Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
madiiiii wrote:Dziewczyny jeszcze wróce na moment do tematu ZUS-u, bo chciałabym, aby zasiłek przysyłali mi na konto, a nie pocztą. Orientujecie się może w jakim oddziale ZUS-u powinnam to zgłosić? Ze względu na adres zameldowania, czy adres zamieszkania - ten ze zwolnienia? Czy obojętnie?
madiii, nr konta najprościej podać na początku u pracodawcy wtedy on go podaje razem ze wszystkimi innymi danymi do zusu, sama tak mam i do tego nawet nie moje konto tylko męża a adres zameldowania on ma inny niż jaa tak idziesz po prostu do zusu i podajesz im nr konta na który chcesz żeby wpłacali ci pieniążki a tam już masz zapewne adres podany
madiiiii lubi tę wiadomość
-
ofcooo wrote:też sie nad tym ostatnio zastanawiałam. nawet mierzyłam chyba w marks&spencer w dwupaku ale tak mi masakrycznie spłaszczał piersi... a oczywiście byłam sama i nie chciało mi sie przynosić kolejnych większych rozmiarów... z reszta nie wiem jaki rozmiar miałabym kupić
na pewno chce też kupić takie majtki po porodzie na brzuszek, żeby nie obwisł i trzymały wszystko w kupie. podobno przy takim podtrzymaniu brzuszka przez te gatki szybciej brzuszek wraca do rozmiarów sprzed ciąży
Albo te pasy poporodowe na brzuszekJa chcę coś takiego kupić
A co do staników to ja śmigam w sportowych i podobno one też są bardzo wygodne do karmieniaMam kupione do karmienia 2 z Lidla no i chyba dokupię jakiś sportowy
-
Kaarolina wrote:Paula moje gratulacje!! Cieszę się razem z Tobą!
Betinka czekamy na zdjęcie sukieneczki pewnie ślicznie będziesz wyglądać
Iwo_na superanckie zakupy
Jak ja Wam zazdroszczę zakupów wózków też już bym chciała kupić no ale Teściowie jeszcze kasiorki nie dali.. i boję się że dostaniemy te pieniądze po porodzie..bo takie podejście ma mój Teść już Teściowa z Nim rozmawiała i nic to nie dało... tylko jak ja kupie wózek mając NIEMOWLAKA w domu
Do Niego nic nie dochodzi a na dodatek w większości sklepów u Nas czeka się 3tyg na odebranie wózka.. ech jak tak dalej pójdzie będziemy musieli wykombinować jakoś kasę na wózek i nie czekać na Nich..
hela super wieści!!verynice lubi tę wiadomość
-
Właśnie odebrałam wyniki i wszystkie są idealne
Jedynie ph moczu podwyższone do 8, ale to pikuś
Nie mam w końcu plamień i na reszcie mogę się spokojnie cieszyć tą ciążą
Jupiiii
Paula55, verynice, justyna14, ofcooo, akuszerka89, madiiiii, stardust87 lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?
verynice, madiiiii lubią tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:też myslałam o h&m
dzięki
odpinane ma ładnie miseczki rozmiar wzięłam ciut większy niż teram mam, żeby był zapas. Jak będzie ciasnawy to dokupię ze 2 sztuki jeszcze większe w sierpniu/wrześniu.
7w3d 💔 -
stardust87 wrote:masz rację, że ludzie lubią ciężarnym dowalić. szczególnie byłe ciężarne. Ja bez przerwy słyszę "wszystko przed Tobą"... Pytają np. czy mam rozstępy, a jak mówię, że nie to mówią "wszystko przed Tobą".. albo na pytanie czy źle się czuję, czy mi ciężko, czy puchnę - mówię, że nie i co? "Wszystko jeszcze przed Tobą". Ale ja się pytam kiedy przede mną skoro już prawie w połowie 8 m-ca jestem?.. Ludzie to mendy!
Masz rację. Mi też mówią, że "wszystko przed tobą" czyli "wielki jak balon brzuch przed tobą" . Jakbym teraz w 6 tyg miała tak urosnąć to chyba skóra by mi pękła do samej macicy. I bym miała cesarkę bez nacinania.verynice, stardust87 lubią tę wiadomość
-
oj Mamusie byłam w sklepie i ledwo wróciłam ! spociłam się przy tym okropnie, ale na pocieszenie spotkałam kuriera przed furtką
przyszły zamówione ciuszki w smyku dla Olusi:) zraz porobie zdjęcia i się pochwalę, ale najpierw coś wypiję zimnego, bo płynę. Na jutro zapowiadają u nas burze, oby!! bo padne
o! KROLINA a jak tam Twoje nogi? opuchlizna zeszła?Paula55, verynice lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
U mnie tez goraco uffffff nie mam sily na nic:/
Czemu na tym forum nie ma 'wielocytuj', wkurzajace to bo juz nie pamietam co ktorej chcialam napisac..
Piszecie o tym praniu, tez mnie korci by juz zaczac prac te malutkie ciuszki
Zwlaszcza ze jest bardzo cieplo, slonecznie to super by wyschly..
Ale nie chce ich do pudel dawac tylko od razu do komody, ktora najpierw trzeba kupic..
Co do biustonoszy do karmienia to mam 1szt i 3szt sportowych ktore nosze na biezaco
Jak upoluje w sklepie jeszcze jakis to dokupie 1 do karmienia, wystarczajaco..chociaz na mysl o bolacych piersiach, sutkach i ubranym biustonoszy az mnie boli
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e69f45fdf10.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a61d4f60a619.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4079968babed.jpg
cudowna ta sukieneczka jest na żywo
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/beec15c4006c.jpgkarolcia:)))), BlackLuna, Gosia19, nenka, Karolaaa91, verynice, Kaarolina, Paula55, ofcooo, afrykanka, stardust87, K_A_M_A, anulka81, Io, Nelus lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
kurcze przez Was i ja już myślę o praniu tych śliczności, ale nie mam jeszcze odpowiedniego proszka ani płynu do płukania
i torbę do szpitala też chętnie bym pakowała, ale najpierw trzeba ją kupić. Jakie Wy macie te torby? pochwalcie się zdjęciami, żeby wiedziała za czym się rozglądać
7w3d 💔