WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Franek też jakby ostatnio się uspokoił. Pomyślałam, że może ma coraz mniej miejsca więc mu się nie chce tak wiercić jak kiedyś. Oczywiście ma swoje godziny aktywności więc się nie martwię.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz właśnie chyba ten czas nadchodzi, że mniej będą figlować, bo zwyczajnie nie mają jak. Mój mały Pudzian tylko jest jakiś inny - im większy, tym bardziej mi dokucza.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    nie uważam nic w tym dziwnego. Ja też chciałabym tylko we dwójkę. Po co osoby trzecie? :) lepiej we dwójkę, na spokojnie, samemu
    Dokładnie! Nie wiem co ten mój mąż wymyślił:/ tez chce na spokojnie jechac, zwlaszcza ze to nasze dziecko
    Pierwsza wyprawka i chce abysmy sami ogladali, dyskutowali itd.

• Io Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się na początku martwiłam jak się tak mało ruszał. Zwłaszcza, że ta moja durna koleżanka, która straszyła mnie porodem sprzedała mi jeszcze kilka niefajnych historyjek, których nawet wam nie będę przytaczać. No ale młody od czasu do czasu się poruszy tylko już z mniejszą werwą. Myślę, że to bardziej kwestia pogody niż braku miejsca, bo jak było chłodniej to wariował. W sumie co się dziwić skoro nawet mnie się nic nie chce.

Dobrze, ze tych klopsików zrobiłam cały gar bo dzisiaj nie muszę obiadu robić :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

ale u nas dzis skwar. W domu mam pelno pylu i halas i nie moge sobie znalesc dzis spokojnego miejsca. Taki mnie len dopadl ze nawet nie chce mi sie ksiazki czytac.

Wyszlam na chcile po chleb i chlofzimy sie teraz z dziewczynami przy fontannie, ale zaraz trzeba wracac dogladac robotnimow.

Nelus i Kark ciesze sie strasznie ze sytuacja u was opanowana :)

Martwie sie za to o Migotke, zapisala ze dzidzius jest malutki i zamilkla :( mam nadzieje ze wszystko jest u niej dobrze.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dokładnie! Nie wiem co ten mój mąż wymyślił:/ tez chce na spokojnie jechac, zwlaszcza ze to nasze dziecko
    Pierwsza wyprawka i chce abysmy sami ogladali, dyskutowali itd.

rozumiem Cię doskonale :) my jeszcze przed zakupami,ale mam nadzieję że tesć nie będzie chciał nam się wtrącać.. o NIE!!!!

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie.
    Moja Nina od 2 dni sie nie rusza, moze ciut czuc, ze jest w brzuchu, ale nawet czkawki nie ma a podczas stosunku 2 dni temu krwawilam....
    Teraz sie zastanawiam, czy jej czegos nie zrobiliśmy.
    Dzis 2 dzien rehabilitacji i czuje sie gorzej niż przed nią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:03

pralinka lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka,ale super akrobata :) masz fajną pamiątkę :)
    moja od 2 dni trochę leniwa, ale w nocy i nad ranem ją czuję mocniej. Wczoraj leżąc 3 razy krzyknęłam "AŁA", tak mnie zabolało :) ale kocham to

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, nie tylko ty się martwisz..któraś z dziewczyn pisała ze migotka na wakacjach jest...mi to widocznie gdzieś umknęło, mam taka nadzieje i ze jak wróci to zaraz da nam znać co i jak, ale bez bury jej się nie obejdzie.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc mamusie.
    Moja Nina od 2 dni sie nie rusza, moze ciut czuc, ze jest w brzuchu, ale nawet czkawki nie ma a podczas stosunku 2 dni temu krwawilam....

Jagoodka, nie wydaje mi się zeby było coś źle. Może mała poprostu odpoczywa sobie :) i przesypia. A przeczytalam w sumie calkiem nie dawno informacje,ze podczas stosunku naszym maluchom nic sie nie dzieje. Odczuwaja jedynie to tak jak lekkie kolysanie :) tak bylo napisane

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodka na pewno nic jej nie ztrobiliscie. Jak sie niepokoisz to idz do lekarza posluchac serduszka. Moze po prostu szalala w nocy a w dzien odsypia :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Szonka, nie tylko ty się martwisz..któraś z dziewczyn pisała ze migotka na wakacjach jest...mi to widocznie gdzieś umknęło, mam taka nadzieje i ze jak wróci to zaraz da nam znać co i jak, ale bez bury jej się nie obejdzie.

Kojarzę z wcześniejszych wpisów Migotke- mam nadzieje,ze u niej wszystko w porzadku!!!

BlackLuna lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki.
    Betinka super filmik :) Moje maleństwo rusza się najwięcej jak leże na boku i stuka właśnie w bok na którym leże, jak sie przekręce to on przestaje. W dzień też sie mało rusza, troche z rana i w nocy, ale ja sie nie martwie bo myśle, ze ten typ tak ma, u mnie w rodzinie same spokojne dzieci, no może poza jednym wyjątkiem :)
    Szonka, masz racje, Migotka znikła jakoś po tym jak sie okazało, ze dzidzia jest malusia ale miejmy nadzieje, ze po prostu gdzieś wyjechała.

Powodzenia dziewczynki na wizytach dzisiejszych, kto tam ma :)
    Ja mam jutro i jakoś dziwnie ciągle o niej zapominam, mam nadzieje, ze jutro bede pamiętała :)

A jeśli zaś chodzi o zakupy z teściową, to róznie z tym bywa, jak jest spoko to czemu nie, no ale jeśli jest taka, ze lubi "doradzać" to współczuje, lepiej porozmawiać z mężem puki jeszcze nie zaproponował zakupów mamusi :)

betina89 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro dwie wizyty :) jedna w ambulatorium i druga u mojego gina. Teraz bede prowadzic ciaze dwutorowo bo jakos stracilam zaufanie do mojego gina. ale mam nadzieje ze zrobi mi usg 3 trym. ciekawa jestem jak maluch rosnie. Jakis mam niepokoj ze ostatnio urosl za malo. Dzis odbieram tez wyniki morfologii i ciekawa jestem jak wyjda bo nie robilam juz ze dwa miesiace.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• pralinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc mamusie.
    Probowalas metody na slodycze i lewy boczek?
    Jesli to nie dziala to jedz do lekarza, uspokoisz sie:) pewnie ma leniuszka i tyle

Moje Malenstwo wczoraj tak fikało ze sie martwiła az, bo poszlismy na spacer i co swa kroki doslownie musialam stanac
    i odczekac chwile.. Cos spacer nie byl dobrym pomyslem, bo tyle fikołków podczas bardzo krotkiego spaceru jeszcze nie czulam..
    Macie tak czasami?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorry ze ja teraz z taka prywata ale nawet nie mam sie komu pochwalic!!!
    Wlasnie dostalismy list z decyzja odnosnie dofinansowania i mozemy juz oficjalnie zaczac szukac domku!!!!!
    Jestem taka happy ze sie uryczalam ze szczescia :) synek tez sie chyba cieszyl bo cuda wyprawial :)
    Czekam tylko az T oddzwoni zeby mu przekazac nowinke ;)

JagoodkaK, Majeczka2014, betinka, BlackLuna, verynice, Diabla85, Szonka, karolcia:)))), afrykanka, Beataa25, madiiiii, magdzia26, betina89, K_A_M_A, stardust87, Tysia87, Zaczarowana lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do wieczora, moze odzyje a teraz bede pasla ja slodyczami.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka ja wczoraj mialam identycznie jak bylismy na zakupach!!!
    Nie raz musialam stanac i poczekac az maly sie uspokoi bo az mnie skurcze skrecal jak on tak szalal :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• pralinka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, do dwoch ginekologow chodzisz rownoczesnie? Prywatnie?

Moja nowa gin tez mi do konca nie podpasowala, ale na koncowce nie wiem czy kombinowac z jakims innym gin..
    Bo jak mi ma jeden i drugi robic np. usg, to juz chyba za duzo..

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Fipsik, a Tobie się nie pomyliły tygodnie?! Masz nawet talię! Może to jednak 13 tydzień? :) Sama radość taka ciąża!

To samo powiedzieli na tych targach usg 4d :/ babka pyta, który tydzień , mówię że 30. A ona 13 to na usg2d tylko zapisuję. Krzyczę, że 30 to patrzy jak na debila ;]

A to, że wam gadają , że wielkie jesteście to się nie przejmujcie. Byliśmy w sobotę na urodzinach chrześniaczki męża. Rozmowa na temat wielkości brzuchów. Mówię, że mój to mały w porównaniu do innych na tym etapie (mam do was porównanie hehe) a od teściowej co słyszę? Że tylko się taki wydaje, bo mam duży biust. No kurde! W jakiś dziwny sposób widzę nie tylko swoje stopy, ale także pipkę ;p oczywiście jak cycki na bok rozgarnę hehe. A i jeszcze dodała, że do porodu i tak będę wielka jak balon :/ Nie mam innego wyjścia jak być wielka , i tyle.

także nie przejmujcie się. mały czy duży każdy krytykuje. ludzie to mendy i tylko czekają , żeby komuś dogadać i szpilkę wbić. A ciężarnych się wszyscy czepiają nie wiem czemu.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ