X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już piorę :) Ułożę w kartonowym pudełku, żeby się nie kurzyły i będą sobie czekać. Bez przesady z tą sterylnością.
    verynice wrote:
    Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?

Majeczka2014, verynice lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ja już piorę :) Ułożę w kartonowym pudełku, żeby się nie kurzyły i będą sobie czekać. Bez przesady z tą sterylnością.

też myślałam o kartonowych pudłach,ale nawet na tą chwilę u siebie( w bloku) nie mam miejsca gdzie te pudła przechować :) a przeprowadzka dopiero we wrześniu. Ale chcę w sierpniu już napewno zaczać prasowanie, pranie i najwyzej w pudłach u T poleżą do czasu aż wstawimy komode małej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:12

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, ja też mam poukładane w szafie. Wyjmę, upiorę, wyprasuję i znowu je ułożę :)

verynice lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na szkole rodzenia, położna mówiła nam, że prawdziwy syndrom wicia gniazda włącza się dopiero ok 2 tyg. przed porodem, także to, co teraz wydaje się nim być, to prawdopodobnie jeszcze nic. Prawdziwe szaleństwo jeszcze przed nami :P :D
    verynice wrote:
    Hahahaha mam dokładnie to samo :D wić gniazdo mi się chcę ale syfu sprzątać już niebardzo :D Ja żadnych skurczy nie czuję, nawet tych przepowiadających... z czystej nudy chcę się zająć tym praniem :D

verynice, Szonka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Wczoraj na szkole rodzenia, położna mówiła nam, że prawdziwy syndrom wicia gniazda włącza się dopiero ok 2 tyg. przed porodem, także to, co teraz wydaje się nim być, to prawdopodobnie jeszcze nic. Prawdziwe szaleństwo jeszcze przed nami :P :D

o kurcze..aż się boję :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z przeprowadzką wstrzymujemy się własnie ze względu na poród. Ze 2 miesiące spokojnie odczekamy w bloku, tutaj też pewnie odwiedzi nas położna środowiskowa...a potem przeniesiemy się do nowego domku.
    Majeczka2014 wrote:
    też myślałam o kartonowych pudłach,ale nawet na tą chwilę u siebie( w bloku) nie mam miejsca gdzie te pudła przechować :) a przeprowadzka dopiero we wrześniu. Ale chcę w sierpniu już napewno zaczać prasowanie, pranie i najwyzej w pudłach u T poleżą do czasu aż wstawimy komode małej

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    My z przeprowadzką wstrzymujemy się własnie ze względu na poród. Ze 2 miesiące spokojnie odczekamy w bloku, tutaj też pewnie odwiedzi nas położna środowiskowa...a potem przeniesiemy się do nowego domku.

u nas trochę inna, skomplikowana sprawa jest...
    W planach była przeprowadzka,ale z tym remontem się zeszło..wiadomo to też koszta i wszystko się przeciągnęło. Mieszkam sama w bloku-bez rodziców(są po rozwodzie) i nie mam z nimi w sumie kontaktu żadnego. (To też długa historia) , a ja chcę jak najszybciej stąd iść... Bo własnemu dziecku wypominają, że tutaj mieszka. A no i z tego co wiem to sprzedają mieszkanie w bloku...dlatego chcę mieć to już wszystko za sobą.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela jaki cudny synuś :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela, normalnie miodzio!! słodziak i mały przystojniak :) świetne fotki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:25

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka, faktycznie nieciekawa sytuacja...najgorszy brak zrozumienia i cios ze strony wydawałoby się najbliższych..ale łaski ci nikt nie robi z tego co piszesz radzisz sobie całkiem dobrze a we wrześniu po przeprowadzce już tylko będzie lepiej..jeszcze sami kiedyś przyjda

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhhh jakie slodkie dzieciaczki mamy ;)
    Dzieki dziewczyny za odpowiedź :*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela zdjecia przepiekne!!! Nie idzie oczu oderwac.
    Tak mi smutno ze ja mojego syneczka juz do porodu nie zobacze ale najwazniejsze ze jest zdrowy :)

Iwona no bylo by smiesznie z ta dzialka haha :) ale obawiam sie ze jesyesmy z roznych regionow z Pl:)

Ja ciuszki zaczne prac w sierpniu... Teraz czuje ze skupimy sie na ogladaniu domow :) moj T juz dzwońil i przeszczesliwy jak mu powiedzialam :)

Beata kurde toz to mińi wesele a nie chrzciny byly :P ale powiem wam ze moja tesciowa swojemu pierwszemu wńukowi kilka tyg temu tez odwalila takie chrzcińy ze szok. Takiego wyboru na obiad to my nawet na naszym weselu nie bedziemy miec :)
    Tez porobila salatki, popiekla ciasta... Zaplacili tylko 200zl za sale i mieli dostep do kuchenek, lodowki i wszytskiego innego wiec juz nie nosili tego z domu :) zaczynam sie nad taka opcja zastanawiac....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dziewczyny wiem, ze temat zusu przewijal sie juz wielokrotnie, mam jednak pytanie co w sytuacji, kiedy firma zatrudnia wiecej niż 20 osob. Zwolnienie wysylam caly czas pracodawcy? I kto placi?

Zwolnienie wysyłasz do pracodawcy i płaci też pracodawca.

A ja się zastanawiam na czymś innym. Mi umowa o pracę kończy się w grudniu i tak myślę jak to będzie z macieżyńskim. Czy pracodawca prześle dokumenty do zusu, czy będę musiała jeszcze raz składać wniosek o zasiłek macieżyński w zusie. Orientowała się może któraś z was jak to jest w takiej sytuacji ? I jeszcze jedno mam pytanie, jak chcę wziąść rok macieżyńskiego to jakie dkumenty muszę złożyć i skąd wziąść druki ( szukałam w sieci, ale nie znalazłam ). Czy trzeba jechać do zusu, czy można wnioski skądś pobrać i wysłać poczta ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    majeczka, faktycznie nieciekawa sytuacja...najgorszy brak zrozumienia i cios ze strony wydawałoby się najbliższych..ale łaski ci nikt nie robi z tego co piszesz radzisz sobie całkiem dobrze a we wrześniu po przeprowadzce już tylko będzie lepiej..jeszcze sami kiedyś przyjda

dokładnie BlacLuna:) tylko,ze ja sobie akurat juz w moim zyciu sobie ich nie zycze. Tyle lat musialam dawac sobie sama rade, dam jakos teraz:)
    dzieki za zrozumienie

BlackLuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Zwolnienie wysyłasz do pracodawcy i płaci też pracodawca.

A ja się zastanawiam na czymś innym. Mi umowa o pracę kończy się w grudniu i tak myślę jak to będzie z macieżyńskim. Czy pracodawca prześle dokumenty do zusu, czy będę musiała jeszcze raz składać wniosek o zasiłek macieżyński w zusie. Orientowała się może któraś z was jak to jest w takiej sytuacji ? I jeszcze jedno mam pytanie, jak chcę wziąść rok macieżyńskiego to jakie dkumenty muszę złożyć i skąd wziąść druki ( szukałam w sieci, ale nie znalazłam ). Czy trzeba jechać do zusu, czy można wnioski skądś pobrać i wysłać poczta ?

nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda do macirzyńskiego. A wiedzieć trzeba. Najlepiej może jak wybrałabyś się do księgowości w swojej firmie i może tam udzielili by Ci konkretnej indormacji???

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?

Ja już mam poprane i poprasowane :) I czekają w komodzie na użytkownika :)

Majeczka2014, verynice, nenka, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, dziewczyny..przypomniało mi się...:
    Mam pytanie odnośnie staników do karmienia:) jakie kupujecie? Albo czy już któraś zakupiła? Chodzi też o rozmiar bo wiadomo,że piersi mogą być jeszcze większe.

ofcooo lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda do macirzyńskiego. A wiedzieć trzeba. Najlepiej może jak wybrałabyś się do księgowości w swojej firmie i może tam udzielili by Ci konkretnej indormacji???

No u mnie jest problem, bo ja mieszkam w Warszawie, a kadry są w Olsztynie :)

Za tydzień moje córki jadą z babcią na wakacje to może do zusu podjadę i się tam dowiem co w takiej sytuacji ? Tylko boję się grzebać kijem w mrowisku :) że jak mnie w zosie zobaczą to mi jeszcze jakąś kontrolę naślą.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja już mam poprane i poprasowane :) I czekają w komodzie na użytkownika :)

mi się marzy biała komoda dla dzidzi :) łóżeczko też będzie białe więc komoda taka musi być. W ogóle sobie tak rozmyślam... planuję.. :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    A, dziewczyny..przypomniało mi się...:
    Mam pytanie odnośnie staników do karmienia:) jakie kupujecie? Albo czy już któraś zakupiła? Chodzi też o rozmiar bo wiadomo,że piersi mogą być jeszcze większe.

Ja kupiłam dwupak w H&M. One a elastyczne, takie bawełniane bez fiszbin nawet i myślę, że będą dobre.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ