X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    30.01. mam wizytę i wtedy wszystko będzie wiadomo, leki które biorę maja pomóc ale nikt mi nie jest w stanie z lekarzy odpowiedzieć czy taki zestaw nie wpłynie na zły rozwój dziecka. Bo ja jak każda z nas zastanawiałam się czy ten krem można używać, czy kawa nie zaszkodzi, czy jedna kilka tabletek nospy nie zaszkodzi... itp a teraz ładuję w siebie m.in. sterydy. Mój poprzedni lekarz w życiu by mi nie przepisał czegoś takiego... nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję że biorę te leki... Jeśli jakoś donoszę ciążę a urodzi się chore to nigdy tego sobie nie wybaczę. Nie wiem którego lekarza słuchać bo mają skrajnie odmienne podejście do sprawy...

Kochana wydaje mi się, że lekarz nie dałby czegoś co mogłoby zaszkodzić dziecku...ale to tylko moje zdanie

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl to dzień dobry wszystkim mamusiom:)

jovi81, justyna14, madeinloove lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A tak wgl to dzień dobry wszystkim mamusiom:)
    dzień dobry :) Jak się czujesz?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi a jakie leki dokładnie bierzesz >

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    dzień dobry :) Jak się czujesz?

Czuje się świetnie...i to mnie martwi:P
    Chyba chciałabym mieć te wszystkie mdłości i całą resztę:P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:

uwierz mi nie chciałabyś :P JA po wczorajszym dniu już nie będę narzekać , że mi nic nie jest :P

• AgaM. Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi, w obu przypadkach było usg dopochwowe

jovi81 lubi tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    uwierz mi nie chciałabyś :P JA po wczorajszym dniu już nie będę narzekać , że mi nic nie jest :P

Ja tak sobie cały czas mówię, że gdybym miała wszystkie możliwe objawy to chyba bardziej bym uwierzyła:)

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    30.01. mam wizytę i wtedy wszystko będzie wiadomo, leki które biorę maja pomóc ale nikt mi nie jest w stanie z lekarzy odpowiedzieć czy taki zestaw nie wpłynie na zły rozwój dziecka. Bo ja jak każda z nas zastanawiałam się czy ten krem można używać, czy kawa nie zaszkodzi, czy jedna kilka tabletek nospy nie zaszkodzi... itp a teraz ładuję w siebie m.in. sterydy. Mój poprzedni lekarz w życiu by mi nie przepisał czegoś takiego... nie wiem czy podjęłam słuszną decyzję że biorę te leki... Jeśli jakoś donoszę ciążę a urodzi się chore to nigdy tego sobie nie wybaczę. Nie wiem którego lekarza słuchać bo mają skrajnie odmienne podejście do sprawy...

Ale Ty mialas pecherzyk ciazowy i pecherzyk zoltkowy? Wczesniej bylas niz w 6 tyg. to przeciez zarodka moglo nie byc! Kurde no nie wiem nooo. Lekarz dal ci leki aby pomoc ciazy sie rozwijac! Czasem trzeba dokonywac wazych wyborow. U ciebie tak bylo. Wierze ze jak pojdziesz 30 na wizyte to bedzie dobrze!

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    ehehe.. nie bluźnij :P ja też dziś czuję się w miarę dobrze i dziękuję za to Bogu, bo już tych mdłości i wymiotów znieść nie mogłam :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Jovi a jakie leki dokładnie bierzesz >
    Encorton steryd 3xdz
    Utrogestan hormon 3xdz
    Luteina 6xdz
    Clexane 1xdz zastrzyk w brzuch
    Acard 1xdz
    i reszta mniej istotnych pierdół...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przeczytaniu ulotki Encortonu zrobiło mi się słabo - zadzwoniłam do gina a on mi na to " to jest mniejsze zło ale ostateczna decyzja należy do Pani..."

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak encorton brały dziewczyny po in vitro i brały do 12 tygodnia ciąży
    Utrogestan to jest naturalny progesteron więc nawet lepiej jak go bierzesz :)
    Luteina to chyba wiesz , że to też progesteron
    Clexane zastrzyki przeciwzakrzepowe mają rolę ukrwić bardziej macicę- ja biorę fraxiparine już ponad miesiąc - one mają te same działanie
    A axard te.ż jest na lepsze ukrwienie
    więc nie martw się nie zaszkodzą ci leki a wręcz mogą pomóc ! :)

Acard i Clexane masz zapisane profilaktycznie bo z tego co widzę jesteś po poronieniach. Nie jedna po poronieniu miała podobny zestaw co ty i donosiły ciąże szczęśliwie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 10:09

nescafe, jovi81, justyna14 lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Po przeczytaniu ulotki Encortonu zrobiło mi się słabo - zadzwoniłam do gina a on mi na to " to jest mniejsze zło ale ostateczna decyzja należy do Pani..."

ooo widzisz staraczka sie zna ;) i pisze ze nie jest zle!! Glowa do gory kochana ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 10:10

jovi81 lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Więc tak encorton brały dziewczyny po in vitro i brały do 12 tygodnia ciąży
    Utrogestan to jest naturalny progesteron więc nawet lepiej jak go bierzesz :)
    Luteina to chyba wiesz , że to też progesteron
    Clexane zastrzyki przeciwzakrzepowe mają rolę ukrwić bardziej macicę- ja biorę fraxiparine już ponad miesiąc - one mają te same działanie
    A axard te.ż jest na lepsze ukrwienie
    więc nie martw się nie zaszkodzą ci leki a wręcz mogą pomóc ! :)
    Dziękuję kochana - uspokoiłaś mnie. Po prostu lekarz do którego chodziłam przez 5 lat (ordynator prywatnego szpitala) nie chciał nawet przepisywać luteiny - mówił że leczył na całym świecie i tylko w Polsce jest taki szał na diagnostykę i leki przed 12 tyg ciąży. Uważał że nie należy ingerować w coś co natura sama chce wyregulować bo potem kobiety mają pretensje że rodzą chore dzieci... po drugiej utraconej ciąży zmieniłam po wielu poszukiwaniach lekarza a on jak się okazało ma inne zdanie : " Wszystko co mogę zrobić farmakologicznie żeby Pani kolejnej ciąży nie straciła będę wdrażał"
    U każdego lekarza leczę się prywatnie - podejście mają skrajne...

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi nawet jak bierzesz tą luteinę i daj bóg było by coś nie tak z ciążą to organizm tak czy siak sam zadecyduję i nawet ta luteina nie pomoże .... dość często jest tak , że ciąża rozwija się prawidłowo , ale jest za mało progesteronu który podtrzymuję tą ciąże do póki łożysko nie przejmie roli i po prostu czasem mu trzeba pomóc :)
    co lekarz to inne teoria , ale wybierz takiego co właśnie chce zrobić wszystko , żeby ciąża została utrzymana :)

nescafe, jovi81 lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Jovi nawet jak bierzesz tą luteinę i daj bóg było by coś nie tak z ciążą to organizm tak czy siak sam zadecyduję i nawet ta luteina nie pomoże .... dość często jest tak , że ciąża rozwija się prawidłowo , ale jest za mało progesteronu który podtrzymuję tą ciąże do póki łożysko nie przejmie roli i po prostu czasem mu trzeba pomóc :)
    co lekarz to inne teoria , ale wybierz takiego co właśnie chce zrobić wszystko , żeby ciąża została utrzymana :)
    Właśnie tak zdecydowaliśmy że rezygnujemy z mężem z tego pierwszego i zdajemy się na opinię tego który przepisał te leki. Miałam tylko wątpliwości co do tych lekarstw ale uspokoiłaś mnie że przy i.in. in vitro stosuje się encorton. DZIĘKUJĘ KOCHANA <3

staraczka lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi nie ma za co :) jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz :)
    A przy in vitro zapisują encorton profilaktycznie każdej po kolei nie patrzą na wyniki więc to na pewno nie zaszkodzi a może pomóc :)

a co do leków to ja biorę jeszcze parlodel na podwyższoną prolaktynę gdzie w ciąży nie powinno się tego brać , ale gin mi powiedział , że jak odstawię gwałtownie to mogę stracić ciążę więc też się jego słucham ufam mu , że wie co robi :) a za nim zaczęłam brać parlodel to było jakieś 1,5 roku temu to się naczytałam , że w ciąży brać nie można więc wiesz nie tylko ty masz zmartwienie na głowie dotyczące leków :) ale trzeba zaufać lekarzowi ważne , że coś robi a nie , że olał sprawę tak jak ten ordynator twój ! )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 10:36

jovi81 lubi tę wiadomość

• Dżola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:

Hej migotoka. Ja również nie mam żadnych objawów (oprócz delikatnego bólu piersi i sutków) i też mnie to martwi. Pocieszam się, że kropek jest już dobrze wychowany i nie robi mamusi psikusów w postaci wymiotów i innych dolegliwości :) Pierwszą wizytę mam dopiero 4 lutego ale już wariuję.

staraczka lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i widzę ze każda juz jest po badaniach a ja jeszcze nie moge :/ trochę wam zazdroszczę ale z drugiej strony to ja przynajmniej nie mam sie czym stresowac przez conajmniej kolejne 3 tygodnie. czekam na przyznanie mi medical, bez tego w Kanadzie jest strasznie drogo. Stres mi w niczym nie pomoże, staram sie wiec nie myślec...jedynie zapobiegawczo zrezygnowaliśmy z seksu, nie podnosze nic ciężkiego i duzo śpię :) pozdrawiam
    nie jestes sama:) ja tez jeszcze nie bylam na wizycie najpredzej pojde za tydz albo 2 wiec jestesmy we dwie:) no ja tez dbam o sibie dopoki nie bede miala pewnosci ze wszystko jest ok.

uanndqk36vjen8uu.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ