Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIo wrote:Gosia - ja rodzę w Pabianicach. Miałam trochę wątpliwości, ale leżałam tu już dwa razy i nie było źle więc nie będę już kombinowac na ostatnią chwilę. A gdzie Ty? O ile pamiętam to planujesz rodzić w Łodzi?
Chciałam, ale właśnie nie mam pojęcia gdzie, mój lekarz jest dyrektorem ginekologii na Madurowicza, tam jest dość daleko i tu mamy trochę problem, mam też okazję rodzić u siebie w okolicy, z tego co słyszałam to właśnie wybudowali porodówkę, więc też by było ok... eh no nie wiem, może w najbliższym czasie pojadę odwiedzić szpital, może coś się dowiem, może coś mi przypadnie do gustu... zobaczymy -
matko, na weekend człowiek jedzie a tu takie rzeczy się dzieją...
kark, całe szczęście wszystko się uspokaja i idzie ku lepszemu, mam szczerą nadzieję że te ostatnie tygodnie już miną spokojnie i bez takich "atrakcji" a tobie pozwolą wrócić do domku, żeby tam odpoczywać w spokoju.
lo, ja tez poproszę o miejscówkę w tabelce
15.09 BlackLuna - Kornelia
Edit: lo, już się zgłaszam jak na grzeczna mamusię przystałoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:12
kark, Io lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:daj spokój, dobiłam do 80kg
fipsik, jak ja bym miała 80kg to bym się czuła jak tancerka z jeziora łabędziego naprawdęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:10
Fipsik, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Witam,
Fipsik faktycznie nie wiem gdzie ty te 10 kg masz
Nelus super ze wszystko jest okey
Ja dzisiaj tez wizytuje już nie moge sie doczekać- trzymam kciuki za resztę wizyt:-)
Wlasnie czekam na pobranie krwi, kolejka ze szok a ja oczywiście stojeehhh
Co do dziewczyn, ktore jeszcze maja sporo do zrobienia łącznie z pakowaniem torby- nie jesteście samewitam w klubie:-) nasze maluchy maja nakaz siedzenia w brzuszku!
-
Tak czy siak brzuszek masz zgrabniuteńki. Ja jak się wypnę to wyglądam, jakbym już miała rodzić
Już mi chyba macica uciska płuca, bo dyszę jak stara lokomotywa.
Ja właśnie wstawiłam pierwsze pranie ciuszków. Dzisiaj jedziemy po komodę do IKEI, więc wreszcie zacznę porządkować ten burdel.
Haha, przypomniało mi się jak nam wczoraj położna opowiadała autentyczną sytuację z porodówki jako przykład niewłaściwej reakcji na rozpoczynający się poród. Wchodzi roztrzęsiony facet na porodówkę i krzyczy "Moja żona rodzi!". Babka na izbie pyta: "No to gdzie jest Pana żona, zaraz ją zbadamy". Facet: "O ku*wa, zapomniałem!":D:D
Fipsik wrote:Jak się wypnę to widaćFipsik, Io, Paula55, magdzia26, stardust87, Zaczarowana lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja kupię, jak będzie gorączka. Może pół roku być zdrowa i się tylko przeterminują.
edit: ale jeśli ktoś chce szybciej to mnie na farmakologii uczyli, że dla dzieci najlepszy jest paracetamol, czyli np panadol.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:24
madiiiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
idę dziś na pierwsze zakupy dla małego
ale dużo nie będę kupowała bo większość mam od siostry, muszę kupić wanienka, pieluszki tetrowe i flanelowe, kocyk, po sztuce body, kaftanik,pajacyk i co tam jeszcze zobaczę
Fipsik gdzie Ty to dziecko trzymasz, brzuch jak w piątym miesiącu, figura super, tylko pozazdrościć
Mój brzuch juz wygląda jak w 9 miesiacuhttps://www.maluchy.pl/li-69207.png -
kark wrote:fipsik a mialas robione badanie krzepliwosci krwi? bO mi tu zrobili i wyniki jak patrzylam sa jak dla nadkrzepliwosci i sie zastanawiam czy to nie przez to serce... Bo ty tez kiedys pisalas, ze masz problemy z sercem.
badali mi w 7 tygodniu w szpitalu i miałam dobre wyniki. Teraz nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 09:39
-
BlackLuna - telefony dajemy stardust na priv.
Gosia - moja położna w Łodzi poleca Rydygiera. Podobno maja super lekarzy. Ja sama nie wiem więc gwarancji nie daję. W kązdym razie mnie doradzała się tam przenieść, ale wolę jednak u nas rodzić.
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Czekamy:
1. 01.09 doti77 – Damian - cc
2. 03.09 K_A_M_A – Maciek
3. 04.09 Quatriona – córeczka
4. 04.09 Szonka – Szymonek
5. 05.09 hela – Sebastian
6. 07.09 stardust87 – Hubert
7. 07.09 Nelus – Livia
8. 07.09 Kaarolina – Krzyś
9. 09.09 Gosia19 – Lenka
10. 09.09 ofcooo – Łucja
11. 09.09 dba – synek
12. 10.09 Paula55 – Tiago
13. 10.09 martusia86 – Marcel
14. 10.09 kark – synek
15. 11.09 AniaDS – Maja
16. 11.09 betinka – Mati
17. 12.09 lo – Kubuś
18. 12.09 Karolaaa91 – Olivier
19. 12.09 iwo_na – Czarek
20. 12.09 Zaczarowana – Julia
21. 13.09 Tysia87 – synek
22. 13.09 pralinka – synek
23. 15.09 verynice – Marcel
24. 15.09 akuszerka89 – Filip
25. 15.09 aleksa.wawa – Dominiś
26. 15.09 BlackLuna – Kornelia
27. 16.09 nenka – Marika
28. 16.09 anulka81 – Szymuś - cc
29. 16.09 b-c – córeczka
30. 17.09 aluśka1987 – córeczka
31. 19.09 afrykanka – Emilie - cc
32. 21.09 jovi81 – Franek - cc
33. 22.09 madiiiii – Liwia
34. 23.09 Karolcia:)))) – Emilka
35. 23.09 justyna14 – Ola
36. 23.09 Fipsik – Jagoda
37. 24.09 JagoodkaK – Nina
38. 24.09 marta_kwk – Wojtuś
39. 25.09 zoi – Ania
40. 25.09 Diabla85 – Franek
41. 26.09 magdzia26 – Nikoś
42. 27.09 Majeczka2014 – Maja
-
Nelus wrote:Pani doktor do mnie zadzwoniła ze właśnie dostała kartę przebiegu ciazy od poprzednich lekarzy i mam przyjść jutro rano sprawdzić jak sie ma szyjka i zrobi mi usg zeby wiedzieć skąd to krwawienie uff chyba pierwszy doktor w Kanadzie który nie olewa sprawy:)
Betinka rozumiem cie doskonale, ja tez mam dosyc ciazy i chciałabym zeby to był juz ostatni tydzien bo czuje jakby czas stał w miejscuCzytam sobie książkę "what to expect when you are expecting" i tam jest napisane ze to całkiem normalne, hormony nam teraz buzuja, czujemy sie ciężkie i mniej atrakcyjne, puchniemy, nie możemy spac i ogólnie wszystko jest na nie. Jsk to mówią w kupie raźniej, wszystkie to teraz przeżywamy wiec nic sie nie martw. Trzeba myślec ze juz niedługo koniec i przytulimy maleństwa
a założę sie ze niedługo będziemy pisać "oh jak ja tęsknię za brzuszkiem i ruchami dziecka w środku". Babom nie dogodzisz :p
-
Kaarolina wrote:I Ja sie witam z rana.. dzien dobry Bdzuchatki
Nelus oby wszystko bylo dobrze daj znac co z szyjka i po usg bedzidmy czekac na wiesci!
Zaczarowana nie smutaj.. moze jak przyjdzie Corcia na.swiat to.Maz zapomni o tym pomysle zeby pojsc na wesele.. a co do lokatora to walcz ja tez bym nie pozwolila na to zeby jakas obca baba sie krecila kolo mojego Malucha!
Betinka nosek do gory chyba jak kazda z Nas dopadl Cie kryzys szybko minie
Ja dzisiaj tez jakas podminowana wstalam.. bola mnie okropnie piersi.. juz wczesniej mnie pobolewaly ale w tym momencie nie moge sie do nich dotknacWTF?? Tez tak macie ?
-
Dzien dobry mamcie
Jej kark troche mnie uspokoilas...trzymajcie sie dzielnie! Rozstepy rozstepami ale lepiej zeby dzidzia sie w termińie urodzila. Z rozstepami mozna walczyc nawet do 2 lat od powstanie wiec luz
Nelus dobrze ze u ciebie tez sie uspokoilo. Daj nam oczywiscie znac co po usg lekarz powie i uwazaj na siebie.
Zaczarowana ja sobie nie wyobrazam zeby juz teraz ktos obcy z nami mieszkal a co dopiero po porodzie... Tesc takie "dobre" rady o pomocy obcej baby to niech sobie w kieszen wsadziwalcz o swoje... O swoja prywatnosci i oierwsze chwile w gronie najblizszych...
Dziewczyny ja tez jestem przerazona i nie mam wielu rzeczy. Dopiero wczoraj po waszych akcjach pojechalismy i kupilam dla mnie rzeczy do szpitala... Dopiero za 2 tyg bedziemy zamawiac lozeczko i kupowac reszte rzeczy. Prańie tez zaplanowalam dopiero na sierpien...
Poiwiem wam ze byla wczoraj z siebie dumnalazilismy po tym centrun handlowym i nawet sprawnie sie toczylam z tym brzucholem
to nic ze mnie ludzie co troche zaczepiali i pytali na kiedy termin, kogo sie spodziewam, czy to moje pierwsze hehe. Niby to mile ale dziwnie ze tu obcy ludzie potrafia podejsc i zyczyc samych dobroci na koncowce
!
kark, karolcia:)))), Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycześć dziewczyny!!!
Miłego dnia
Ps. Dobrze, ze nie jestem sama bo już myślałam, ze coś ze mną nie tak. Ostatnio też mam wzloty i upadki. Ryczę, myślę, myślę, ryczę i tak w kółkoczasami nie wiem o co mi chodzi. Hormony okropnie szaleją. Nie mogę nawet patrzeć na siebie w lustrze bo widzę jednego wielkiego Słonia. Ogólnie wszystko ble.... Mam nadzieję, że mi niedługo przejdzie
Brzuszek ciągnie, Mała mocno wierci, chodzę jak stara babcia, stękam i stękamPiersi też mnie bolą, dzisiaj obudziłam się z ich bólem i też zdziwiłam się.
No a druga sprawa to to, ze dopiero w sierpniu zabieramy się za ogarnianie wszystkiego co potrzebne a tego jest sporo!! Dom stoi do remontu, nic nie mamy narazie-wszystko będzie szykowane sierpień-wrzesień. Przeraża mnie to. Boję się,aby tylko nic wcześniej nie zaskoczyło. Maja siedź do 27 września:) -
dzień dobry tak w ogóle. kark, nelus, cieszę się z dobrych wieści.
Co do torby do szpitala to Wy już o pakowaniu a ja nie mam jeszcze prawie nic do spakowania. Nie wspominając, że nie mam nawet torby
Chyba dziś zabiorę się za apteczne zakupy.
A teraz dopijam kawkę i biorę się za kolejną partię prania i prasowania tego co już wyprane. Trzymajcie się ciepło (albo i zimno, bo dziś znowu upały) brzuchatki. Buziaki :*
Paula55, BlackLuna lubią tę wiadomość