Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka, śliczne zakupki! Łóżeczko mnie urzekło swoją misiowością!
Ofcoo - ja się do tuniki nie nadaję przez ten piekielny celulit. A w legginsach sobie nie wyobrażam wystąpić
W Reserved też nic nie widziałam
Karolaaa91, ale to chyba nie jest jakoś koszmarnie dużo? Mój bąk ważył niespełna 1900g w 29tyg+0
A chrzcinami sobie w ogóle głowy nie zaprzątam. Coś się pomyśli jak przyjdzie czasanulka81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Kurcze no mi się własnie wydaje dużo w duchu liczyłam na 1800g
Betinka to zostaje Ci kupić materiał i iść do krawcowej, ja tak bardzo często robie i zawsze jestem zadowlona, drukuje jej zdjecie z internetu jaka mi sie kiecka podoba a pozniej ona taka szyje na moje wymiaryno albo sklep z odzieża dla kobiet www.happymum.pl
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Krarolciu kochana my zawsze juz duuuzo wczesniej DZIEN W DZIEN sledzimy ceny biletow...
Przegladamy rozne lotniska i opcje. Jak tylko cena jest w miare bukujemy
Teraz mojemu bratu kupilismy bilet i np w chwili bukowania kosztowal 250zl a juz minute pozniej prawie 500
Widzisz to u ciebie inna sparawa...
U nas to sa takie prawdziwe rodzinne swieta... Po kilkanascie os na wigilii. Najpierw zyczenia u mnie, potem wigilia u tesciow...
Pierwszy dzien sw u taty mojego a drugi to urodziny mojego chrzesniaka i cala rodzina jest u niego
Ja bym tu sama na 100% w depresje w swieta wpadla...
Ale ty teraz bedziesz miala tu swoja rodzinke
bardzo zazdroszcze takich rodzinnych swiat:) my dopiero teraz patrzymy za biletami bo okazalo sie ze firma mojego bedzie zamknieta 2 tyg w swieta i musi isc na przymusowy urlop, ceny mnie szokuja a szkoda nam kasy szczerze mowiac, maz mowi ze za cene tych biletow to mamy super wakacje a wybieramy sie do USA na wiosne na jakies 3 tyg zwiedzic i do siostry meza wiec trzeba zbierac juz teraz:)a Swieta spedzimy z moim kuzynem bo tez tu sam mieszka:)damy rade od tego sie nie umiera:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:57
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Dopiero skończyłam czytać wszystko to co naprodukowałyście od rana!!
betinka - filmik super mój mały też tak rozrabia w brzuchu i to kilka razy w ciągu dnia, nawet się zastanawiałam czy to normalne ale widzę że nie tylko u mnie tak sie dzieje
Ktoś pytał o macierzyński w sytuacji gdy kończy się umowa. Wygląda to tak jeśli umowa o prace skończy sie przed porodem to zostanie ona automatycznie przedłużona do czasu porodu, a zasiłek macierzyński wypłaci ZUS po przedstawieniu świadectwa pracy, a z firmy w której pracowałaś muszą wysłać RP7 ale tym sie nie przejmuj bo do nich przyjedzie pismo z ZUS.
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Paula55 wrote:Betata serio jak bym o mojej tesciowej czytala
Moja szwagierka ze szwagrem juz 3 tyg po porodzie poszli na wesele
Tak samo im chrzciny wyprawila.
Szkoda ze my takiej pomocy nie bedziemy miec na codzienTesciowa mieszka w Szwecji za drzwiami praktycznie
W ogóle większość rodziny mojego męża tam jest. ale tak czy siak na aż takie zaangażowanie i pomoc nie licze, a poza tym moja mama przyjeżdża po moim porodzie wiec pomoc i tak będzie
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróciliśmy
A więc nasza kruszynka waży już 2100g, jest starsza o tydzień (34 tydzień) przepływy ma wszystkie w porządku, jest ruchliwa, leży główką w dół i jak dobrze pójdzie to może nawet wyjść w sierpniu
Mega szok! Nie dość że jestem nieprzygotowana to jeszcze boję się jak cholera. Co do USG, to z tego akurat jestem mega szczęśliwa, otóż niedawno dostarczyli do przychodni USG 4D i w ramach wizyty i dopłaty mogłam sobie je wykonać, zgodziłam się, bo w sumie to moja pierwsza wizyta gdzie widzę całą okazałość mojej kruszynki. Boże, 15 minut byłam wpatrzona w jej usteczka, nosek, buźke... jest taka śliczna, a monitor od USG... pierwsza klasa, nie dość że to wszystko było wyraźne to jeszcze dostałam piekne zdjęcie, chyba z radości oprawię sobie je w ramkę
Majeczka2014, Diabla85, anulka81, karolcia:)))), Paula55, Karolaaa91, Tysia87, stardust87, JagoodkaK, madiiiii, afrykanka, betinka, Kaarolina, Zaczarowana, ofcooo, akuszerka89, betina89, Nelus, nenka, verynice, Beataa25, jovi81, Io, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia19 wrote:Wróciliśmy
A więc nasza kruszynka waży już 2100g, jest starsza o tydzień (34 tydzień) przepływy ma wszystkie w porządku, jest ruchliwa, leży główką w dół i jak dobrze pójdzie to może nawet wyjść w sierpniu
Mega szok! Nie dość że jestem nieprzygotowana to jeszcze boję się jak cholera. Co do USG, to z tego akurat jestem mega szczęśliwa, otóż niedawno dostarczyli do przychodni USG 4D i w ramach wizyty i dopłaty mogłam sobie je wykonać, zgodziłam się, bo w sumie to moja pierwsza wizyta gdzie widzę całą okazałość mojej kruszynki. Boże, 15 minut byłam wpatrzona w jej usteczka, nosek, buźke... jest taka śliczna, a monitor od USG... pierwsza klasa, nie dość że to wszystko było wyraźne to jeszcze dostałam piekne zdjęcie, chyba z radości oprawię sobie je w ramkę
Jezu, jakie piękne i wyraźne zdjęcie!!!!
Cieszę się, że wszystko ok
ja bym w ramkę wstawiałaGosia19 lubi tę wiadomość
-
betinka wrote:Anulka, śliczne zakupki! Łóżeczko mnie urzekło swoją misiowością!]
Łóżeczko miało być inne o takie : http://wujec.com.pl/zbyszek-kr ale przyjechało w innym kolorze i już nam nie pasowało więc w sklepie musieliśmy wybrać z dostępnych no i padło na misioweWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:10
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
czesc dziewczynki:)
Juz po wizycie. Tak jak myslalam przyczyna wczorajszego krwawienia nieznana. szyjka jest dluga I zamknieta, nie mam zadnych polipow. na usg tez wszystko dobrze wyglada, lozystko jest grube I nic sie nie odkleja. a livka jest taka piekna, zakochalam sie znowuma takie slodkie usteczka I miala otwarte oczka mmm moja kochana ksiezniczka. szkoda ze nie znam wymiarow
dzisiaj byla juz glowka do dolu, raczej nie ma szans zeby sie obrocic w druga strone :)co do samego badania szyjki to strasznie bolalo, maasakraa
pani doctor odpowiada na kazde pytanie bardzo szczegolowo, jakby cos sie dzialo to mowila zeby jechac do szpitala I zadzwonic po nia to bedzie wspierac. szkoly rodzenia nie maja w tej dziurze ale ona mi wszystko pokaze. teraz mam wizyty co 2 tyg, a od 36 tyg co tydz. jesli wszystko bedzie wporzadku to nie bede juz miala wiecej usg. jedynie bedzie mogla mi pokazac mniej wiecej na takim podrecznym usg wielkosci telefonuona tez jest pediatra wiec zajmie sie mala takze po urodzeniu
teraz bede was nadrabiacstardust87, madiiiii, afrykanka, betinka, Kaarolina, ofcooo, betina89, nenka, jovi81, Io, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Gosia to nasze maluszki prawie takie same, prawie tyle samo waza
bo nasz tez wyprzedza o tydzien
jest dlugi i chudy!
a buzka... sliczna!!!!!
Nelus super ze ktos kompetentny sie toba zajal i ze moglas zobaczyc swoja ksiezniczkenoi najwazniejsze ze wszystko jest ok! moze to ta ze stresu wyszlo... wiec teraz chill i nic wiecej
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
A to pewnie Karolcia jak zbieracie na wakacje
my za rok nigdzie nie jedziemy bo mamy nasz slub i wesele
Bedziemy w pl 3 tyg
Beata do mnie tez mama na 3 tyg przylatuje z ratem ale on zostaje tylko tydzwiec tez bede miala pomoc
Szkoda ze tesciowa sie nie kwapi do drugiego wnukaale nikt jej nie zmusza
Gosia piekne zdjecia maluszkatakie piekne i wyrazne!! Tez bym w ramke wlozyla
Gosia19, karolcia:)))) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny