Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore wszystko w obecnej sytuacji bo wszystko jest lepsze od szpitalnego jedzenia ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam po drodze polubilam post o poronieniu ....przez przypadek,a od lubić się nie da.także przepraszam .wiadomo że nie lubie tego...

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nawet nie jest wymagajacy ale ja mam wygorowane ambicje i strasznie chce kombinowac na te obiady.
    Jak mieszkalam w domu rodzinnym to mama pracowala dlugo. Wiec ten obiad raz byl a raz trzeba bylo sobie zrobic.
    Wiec czesto cos na szybko czlowiek pichcil..
    A sobie powiedzialam ze u mnie tak nie bedzie i ze czy pracuje czy nie obiad ma byc porzadny ;) i tak sie staram :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Powiem ci ze mi tez sie pom ysly koncza... Ja uwielbiam gotowac ale jak by mi tylko ktos wymyslal co :)
    Ale tez robie listy co w ktory dzien gotuje i powiem ci ze nawet sie to sprawdza. Co mi sie cos umysli,przypomni albo znajde na necie to bach na liste, a potem z tej listy robie liste zakupowa.
    Inaczej jadac na zakupy pokupimy wszystko z innej parafi a potem siedze i mysle co z tego sklecic :P
    Zreszta i tak zawsze jest tak, ze jade na zakupy z lista a kupie dwa razy tyle niz na niej jest :p

no też prawda też :) ja to w ogóle jestem taka, że lubię mieć zaplanowane konkretnie i kiedy wiem, że wybieramy na większe zakupy to lista bardzo przydatna. Tylko mega wkurza mnie ta monotonność posiłków i brak pomysłów. Dużo siedzę też w necie, patrzę na przepisy,pomysły ale też nie zawsze się trafi. No i nie zawsze ma sie chęci :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a co ńp daja jesc w szpitalu??
    U nas wiem ze jest menu przy kazdym lozku i podobno mozna sobie wybrac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Moj nawet nie jest wymagajacy ale ja mam wygorowane ambicje i strasznie chce kombinowac na te obiady.
    Jak mieszkalam w domu rodzinnym to mama pracowala dlugo. Wiec ten obiad raz byl a raz trzeba bylo sobie zrobic.
    Wiec czesto cos na szybko czlowiek pichcil..
    A sobie powiedzialam ze u mnie tak nie bedzie i ze czy pracuje czy nie obiad ma byc porzadny ;) i tak sie staram :)

to bardzo dobrze :) no i plus , że Twój nie jest wymagający :) bo wyobraź sobie, że np mój mięso mielone preferuje tylko do spaghetti i to też nie dużo. Kotleta już ciężko zje... Zupy to lubi z 2. Sałatki odpadają- ja często do obiadu,ziemniakó lubię sobie sałatkę zrobić w ogóle uwielbiam przerózne sałatki, on już nie :) woli np.zjeść brzoskwinię z puszki jako dodatek. Ziemniaki też średnio lubi. Ogólnie dużo rzeczy na nie. Ale za to to uwielbia makarony,ale bez przesady codziennie makaronów nie mam zamiaru jeść :)
    No i w przyszłości też chciałabym żeby jednak ten obiad zawsze był.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karola a co ńp daja jesc w szpitalu??
    U nas wiem ze jest menu przy kazdym lozku i podobno mozna sobie wybrac...

wow,menu?! :) Kochana, takich rzeczy w PL nie ma :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sniadanie jeden listek salaty 3 kromki chleba 2 plasterki wedliny i 1/16 kostki masla, na obiad zupa brokulowa (bez warzyw bez niczego nawet ziemniaka nie bylo)i makaron z rozrobionym jogurtem teuskawkowym ze smietana a na kolacje 3 kromki chleba 1/16 kostki masla i 2 plasterki sera i kropka ketchupu.. dzisiejsze menu :D

Dobrze ze mi Maz przynosi jedzenie ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula sniadanie jeden listek salaty 3 kromki chleba 2 plasterki wedliny i 1/16 kostki masla, na obiad zupa brokulowa (bez warzyw bez niczego nawet ziemniaka nie bylo)i makaron z rozrobionym jogurtem teuskawkowym ze smietana a na kolacje 3 kromki chleba 1/16 kostki masla i 2 plasterki sera i kropka ketchupu.. dzisiejsze menu :D

Dobrze ze mi Maz przynosi jedzenie ;)

masakra...
    jak ja leżałam na początku ciąży to na śniadanie miałam zupę mleczną, dwie kromki chleba, jakiś serek w kostce i kostkę masła,kubek przesłodzonej herbaty- ble..
    Na obiad zupę- w stylu krupnik? ,małe udko z kurczaka, trochę surówki i ryż albo ziemniaki-nie pamiętam dokładnie. A na kolację podobnie jak śniadanie.
    Jednego dnia nie dostałam kolacji. Czyli od obiadu do rana dnia następnego nic nie jadłam. Poprostu mnie ominęli :/ nie wiem jakim cudem..to się w głowie nie mieści

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to moj to wszystkozerny przy twoim :) tomasz tylko obiadow na slodko nie preferuje :) np nalesniki z dzemem raczej odpadaja :) choc jak bym podala pod nos to moze by i zjadl :)
    A tak to raczej wszystko muci :)
    Ojjj to ja tez maniaczka makaronow jestem!!! W pt ma byc wlasnie pene z pomidorkami cherry i sosem chilli z mascarpone :)
    Ja w poprzednim wcieleniu musialam byc wloszka :)

No wlasnie mojego pytalam bo lezal tu jejden dzien w szpitalu i faktycznie na kazdy posilek masz po 3 dania do wyboru :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ojjj to moj to wszystkozerny przy twoim :) tomasz tylko obiadow na slodko nie preferuje :) np nalesniki z dzemem raczej odpadaja :) choc jak bym podala pod nos to moze by i zjadl :)
    A tak to raczej wszystko muci :)
    Ojjj to ja tez maniaczka makaronow jestem!!! W pt ma byc wlasnie pene z pomidorkami cherry i sosem chilli z mascarpone :)
    Ja w poprzednim wcieleniu musialam byc wloszka :)

No wlasnie mojego pytalam bo lezal tu jejden dzien w szpitalu i faktycznie na kazdy posilek masz po 3 dania do wyboru :)

mój też Tomasz ;)
    za to po obiedzie potrafi wszamać czekoladę - on jest wręcz słodyczoholikiem.
    Makarony lubię,ale codziennie żeby jeść to przesada:) w ogóle bym chyba chodziła jak 3 Słonie!

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze na allegro i nie umiem sie zdecydowac jaki minky chce dla krolewny, u mnie róż odpada. Do tego kregoslup mnie boli, brzuch znowu twardy ile mozna nospy żreć.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Tomasz tez jest maniakiem slodyczy :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Siedze na allegro i nie umiem sie zdecydowac jaki minky chce dla krolewny, u mnie róż odpada. Do tego kregoslup mnie boli, brzuch znowu twardy ile mozna nospy żreć.

czemu róż nie? :)
    ja dla odmiany chciałam róż choć w kolorkach też ciężko zdecydować, bo są naprawde śliczne

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Moj Tomasz tez jest maniakiem slodyczy :)

o 3ci Tomasz na belly :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko!!! Menu lepsze chyba w wiezieniach maja :(
    Ja jak lezalam w pl za nastolatki w szpitalu to NIC przez tydz nie moglam jesc... Nawet suchara. Wiec nie wiem co dawali :P
    Bylam tylko na kroplowkach. W dniu wypisu mama ublagala babke co nosila posilki o chohelke zupy mlecznej to po tyg niejedzenia byla to najlepsza zupa na swiecie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same Tomaszki :) hehe.
    Ja poszukam jeszcze minky szary/ turkus ale watpie ze znajde wiec chyba zostana sowy niebieskie/turkus...

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Same Tomaszki :) hehe.
    Ja poszukam jeszcze minky szary/ turkus ale watpie ze znajde wiec chyba zostana sowy niebieskie/turkus...

a ja chyba gdzieś widziałam szary-turkus. Poszukaj dobrze na allegro:)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    czemu róż nie? :)
    ja dla odmiany chciałam róż choć w kolorkach też ciężko zdecydować, bo są naprawde śliczne
    Ja nienawidzę rozowego, w spadku po T kuzynki corce dostaliśmy wory ubranek w wiekszosci różowych. Bleeeee

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wozek szary i tak myślałam, zeby turkusowy minky kupic

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ ‹ 1160 1161 1162 1163 1164 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ