X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    staraczko w tym labie normy są do 25 a u mnie aż 151. Nie wiem co mam myśleć
    od 25 a do ilu ?

aleksa ja płacę za opakowanie 3,20 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie, tak cos kojarzylam ze lutek jest refundowany i kosztuje grosze a mi ta moja ginka napisala 100 % na recepcie i zaplacilam wczoraj ok 30 zl!!! Masakra! Gapa jestem bo nie dopilnowalam tego siet!

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    A no wlasnie, tak cos kojarzylam ze lutek jest refundowany i kosztuje grosze a mi ta moja ginka napisala 100 % na recepcie i zaplacilam wczoraj ok 30 zl!!! Masakra! Gapa jestem bo nie dopilnowalam tego siet!
    może nie miała umowy z nfz dlatego. ja jak poszła prywatnie to też dostała 100%

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :)
    Jak tam poranek mija?
    Mi na szczęście dobrze, choć wczoraj ledwo co poszłam spać, bo tak niestety męczyły mdłości :(
    Ale to chyba nie gorszy problem, od tego niejedzenia skurczył mi się żołądek, i ledwo co jeden naleśnik wcisnę ;/ mam nadzieje że do tego 13 tygodnia jakoś przeżyję, i jakoś dam radę dać maluszkowi wszystko co potrzebne, bo teraz mimo że mąż wciska jedzenie to nie daję rady, poprostu odmawiam. A co do męża to chyba już zwariował, gada do brzuszka, wczoraj nawet kupił welurowy pajacyk w wersji tygryska z Kubusia Puchatka :O od tygodnia każdy kolega dzwoni czy czasem nie wyjdzie na piwko, bo wiadomo trzeba opić maluszka... no poprostu wstanąć i zabić :P no ale co zrobić, chłopina chce się jakoś wyszaleć :D

AnkaK lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry kochane :) odebrałam wyniki krwi, nie mam złych :)
    martwi mnie ciśnienie, mam za niskie, wczoraj miałam 103/65, juz się nie dziwię, że taka senna jestem :/ także kawa u mnie wskazana :/
    Wystraszyłam się dzisiaj troszkę jak mnie brzuch zaczął boleć, ale na szczęście nie trwało to długo i już nie boli.
    madeinlove niech się chłop wyszaleje, bo potem to nawet nie pośpi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 11:51

madeinloove lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    dzień dobry kochane :) odebrałam wyniki krwi, nie mam złych :)
    martwi mnie ciśnienie, mam za niskie, wczoraj miałam 103/65, juz się nie dziwię, że taka senna jestem :/ także kawa u mnie wskazana :/
    Wystraszyłam się dzisiaj troszkę jak mnie brzuch zaczął boleć, ale na szczęście nie trwało to długo i już nie boli.
    madeinlove niech się chłop wyszaleje, bo potem to nawet nie pośpi :D

Niskie ciśnienie to chyba norma...u mnie czasami górne nawet do 100 nie dochodzi...

relganlikx65a1ud.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczko - do 25. a bhcg wyszło 7089 a 10 dni temu było 1470. Kurde no... Nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Fajnie slyszec same dobre wiesci od was :) ja dzis mam wizyte u poloznej ale nie nastawiam sie na wiele :/ pewnie cisnienie zmierzy i wypyta czy pale, czy pije i tyle :(

A dzis do pracy nie poszlam. Wczoraj na popoludniowce dostalam takiego bolu glowy, mdlosci i oslabienia ze do domu z samochodu moj T juz mnie orowadzil :(
    W nocy zero znu i okropne mdlosci... Teraz jestem bardzo slaba ale choc glowa nie boli... Nie wiem jak bedzie dalej.

Czekam na wiesci od kolezanek ktore tez maja dzis wyzyty :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dal tych co się źle czują itp
    https://www.youtube.com/watch?v=U6OBlabxRyE
    padłam jak to zobaczyłam heheh
    :D

akuszerka no to nie wiem....może skonsultuj to z lekarzem ? wiem , że w ciąży podnosi się poziom prolaktyny więc do końca nie wiem jaka jest norma

a beta też nie wiem , ale na dzie miałąś wzrost o 1000 jak teraz masz 7 tys więc chyba jest ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2014, 12:23

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siedzie w pracy i ziewam:) mogłam zostać w łóżku:) i nescafe dzięki, mi również smaka na kawke zrobiłaś;p staram się jednak wytrwać bez

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    siedzie w pracy i ziewam:) mogłam zostać w łóżku:) i nescafe dzięki, mi również smaka na kawke zrobiłaś;p staram się jednak wytrwać bez

a ja własnie wypiłam taką lekka z duuuuuuuużą ilością mleka. chyba mi nie zaszkodzi co?

justyna14 lubi tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    a ja własnie wypiłam taką lekka z duuuuuuuużą ilością mleka. chyba mi nie zaszkodzi co?

Raczej nie ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    na pewno nie:) ale ja jestem z tych co mają normalnie troche za duże ciśnienie więc staram się nie pić wcale już, żeby tam przypadkiem coś dzidziusiowi od mojego ciśnienia nie było.

W ogóle dziś mam jakieś czarne myśli, że to już po ciąży itd. Doby do 31.01.14. Strasznie się martwie, czy będzie tam dzidzia:/
    A która to dziś miała szefowi mówić? niech się pochwali jak rozmowa, bo jeśli 31.01.14 będzie wszystko dobrze u mnie, to też czeka mnie ta rozmowa:/ i też już się jej boję

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    na pewno nie:) ale ja jestem z tych co mają normalnie troche za duże ciśnienie więc staram się nie pić wcale już, żeby tam przypadkiem coś dzidziusiowi od mojego ciśnienia nie było.

W ogóle dziś mam jakieś czarne myśli, że to już po ciąży itd. Doby do 31.01.14. Strasznie się martwie, czy będzie tam dzidzia:/
    A która to dziś miała szefowi mówić? niech się pochwali jak rozmowa, bo jeśli 31.01.14 będzie wszystko dobrze u mnie, to też czeka mnie ta rozmowa:/ i też już się jej boję

Ja jeszcze nic nikomu nie mówię. Też się martwię, czy dzidzia tam jest bo jak się naczytałam że tyle osób ma puste jaja, to mnie się słabo zrobiło. Do giena ide dopiero 4 lutego i jak się okaże, że wszystko ok to wtedy powiem - choć jeszcze nie wiem jak :)

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    Ja jeszcze nic nikomu nie mówię. Też się martwię, czy dzidzia tam jest bo jak się naczytałam że tyle osób ma puste jaja, to mnie się słabo zrobiło. Do giena ide dopiero 4 lutego i jak się okaże, że wszystko ok to wtedy powiem - choć jeszcze nie wiem jak :)
    a jak to jest z tą ochorną pracujących kobiet? to jest dopiero od 3 miesiąc czy od samego początku? Bo jeśli do 3 miesiąca to jeszcze musze czekac z tą informacją, któraś się orientuje?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a jak to jest z tą ochorną pracujących kobiet? to jest dopiero od 3 miesiąc czy od samego początku? Bo jeśli do 3 miesiąca to jeszcze musze czekac z tą informacją, któraś się orientuje?

No własnie sama nie wiem. Pierwszy raz słysze, ze ochrona jest dopiero od 3 miesiąca. wydaje mi się, że od początku ciąży ale może nie znam prawa.

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane nie nadażam z czytaniem Was :)
    współczuje tym co straciły Swoje Maleństwa i wierze,że niedługo doczekacie sie Maluszków.
    Gratuluje wspaniałych maluszków na USG :)
    Ja nie mam sił od mdłosci które meczą mnie cały dzień i noc,nie wymiotuje ale mdłosci potrafią dać we znaki,nie mam ochoty na jedzenie ale wmuszam w siebie po troszku bo inaczej jeszcze bardziej mnie mdli ufufufuf
    no i kłuje mnie w pachwinach zwłaszcza w prawej,piersi bolą ale przy dotyku.
    Wspieram każdą z Was buziaki dla mamusiek i maluszków <3 :)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Mam pytanie. Czy już wszystkie widziały zarodek te co są w tym samym etapie ciąży co ja ( plus minus 2 dni)??? Ja już dostaje do głowy z nerwów. Miałam USG w 5t4d

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    bo może nie ma podpisanej umowy z NFZ na refundację.. nie każdy lekarz ma.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    hej. Mam pytanie. Czy już wszystkie widziały zarodek te co są w tym samym etapie ciąży co ja ( plus minus 2 dni)??? Ja już dostaje do głowy z nerwów. Miałam USG w 5t4d
    wiesz co większość dziewczyny co widziały swoje małe dzidziusie są po 6 lub 7 tygodniu zatem spokojnie, masz jeszcze czas:)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ