Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No własnie moje dokumenty do ZUS-u juz wysłali i niestety nie załączyli od razu nr konta. I teraz nie wiem do którego oddziału ZUS-u mam iść, a jest ich w Warszawie pare. Czy to nie ma znaczenia?
BlackLuna wrote:madiii, nr konta najprościej podać na początku u pracodawcy wtedy on go podaje razem ze wszystkimi innymi danymi do zusu, sama tak mam i do tego nawet nie moje konto tylko męża a adres zameldowania on ma inny niż jaa tak idziesz po prostu do zusu i podajesz im nr konta na który chcesz żeby wpłacali ci pieniążki a tam już masz zapewne adres podany
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:ja mam z ikei. Tą:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
i białą szafę i przewijak i łóżeczkojakoś tak świeżo i niewinnie wygląda
no właśnie taka mi się podoba!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:29
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Jako, ze slepne w ciąży zapisalam sie do polecanego mi przez moją gin okulisty. Niestety dopiero na 6 sierpnia, obym nie zaczela rodzic do tego czasu. I czemu ci lekarze trzepią taka kase za te wizyty.
A teraz pytanie za 100 punktów, jaki kupujecie fotelik samochodowy dla maluszków? -
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Jako, ze slepne w ciąży zapisalam sie do polecanego mi przez moją gin okulisty. Niestety dopiero na 6 sierpnia, obym nie zaczela rodzic do tego czasu. I czemu ci lekarze trzepią taka kase za te wizyty.
A teraz pytanie za 100 punktów, jaki kupujecie fotelik samochodowy dla maluszków?
ja niestety nie pomogę bo nawet jeszcze się nie zastanawialiśmy nad wyborem
u nas wszystko jest nieźle opóźnione- mam wrażenie że tylko ja na tym forum jestem sporo w tyle i do nadrabiania co do zakupówWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:34
-
Majeczka2014 wrote:kurcze, widze że wszystkie prawie to już macie wybranych chrzestnych. My to mamy dylemat...Chrzciny chciałabym jednak po Nowym Roku-tak jak BlackLuna napisała(jak dobrze pamiętam), nie wiadomo jak będę czuć po porodzie i ile dochodzić do siebie. Ale to jeszcze tak na 100proc.nie wiadomo
Co do proszenia, to w sumie nie widzę nic złego, żeby poprosić przed pojawieniem się maluszka. Jesli jestescie na 100proc pewni wyboru, czemu niew sumie i tak wiele czasu nie zostało.
Też chciałabym wiedzieć na każdej wizycie ile przybiera małamiałam tydzień temu USG III trymestru- 1248 g i wydaje mi się, że może na końcówce dopiero teraz podać?
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Śliczne są te białe mebelki
My komodę bierzemy z tej samej serii, tylko niższą i zastanawiamy się jeszcze nad kolorem. Tylko jednak jutro po nią jedziemy, bo własnie zrobiłam na rowerze prawie 20km i zdyyyyycham. Ojj, nie jest łatwo pedałować, z piętami wbitymi w żebra
stardust87 wrote:ja mam z ikei. Tą:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
i białą szafę i przewijak i łóżeczkojakoś tak świeżo i niewinnie wygląda
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Śliczne są te białe mebelki
My komodę bierzemy z tej samej serii, tylko niższą i zastanawiamy się jeszcze nad kolorem. Tylko jednak jutro po nią jedziemy, bo własnie zrobiłam na rowerze prawie 20km i zdyyyyycham. Ojj, nie jest łatwo pedałować, z piętami wbitymi w żebra
podziwiam za chęcimadiiiii lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:kurcze przez Was i ja już myślę o praniu tych śliczności, ale nie mam jeszcze odpowiedniego proszka ani płynu do płukania
i torbę do szpitala też chętnie bym pakowała, ale najpierw trzeba ją kupić. Jakie Wy macie te torby? pochwalcie się zdjęciami, żeby wiedziała za czym się rozglądać
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:popieram. i jakie rozmiary mają wasze torby? I są miękkie czy walizki na kółkach? Bo muszę sobie sprawić jakaś a nie mam pojęcia jaką..
ja chyba też wezmę torbę od swojego T, sportową - brał na treningi.
A na rzeczy dziecka może kupię mniejszą, w zapasie mam taką zasuwaną na suwak, nie dużą. Wydaje mi się, że ok -
Majeczka2014 wrote:ja niestety nie pomogę bo nawet jeszcze się nie zastanawialiśmy nad wyborem
u nas wszystko jest nieźle opóźnione- mam wrażenie że tylko ja na tym forum jestem sporo w tyle i do nadrabiania co do zakupówbetinka lubi tę wiadomość
-
pralinka wrote:Jeszcze przed narodinami dziecka chcecie Go poprosic o bycie chrzestnym? Poczekajcie az dziecko sie urodzi, chyba ze planuje gdzies dalej na dluzej wyjechac..
Nenka-->moja kolezanka ostatnio zastanawiala sie po co te literki z imionami dziecka:
a) rodzice zapomna jak dziecko ma na imie
b) zeby zlodziej wiedzial jak dziecko ma na imie(wybacz nenka za użycie imienia Twojej córci)
nenka, pralinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:ja mam wesele koleżanki w paździrniku i też planuje ze pójde chociaż na kawałek
-
nick nieaktualny
-
Karolaaa91 wrote:Betinka zobacz w RESERVED tam mają sukienki z rozciągliwych materiałów, które dopasuja się do twoich rozmiarów, ja tam kupuje teraz w ciazy kiecki, wiec moze i na wesele cos znajdziesz
Ja po wizycie u lekarza trochę jestem załamana....mój synek waży 2144g! Miałam nadzieje, że jest troszke mniejszy. Ile wasze maluchy ważyły w tym okresie?
Reszta wszytko okey, wyniki, łożysko ponoć super, lekarz mówił że nic narazie nie wskazuje żeby miał się urodzić wcześniejmówił też ze usg czasami przekłamuje wiec mam nadzieje, że w moim przypadku kłamie....bo jeszcze dwa miesiace wiec nie wiem ile ten mój mały ostatecznie może wazyc.
ale w poniedziałek już się dowiem wszystkiego.
-
Chęci były średnie prawde powiedziawszy, ale że była okazja, to zabrałam się z mężem. Biedak wlókł się za mną 2h
Powiem Wam że już z ledwością zmuszam się do jakiejkolwiek formy ruchu, zwłaszcza w te upały...
A co do remontu i przeprowadzki, życzę dużo spokoju i powodzenia. Oby ładnie udało się Wam to wszystko zgrać jeszcze przed porodem
Majeczka2014 wrote:podziwiam za chęciWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:48