WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    No u mnie jest problem, bo ja mieszkam w Warszawie, a kadry są w Olsztynie :)

Za tydzień moje córki jadą z babcią na wakacje to może do zusu podjadę i się tam dowiem co w takiej sytuacji ? Tylko boję się grzebać kijem w mrowisku :) że jak mnie w zosie zobaczą to mi jeszcze jakąś kontrolę naślą.

aaa to rzeczywiście...
    Dowiedzieć się jakoś musisz więc niech się walą :) a jeśli na L4 nie masz 1(bo to chyba leżenie) to niech się czepiają kogoś innego,najlepiej samych siebie :)
    W ZUSie powinni Ci wyjaśnić wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja kupiłam dwupak w H&M. One a elastyczne, takie bawełniane bez fiszbin nawet i myślę, że będą dobre.

też myslałam o h&m :) dzięki

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    mi się marzy biała komoda dla dzidzi :) łóżeczko też będzie białe więc komoda taka musi być. W ogóle sobie tak rou i złożenie :)zmyślam... planuję.. :)

Ja mam właśnie białą komodę :) a białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie :) Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja mam właśnie białą komodę :) a białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie :) Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.

napewno będzie pięknie :) a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe :) na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki :D

32 tydzień
    2uyhn48.jpg

A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii :D
    2rqk19i.jpg

No i przed chwilką był kurier i przywiózł moje Precelkowe pierdołki :D
    11vp85t.jpg

Majeczka2014, Szonka, karolcia:)))), Gosia19, iwo_na, Kaarolina, Fipsik, ofcooo, Paula55, magdzia26, justyna14, nenka, betinka, afrykanka, stardust87, K_A_M_A, anulka81, Io, betina89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice- super :) śliczny brzuszek no i zazdroszczę smukłej talii :) mnie rozłożyło na boki:/

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela śliczna buziunia :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

32 tydzień
    2uyhn48.jpg

A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii :D
    2rqk19i.jpg

11vp85t.jpg

Jaka seksi szczupła mama, z tyłu w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży, a brzuszek idealny :)

Mam taki sam kocyk dla synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:58

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    napewno będzie pięknie :) a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe :) na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.

kupiłam zestaw Klupś Radek III komoda + łóżeczko na allegro.
    doładnie ten - http://archiwum.allegro.pl/oferta/klups-lozeczko-dzieciece-komoda-radek-iii-biale-i4136405251.html

A w Ikei chcę dokupić jeszcze komodę do tego zestawu, ale to jak już go ustawimy, bo nie wiem czy się zmieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:04

verynice, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

32 tydzień
    2uyhn48.jpg

2rqk19i.jpg

11vp85t.jpg

Niczym sexi mama :D Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie :D

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Niczym sexi mama :D Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie :D

Proszę Cię, a Ty może nie jesteś sexi mama? W ogóle przecież wszystkie jednogłośnie stwierdziłyśmy, że na wrześniówkach są najpiękniejsze mamusie :D

Gosia19, justyna14, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka fajny zestaw, gdyby do łóżeczka była szuflada to byłby mój ideał :)

Verynice faktycznie z tyłu nie widać, ze w ciąży jesteś :) Brzusio śliczny :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, jeśli chodzi o twoje zmartwienia to o ile mi wiadomo w tej kwestii nic się nie zmieniło. Do zakończenia umowy o pracę urlop macierzyński nalicza i wypłaca zakład pracy, natomiast po zakończeniu umowy pracodawca przesyła komplet niezbędnych dokumentów do ZUS w celu dalszej wypłaty zasiłku macierzyńskiego. ZUS ma 30 dni na przesłanie tego świadczenia pod warunkiem ,że otrzyma wszystkie prawidłowo sporządzone dokumenty. Jedynie chyba do ZUS-u trzeba będzie dostarczyć kserokopię świadectwa pracy.

verynice, wybacz ze stwierdzenie ale od tyłu to ja bym nawet nie powiedziała ze ty w ciąży jesteś :P śliczny brzusio i zgrabna mamuśka :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice piękny brzuszek :) I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe

Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.

verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?

Ja ubranka mialam juz 2 tyg temu poprane, poprasowane i poukladane w komodzie. Im pozniej sie za to zavierzesz tym bedzie Ci ciezej.

verynice, nenka, stardust87 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Verynice piękny brzuszek :) I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe

Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.

To trzeba ustalić z Jagodą i się umówić :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Ja ubranka mialam juz 2 tyg temu poprane, poprasowane i poukladane w komodzie. Im pozniej sie za to zavierzesz tym bedzie Ci ciezej.

Przekonałyście mnie!!!! Od jutra biorę się za pranie :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze wróce na moment do tematu ZUS-u, bo chciałabym, aby zasiłek przysyłali mi na konto, a nie pocztą. Orientujecie się może w jakim oddziale ZUS-u powinnam to zgłosić? Ze względu na adres zameldowania, czy adres zamieszkania - ten ze zwolnienia? Czy obojętnie?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To samo powiedzieli na tych targach usg 4d :/ babka pyta, który tydzień , mówię że 30. A ona 13 to na usg2d tylko zapisuję. Krzyczę, że 30 to patrzy jak na debila ;]

A to, że wam gadają , że wielkie jesteście to się nie przejmujcie. Byliśmy w sobotę na urodzinach chrześniaczki męża. Rozmowa na temat wielkości brzuchów. Mówię, że mój to mały w porównaniu do innych na tym etapie (mam do was porównanie hehe) a od teściowej co słyszę? Że tylko się taki wydaje, bo mam duży biust. No kurde! W jakiś dziwny sposób widzę nie tylko swoje stopy, ale także pipkę ;p oczywiście jak cycki na bok rozgarnę hehe. A i jeszcze dodała, że do porodu i tak będę wielka jak balon :/ Nie mam innego wyjścia jak być wielka , i tyle.

także nie przejmujcie się. mały czy duży każdy krytykuje. ludzie to mendy i tylko czekają , żeby komuś dogadać i szpilkę wbić. A ciężarnych się wszyscy czepiają nie wiem czemu.
    masz rację, że ludzie lubią ciężarnym dowalić. szczególnie byłe ciężarne. Ja bez przerwy słyszę "wszystko przed Tobą"... Pytają np. czy mam rozstępy, a jak mówię, że nie to mówią "wszystko przed Tobą".. albo na pytanie czy źle się czuję, czy mi ciężko, czy puchnę - mówię, że nie i co? "Wszystko jeszcze przed Tobą". Ale ja się pytam kiedy przede mną skoro już prawie w połowie 8 m-ca jestem?.. Ludzie to mendy!

verynice, ofcooo, BlackLuna, Tysia87, afrykanka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    A, dziewczyny..przypomniało mi się...:
    Mam pytanie odnośnie staników do karmienia:) jakie kupujecie? Albo czy już któraś zakupiła? Chodzi też o rozmiar bo wiadomo,że piersi mogą być jeszcze większe.
    też sie nad tym ostatnio zastanawiałam. nawet mierzyłam chyba w marks&spencer w dwupaku ale tak mi masakrycznie spłaszczał piersi... a oczywiście byłam sama i nie chciało mi sie przynosić kolejnych większych rozmiarów... z reszta nie wiem jaki rozmiar miałabym kupić :(

na pewno chce też kupić takie majtki po porodzie na brzuszek, żeby nie obwisł i trzymały wszystko w kupie. podobno przy takim podtrzymaniu brzuszka przez te gatki szybciej brzuszek wraca do rozmiarów sprzed ciąży ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ