X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwilą tez wciągnęłam batona - Twixa :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie moje dokumenty do ZUS-u juz wysłali i niestety nie załączyli od razu nr konta. I teraz nie wiem do którego oddziału ZUS-u mam iść, a jest ich w Warszawie pare. Czy to nie ma znaczenia?
    BlackLuna wrote:
    madiii, nr konta najprościej podać na początku u pracodawcy wtedy on go podaje razem ze wszystkimi innymi danymi do zusu, sama tak mam i do tego nawet nie moje konto tylko męża a adres zameldowania on ma inny niż ja :) a tak idziesz po prostu do zusu i podajesz im nr konta na który chcesz żeby wpłacali ci pieniążki a tam już masz zapewne adres podany :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja mam z ikei. Tą:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
    i białą szafę i przewijak i łóżeczko :) jakoś tak świeżo i niewinnie wygląda :)

no właśnie taka mi się podoba!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:29

stardust87 lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, ze slepne w ciąży zapisalam sie do polecanego mi przez moją gin okulisty. Niestety dopiero na 6 sierpnia, obym nie zaczela rodzic do tego czasu. I czemu ci lekarze trzepią taka kase za te wizyty.
    A teraz pytanie za 100 punktów, jaki kupujecie fotelik samochodowy dla maluszków?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Jako, ze slepne w ciąży zapisalam sie do polecanego mi przez moją gin okulisty. Niestety dopiero na 6 sierpnia, obym nie zaczela rodzic do tego czasu. I czemu ci lekarze trzepią taka kase za te wizyty.
    A teraz pytanie za 100 punktów, jaki kupujecie fotelik samochodowy dla maluszków?

ja niestety nie pomogę bo nawet jeszcze się nie zastanawialiśmy nad wyborem
    u nas wszystko jest nieźle opóźnione- mam wrażenie że tylko ja na tym forum jestem sporo w tyle i do nadrabiania co do zakupów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:34

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    kurcze, widze że wszystkie prawie to już macie wybranych chrzestnych. My to mamy dylemat...Chrzciny chciałabym jednak po Nowym Roku-tak jak BlackLuna napisała(jak dobrze pamiętam), nie wiadomo jak będę czuć po porodzie i ile dochodzić do siebie. Ale to jeszcze tak na 100proc.nie wiadomo
    Co do proszenia, to w sumie nie widzę nic złego, żeby poprosić przed pojawieniem się maluszka. Jesli jestescie na 100proc pewni wyboru, czemu nie :) w sumie i tak wiele czasu nie zostało.

Też chciałabym wiedzieć na każdej wizycie ile przybiera mała :) miałam tydzień temu USG III trymestru- 1248 g i wydaje mi się, że może na końcówce dopiero teraz podać?
    to maluszek jak na ten 28 tydzień:)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    to maluszek jak na ten 28 tydzień:)

no w 28 było robione USG, gin nic nie mówił. Jedynie, że wszystko dobrze. Z dokumentów wynika, że wagowo odpowiednio do tyg. ciąży. Okaże się na koniec :)

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne są te białe mebelki :) My komodę bierzemy z tej samej serii, tylko niższą i zastanawiamy się jeszcze nad kolorem. Tylko jednak jutro po nią jedziemy, bo własnie zrobiłam na rowerze prawie 20km i zdyyyyycham. Ojj, nie jest łatwo pedałować, z piętami wbitymi w żebra :P
    stardust87 wrote:
    ja mam z ikei. Tą:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10214557/
    i białą szafę i przewijak i łóżeczko :) jakoś tak świeżo i niewinnie wygląda :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Śliczne są te białe mebelki :) My komodę bierzemy z tej samej serii, tylko niższą i zastanawiamy się jeszcze nad kolorem. Tylko jednak jutro po nią jedziemy, bo własnie zrobiłam na rowerze prawie 20km i zdyyyyycham. Ojj, nie jest łatwo pedałować, z piętami wbitymi w żebra :P

podziwiam za chęci :P

madiiiii lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kurcze przez Was i ja już myślę o praniu tych śliczności, ale nie mam jeszcze odpowiedniego proszka ani płynu do płukania :) i torbę do szpitala też chętnie bym pakowała, ale najpierw trzeba ją kupić. Jakie Wy macie te torby? pochwalcie się zdjęciami, żeby wiedziała za czym się rozglądać
    popieram. i jakie rozmiary mają wasze torby? I są miękkie czy walizki na kółkach? Bo muszę sobie sprawić jakaś a nie mam pojęcia jaką..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    popieram. i jakie rozmiary mają wasze torby? I są miękkie czy walizki na kółkach? Bo muszę sobie sprawić jakaś a nie mam pojęcia jaką..

ja chyba też wezmę torbę od swojego T, sportową - brał na treningi.
    A na rzeczy dziecka może kupię mniejszą, w zapasie mam taką zasuwaną na suwak, nie dużą. Wydaje mi się, że ok

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wezme sportową torbę, którą nosiłam na siłownię, a którą teraz na basen używam :-)

Majeczka nie przejmuj się ja też jestem ze wszystkim w tyle.

atdci09kamv7205a.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wezme walizkę na kółkach :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja niestety nie pomogę bo nawet jeszcze się nie zastanawialiśmy nad wyborem
    u nas wszystko jest nieźle opóźnione- mam wrażenie że tylko ja na tym forum jestem sporo w tyle i do nadrabiania co do zakupów :)
    Kochana ja jestem w polu, nie mam jeszcze nawet remontu.

betinka lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Jeszcze przed narodinami dziecka chcecie Go poprosic o bycie chrzestnym? Poczekajcie az dziecko sie urodzi, chyba ze planuje gdzies dalej na dluzej wyjechac..

Nenka-->moja kolezanka ostatnio zastanawiala sie po co te literki z imionami dziecka:
    a) rodzice zapomna jak dziecko ma na imie
    b) zeby zlodziej wiedzial jak dziecko ma na imie :-)
    albo żeby zmęczona i ledwo żywa matka wiedziała jak się zwrócić do dziecka mówiąc: "Marika! Śpij już wreszcie!" :P (wybacz nenka za użycie imienia Twojej córci)

nenka, pralinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Kochana ja jestem w polu, nie mam jeszcze nawet remontu.

to tak jak my...(pisałam dzisiaj wcześniej co do remontu)...
    mam nadzieję, że kwestia niedługiego czasu i będzie po wszystkim

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja mam wesele koleżanki w paździrniku i też planuje ze pójde chociaż na kawałek :)
    ja mam 27 września wesele kuzynki.. też bym bardzo chciała iść, ale chyba marne szanse przy terminie na 7.09, co? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się chwile położyć bo przy siedzeniu tak mnie ciągną boki, że nie da się komfortowo ułożyć :(
    nadrobię potem :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Betinka zobacz w RESERVED tam mają sukienki z rozciągliwych materiałów, które dopasuja się do twoich rozmiarów, ja tam kupuje teraz w ciazy kiecki, wiec moze i na wesele cos znajdziesz :-)

Ja po wizycie u lekarza trochę jestem załamana....mój synek waży 2144g! Miałam nadzieje, że jest troszke mniejszy. Ile wasze maluchy ważyły w tym okresie?

Reszta wszytko okey, wyniki, łożysko ponoć super, lekarz mówił że nic narazie nie wskazuje żeby miał się urodzić wcześniej :-) mówił też ze usg czasami przekłamuje wiec mam nadzieje, że w moim przypadku kłamie....bo jeszcze dwa miesiace wiec nie wiem ile ten mój mały ostatecznie może wazyc.
    e, ciesz się dziewczyno. Lepiej duży maluch niż za mały.. Ja to się cały czas martwię, że mój będzie za mały, bo na ostatnim "ważeniu" (w 25tyg) był na granicy 5 centyla :| ale w poniedziałek już się dowiem wszystkiego.

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chęci były średnie prawde powiedziawszy, ale że była okazja, to zabrałam się z mężem. Biedak wlókł się za mną 2h :P Powiem Wam że już z ledwością zmuszam się do jakiejkolwiek formy ruchu, zwłaszcza w te upały...

A co do remontu i przeprowadzki, życzę dużo spokoju i powodzenia. Oby ładnie udało się Wam to wszystko zgrać jeszcze przed porodem :)
    Majeczka2014 wrote:
    podziwiam za chęci :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 17:48

‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ