Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzonka wrote:No u mnie jest problem, bo ja mieszkam w Warszawie, a kadry są w Olsztynie
Za tydzień moje córki jadą z babcią na wakacje to może do zusu podjadę i się tam dowiem co w takiej sytuacji ? Tylko boję się grzebać kijem w mrowiskuże jak mnie w zosie zobaczą to mi jeszcze jakąś kontrolę naślą.
aaa to rzeczywiście...
Dowiedzieć się jakoś musisz więc niech się waląa jeśli na L4 nie masz 1(bo to chyba leżenie) to niech się czepiają kogoś innego,najlepiej samych siebie
W ZUSie powinni Ci wyjaśnić wszystko -
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:mi się marzy biała komoda dla dzidzi
łóżeczko też będzie białe więc komoda taka musi być. W ogóle sobie tak rou i złożenie :)zmyślam... planuję..
Ja mam właśnie białą komodęa białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie
Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Ja mam właśnie białą komodę
a białe łóżeczko czeka w garażu na koniec remontu i złożenie
Już się nie mogę doczekać jak wszystko będzie gotowe.
napewno będzie piękniea skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe
na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.
-
Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki
32 tydzień
A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii
No i przed chwilką był kurier i przywiózł moje Precelkowe pierdołki
Majeczka2014, Szonka, karolcia:)))), Gosia19, iwo_na, Kaarolina, Fipsik, ofcooo, Paula55, magdzia26, justyna14, nenka, betinka, afrykanka, stardust87, K_A_M_A, anulka81, Io, betina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
verynice wrote:Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki
32 tydzień
A tu tyłem, bo mąż się śmieje, że z tyłu to nie widać praktycznie, że w ciąży jestem, no może brak talii
Jaka seksi szczupła mama, z tyłu w ogóle nie widać, że jesteś w ciąży, a brzuszek idealny
Mam taki sam kocyk dla synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:58
verynice lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:napewno będzie pięknie
a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe
na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.
kupiłam zestaw Klupś Radek III komoda + łóżeczko na allegro.
doładnie ten - http://archiwum.allegro.pl/oferta/klups-lozeczko-dzieciece-komoda-radek-iii-biale-i4136405251.html
A w Ikei chcę dokupić jeszcze komodę do tego zestawu, ale to jak już go ustawimy, bo nie wiem czy się zmieści
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 14:04
verynice, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyverynice wrote:Tak jak obiecywałam, przesyłam fotki
32 tydzień
Niczym sexi mamaZazdroszczę, oczywiście pozytywnie
-
Gosia19 wrote:Niczym sexi mama
Zazdroszczę, oczywiście pozytywnie
Proszę Cię, a Ty może nie jesteś sexi mama? W ogóle przecież wszystkie jednogłośnie stwierdziłyśmy, że na wrześniówkach są najpiękniejsze mamusieGosia19, justyna14, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Szonka, jeśli chodzi o twoje zmartwienia to o ile mi wiadomo w tej kwestii nic się nie zmieniło. Do zakończenia umowy o pracę urlop macierzyński nalicza i wypłaca zakład pracy, natomiast po zakończeniu umowy pracodawca przesyła komplet niezbędnych dokumentów do ZUS w celu dalszej wypłaty zasiłku macierzyńskiego. ZUS ma 30 dni na przesłanie tego świadczenia pod warunkiem ,że otrzyma wszystkie prawidłowo sporządzone dokumenty. Jedynie chyba do ZUS-u trzeba będzie dostarczyć kserokopię świadectwa pracy.
verynice, wybacz ze stwierdzenie ale od tyłu to ja bym nawet nie powiedziała ze ty w ciąży jesteśśliczny brzusio i zgrabna mamuśka
verynice lubi tę wiadomość
-
Verynice piękny brzuszek
I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe
Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Kurde, korci mnie żeby zacząć już prać ubranka dla małego i prasować i układać w szafie, ale nie wiem czy to nie za wcześnie, jak termin mam dokładnie za 2 miesiące...?
Ja ubranka mialam juz 2 tyg temu poprane, poprasowane i poukladane w komodzie. Im pozniej sie za to zavierzesz tym bedzie Ci ciezej.
verynice, nenka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Verynice piękny brzuszek
I nogi chude, nie to co u mnie. U mnie brzuch się rozlał po kostki hehe
Na kawę jak najbardziej . Pisałam o spotkaniu już od wiosny chyba! Będzie pogoda to zapraszam do mnie, w ogródku se posiedzim :> Chyba, że chcecie na miasto gdzieś iść.
To trzeba ustalić z Jagodą i się umówić -
Dziewczyny jeszcze wróce na moment do tematu ZUS-u, bo chciałabym, aby zasiłek przysyłali mi na konto, a nie pocztą. Orientujecie się może w jakim oddziale ZUS-u powinnam to zgłosić? Ze względu na adres zameldowania, czy adres zamieszkania - ten ze zwolnienia? Czy obojętnie?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Fipsik wrote:To samo powiedzieli na tych targach usg 4d
babka pyta, który tydzień , mówię że 30. A ona 13 to na usg2d tylko zapisuję. Krzyczę, że 30 to patrzy jak na debila ;]
A to, że wam gadają , że wielkie jesteście to się nie przejmujcie. Byliśmy w sobotę na urodzinach chrześniaczki męża. Rozmowa na temat wielkości brzuchów. Mówię, że mój to mały w porównaniu do innych na tym etapie (mam do was porównanie hehe) a od teściowej co słyszę? Że tylko się taki wydaje, bo mam duży biust. No kurde! W jakiś dziwny sposób widzę nie tylko swoje stopy, ale także pipkę ;p oczywiście jak cycki na bok rozgarnę hehe. A i jeszcze dodała, że do porodu i tak będę wielka jak balonNie mam innego wyjścia jak być wielka , i tyle.
także nie przejmujcie się. mały czy duży każdy krytykuje. ludzie to mendy i tylko czekają , żeby komuś dogadać i szpilkę wbić. A ciężarnych się wszyscy czepiają nie wiem czemu.verynice, ofcooo, BlackLuna, Tysia87, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:A, dziewczyny..przypomniało mi się...:
Mam pytanie odnośnie staników do karmienia:) jakie kupujecie? Albo czy już któraś zakupiła? Chodzi też o rozmiar bo wiadomo,że piersi mogą być jeszcze większe.
na pewno chce też kupić takie majtki po porodzie na brzuszek, żeby nie obwisł i trzymały wszystko w kupie. podobno przy takim podtrzymaniu brzuszka przez te gatki szybciej brzuszek wraca do rozmiarów sprzed ciąży