X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak po nocy? U mnie średnio, humor do dooopy:( denerwują mnie te ciągłe plamienia, czasem są brązowe, czasem podbarwione krwią. I pomimo tego że wiem że u mnie może tak być to i tak się denerwuje. Dziś dowiem się też jaką mam betę. Do gina idę w poniedziałek z wynikami, ale usg będę miała pewnie dopiero za tydzień w czwartek. Dobija mnie już to ciągłe czekanie. Będzie dobrze czy nie będzie, masakra...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) ja dziś pozwoliłam sobie zaspać do pracy i oczywiście telefony od rana. tak się zerwałam szybko z łóżka do telefonu, że teraz sobie pluje w twarz, że przecież w ciąży jestem i mam uważać. ehh. praca w ciąży dużooooo komplikuje.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam zwolnienie do poniedziałku :) ale
    Je muszę wydłużyć. U mnie praca przy monitorach,a wolno tylko 4h a ja mam 8+nadgodziny

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki ;)
    co do brzucha ta ja na wieczór też mam masakron haha nigdy w życiu nie miałam tak wypchanego bebola , a to moja pierwsza ciąża ....już się nastawiłam , że pewnie czeka mnie ogromny brzuch na końcówce :P

Akuszerka ty się nie denerwuj :*

co do brzucha to ja smaruję oliwką bambino na noc a na dzień zwykłym balsamem nivea ... a nad cyckami nawet nie myślałam , bo póki co mam zdechlaki :P

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Hehe ale kochanego męża masz :D ale na racje ;) ja zawsze miałam dosyc płaski brzuch a tu psikus- 7 tydz i juz tak widać! Wcale duzo nie jem a waga tez pokazuje +3kg, nie wiem skąd to sie bierze jak bąbelek ma jeden centymetr w porywach :D

Ja mam dokładnie to samo. Waga 3+ i brzuszek się zaokrąglił, pewnie dlatego że to 3 ciąża i może te powłoki brzuszne słabsze są. A te 3+ to pewnie dlatego, że ciągle coś podjadam, bo jak coś zjem to mnie aż tak nie mdli tak strasznie i mogę jakoś funkcjonować. Ech, a w ogóle dziś to się strasznie czuję. Przeraża mnie cały dzień siedzenia w pracy, tak mnie mdli...

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka polecam herbatę imbirową na mdłości :P pomaga ;)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Szonka polecam herbatę imbirową na mdłości :P pomaga ;)

a gdzie można taką dostać? w aptece? chyba sobie kupię jak ma coś pomóc.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sklepie spożywczym :) a czy w aptece to nie wiem -musiałabyś zapytać :) a kosztuje ok 5 zł

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Mamuśki:) zmykam do pracy, choć lenistwo krzyczy ZOSTAŃ W ŁÓŻKU :)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    Dziewczyny bylam dziś na USG jest zarodek 5,8mm i serduszko z akcją serca 117/min. :) a w sobotę mi lekarka na izbie przyjęć powiedziała, że mam puste jajo płodowe i co mam robić w razie poronienia :/
    Genialne wieści kochana - dajesz nadzieję... to czekanie mnie zabija...

AgaM: w obu przypadkach miałaś usg przezpochwowe ?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Grzesze wlasnie przy slabej kawce;) slaba od czasu, do czasu chyba wolno co??

Justyna14 milej pracy :)

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dzien dobry ;) Grzesze wlasnie przy slabej kawce;) slaba od czasu, do czasu chyba wolno co??
    Ja bez kawy nie zacznę dnia ale obecnie biorę takie leki że picie kawy to już nie ma znaczenia...

xvg47yr.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi a kiedy masz przyjc zobaczyc na usg. Normalnie trzymam kciuki aby bylo dobrze!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:

Justyna14 milej pracy :)

Ja też od czasu do czasu piję kawę jak mam gorszy dzien ;)
    A ty pij póki możesz :P bo przyjdzie dzień , że patrzeć na nią nie będziesz mogła :P

nescafe lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Ja bez kawy nie zacznę dnia ale obecnie biorę takie leki że picie kawy to już nie ma znaczenia...

Ale te leki maja pomoc! Oby tak tez bylo!!

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będzie u nas szef, powiem mu o ciąży. Trzymajcie kciuk bo boję się tej rozmowy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, jak tam? ja dziś o dziwo prawie bez mdłości :) mam nadzieję, że tak już zostanie :)
    Mmm.. kawki też bym się napiła, ale chyba mleka nie mam :| A mi takiego smaka narobiłaś nescafe :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Zaraz będzie u nas szef, powiem mu o ciąży. Trzymajcie kciuk bo boję się tej rozmowy.

Nie boj sie ;) Szef tez czlowiek :P Pewnie ci pogratuluje ;)

• nescafe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ja na szczęście mam zwolnienie do poniedziałku :) ale
    Je muszę wydłużyć. U mnie praca przy monitorach,a wolno tylko 4h a ja mam 8+nadgodziny

A kiedy smigasz do lekrza. W poniedzalek dobrze pamietam??

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Jovi a kiedy masz przyjc zobaczyc na usg. Normalnie trzymam kciuki aby bylo dobrze!!
    30.01. mam wizytę i wtedy wszystko będzie wiadomo, leki które biorę maja pomóc ale nikt mi nie jest w stanie z lekarzy odpowiedzieć czy taki zestaw nie wpłynie na zły rozwój dziecka. Bo ja jak każda z nas zastanawiałam się czy ten krem można używać, czy kawa nie zaszkodzi, czy jedna kilka tabletek nospy nie zaszkodzi... itp a teraz ładuję w siebie m.in. sterydy. Mój poprzedni lekarz w życiu by mi nie przepisał czegoś takiego... nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję że biorę te leki... Jeśli jakoś donoszę ciążę a urodzi się chore to nigdy tego sobie nie wybaczę. Nie wiem którego lekarza słuchać bo mają skrajnie odmienne podejście do sprawy...

xvg47yr.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ