Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
verynice wrote:Tak chcemy bo chcemy chrzcić w październiku... żeby był świadomy, te 3 miesiące wcześniej...
Kurcze, a to coś złego?
Ja bym byla na Jego miejscu zdziwiona, nooo chyba ze w Waszej rodzinie tak sie robi to inna bajka:)
Beata--> super ze strony tesciowej ze organizowala takie super chrzciny!
Moja tesciowa to gosci wymienia jakich by chciala, ale zorganizowac z pewnoscia nie bedzie chciala
-
nick nieaktualnyHej Kobitki
Bylam dzis na usg i widzialam sie z moim synkiemWszystko u niego ok. Wazy 1750 g
Jest ulozony prawidlowo wiec wszystkie znaki na niebie poki co wskazuja na to ze bede rodzic sn
W sumie to juz zaczelam sie z tym oswajać
We czwartek mam okuliste ktory ostatecznie zadecyduje czy moge sn czy nie.
Kark trzymam kciuki zeby tam wszystko dobrze sie skonczylo!verynice, Fipsik, ofcooo, Paula55, nenka, madiiiii, stardust87, betinka, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
pralinka wrote:Nie wiem czy to cos zlego hehe, nigdy nie slyszalam by ktos prosil przed narodzinami dziecka
Ja bym byla na Jego miejscu zdziwiona, nooo chyba ze w Waszej rodzinie tak sie robi to inna bajka:)
No ale jak Mały się urodzi w połowie września i my poprosimy kuzyna powiedzmy na koniec września jak nas odwiedzi, że chcemy aby był chrzestnym a chrzciny powiedzmy w połowie października to też niezbyt...wiadomo, że to każdy finansowo chce się przygotować..
W week poprosiliśmy koleżankę o bycie chrzestną i nie była zdziwiona, wręcz przeciwnie - skakała z radości pod niebiosa -
verynice wrote:No ale jak Mały się urodzi w połowie września i my poprosimy kuzyna powiedzmy na koniec września jak nas odwiedzi, że chcemy aby był chrzestnym a chrzciny powiedzmy w połowie października to też niezbyt...wiadomo, że to każdy finansowo chce się przygotować..
W week poprosiliśmy koleżankę o bycie chrzestną i nie była zdziwiona, wręcz przeciwnie - skakała z radości pod niebiosa
Ja jest przezorna i nigdy nie slyszalam o takiej opcji zapraszania 'przed', stad moje zdziwienie
Jednak skoro juz tak prosililiscie -
pralinka wrote:Spoko kazdy robi jak uwaza:-)
Ja jest przezorna i nigdy nie slyszalam o takiej opcji zapraszania 'przed', stad moje zdziwienie
Jednak skoro juz tak prosililiscie
to tak jak , że nie można kupować nic dziecku zanim się urodzi... przesądy :>
my już wybraliśmy chrzestnych i poprosiliśmy . Zgodzili się
Verynice zapytasz we wrześniu, odmówi Ci ktoś i na prędko będziesz szukać kolejnego. A tak pytaj kuzyna, tym bardziej że chcecie w październiku chrzcićverynice lubi tę wiadomość
-
oj chrzciny...pierwsza córę chrzciłam (z kilku powodów)jak miała 5 miesięcy
trochę łobuzowała w kościele, ale nie było najgorzej wcale
a drugą córę będziemy chrzcić troszkę wcześniej jednak bo w grudniu jak skończy 3 miesiące
chrzestnych już mamy, wiedzą o tym że nimi będą
ale "oficjalnie" prosić tez będziemy po narodzinach małej damy
ja idąc doświadczeniem pierwszego porodu wiem ze np w październiku miałabym ciężko od razu za chrzciny się brać, po pierwszym porodzie dopiero po dwóch miesiącach miałam jako taki powrót do normalności, samo minimum 6 tygodni trwa połóg gdzie każda inaczej dochodzi do siebie wszystko zależy od tego jak "ciężki" czy "lekki" będzie poród lub czy będzie cc. Ja nie miałam najlżej więc musiałam trochę dłużej "odsapnąć"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 16:58
-
Betinka zobacz w RESERVED tam mają sukienki z rozciągliwych materiałów, które dopasuja się do twoich rozmiarów, ja tam kupuje teraz w ciazy kiecki, wiec moze i na wesele cos znajdziesz
Ja po wizycie u lekarza trochę jestem załamana....mój synek waży 2144g! Miałam nadzieje, że jest troszke mniejszy. Ile wasze maluchy ważyły w tym okresie?
Reszta wszytko okey, wyniki, łożysko ponoć super, lekarz mówił że nic narazie nie wskazuje żeby miał się urodzić wcześniejmówił też ze usg czasami przekłamuje wiec mam nadzieje, że w moim przypadku kłamie....bo jeszcze dwa miesiace wiec nie wiem ile ten mój mały ostatecznie może wazyc.
-
oooo a mój nie mógłby tyle ważyc
aleksa.wawa wrote:Hej Kobitki
Bylam dzis na usg i widzialam sie z moim synkiemWszystko u niego ok. Wazy 1750 g
Jest ulozony prawidlowo wiec wszystkie znaki na niebie poki co wskazuja na to ze bede rodzic sn
W sumie to juz zaczelam sie z tym oswajać
We czwartek mam okuliste ktory ostatecznie zadecyduje czy moge sn czy nie.
Kark trzymam kciuki zeby tam wszystko dobrze sie skonczylo! -
nick nieaktualnyhej dziewczynki:) co do chrzcin to my bedziemy robic dopiero jak mala skonczy 5 miesiecy nie wybieramy sie wczesniej do pl, maz ma 2 tyg urlopu w same swieta i troszke nam szkoda ale jak patrze juz teraz na bilety to w jedna strone min z 1000 zl za os wiec musielibysmy wydac jakies 4-5 tys zl a mnie jeszcze nie pogielo!!!samochodem taki kawal mi sie nie usmiecha jechac wiec bedziemy tutaj spedzac swieta a chrzciny mysle styczen, luty:) Moj brat bedzie chrzestnym, bedzie sie cieszyl na pewno tym bardziej ze juz ponad 2 lata sie stara o swoje i nic :(trzymam mocno kciuki za niego! Moja maz ma 2 siostry, jedna w USA w Detroit a druga w grudniu wyjezdza do Ankary w Turcji na staz
na chrzcinach bedzie obecna jedna i druga ale to ciezka decyzja ktora wybrac bo obie juz szaleja na punkcie bratanicy:)ta decyzje zostawie mezowi:)a co do samego przyjecia to mysle max 15 os, jakis obiad, tort i poczestunek w restauracji w ktorej mielismy przyjecie weselne:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:15
-
nick nieaktualnykurcze, widze że wszystkie prawie to już macie wybranych chrzestnych. My to mamy dylemat...Chrzciny chciałabym jednak po Nowym Roku-tak jak BlackLuna napisała(jak dobrze pamiętam), nie wiadomo jak będę czuć po porodzie i ile dochodzić do siebie. Ale to jeszcze tak na 100proc.nie wiadomo
Co do proszenia, to w sumie nie widzę nic złego, żeby poprosić przed pojawieniem się maluszka. Jesli jestescie na 100proc pewni wyboru, czemu niew sumie i tak wiele czasu nie zostało.
Też chciałabym wiedzieć na każdej wizycie ile przybiera małamiałam tydzień temu USG III trymestru- 1248 g i wydaje mi się, że może na końcówce dopiero teraz podać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:21
BlackLuna, verynice lubią tę wiadomość
-
Lekarz mówił ze waga dobra, nic nie mówił ze za dużo czy cos... No wlasnie nie wydaje mi sie żebym miała olbrzymi brzuch, wrzucalam zdjecia z piątku w piątek wrzuce na 33 tydzien kolejne to rzucisz okiem
Narzarlam sie pazernie pierogów wiec dobije sie jeszcze batonikiem. -
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:Lekarz mówił ze waga dobra, nic nie mówił ze za dużo czy cos... No wlasnie nie wydaje mi sie żebym miała olbrzymi brzuch, wrzucalam zdjecia z piątku w piątek wrzuce na 33 tydzien kolejne to rzucisz okiem
Narzarlam sie pazernie pierogów wiec dobije sie jeszcze batonikiem.
USG często myli więc też trzeba troszkę to brać z przymruzeniem oka
Waga końcowa może pokazać 3900, 4000, a maluch urodzi się z Wagą 3700 np:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:23
Karolaaa91, Fipsik lubią tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:napewno będzie pięknie
a skąd komoda? Patrzyłam w IKEa , podobają mi się też kosze wiklinowe
na pułeczkach na szafce- nie wiem czy kojarzycie.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
i białą szafę i przewijak i łóżeczkojakoś tak świeżo i niewinnie wygląda
Majeczka2014 lubi tę wiadomość