X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore wszystko w obecnej sytuacji bo wszystko jest lepsze od szpitalnego jedzenia ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam po drodze polubilam post o poronieniu ....przez przypadek,a od lubić się nie da.także przepraszam .wiadomo że nie lubie tego...

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nawet nie jest wymagajacy ale ja mam wygorowane ambicje i strasznie chce kombinowac na te obiady.
    Jak mieszkalam w domu rodzinnym to mama pracowala dlugo. Wiec ten obiad raz byl a raz trzeba bylo sobie zrobic.
    Wiec czesto cos na szybko czlowiek pichcil..
    A sobie powiedzialam ze u mnie tak nie bedzie i ze czy pracuje czy nie obiad ma byc porzadny ;) i tak sie staram :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Powiem ci ze mi tez sie pom ysly koncza... Ja uwielbiam gotowac ale jak by mi tylko ktos wymyslal co :)
    Ale tez robie listy co w ktory dzien gotuje i powiem ci ze nawet sie to sprawdza. Co mi sie cos umysli,przypomni albo znajde na necie to bach na liste, a potem z tej listy robie liste zakupowa.
    Inaczej jadac na zakupy pokupimy wszystko z innej parafi a potem siedze i mysle co z tego sklecic :P
    Zreszta i tak zawsze jest tak, ze jade na zakupy z lista a kupie dwa razy tyle niz na niej jest :p

no też prawda też :) ja to w ogóle jestem taka, że lubię mieć zaplanowane konkretnie i kiedy wiem, że wybieramy na większe zakupy to lista bardzo przydatna. Tylko mega wkurza mnie ta monotonność posiłków i brak pomysłów. Dużo siedzę też w necie, patrzę na przepisy,pomysły ale też nie zawsze się trafi. No i nie zawsze ma sie chęci :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a co ńp daja jesc w szpitalu??
    U nas wiem ze jest menu przy kazdym lozku i podobno mozna sobie wybrac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Moj nawet nie jest wymagajacy ale ja mam wygorowane ambicje i strasznie chce kombinowac na te obiady.
    Jak mieszkalam w domu rodzinnym to mama pracowala dlugo. Wiec ten obiad raz byl a raz trzeba bylo sobie zrobic.
    Wiec czesto cos na szybko czlowiek pichcil..
    A sobie powiedzialam ze u mnie tak nie bedzie i ze czy pracuje czy nie obiad ma byc porzadny ;) i tak sie staram :)

to bardzo dobrze :) no i plus , że Twój nie jest wymagający :) bo wyobraź sobie, że np mój mięso mielone preferuje tylko do spaghetti i to też nie dużo. Kotleta już ciężko zje... Zupy to lubi z 2. Sałatki odpadają- ja często do obiadu,ziemniakó lubię sobie sałatkę zrobić w ogóle uwielbiam przerózne sałatki, on już nie :) woli np.zjeść brzoskwinię z puszki jako dodatek. Ziemniaki też średnio lubi. Ogólnie dużo rzeczy na nie. Ale za to to uwielbia makarony,ale bez przesady codziennie makaronów nie mam zamiaru jeść :)
    No i w przyszłości też chciałabym żeby jednak ten obiad zawsze był.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karola a co ńp daja jesc w szpitalu??
    U nas wiem ze jest menu przy kazdym lozku i podobno mozna sobie wybrac...

wow,menu?! :) Kochana, takich rzeczy w PL nie ma :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula sniadanie jeden listek salaty 3 kromki chleba 2 plasterki wedliny i 1/16 kostki masla, na obiad zupa brokulowa (bez warzyw bez niczego nawet ziemniaka nie bylo)i makaron z rozrobionym jogurtem teuskawkowym ze smietana a na kolacje 3 kromki chleba 1/16 kostki masla i 2 plasterki sera i kropka ketchupu.. dzisiejsze menu :D

Dobrze ze mi Maz przynosi jedzenie ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula sniadanie jeden listek salaty 3 kromki chleba 2 plasterki wedliny i 1/16 kostki masla, na obiad zupa brokulowa (bez warzyw bez niczego nawet ziemniaka nie bylo)i makaron z rozrobionym jogurtem teuskawkowym ze smietana a na kolacje 3 kromki chleba 1/16 kostki masla i 2 plasterki sera i kropka ketchupu.. dzisiejsze menu :D

Dobrze ze mi Maz przynosi jedzenie ;)

masakra...
    jak ja leżałam na początku ciąży to na śniadanie miałam zupę mleczną, dwie kromki chleba, jakiś serek w kostce i kostkę masła,kubek przesłodzonej herbaty- ble..
    Na obiad zupę- w stylu krupnik? ,małe udko z kurczaka, trochę surówki i ryż albo ziemniaki-nie pamiętam dokładnie. A na kolację podobnie jak śniadanie.
    Jednego dnia nie dostałam kolacji. Czyli od obiadu do rana dnia następnego nic nie jadłam. Poprostu mnie ominęli :/ nie wiem jakim cudem..to się w głowie nie mieści

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to moj to wszystkozerny przy twoim :) tomasz tylko obiadow na slodko nie preferuje :) np nalesniki z dzemem raczej odpadaja :) choc jak bym podala pod nos to moze by i zjadl :)
    A tak to raczej wszystko muci :)
    Ojjj to ja tez maniaczka makaronow jestem!!! W pt ma byc wlasnie pene z pomidorkami cherry i sosem chilli z mascarpone :)
    Ja w poprzednim wcieleniu musialam byc wloszka :)

No wlasnie mojego pytalam bo lezal tu jejden dzien w szpitalu i faktycznie na kazdy posilek masz po 3 dania do wyboru :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ojjj to moj to wszystkozerny przy twoim :) tomasz tylko obiadow na slodko nie preferuje :) np nalesniki z dzemem raczej odpadaja :) choc jak bym podala pod nos to moze by i zjadl :)
    A tak to raczej wszystko muci :)
    Ojjj to ja tez maniaczka makaronow jestem!!! W pt ma byc wlasnie pene z pomidorkami cherry i sosem chilli z mascarpone :)
    Ja w poprzednim wcieleniu musialam byc wloszka :)

No wlasnie mojego pytalam bo lezal tu jejden dzien w szpitalu i faktycznie na kazdy posilek masz po 3 dania do wyboru :)

mój też Tomasz ;)
    za to po obiedzie potrafi wszamać czekoladę - on jest wręcz słodyczoholikiem.
    Makarony lubię,ale codziennie żeby jeść to przesada:) w ogóle bym chyba chodziła jak 3 Słonie!

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze na allegro i nie umiem sie zdecydowac jaki minky chce dla krolewny, u mnie róż odpada. Do tego kregoslup mnie boli, brzuch znowu twardy ile mozna nospy żreć.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Tomasz tez jest maniakiem slodyczy :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Siedze na allegro i nie umiem sie zdecydowac jaki minky chce dla krolewny, u mnie róż odpada. Do tego kregoslup mnie boli, brzuch znowu twardy ile mozna nospy żreć.

czemu róż nie? :)
    ja dla odmiany chciałam róż choć w kolorkach też ciężko zdecydować, bo są naprawde śliczne

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Moj Tomasz tez jest maniakiem slodyczy :)

o 3ci Tomasz na belly :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko!!! Menu lepsze chyba w wiezieniach maja :(
    Ja jak lezalam w pl za nastolatki w szpitalu to NIC przez tydz nie moglam jesc... Nawet suchara. Wiec nie wiem co dawali :P
    Bylam tylko na kroplowkach. W dniu wypisu mama ublagala babke co nosila posilki o chohelke zupy mlecznej to po tyg niejedzenia byla to najlepsza zupa na swiecie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same Tomaszki :) hehe.
    Ja poszukam jeszcze minky szary/ turkus ale watpie ze znajde wiec chyba zostana sowy niebieskie/turkus...

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Same Tomaszki :) hehe.
    Ja poszukam jeszcze minky szary/ turkus ale watpie ze znajde wiec chyba zostana sowy niebieskie/turkus...

a ja chyba gdzieś widziałam szary-turkus. Poszukaj dobrze na allegro:)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    czemu róż nie? :)
    ja dla odmiany chciałam róż choć w kolorkach też ciężko zdecydować, bo są naprawde śliczne
    Ja nienawidzę rozowego, w spadku po T kuzynki corce dostaliśmy wory ubranek w wiekszosci różowych. Bleeeee

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wozek szary i tak myślałam, zeby turkusowy minky kupic

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ