WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, ze temat zusu przewijal sie juz wielokrotnie, mam jednak pytanie co w sytuacji, kiedy firma zatrudnia wiecej niż 20 osob. Zwolnienie wysylam caly czas pracodawcy? I kto placi?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela! Zdjęcia! Zakupków i małego!!!!!!! :D

Jagoda, Fipsik - może się umówimy na kawkę w przyszłym tygodniu?????

JagoodkaK, Fipsik lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zus juz na razie sie uspokoil, chociaz mialam dziwny telefon, niby jakis potencjalny klient ale mowilam ze nie swiadcze juz zadnych uslug zwiazanych z firma bo jestem na zwolnieniu, i pyk 2-3dni pozniej na pue ze zaplanowano wyplate ;) wiec to troche dziwne... nie mam sobie nic do zarzucenia wiec niech sprawdzaja jak chca... duzo jeszcze nie zostalo bo to zwolnienie i moze nastepne i juz koniec :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny wiem, ze temat zusu przewijal sie juz wielokrotnie, mam jednak pytanie co w sytuacji, kiedy firma zatrudnia wiecej niż 20 osob. Zwolnienie wysylam caly czas pracodawcy? I kto placi?

W mojej firmie jest ponad 150 pracowników i zwolnienia wysyłam/zawożę do firmy - płaci mi normalnie firma, 10-tego każdego miesiąca tak jak dotychczas dostawałam wypłatę...

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda jak powyżej 20stu osób zatrudnia to płaci Ci firma

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli pracodawca odprowadza składki chorobowe za więcej niż 20 osób, to on rozlicza się z ZUS-em i on powinien wypłacać Ci zasiłek. Ale najlepiej wypytaj o wszystko w kadrach.
    Ja tak zrobiłam i okazało się, że zasiłek będę miała jednak wypłacany przez ZUS. Coś mi się wydaje, że mój pracodawca nie odprowadza za wszystkich składek...
    JagoodkaK wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:00

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super wiadomość :)

super ciuszki- też ostatnio widziałam w pepco :) skusiłam sie nawet na kilka body.
    Z tymi ZUSami to jest zamotanie... ja czekam na decyzję. Ciekawe kiedy mogę się jej spodziewać...

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela- piękne zdjęcia!!!!
    Co do wizyt to ja narazie mam co 4 tyg.

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hejka :)

my po wizycie :) wczoraj juz mi sie pisac nie chcialo :P
    mały zdrowiutki, wazy juz 2074gram! wiec kawal chlopa z niego ale jak patrzylam to ciut ponizej 50centyli wiec jest ok :) leży sobie główką w dół i raczej juz nie powinien sie przekrecac :) pokazywal jezyczek, i nawet oczka mial otwarte, ahh to jego spojrzenie, na ekranie wygladalo tak jakby sie na tatusia patrzyl :)

wyniki moczu i krwi musze wykonac jeszcze raz, w osadzie z moczu za duzo leukocytow - cokolwiek to oznacza...
    pobra probke na gbs, mowil ze do 35tyg pobiera...

wizyta na szybkiego ale 3 fotki mamy ;)
    kolejna wizyta za 4 tygodnie :/ wy tez macie teraz tak rzadko? myslalam ze beda teraz co 2 no ale coz zrobic..

teraz lece do zusu zaniesc zwolnienie...

:)

teraz mam co dwa tyg super wiesci kochana klocuszek z Sebusia

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?

jeśli masz gdzie ułożyć to czemu nie :) ja na tą chwilę to nawet nie mialabym ggdzie pochować wyprasowane i wyprane. Narazie czekają u mnie w szafie (w workach) ubranka. Już nawet tam nie mam miejsca

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, no to dobrze, że dali Ci w końcu spokój :) Kurde już się denerwuję, czy dostanę od nich pierwszy zasiłek za lipiec. Pracodawca zwiększył mi wymiar pracy do pełnego etatu w trakcie ciąży i się zastanawiam, czy mogą się do tego przyczepić. Ależ mnie stresuje ta instytucja :P
    hela wrote:
    zus juz na razie sie uspokoil, chociaz mialam dziwny telefon, niby jakis potencjalny klient ale mowilam ze nie swiadcze juz zadnych uslug zwiazanych z firma bo jestem na zwolnieniu, i pyk 2-3dni pozniej na pue ze zaplanowano wyplate ;) wiec to troche dziwne... nie mam sobie nic do zarzucenia wiec niech sprawdzaja jak chca... duzo jeszcze nie zostalo bo to zwolnienie i moze nastepne i juz koniec :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu z otwartymi oczkami:
    smtuew.jpg
    tu z jezyczkiem :) wyglada jakby sobie reke lizal :P
    v40bcl.jpg
    a tu sobie grzecznie lezy :)
    24cyza8.jpg
    zdjecia pajacykow jak wroce i bede miala kiedy ;)

verynice, nenka, justyna14, Majeczka2014, Beataa25, madiiiii, magdzia26, BlackLuna, karolcia:)))), Diabla85, Kaarolina, Paula55, JagoodkaK, afrykanka, Szonka, Gosia19, Karolaaa91, stardust87, betinka, anulka81, Io lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice ja też ma mniej więcej tyle do porodu i miałam robic pranie na początku sierpnia ale chyba zaczne w tym tygodniu, może już nawet jutro. Myśle, ze ubranka sie już nie "ukiszą" a lepiej teraz to zrobic bo nie wiadomo kiedy naszym maluszkom zachce sie wyjść z brzucha. Coś mnie ostatnio bierze, że nie zdąrzę z tym wszystkim. Czyżby syndrom wicia gniazda? Ale do sprzątania mnie nie ciągnie :) Wiec moze to zwykła panika :)

verynice lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - ale słodziak <3 <3 <3

Majeczka - mam gdzie poukładać bo one nawet na tą chwilę są poukładane w szafce, tyle tylko, że niewyprane... chciałam prać na początku sierpnia ale tak mi się nudzi, że chyba wezmę się szybciej ;)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Verynice ja też ma mniej więcej tyle do porodu i miałam robic pranie na początku sierpnia ale chyba zaczne w tym tygodniu, może już nawet jutro. Myśle, ze ubranka sie już nie "ukiszą" a lepiej teraz to zrobic bo nie wiadomo kiedy naszym maluszkom zachce sie wyjść z brzucha. Coś mnie ostatnio bierze, że nie zdąrzę z tym wszystkim. Czyżby syndrom wicia gniazda? Ale do sprzątania mnie nie ciągnie :) Wiec moze to zwykła panika :)

Hahahaha mam dokładnie to samo :D wić gniazdo mi się chcę ale syfu sprzątać już niebardzo :D Ja żadnych skurczy nie czuję, nawet tych przepowiadających... z czystej nudy chcę się zająć tym praniem :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela, jeszcze raz- piękne zdjęcia!

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Lo dopisz i mnie, dobrze że nie przeoczyłam :) Beataa25 24.09 Antoś :)
    Kurcze ale ciężko nadrobić Was nie wchodząc co parę godzin. Cieszę się że u Kark i Neluś wszystko dobrze i gratulacje dla Pauli :)
    Ja teraz siedzę u Mamuśki mojej kochanej która gotuje bigosik :)
    Co do chrzcin my będziemy chrzcić w drugi dzień świąt bo dopiero w grudniu wrócimy do Pl i raczej w domu będą. My tydzień temu mieliśmy chrzciny u mojej szwagierki, wszystkim dosłownie zajęła się teściowa zamówiła katering na 30 osób, sama robiła w domu podstawowe rzeczy takie jak sałatki, kompot i rosół. Ciasta były z cukierni i tort( swoją drogą piękny). Za katering wyszło 1500 za tort 200 a ciasta zapomniałam do tego alkohole typu wina czerwone, białe, whisky wódka piwa, podejrzewam że koło 3 tyś wyszło. Wynajęli białe pokrowce na krzesła ciocia florystka zrobiła piękne bukiety przystroili dom specjalnymi balonami, no pięknie było szkoda tylko że upał był taki bo ciasta dosłownie się topiły na paterach jeszcze była w tym dniu zmiana pogody kompot się zepsół a goście mało co zjedli i na drugi dzień trzeba było prawie wszystko wyrzucić.

karolcia:)))), Paula55, Io lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hela - ale słodziak <3 <3 <3

Majeczka - mam gdzie poukładać bo one nawet na tą chwilę są poukładane w szafce, tyle tylko, że niewyprane... chciałam prać na początku sierpnia ale tak mi się nudzi, że chyba wezmę się szybciej ;)

ja pewnie na Twoim miejscu też bym zaczęła :) nie zaszkodzi :) a i czas szybciej minie! Bo ja też mam dosyć już siedzenia na tyłku :)

verynice lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela śliczności :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ