X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, śliczne zakupki! Łóżeczko mnie urzekło swoją misiowością!

Ofcoo - ja się do tuniki nie nadaję przez ten piekielny celulit. A w legginsach sobie nie wyobrażam wystąpić :D
    W Reserved też nic nie widziałam :(

Karolaaa91, ale to chyba nie jest jakoś koszmarnie dużo? Mój bąk ważył niespełna 1900g w 29tyg+0 :D

A chrzcinami sobie w ogóle głowy nie zaprzątam. Coś się pomyśli jak przyjdzie czas ;)

anulka81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no mi się własnie wydaje dużo w duchu liczyłam na 1800g :-)

Betinka to zostaje Ci kupić materiał i iść do krawcowej, ja tak bardzo często robie i zawsze jestem zadowlona, drukuje jej zdjecie z internetu jaka mi sie kiecka podoba a pozniej ona taka szyje na moje wymiary :-) no albo sklep z odzieża dla kobiet www.happymum.pl :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Krarolciu kochana my zawsze juz duuuzo wczesniej DZIEN W DZIEN sledzimy ceny biletow...
    Przegladamy rozne lotniska i opcje. Jak tylko cena jest w miare bukujemy ;)
    Teraz mojemu bratu kupilismy bilet i np w chwili bukowania kosztowal 250zl a juz minute pozniej prawie 500 :)
    Widzisz to u ciebie inna sparawa...
    U nas to sa takie prawdziwe rodzinne swieta... Po kilkanascie os na wigilii. Najpierw zyczenia u mnie, potem wigilia u tesciow...
    Pierwszy dzien sw u taty mojego a drugi to urodziny mojego chrzesniaka i cala rodzina jest u niego ;)
    Ja bym tu sama na 100% w depresje w swieta wpadla...
    Ale ty teraz bedziesz miala tu swoja rodzinke :)

bardzo zazdroszcze takich rodzinnych swiat:) my dopiero teraz patrzymy za biletami bo okazalo sie ze firma mojego bedzie zamknieta 2 tyg w swieta i musi isc na przymusowy urlop, ceny mnie szokuja a szkoda nam kasy szczerze mowiac, maz mowi ze za cene tych biletow to mamy super wakacje a wybieramy sie do USA na wiosne na jakies 3 tyg zwiedzic i do siostry meza wiec trzeba zbierac juz teraz:)a Swieta spedzimy z moim kuzynem bo tez tu sam mieszka:)damy rade od tego sie nie umiera:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:57

Paula55 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero skończyłam czytać wszystko to co naprodukowałyście od rana!!

betinka - filmik super mój mały też tak rozrabia w brzuchu i to kilka razy w ciągu dnia, nawet się zastanawiałam czy to normalne ale widzę że nie tylko u mnie tak sie dzieje ;)

Ktoś pytał o macierzyński w sytuacji gdy kończy się umowa. Wygląda to tak jeśli umowa o prace skończy sie przed porodem to zostanie ona automatycznie przedłużona do czasu porodu, a zasiłek macierzyński wypłaci ZUS po przedstawieniu świadectwa pracy, a z firmy w której pracowałaś muszą wysłać RP7 ale tym sie nie przejmuj bo do nich przyjedzie pismo z ZUS.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betata serio jak bym o mojej tesciowej czytala :)
    Moja szwagierka ze szwagrem juz 3 tyg po porodzie poszli na wesele :)
    Tak samo im chrzciny wyprawila.

Szkoda ze my takiej pomocy nie bedziemy miec na codzien :P
    A to Cie zaskocze :) Tesciowa mieszka w Szwecji za drzwiami praktycznie :) W ogóle większość rodziny mojego męża tam jest. ale tak czy siak na aż takie zaangażowanie i pomoc nie licze, a poza tym moja mama przyjeżdża po moim porodzie wiec pomoc i tak będzie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy :) A więc nasza kruszynka waży już 2100g, jest starsza o tydzień (34 tydzień) przepływy ma wszystkie w porządku, jest ruchliwa, leży główką w dół i jak dobrze pójdzie to może nawet wyjść w sierpniu :O Mega szok! Nie dość że jestem nieprzygotowana to jeszcze boję się jak cholera. Co do USG, to z tego akurat jestem mega szczęśliwa, otóż niedawno dostarczyli do przychodni USG 4D i w ramach wizyty i dopłaty mogłam sobie je wykonać, zgodziłam się, bo w sumie to moja pierwsza wizyta gdzie widzę całą okazałość mojej kruszynki. Boże, 15 minut byłam wpatrzona w jej usteczka, nosek, buźke... jest taka śliczna, a monitor od USG... pierwsza klasa, nie dość że to wszystko było wyraźne to jeszcze dostałam piekne zdjęcie, chyba z radości oprawię sobie je w ramkę :D

2ngyfpu.jpg

Majeczka2014, Diabla85, anulka81, karolcia:)))), Paula55, Karolaaa91, Tysia87, stardust87, JagoodkaK, madiiiii, afrykanka, betinka, Kaarolina, Zaczarowana, ofcooo, akuszerka89, betina89, Nelus, nenka, verynice, Beataa25, jovi81, Io, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Wróciliśmy :) A więc nasza kruszynka waży już 2100g, jest starsza o tydzień (34 tydzień) przepływy ma wszystkie w porządku, jest ruchliwa, leży główką w dół i jak dobrze pójdzie to może nawet wyjść w sierpniu :O Mega szok! Nie dość że jestem nieprzygotowana to jeszcze boję się jak cholera. Co do USG, to z tego akurat jestem mega szczęśliwa, otóż niedawno dostarczyli do przychodni USG 4D i w ramach wizyty i dopłaty mogłam sobie je wykonać, zgodziłam się, bo w sumie to moja pierwsza wizyta gdzie widzę całą okazałość mojej kruszynki. Boże, 15 minut byłam wpatrzona w jej usteczka, nosek, buźke... jest taka śliczna, a monitor od USG... pierwsza klasa, nie dość że to wszystko było wyraźne to jeszcze dostałam piekne zdjęcie, chyba z radości oprawię sobie je w ramkę :D

2ngyfpu.jpg

Jezu, jakie piękne i wyraźne zdjęcie!!!!
    Cieszę się, że wszystko ok :)
    ja bym w ramkę wstawiała :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 śliczna!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Anulka, śliczne zakupki! Łóżeczko mnie urzekło swoją misiowością!]

Łóżeczko miało być inne o takie : http://wujec.com.pl/zbyszek-kr ale przyjechało w innym kolorze i już nam nie pasowało więc w sklepie musieliśmy wybrać z dostępnych no i padło na misiowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:10

• Nelus Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki:)

Juz po wizycie. Tak jak myslalam przyczyna wczorajszego krwawienia nieznana. szyjka jest dluga I zamknieta, nie mam zadnych polipow. na usg tez wszystko dobrze wyglada, lozystko jest grube I nic sie nie odkleja. a livka jest taka piekna, zakochalam sie znowu :D ma takie slodkie usteczka I miala otwarte oczka mmm moja kochana ksiezniczka. szkoda ze nie znam wymiarow :/ dzisiaj byla juz glowka do dolu, raczej nie ma szans zeby sie obrocic w druga strone :)co do samego badania szyjki to strasznie bolalo, maasakraa

pani doctor odpowiada na kazde pytanie bardzo szczegolowo, jakby cos sie dzialo to mowila zeby jechac do szpitala I zadzwonic po nia to bedzie wspierac. szkoly rodzenia nie maja w tej dziurze ale ona mi wszystko pokaze. teraz mam wizyty co 2 tyg, a od 36 tyg co tydz. jesli wszystko bedzie wporzadku to nie bede juz miala wiecej usg. jedynie bedzie mogla mi pokazac mniej wiecej na takim podrecznym usg wielkosci telefonu :) ona tez jest pediatra wiec zajmie sie mala takze po urodzeniu :)

teraz bede was nadrabiac ;)

stardust87, madiiiii, afrykanka, betinka, Kaarolina, ofcooo, betina89, nenka, jovi81, Io, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 prześliczna mała :)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super!!! Tak się cieszę, że wszystko ok.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to nasze maluszki prawie takie same, prawie tyle samo waza ;) bo nasz tez wyprzedza o tydzien ;) jest dlugi i chudy! :) a buzka... sliczna!!!!!

Nelus super ze ktos kompetentny sie toba zajal i ze moglas zobaczyc swoja ksiezniczke :) noi najwazniejsze ze wszystko jest ok! moze to ta ze stresu wyszlo... wiec teraz chill i nic wiecej ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie Karolcia jak zbieracie na wakacje :) my za rok nigdzie nie jedziemy bo mamy nasz slub i wesele :)
    Bedziemy w pl 3 tyg :)

Beata do mnie tez mama na 3 tyg przylatuje z ratem ale on zostaje tylko tydz :) wiec tez bede miala pomoc :)
    Szkoda ze tesciowa sie nie kwapi do drugiego wnuka :/ ale nikt jej nie zmusza :)

Gosia piekne zdjecia maluszka :) takie piekne i wyrazne!! Tez bym w ramke wlozyla :)

Gosia19, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus strasznie sie ciesze ze wszystko z wami ok!!!' :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus świetna wiadomość :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu Gosia jakie wyraźne i piękne zdjęcie! Uprawiaj w ramkę bez zastanowienia! :-)

Nelus super ze wszystko okey:-)

Ja sie tak obzarlam ze nie moge sie ruszac a brzuch mi bokami zaraz pęknie!

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super:)
    Gosia slodziaczek :)
    Tak gadacie o tym jedzeniu, ze wciagnelam 2 kromki chleba, jajecznica z 2 jaj z szynka i pomidorem. Cholera pekne a tak sie cieszylam, ze tydzien juz stoi waga

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Musisz isc do zusu odpowiedniego dla twojej dzielnicy. Zobacz na str. zusu moze maja tam podane rajony.
    zus w piasecznie ma tylko ten dział wiec tam musisz się zgłosić

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nelus super:)
    Gosia slodziaczek :)
    Tak gadacie o tym jedzeniu, ze wciagnelam 2 kromki chleba, jajecznica z 2 jaj z szynka i pomidorem. Cholera pekne a tak sie cieszylam, ze tydzien juz stoi waga

zdrowa kolacyjka :)

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ