Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaarolina wrote:Ja biore torbe na kolkach do szpitala i spakuje w nia i siebie i Krzysia tylko musze ja odebrqc od znajomej.. bo wiem ze w sportowa sie na 100%nie zmieszcze:)
Zawsze maz moze dowiesc potrzebne rzeczy:)
Ja biore tylko kilka najpotrzebniejszych na poczatek rzeczy ( koszule, klapki, kosmetyki drobne, ladowarke, paszport itp.)reszta bedzie przygotowana w domu i maz mi przywiezie jakby co. Podobno u mnie w szpitalu np. dla dziecka zapewniaja wszystko. -
pralinka wrote:Nie ma co za duzo brac, zwlaszcza jesli na sali bedzie Was kilka to gdzie torbe trzymac?
Zawsze maz moze dowiesc potrzebne rzeczy:)
Ja biore tylko kilka najpotrzebniejszych na poczatek rzeczy ( koszule, klapki, kosmetyki drobne, ladowarke, paszport itp.)reszta bedzie przygotowana w domu i maz mi przywiezie jakby co. Podobno u mnie w szpitalu np. dla dziecka zapewniaja wszystko.lezalam juz 4 razy w szpitalu i wiem ze z podstawowymi rzeczami dla siebie sie w nia nie zmieszcze wiec wole w jedna wieksza sie i Krzysia spakowac a pewnie trzymac bede ja pod lozkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 18:23
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam sie po zakupach
ale sie cieszę że coś już mam dla małego nawet nie takie małe coś bo dziś byliśmy po łóżeczko i wózek a oto dzisiejsze zakupy:
Karolaaa91, Kaarolina, Paula55, akuszerka89, nenka, BlackLuna, madiiiii, karolcia:)))), Majeczka2014, betinka, Io, Gosia19, stardust87, ofcooo, Nelus, verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
madiiiii wrote:No własnie moje dokumenty do ZUS-u juz wysłali i niestety nie załączyli od razu nr konta. I teraz nie wiem do którego oddziału ZUS-u mam iść, a jest ich w Warszawie pare. Czy to nie ma znaczenia?
madiiiii lubi tę wiadomość
-
madiiiii wrote:No własnie moje dokumenty do ZUS-u juz wysłali i niestety nie załączyli od razu nr konta. I teraz nie wiem do którego oddziału ZUS-u mam iść, a jest ich w Warszawie pare. Czy to nie ma znaczenia?
madiii, jak się dobrze orientuję to ma znaczenie i bodajże musisz mieć ze sobą umowę z banku w jakim masz konto albo wyciąg z tego kontamożna tez na lenia napisać pismo zawierającym taki wyciąg z konta bankowego i wysłać listem poleconym i tez da rade, choć ja wole takie rzeczy załatwiać osobiście
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 18:56
-
Karolcia dlatego my na bilety na swieta juz od miesiaca lekko dzien w dzien polujemy
Mielismy jechac samochodem i plynac tym 17- godzinnym promem ale za nasza 3 plus paliwo wyszlo £600-£700 czyli ponad 3500 zl...
A bilety kupilismy teraz na samolot za £400 za nasza 3 czyli 2000 zl. Mamy 1500 zl w kieszeni
Bedzie do chrzcin dolozyc
Ja sobie nie wyobrazam jedan tu swiat z dalaod rodziny. Nigdy tu ńie spedzalam i raczej nie bede spedzac swiat bn
Co do torby...zastanawiam sie wlasnie czy 1 czy dwie. Bo jak jedna t musze wziac duuza walize na kolkacha jak dwie to takie sportowe wlasnie
Sama nie wiem. Nie chce wyjsc na oszolomkepoza tym mam 5 min do szpitala wiec jak cos to moj mi wszystko dowiezie...
Fotelik do auta mamy juz. Wlasciwie to dwa. Jeden od wozka a drugi z mamas & papas o ile dobrze pamietam
Anulka super bryka!!! Wogole fajowe zakupy.
My lozeczko kupujemy napewno biale plus komoda z ikei bialakarolcia:)))) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie w szpitalu też trzeba mieć swoje sztućce, nawet papier toaletowy....
Leżałam jeden raz...(dostałam plamienia na początku ciąży) i byłam w szoku , że sztućcy nie dali do posiłkównie miałam nawet kubka, nie wiedziałam szczerze, że takie rzeczy trzeba mieć. Niecałe 3 dni leżałam
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny!
Chyba spróbuje dowiedzieć się w kadrach, gdzie wysłali dotychczasowe dokumenty i tam wcześniej zadzwonię. Zobaczę, co powiedzą.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiii, przedzwoń sobie z domu najlepiej do ZUS-u na info i zapytaj bo jak widać co miasto to inaczej
bo ja np umowę z bankiem o konto musiała mieć do wglądu, koralina znowu nie musiała wiec już różnica, a tak dowiesz się wszystkiego co potrzebne i gdzie masz się udać
-
nick nieaktualnyBlackLuna wrote:madiiii, przedzwoń sobie z domu najlepiej do ZUS-u na info i zapytaj bo jak widać co miasto to inaczej
bo ja np umowę z bankiem o konto musiała mieć do wglądu, koralina znowu nie musiała wiec już różnica, a tak dowiesz się wszystkiego co potrzebne i gdzie masz się udać
mi księgowa z firmy jakiś czas temu dala druk, który musiałam wypełnić i tam między innymi musiałam zaznaczyć , że pieniądze mają wpływać na konto no i nr.konta trzeba było wpisać. Pewnie wysyłała do ZUSU z moimi dokumentami -czyli podobnie jak KarolinaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:03
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Karolcia dlatego my na bilety na swieta juz od miesiaca lekko dzien w dzien polujemy
Mielismy jechac samochodem i plynac tym 17- godzinnym promem ale za nasza 3 plus paliwo wyszlo £600-£700 czyli ponad 3500 zl...
A bilety kupilismy teraz na samolot za £400 za nasza 3 czyli 2000 zl. Mamy 1500 zl w kieszeni
Bedzie do chrzcin dolozyc
Ja sobie nie wyobrazam jedan tu swiat z dalaod rodziny. Nigdy tu ńie spedzalam i raczej nie bede spedzac swiat bn
Co do torby...zastanawiam sie wlasnie czy 1 czy dwie. Bo jak jedna t musze wziac duuza walize na kolkacha jak dwie to takie sportowe wlasnie
Sama nie wiem. Nie chce wyjsc na oszolomkepoza tym mam 5 min do szpitala wiec jak cos to moj mi wszystko dowiezie...
Fotelik do auta mamy juz. Wlasciwie to dwa. Jeden od wozka a drugi z mamas & papas o ile dobrze pamietam
Anulka super bryka!!! Wogole fajowe zakupy.
My lozeczko kupujemy napewno biale plus komoda z ikei biala
ale ci fajnie ze trafilas te bilety za 2 tys, jak ja patrze na ceny z lotnisk do ktorych mam blisko to mnie koszta przerazajaw sumie moge tu zostac, u mnie tesciowaz tesciem wyjezdzaja jak co roku do Libanu na miesiac sie wygrzac, wiec ich nie bedzie. U mnie w domu odkad mamy braklo swieta nie sa juz swietami...nikt nie czeka w domu:( tata spedzi pewnie u mojego brata wiec nie bedzie sam.Natomiast ja, mimo, ze spedze je na obczyznie postaram sie aby byly najpiekniejsze jakie dotad mialam bo ze swoja coreczka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:21
-
Krarolciu kochana my zawsze juz duuuzo wczesniej DZIEN W DZIEN sledzimy ceny biletow...
Przegladamy rozne lotniska i opcje. Jak tylko cena jest w miare bukujemy
Teraz mojemu bratu kupilismy bilet i np w chwili bukowania kosztowal 250zl a juz minute pozniej prawie 500
Widzisz to u ciebie inna sparawa...
U nas to sa takie prawdziwe rodzinne swieta... Po kilkanascie os na wigilii. Najpierw zyczenia u mnie, potem wigilia u tesciow...
Pierwszy dzien sw u taty mojego a drugi to urodziny mojego chrzesniaka i cala rodzina jest u niego
Ja bym tu sama na 100% w depresje w swieta wpadla...
Ale ty teraz bedziesz miala tu swoja rodzinke