X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    No u mnie jest problem, bo ja mieszkam w Warszawie, a kadry są w Olsztynie :)

Za tydzień moje córki jadą z babcią na wakacje to może do zusu podjadę i się tam dowiem co w takiej sytuacji ? Tylko boję się grzebać kijem w mrowisku :) że jak mnie w zosie zobaczą to mi jeszcze jakąś kontrolę naślą.

aaa to rzeczywiście...
    Dowiedzieć się jakoś musisz więc niech się walą :) a jeśli na L4 nie masz 1(bo to chyba leżenie) to niech się czepiają kogoś innego,najlepiej samych siebie :)
    W ZUSie powinni Ci wyjaśnić wszystko

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja kupiłam dwupak w H&M. One a elastyczne, takie bawełniane bez fiszbin nawet i myślę, że będą dobre.

też myslałam o h&m :) dzięki

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    mi się marzy biała komoda dla dzidzi :) łóżeczko też będzie białe więc komoda taka musi być. W ogóle sobie tak rou i złożenie :)zmyślam... planuję.. :)

Ja mam właśnie białą komodę :) a białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie :) Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja mam właśnie białą komodę :) a białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie :) Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.

napewno będzie pięknie :) a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe :) na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki :D

32 tydzień
    2uyhn48.jpg

A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii :D
    2rqk19i.jpg

No i przed chwilką był kurier i przywiózł moje Precelkowe pierdołki :D
    11vp85t.jpg

Majeczka2014, Szonka, karolcia:)))), Gosia19, iwo_na, Kaarolina, Fipsik, ofcooo, Paula55, magdzia26, justyna14, nenka, betinka, afrykanka, stardust87, K_A_M_A, anulka81, Io, betina89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice- super :) śliczny brzuszek no i zazdroszczę smukłej talii :) mnie rozłożyło na boki:/

verynice lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela śliczna buziunia :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

32 tydzień
    2uyhn48.jpg

A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii :D
    2rqk19i.jpg

11vp85t.jpg

Jaka seksi szczupła mama, z tyłu w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży, a brzuszek idealny :)

Mam taki sam kocyk dla synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:58

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    napewno będzie pięknie :) a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe :) na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.

kupiłam zestaw Klupś Radek III komoda + łóżeczko na allegro.
    doładnie ten - http://archiwum.allegro.pl/oferta/klups-lozeczko-dzieciece-komoda-radek-iii-biale-i4136405251.html

A w Ikei chcę dokupić jeszcze komodę do tego zestawu, ale to jak już go ustawimy, bo nie wiem czy się zmieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:04

verynice, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

32 tydzień
    2uyhn48.jpg

2rqk19i.jpg

11vp85t.jpg

Niczym sexi mama :D Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie :D

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Niczym sexi mama :D Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie :D

Proszę Cię, a Ty może nie jesteś sexi mama? W ogóle przecież wszystkie jednogłośnie stwierdziłyśmy, że na wrześniówkach są najpiękniejsze mamusie :D

Gosia19, justyna14, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka fajny zestaw, gdyby do łóżeczka była szuflada to byłby mój ideał :)

Verynice faktycznie z tyłu nie widać, ze w ciąży jesteś :) Brzusio śliczny :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, jeśli chodzi o twoje zmartwienia to o ile mi wiadomo w tej kwestii nic się nie zmieniło. Do zakończenia umowy o pracę urlop macierzyński nalicza i wypłaca zakład pracy, natomiast po zakończeniu umowy pracodawca przesyła komplet niezbędnych dokumentów do ZUS w celu dalszej wypłaty zasiłku macierzyńskiego. ZUS ma 30 dni na przesłanie tego świadczenia pod warunkiem ,że otrzyma wszystkie prawidłowo sporządzone dokumenty. Jedynie chyba do ZUS-u trzeba będzie dostarczyć kserokopię świadectwa pracy.

verynice, wybacz ze stwierdzenie ale od tyłu to ja bym nawet nie powiedziała ze ty w ciąży jesteś :P śliczny brzusio i zgrabna mamuśka :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice piękny brzuszek :) I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe

Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.

verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?

Ja ubranka mialam juz 2 tyg temu poprane, poprasowane i poukladane w komodzie. Im pozniej sie za to zavierzesz tym bedzie Ci ciezej.

verynice, nenka, stardust87 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Verynice piękny brzuszek :) I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe

Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.

To trzeba ustalić z Jagodą i się umówić :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Ja ubranka mialam juz 2 tyg temu poprane, poprasowane i poukladane w komodzie. Im pozniej sie za to zavierzesz tym bedzie Ci ciezej.

Przekonałyście mnie!!!! Od jutra biorę się za pranie :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze wróce na moment do tematu ZUS-u, bo chciałabym, aby zasiłek przysyłali mi na konto, a nie pocztą. Orientujecie się może w jakim oddziale ZUS-u powinnam to zgłosić? Ze względu na adres zameldowania, czy adres zamieszkania - ten ze zwolnienia? Czy obojętnie?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To samo powiedzieli na tych targach usg 4d :/ babka pyta, który tydzień , mówię że 30. A ona 13 to na usg2d tylko zapisuję. Krzyczę, że 30 to patrzy jak na debila ;]

A to, że wam gadają , że wielkie jesteście to się nie przejmujcie. Byliśmy w sobotę na urodzinach chrześniaczki męża. Rozmowa na temat wielkości brzuchów. Mówię, że mój to mały w porównaniu do innych na tym etapie (mam do was porównanie hehe) a od teściowej co słyszę? Że tylko się taki wydaje, bo mam duży biust. No kurde! W jakiś dziwny sposób widzę nie tylko swoje stopy, ale także pipkę ;p oczywiście jak cycki na bok rozgarnę hehe. A i jeszcze dodała, że do porodu i tak będę wielka jak balon :/ Nie mam innego wyjścia jak być wielka , i tyle.

także nie przejmujcie się. mały czy duży każdy krytykuje. ludzie to mendy i tylko czekają , żeby komuś dogadać i szpilkę wbić. A ciężarnych się wszyscy czepiają nie wiem czemu.
    masz rację, że ludzie lubią ciężarnym dowalić. szczególnie byłe ciężarne. Ja bez przerwy słyszę "wszystko przed Tobą"... Pytają np. czy mam rozstępy, a jak mówię, że nie to mówią "wszystko przed Tobą".. albo na pytanie czy źle się czuję, czy mi ciężko, czy puchnę - mówię, że nie i co? "Wszystko jeszcze przed Tobą". Ale ja się pytam kiedy przede mną skoro już prawie w połowie 8 m-ca jestem?.. Ludzie to mendy!

verynice, ofcooo, BlackLuna, Tysia87, afrykanka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    A, dziewczyny..przypomniało mi się...:
    Mam pytanie odnośnie staników do karmienia:) jakie kupujecie? Albo czy już któraś zakupiła? Chodzi też o rozmiar bo wiadomo,że piersi mogą być jeszcze większe.
    też sie nad tym ostatnio zastanawiałam. nawet mierzyłam chyba w marks&spencer w dwupaku ale tak mi masakrycznie spłaszczał piersi... a oczywiście byłam sama i nie chciało mi sie przynosić kolejnych większych rozmiarów... z reszta nie wiem jaki rozmiar miałabym kupić :(

na pewno chce też kupić takie majtki po porodzie na brzuszek, żeby nie obwisł i trzymały wszystko w kupie. podobno przy takim podtrzymaniu brzuszka przez te gatki szybciej brzuszek wraca do rozmiarów sprzed ciąży ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ