X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, śliczne zakupki! Łóżeczko mnie urzekło swoją misiowością!

Ofcoo - ja się do tuniki nie nadaję przez ten piekielny celulit. A w legginsach sobie nie wyobrażam wystąpić :D
    W Reserved też nic nie widziałam :(

Karolaaa91, ale to chyba nie jest jakoś koszmarnie dużo? Mój bąk ważył niespełna 1900g w 29tyg+0 :D

A chrzcinami sobie w ogóle głowy nie zaprzątam. Coś się pomyśli jak przyjdzie czas ;)

anulka81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no mi się własnie wydaje dużo w duchu liczyłam na 1800g :-)

Betinka to zostaje Ci kupić materiał i iść do krawcowej, ja tak bardzo często robie i zawsze jestem zadowlona, drukuje jej zdjecie z internetu jaka mi sie kiecka podoba a pozniej ona taka szyje na moje wymiary :-) no albo sklep z odzieża dla kobiet www.happymum.pl :-)

atdci09kamv7205a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Krarolciu kochana my zawsze juz duuuzo wczesniej DZIEN W DZIEN sledzimy ceny biletow...
    Przegladamy rozne lotniska i opcje. Jak tylko cena jest w miare bukujemy ;)
    Teraz mojemu bratu kupilismy bilet i np w chwili bukowania kosztowal 250zl a juz minute pozniej prawie 500 :)
    Widzisz to u ciebie inna sparawa...
    U nas to sa takie prawdziwe rodzinne swieta... Po kilkanascie os na wigilii. Najpierw zyczenia u mnie, potem wigilia u tesciow...
    Pierwszy dzien sw u taty mojego a drugi to urodziny mojego chrzesniaka i cala rodzina jest u niego ;)
    Ja bym tu sama na 100% w depresje w swieta wpadla...
    Ale ty teraz bedziesz miala tu swoja rodzinke :)

bardzo zazdroszcze takich rodzinnych swiat:) my dopiero teraz patrzymy za biletami bo okazalo sie ze firma mojego bedzie zamknieta 2 tyg w swieta i musi isc na przymusowy urlop, ceny mnie szokuja a szkoda nam kasy szczerze mowiac, maz mowi ze za cene tych biletow to mamy super wakacje a wybieramy sie do USA na wiosne na jakies 3 tyg zwiedzic i do siostry meza wiec trzeba zbierac juz teraz:)a Swieta spedzimy z moim kuzynem bo tez tu sam mieszka:)damy rade od tego sie nie umiera:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 19:57

Paula55 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero skończyłam czytać wszystko to co naprodukowałyście od rana!!

betinka - filmik super mój mały też tak rozrabia w brzuchu i to kilka razy w ciągu dnia, nawet się zastanawiałam czy to normalne ale widzę że nie tylko u mnie tak sie dzieje ;)

Ktoś pytał o macierzyński w sytuacji gdy kończy się umowa. Wygląda to tak jeśli umowa o prace skończy sie przed porodem to zostanie ona automatycznie przedłużona do czasu porodu, a zasiłek macierzyński wypłaci ZUS po przedstawieniu świadectwa pracy, a z firmy w której pracowałaś muszą wysłać RP7 ale tym sie nie przejmuj bo do nich przyjedzie pismo z ZUS.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Betata serio jak bym o mojej tesciowej czytala :)
    Moja szwagierka ze szwagrem juz 3 tyg po porodzie poszli na wesele :)
    Tak samo im chrzciny wyprawila.

Szkoda ze my takiej pomocy nie bedziemy miec na codzien :P
    A to Cie zaskocze :) Tesciowa mieszka w Szwecji za drzwiami praktycznie :) W ogóle większość rodziny mojego męża tam jest. ale tak czy siak na aż takie zaangażowanie i pomoc nie licze, a poza tym moja mama przyjeżdża po moim porodzie wiec pomoc i tak będzie :)

Paula55 lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy :) A więc nasza kruszynka waży już 2100g, jest starsza o tydzień (34 tydzień) przepływy ma wszystkie w porządku, jest ruchliwa, leży główką w dół i jak dobrze pójdzie to może nawet wyjść w sierpniu :O Mega szok! Nie dość że jestem nieprzygotowana to jeszcze boję się jak cholera. Co do USG, to z tego akurat jestem mega szczęśliwa, otóż niedawno dostarczyli do przychodni USG 4D i w ramach wizyty i dopłaty mogłam sobie je wykonać, zgodziłam się, bo w sumie to moja pierwsza wizyta gdzie widzę całą okazałość mojej kruszynki. Boże, 15 minut byłam wpatrzona w jej usteczka, nosek, buźke... jest taka śliczna, a monitor od USG... pierwsza klasa, nie dość że to wszystko było wyraźne to jeszcze dostałam piekne zdjęcie, chyba z radości oprawię sobie je w ramkę :D

2ngyfpu.jpg

nick nieaktualny, Diabla85, anulka81, nick nieaktualny, Paula55, Karolaaa91, Tysia87, stardust87, JagoodkaK, madiiiii, afrykanka, betinka, Kaarolina, Zaczarowana, ofcooo, akuszerka89, betina89, Nelus, nenka, verynice, Beataa25, jovi81, Io, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Wróciliśmy :) A więc nasza kruszynka waży już 2100g, jest starsza o tydzień (34 tydzień) przepływy ma wszystkie w porządku, jest ruchliwa, leży główką w dół i jak dobrze pójdzie to może nawet wyjść w sierpniu :O Mega szok! Nie dość że jestem nieprzygotowana to jeszcze boję się jak cholera. Co do USG, to z tego akurat jestem mega szczęśliwa, otóż niedawno dostarczyli do przychodni USG 4D i w ramach wizyty i dopłaty mogłam sobie je wykonać, zgodziłam się, bo w sumie to moja pierwsza wizyta gdzie widzę całą okazałość mojej kruszynki. Boże, 15 minut byłam wpatrzona w jej usteczka, nosek, buźke... jest taka śliczna, a monitor od USG... pierwsza klasa, nie dość że to wszystko było wyraźne to jeszcze dostałam piekne zdjęcie, chyba z radości oprawię sobie je w ramkę :D

2ngyfpu.jpg

Jezu, jakie piękne i wyraźne zdjęcie!!!!
    Cieszę się, że wszystko ok :)
    ja bym w ramkę wstawiała :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 śliczna!!!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Anulka, śliczne zakupki! Łóżeczko mnie urzekło swoją misiowością!]

Łóżeczko miało być inne o takie : http://wujec.com.pl/zbyszek-kr ale przyjechało w innym kolorze i już nam nie pasowało więc w sklepie musieliśmy wybrać z dostępnych no i padło na misiowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 20:10

• Nelus Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki:)

Juz po wizycie. Tak jak myslalam przyczyna wczorajszego krwawienia nieznana. szyjka jest dluga I zamknieta, nie mam zadnych polipow. na usg tez wszystko dobrze wyglada, lozystko jest grube I nic sie nie odkleja. a livka jest taka piekna, zakochalam sie znowu :D ma takie slodkie usteczka I miala otwarte oczka mmm moja kochana ksiezniczka. szkoda ze nie znam wymiarow :/ dzisiaj byla juz glowka do dolu, raczej nie ma szans zeby sie obrocic w druga strone :)co do samego badania szyjki to strasznie bolalo, maasakraa

pani doctor odpowiada na kazde pytanie bardzo szczegolowo, jakby cos sie dzialo to mowila zeby jechac do szpitala I zadzwonic po nia to bedzie wspierac. szkoly rodzenia nie maja w tej dziurze ale ona mi wszystko pokaze. teraz mam wizyty co 2 tyg, a od 36 tyg co tydz. jesli wszystko bedzie wporzadku to nie bede juz miala wiecej usg. jedynie bedzie mogla mi pokazac mniej wiecej na takim podrecznym usg wielkosci telefonu :) ona tez jest pediatra wiec zajmie sie mala takze po urodzeniu :)

teraz bede was nadrabiac ;)

stardust87, madiiiii, afrykanka, betinka, Kaarolina, ofcooo, betina89, nenka, jovi81, Io, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 prześliczna mała :)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super!!! Tak się cieszę, że wszystko ok.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to nasze maluszki prawie takie same, prawie tyle samo waza ;) bo nasz tez wyprzedza o tydzien ;) jest dlugi i chudy! :) a buzka... sliczna!!!!!

Nelus super ze ktos kompetentny sie toba zajal i ze moglas zobaczyc swoja ksiezniczke :) noi najwazniejsze ze wszystko jest ok! moze to ta ze stresu wyszlo... wiec teraz chill i nic wiecej ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pewnie Karolcia jak zbieracie na wakacje :) my za rok nigdzie nie jedziemy bo mamy nasz slub i wesele :)
    Bedziemy w pl 3 tyg :)

Beata do mnie tez mama na 3 tyg przylatuje z ratem ale on zostaje tylko tydz :) wiec tez bede miala pomoc :)
    Szkoda ze tesciowa sie nie kwapi do drugiego wnuka :/ ale nikt jej nie zmusza :)

Gosia piekne zdjecia maluszka :) takie piekne i wyrazne!! Tez bym w ramke wlozyla :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus strasznie sie ciesze ze wszystko z wami ok!!!' :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus świetna wiadomość :)

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu Gosia jakie wyraźne i piękne zdjęcie! Uprawiaj w ramkę bez zastanowienia! :-)

Nelus super ze wszystko okey:-)

Ja sie tak obzarlam ze nie moge sie ruszac a brzuch mi bokami zaraz pęknie!

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus super:)
    Gosia slodziaczek :)
    Tak gadacie o tym jedzeniu, ze wciagnelam 2 kromki chleba, jajecznica z 2 jaj z szynka i pomidorem. Cholera pekne a tak sie cieszylam, ze tydzien juz stoi waga

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Musisz isc do zusu odpowiedniego dla twojej dzielnicy. Zobacz na str. zusu moze maja tam podane rajony.
    zus w piasecznie ma tylko ten dział wiec tam musisz się zgłosić

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Nelus super:)
    Gosia slodziaczek :)
    Tak gadacie o tym jedzeniu, ze wciagnelam 2 kromki chleba, jajecznica z 2 jaj z szynka i pomidorem. Cholera pekne a tak sie cieszylam, ze tydzien juz stoi waga

zdrowa kolacyjka :)

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ