X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    masz racje właśnie :) bo mimo,ze mi się podobają wzorowo to mam wrażenie że są letnie a ja też chcę coś grubszego bo mam już dwa kocyki takie cieńsze więc po co mi 3ci taki sam. A no i też szarości turkuse mi się podobają :)ale jako , że mam jeden już turkusowy to szukam teraz coś w różu :) dzięki za link , podejrzę sobie teraz

Ja dokladnie tak samo :) mam jeden cieniutki, drugi troszke grubszy i teraz chce typowo zimowy :)
    W rozu sa te sowki piekne!!! Chcialam je wzaiac te bialo/ turkusowe ale moj poknal sie w glowe ze gdzie taki roz dla faceta :P
    Wiec nici i beda sowki niebieskie :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Jestem zmęczona, tymi upałami i jazdą z synem na rehabilitację. Dzisiaj mąż grilla zrobil, zjadlam jedną kiełbache i mialam dość. Złapał mnie skurcz nogi, leże w łóżku. Pozdrawiam

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Wy dzisiaj tak spokojnie?? Mialam nadzieje ze bede miala co nadrabiac a tu. co?? Jakos spokojnie :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonko moze byc poczta tylko jest opcja ze albo skisnie albo ktos bezczelnie wychla :D heh a tam-satysfakcja najwazniejsza :) ale juz drugi raz komus zgadlam ;)

Ewi co do lozeczka to trzeba bylo im powiedziec ze kto daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    dziewczyny moj ginekolog wczoraj pobrał mi wymaz na GBS czy jakos tak (pochwa + odbyt ) i zastanawiam sie czy nie za szybko? W internecie podaja ze robi sie to badanie od 34 tygodnia.... wy tez to mialyscie ?
    ja mialam teraz na wizycie ale z pochwy, gun mowil ze pobiera do 35tyg wiec na nast wizycie bedzie za pozno :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś położna powiedziała że gin pobierze ten wymaz a gin ze dopiero na następnej wizycie za 3 tygodnie bo dziś za wcześnie.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja dokladnie tak samo :) mam jeden cieniutki, drugi troszke grubszy i teraz chce typowo zimowy :)
    W rozu sa te sowki piekne!!! Chcialam je wzaiac te bialo/ turkusowe ale moj poknal sie w glowe ze gdzie taki roz dla faceta :P
    Wiec nici i beda sowki niebieskie :)

no jak dla synka to niech będzie niebieski :) też jest ładny:)

Paula55 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam właśnie 3 kanapki z wędliną, pomidorem, majonezem i ketchupem :) mix niezły

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed chwila w lozku zzarlam budyn czekoladowy :D

Majeczka2014, betina89 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam pol zapiekanki. Pije soczek ze swiezo wycisnietych pomaranczy i grejfruta i zaraz ide zrobic sobie bagietke zpasztecikiem :) oooo :)

Dziewczyny czy was teraz tez takie bole okresowe lapia??? Przedtem tylko twardnial mi brzuch ale od kilku dni ewidentnie skurcze bola :/
    Do tego maly tak mnie cisnie ze co chwila czuje parcie na pecherz i czasem jak sie rusza to ledwo zdarze zacisnac pecherz zeby nie popuscic :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 21:55

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    A ja zjadlam pol zapiekanki. Pije soczek ze swiezo wycisnietych pomaranczy i grejfruta i zaraz ide zrobic sobie bagietke zpasztecikiem :) oooo :)

Dziewczyny czy was teraz tez takie bole okresowe lapia??? Przedtem tylko twardnial mi brzuch ale od kilku dni ewidentnie skurcze bola :/
    Do tego maly tak mnie cisnie ze co chwila czuje parcie na pecherz i czasem jak sie rusza to ledwo zdarze zacisnac pecherz zeby nie popuscic :/

o mniam :) dawaj zapiekankę :)
    właśnie dzisiaj miałam pisać o tych bólach jak na okres.
    Od kilku dni czuję je intensywnie. Aż zapomniałam jak boli na @.
    Właśnie w tej chwili też takie mam... Dosłownie gdyby nie ciąża, leciałabym do wc sprawdzić czy mnie nie zalało..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A ja przed chwila w lozku zzarlam budyn czekoladowy :D

a ja malinowy i do tego 2 parowki z majonezem hehe to jets mix:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sobie wlałam do szklanki tymbarka wiśniowego i 3 kostki lodu..-wiem, że takie napoje niezdrowe i ogólnie staram się unikać gazowanego i słodkiego picia,ale czasami pragnienie jest większe. Woda niegazowana już bokami mi wychodzi. A duchota taka, że wypiłam jednym tchem:)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto sie podzieli swoimi rarytasami?? Bo tu takkwych nie serwuja.. a szkoda :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Kto sie podzieli swoimi rarytasami?? Bo tu takkwych nie serwuja.. a szkoda :)

Karola, ja się podzielę :) choć wiele w lodówce nie mam, bo jutro zakupy ale za to szafkę wypełnioną mam trochę słodkościami ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast zwyklej wody (za ktora nie przepadam) doje kubusia water lub zywiec zdroj smakowy :) to moge pic litrami i zdrowe ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka u mnie to samo. Jutro koniecznie musimy zakupy uskutecznic ;)
    Karola moge ci zaproponowac bagietke z pasztetem bo tez wlasnie jem ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja zamiast zwyklej wody (za ktora nie przepadam) doje kubusia water lub zywiec zdroj smakowy :) to moge pic litrami i zdrowe ;)

chyba też przerzucę na smakowe- spróbuję :) chociaż raz na jakiś czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Majeczka u mnie to samo. Jutro koniecznie musimy zakupy uskutecznic ;)
    Karola moge ci zaproponowac bagietke z pasztetem bo tez wlasnie jem ;)

ostatnio nie mam w ogóle weny co by tu gotować na obiad. Dochodzą do tego upały których nie cierpię w ciąży i robie się wybredna. Często robię listy jak już mnie najdzie wir gotowania,ale nie zawsze. Wchodzę do Tesco i sama nie wiem co kupić, wrrr... Wszystko kompletnie mi się przejadło. Nawet mięso mi już nie smakuje. No i trudno też mojemu dogodzić, bo on wybredy troszku :) i nie wszystko lubi co ja. Chcialabym żeby ktoś od czasu do czasu za mnie pogotował :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci ze mi tez sie pom ysly koncza... Ja uwielbiam gotowac ale jak by mi tylko ktos wymyslal co :)
    Ale tez robie listy co w ktory dzien gotuje i powiem ci ze nawet sie to sprawdza. Co mi sie cos umysli,przypomni albo znajde na necie to bach na liste, a potem z tej listy robie liste zakupowa.
    Inaczej jadac na zakupy pokupimy wszystko z innej parafi a potem siedze i mysle co z tego sklecic :P
    Zreszta i tak zawsze jest tak, ze jade na zakupy z lista a kupie dwa razy tyle niz na niej jest :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 22:21

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ