gosia19, betinka, Paula55, verynice, nenka, afrykanka, Majeczka2014, magdzia26, Diabla85, stardust87, K_A_M_A, anulka81, Io lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, zakupki mistrz :)

No dobra, to ja się zawijam do sklepu na poszukiwanie sukienki na wesele na 2 sierpnia. Trzymajcie mocno kciuki, bo pewnie znalezienie czegoś, w co wejdę i w czym nie będę wyglądała jak baryła, będzie graniczyło z cudem ;) Obym nie wróciła z płaczem :D

Paula55, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka dziekuje :*
    Wy tez macie super opcje!!! I zycze powodzenia bo wiem ile trzeba kasy i cerpliwosci zeby w pl takie rzeczy zalatwic!
    Nas tez to czeka bo babcia chce nam pol dzialki oddac na budowe domu a dzialka tez jest podzielona i ma 4 wlascicieli haha.
    Ale dawniej tak zapisywali :) wiec tez nas czeka od przyszlego roku przeprawa :)

Ciuszki sliczne! A wozek marzenie!!! Mega mi sie podoba!! I ten kolor.
    To camarelo??? Carrera czy sevilla?

iwo_na lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Probowalas metody na slodycze i lewy boczek?
    Jesli to nie dziala to jedz do lekarza, uspokoisz sie:) pewnie ma leniuszka i tyle

Moje Malenstwo wczoraj tak fikało ze sie martwiła az, bo poszlismy na spacer i co swa kroki doslownie musialam stanac
    i odczekac chwile.. Cos spacer nie byl dobrym pomyslem, bo tyle fikołków podczas bardzo krotkiego spaceru jeszcze nie czulam..
    Macie tak czasami?
    ja mam caly czas rewolucje

na spacerze co chwile staje bo moja krolewna wciska mi sie w prawy bok moj M sie smiej i mowi ze znowu pletwa rekinka wystaje

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - czekamy aż wrócisz i się pochwalisz sukienką! ;)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózeczek to sevila a kolor na zdjęciu troszke "wyblakł". W rzeczywistości jest bardziej soczysty :)

A te bodziaki bez rękawków to już mi sie od dawna marzyły, już widze mojego "mięśniaczka" w nich :)

A co do sytuacji z działką to podobnie mamy, może to ta sama :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:39

relg4z17djzzyjqt.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla czapeczka i opaski dla mojej łobuzicy, w rzeczywistosci sa jeszcze slodze niz na zdjeciu :)

verynice lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

my po wizycie :) wczoraj juz mi sie pisac nie chcialo :P
    mały zdrowiutki, wazy juz 2074gram! wiec kawal chlopa z niego ale jak patrzylam to ciut ponizej 50centyli wiec jest ok :) leży sobie główką w dół i raczej juz nie powinien sie przekrecac :) pokazywal jezyczek, i nawet oczka mial otwarte, ahh to jego spojrzenie, na ekranie wygladalo tak jakby sie na tatusia patrzyl :)

wyniki moczu i krwi musze wykonac jeszcze raz, w osadzie z moczu za duzo leukocytow - cokolwiek to oznacza...
    pobra probke na gbs, mowil ze do 35tyg pobiera...

wizyta na szybkiego ale 3 fotki mamy ;)
    kolejna wizyta za 4 tygodnie :/ wy tez macie teraz tak rzadko? myslalam ze beda teraz co 2 no ale coz zrobic..

teraz lece do zusu zaniesc zwolnienie...

:)

madiiiii, Kaarolina, verynice, Majeczka2014, nenka, magdzia26, Paula55, akuszerka89, betinka, Io lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula moje gratulacje!! Cieszę się razem z Tobą! ;)
    Betinka czekamy na zdjęcie sukieneczki pewnie ślicznie będziesz wyglądać :D
    Iwo_na superanckie zakupy :)
    Jak ja Wam zazdroszczę zakupów wózków też już bym chciała kupić no ale Teściowie jeszcze kasiorki nie dali.. i boję się że dostaniemy te pieniądze po porodzie..:/ bo takie podejście ma mój Teść już Teściowa z Nim rozmawiała i nic to nie dało... tylko jak ja kupie wózek mając NIEMOWLAKA w domu :O Do Niego nic nie dochodzi a na dodatek w większości sklepów u Nas czeka się 3tyg na odebranie wózka.. ech jak tak dalej pójdzie będziemy musieli wykombinować jakoś kasę na wózek i nie czekać na Nich..

hela super wieści!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 12:45

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela super wieści :)Ja leukocytów też miałam trochę za dużo, ale lekarka mi powiedziała, że to normalne.
    Właśnie, jak z tym Twoim ZUS-em, nie robią już problemów? Bo chyba Cię tam trochę nękali z tego co pamiętam?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 1134 1135 1136 1137 1138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ