Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Emalia82 wrote:hej. Mam pytanie. Czy już wszystkie widziały zarodek te co są w tym samym etapie ciąży co ja ( plus minus 2 dni)??? Ja już dostaje do głowy z nerwów. Miałam USG w 5t4d
Kochana spokojnie:*
Ja byłam na usg w 6t0d i był tylko pęcherzyk...także spokojnie:)
-
Dziewczyny, tak sobie myślę, czy ja dobrze liczę sobie w którym tygodniu jestem... ostatnią miesiączkę miałam 09.12.2013... natomiast owulka była późno bo dopiero po 3 tygodniach czyli 30.12.2013... czyli właściwie wszystko mam jakby o tydzień do tyłu od dziewczyn, które miały podobnie jak ja miesiączkę 09.12... Czyli chyba teraz nie jestem w 6 tygodniu i 3 dniu tylko w 5 tygodniu i 3 dniu ciąży...? Dobrze myślę?
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:a jak to jest z tą ochorną pracujących kobiet? to jest dopiero od 3 miesiąc czy od samego początku? Bo jeśli do 3 miesiąca to jeszcze musze czekac z tą informacją, któraś się orientuje?
Od 3 miesiąca to jest sytuacja dotycząca wydłużenia umowy do dnia porodu:
-umowa jest na czas określony,
-na czas wykonywania określonej pracy
-i na okres próbny przekraczający 1 miesiąc.
Jeżeli w tych 3 przypadkach w momencie zakończenia umowy kobieta będzie w ciąży, ale poniżej 12 tygodnia, to umowa nie ulega wydłużeniu. Jeśli umowa będzie się kończyć po 12 tygodniu, to umowa ulega automatycznemu wydłużeniu Podstawa prawna: Kodeks pracy art. 177 par. 3
Emalia82, ja byłam na pierwszej wizycie w 5 tyg. + 6 d. i widzieliśmy pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym.justyna14 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMigotka22 wrote:Jaki duży:)
Ale Ci zazdroszczę...ja jeszcze nic nie mam:/
Ja wogóle jestem w szoku, nie dość że spadłam z wagi z 50kg na 47 to jeszcze brzuch wygląda jakbym była w 4 miesiącu
No ale ja się się nie gniewam, niech dzidzia się rozpycha
a Ty się nie przejmuj, na Ciebie też przyjdzie czas :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:na pewno nie:) ale ja jestem z tych co mają normalnie troche za duże ciśnienie więc staram się nie pić wcale już, żeby tam przypadkiem coś dzidziusiowi od mojego ciśnienia nie było.
W ogóle dziś mam jakieś czarne myśli, że to już po ciąży itd. Doby do 31.01.14. Strasznie się martwie, czy będzie tam dzidzia:/
A która to dziś miała szefowi mówić? niech się pochwali jak rozmowa, bo jeśli 31.01.14 będzie wszystko dobrze u mnie, to też czeka mnie ta rozmowa:/ i też już się jej boję
To ja
Powiedziałam i mam z głowy, ogólnie ucieszony nie był, ale reakcja raczej pozytywna. Mam się zastanowić czy będę chciała iść na macierzyński na pół roku czy na rok i dać znać. Jak na pół roku to praca na mnie zaczeka, na rok niestety nie. No i teraz mam zagwozdkę -
justyna14 wrote:a jak to jest z tą ochorną pracujących kobiet? to jest dopiero od 3 miesiąc czy od samego początku? Bo jeśli do 3 miesiąca to jeszcze musze czekac z tą informacją, któraś się orientuje?
Od pierwszego dnia ciąży, chyba że umowa kończy się przed 12 tygodniem wówczas nie jesteś chroniona. -
nick nieaktualnyEwelina23 wrote:korcilo mnie bo mialam jeszcze jeden tes igo zrobilam . Ciemniejsza ta druga kreseczka .
Boli mnie z prawej strony taki dziwny bol . Jutro jade na wizyte powiem mu niech zerknie
Nie potrafię pomóc
Ale na moje oko to albo rozciąga się macica albo poprostu maluszek zagnieździł się lekko na prawej stronie
Ewelina23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny