Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzonka wrote:No u mnie jest problem, bo ja mieszkam w Warszawie, a kadry są w Olsztynie

Za tydzień moje córki jadą z babcią na wakacje to może do zusu podjadę i się tam dowiem co w takiej sytuacji ? Tylko boję się grzebać kijem w mrowisku
że jak mnie w zosie zobaczą to mi jeszcze jakąś kontrolę naślą.
aaa to rzeczywiście...
Dowiedzieć się jakoś musisz więc niech się walą
a jeśli na L4 nie masz 1(bo to chyba leżenie) to niech się czepiają kogoś innego,najlepiej samych siebie 
W ZUSie powinni Ci wyjaśnić wszystko -
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:mi się marzy biała komoda dla dzidzi
łóżeczko też będzie białe więc komoda taka musi być. W ogóle sobie tak rou i złożenie :)zmyślam... planuję.. 
Ja mam właśnie białą komodę
a białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie
Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Ja mam właśnie białą komodę
a białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie
Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.
napewno będzie pięknie
a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe
na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.
-
Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki

32 tydzień

A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii

No i przed chwilką był kurier i przywiózł moje Precelkowe pierdołki

Majeczka2014, Szonka, karolcia:)))), Gosia19, iwo_na, Kaarolina, Fipsik, ofcooo, Paula55, magdzia26, justyna14, nenka, betinka, afrykanka, stardust87, K_A_M_A, anulka81, Io, betina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
verynice wrote:Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki

32 tydzień

A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii

Jaka seksi szczupła mama, z tyłu w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży, a brzuszek idealny
Mam taki sam kocyk dla synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:58
verynice lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:napewno będzie pięknie
a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe
na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.
kupiłam zestaw Klupś Radek III komoda + łóżeczko na allegro.
doładnie ten - http://archiwum.allegro.pl/oferta/klups-lozeczko-dzieciece-komoda-radek-iii-biale-i4136405251.html
A w Ikei chcę dokupić jeszcze komodę do tego zestawu, ale to jak już go ustawimy, bo nie wiem czy się zmieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:04
verynice, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyverynice wrote:Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki

32 tydzień

Niczym sexi mama
Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie
-
Gosia19 wrote:Niczym sexi mama
Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie 
Proszę Cię, a Ty może nie jesteś sexi mama? W ogóle przecież wszystkie jednogłośnie stwierdziłyśmy, że na wrześniówkach są najpiękniejsze mamusie
Gosia19, justyna14, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Szonka, jeśli chodzi o twoje zmartwienia to o ile mi wiadomo w tej kwestii nic się nie zmieniło. Do zakończenia umowy o pracę urlop macierzyński nalicza i wypłaca zakład pracy, natomiast po zakończeniu umowy pracodawca przesyła komplet niezbędnych dokumentów do ZUS w celu dalszej wypłaty zasiłku macierzyńskiego. ZUS ma 30 dni na przesłanie tego świadczenia pod warunkiem ,że otrzyma wszystkie prawidłowo sporządzone dokumenty. Jedynie chyba do ZUS-u trzeba będzie dostarczyć kserokopię świadectwa pracy.
verynice, wybacz ze stwierdzenie ale od tyłu to ja bym nawet nie powiedziała ze ty w ciąży jesteś
śliczny brzusio i zgrabna mamuśka
verynice lubi tę wiadomość
-
Verynice piękny brzuszek
I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe
Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.
verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?
Ja ubranka mialam juz 2 tyg temu poprane, poprasowane i poukladane w komodzie. Im pozniej sie za to zavierzesz tym bedzie Ci ciezej.
verynice, nenka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Verynice piękny brzuszek
I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe
Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.
To trzeba ustalić z Jagodą i się umówić
-
Dziewczyny jeszcze wróce na moment do tematu ZUS-u, bo chciałabym, aby zasiłek przysyłali mi na konto, a nie pocztą. Orientujecie się może w jakim oddziale ZUS-u powinnam to zgłosić? Ze względu na adres zameldowania, czy adres zamieszkania - ten ze zwolnienia? Czy obojętnie?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
masz rację, że ludzie lubią ciężarnym dowalić. szczególnie byłe ciężarne. Ja bez przerwy słyszę "wszystko przed Tobą"... Pytają np. czy mam rozstępy, a jak mówię, że nie to mówią "wszystko przed Tobą".. albo na pytanie czy źle się czuję, czy mi ciężko, czy puchnę - mówię, że nie i co? "Wszystko jeszcze przed Tobą". Ale ja się pytam kiedy przede mną skoro już prawie w połowie 8 m-ca jestem?.. Ludzie to mendy!Fipsik wrote:To samo powiedzieli na tych targach usg 4d
babka pyta, który tydzień , mówię że 30. A ona 13 to na usg2d tylko zapisuję. Krzyczę, że 30 to patrzy jak na debila ;]
A to, że wam gadają , że wielkie jesteście to się nie przejmujcie. Byliśmy w sobotę na urodzinach chrześniaczki męża. Rozmowa na temat wielkości brzuchów. Mówię, że mój to mały w porównaniu do innych na tym etapie (mam do was porównanie hehe) a od teściowej co słyszę? Że tylko się taki wydaje, bo mam duży biust. No kurde! W jakiś dziwny sposób widzę nie tylko swoje stopy, ale także pipkę ;p oczywiście jak cycki na bok rozgarnę hehe. A i jeszcze dodała, że do porodu i tak będę wielka jak balon
Nie mam innego wyjścia jak być wielka , i tyle.
także nie przejmujcie się. mały czy duży każdy krytykuje. ludzie to mendy i tylko czekają , żeby komuś dogadać i szpilkę wbić. A ciężarnych się wszyscy czepiają nie wiem czemu.
verynice, ofcooo, BlackLuna, Tysia87, afrykanka lubią tę wiadomość
-
też sie nad tym ostatnio zastanawiałam. nawet mierzyłam chyba w marks&spencer w dwupaku ale tak mi masakrycznie spłaszczał piersi... a oczywiście byłam sama i nie chciało mi sie przynosić kolejnych większych rozmiarów... z reszta nie wiem jaki rozmiar miałabym kupićMajeczka2014 wrote:A, dziewczyny..przypomniało mi się...:
Mam pytanie odnośnie staników do karmienia:) jakie kupujecie? Albo czy już któraś zakupiła? Chodzi też o rozmiar bo wiadomo,że piersi mogą być jeszcze większe.
na pewno chce też kupić takie majtki po porodzie na brzuszek, żeby nie obwisł i trzymały wszystko w kupie. podobno przy takim podtrzymaniu brzuszka przez te gatki szybciej brzuszek wraca do rozmiarów sprzed ciąży

[