X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Same Tomaszki :) hehe.
    Ja poszukam jeszcze minky szary/ turkus ale watpie ze znajde wiec chyba zostana sowy niebieskie/turkus...
    Bardzo duzo jest na allegro

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ja nienawidzę rozowego, w spadku po T kuzynki corce dostaliśmy wory ubranek w wiekszosci różowych. Bleeeee

róz w sporej ilosci jest beee-zgadzam się :) ale jakoś mi wyjątkowo nie przeszkadza. Ostatnio "zawieszam" oko na chłopięce ubranka,aż w szoku jestem :) ale naprawdę są cudne...te szarości, granaty,:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    My mamy wozek szary i tak myślałam, zeby turkusowy minky kupic

my pokoik robimy szaro-turkusowy

Paula55 lubi tę wiadomość

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    [...]
    2. macie może problemy z hemoroidami? A raczej sposób na nie? Bo ja od jakiś 3 tygodni walczę z nimi za pomocą maści Procto-glyvenol i dupa.. nic nie działa :| Od razu dodam, że zmiana diety nie pomoże, bo nie mam zaparć.. nie wiem, skąd one się wzięły :|[...]
    ja mam już nawet nie pamietam od którego miesiaca hemoroidy... stosuje posterisan rano i wieczorem. wprowadzam maść przez taki aplikator do odbytu i potem smaruje już samym palcem zewnętrzną częśc odbytu. jedna tubka starcza mi na 2 tygodnie. zaleczyło problem (bo już nie wystaja z odbytu) ale nie pozbyłam sie ich na dobre :( takie uroki ciaży :(
    Poza tym trzbea ćwiczyć mięśnie kegla - silne mięśnie usprawniają przepływ krwi w okolicahc odbytu co ma wpływ na zapobieganie i skuteczne leczenie hemoroidów
    magdzia26 wrote:
    Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?
    na Żelaznaj w św. Zofii - teraz chodzę tama do szkoły rodzenia a i położną mam zamiar wykupić - boje sie porodu..więc będe spokojniejsza jak będzie ktoś opłacony nade mną czuwał ;)

magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz szukam i wcale nie ma duzo. Poki co jeden szaro/turkusowy znalazlam...
    A tez mamy w planach w domku (jak go w koncu kupimy) zrobic pokoj szaro-turkusowy :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde teraz szukam i wcale nie ma duzo. Poki co jeden szaro/turkusowy znalazlam...
    A tez mamy w planach w domku (jak go w koncu kupimy) zrobic pokoj szaro-turkusowy :)

no ja znów też patzrzę na allegro i miałam wrażenie, ze więcej było :) o i teraz zupełnie będe mieć problem bo podoba mi się wiele. Nawet zółty jest ładniutki:)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    my pokoik robimy szaro-turkusowy
    U nas coreczka narazie bedzie w naszej sypialni, kolory fiolet i szary :)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyskoczylo 35 str z różnymi wytworami z minky

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    U nas coreczka narazie bedzie w naszej sypialni, kolory fiolet i szary :)

u nas też :)ale chcemy pomalować niedługo. No i sypialnię też mamy fioletową :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    u nas też :)ale chcemy pomalować niedługo. No i sypialnię też mamy fioletową :)
    dobrałyśmy się kolorystycznie:)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Właśnie wróciłam z wizyty. Miałam usg 3 trym.
    wg niego maluch waży już 2270g. ( równo 2 tyg temu na usg prywatnym ważył 1458g) czyli urósł sporo.

Martwię się jednak jego wymiarami, gdyż są bardzo nieproporcjonalne. Maluszek ma krótką kość udową FL - 5,95 cm ( wg. usg odpowiada to 30t4d) i duży brzuszek AC 31,17cm ( co odpowiada 35 t1d). Data porodu wg. usg z wymiaru nóżki i brzuszka to rozbieżność miesiąca. Lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze, ale martwi mnie ta krótka nóżka :(

Macie może jakieś normy, albo siatki centylowe, w jakich powinny się zawierać wymiary z usg dla danego tyg.?

Szonka jak gin mowi ze jest wszystko ok, to sie nie martw. Najpewniej sa bledy w poniarach wynikajace z jakoscu sprzetu lub ulozenia dziecka. Noo stress:-) gdyby bylo cokolwiek nie tak to lekarz by Ci o tym powiedzial

Szonka, stardust87 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam do łóżka :) dobrej nocki :)

Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwiezycie ale my tez mamy sypialnie fioletowa :) plus czarne meble ;)
    Kurde tyle tych kocow jest a szary z turkusem jak na lekarstwo :/

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popros zeby Ci tski uszyli.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ja też urządzam pokoik Łucji w kolorach bladoróżowym, bladofioletowym i szarym :)))

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modny ten szary :)
    Mnie dzis czeka kolejna bezsenna noc.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol plecow i brak osobistego masazysty w postaci mojego T zwiastuje dluga i bolesna noc ; (

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, ja w sierpniu idę do szkoły rodzenia, to mam nadzieję, że tam się dowiem co warto mieć z takich typowo aptecznych rzeczy. Jak będę coś konkretnego wiedzieć, to na pewno Ci napiszę. Zamierzam też zapytać lekarza na wizycie, czy można pójść na oddział popatrzeć co, gdzie, może też uda mi się jakieś położnej podpytać o to, co warto mieć. Na razie chcę kupić takie typowe rzeczy, które i w Kanadzie powinny być ;) typu: majtki poporodowe, podkłady, nakładki na sedes, dodatkowe wkładki laktacyjne, podpaski, coś do pielęgnacji pępka (o to zapytam farmaceutę), gaziki jałowe, czopki ze środkiem przeciwbólowym/przeciwgorączkowym, wodę morską do noska itp.

Od paru dni chodzi za mną mrożona kawa albo jakiś gazowany napój, a Mąż jak na złość pije codziennie canada dry, tak więc łyknęłam sobie troszkę, dla smaku. I co ? Od razu przylazła zgaga i męczy mnie do teraz! Nigdy więcej w ciąży gazowanych napojów, nigdy! :(

Nelus lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powtórka z wczorajszej nocy wybiła 3 i mały zaczął harce w brzuszku spać się nie da bo kopie we wszystkie strony a najbardziej po zebrach.

Co do bólu okresowego to u mnie stał się normą o 2 tygodni gin kazał mi w szpitalu łykać na to nospę 3x1 a gdyby bolał mnie brzuch to mam jechać do szpitala. Najbardziej odczuwam to napięcie okresowe z samego rana w ciągu dnia się uspokaja chyba za sprawą nospę.

Łóżeczko kupiliśmy z Wujca bo są dobrej jakości i dość solidne. Na początku myśleliśmy o firmie Klups i łóżeczku z żyraf ale po przeczytaniu opinii o jakości wyrobów i obejrzeniu go na żywo szybko zrezygnowaliśmy. Bardzo słaba jakość i kiepskie wykończenie mnóstwo niedorobek.

Co do jedzenia szpitalnego to u nas tez nie ma rarytasow ale ostatnio jak byłam to jadłam wszystko chyba ze stresu ze mały jest za mały żeby się urodzić. U nad dla kobiet w ciąży były jeszcze drugie dania (jogurt lub owoc) i podwieczorek ( kisiel lub budyń). Ja dużo leżałam w różnych szpitalach i pamiętam ze jak miałam 13 lat i byłam w klinice okulistycznej w Lublinie to tam było super jedzonko ale to było spowodowane tym ze szpital miał własną kuchnie a teraz każdy szpital ma katering i wyznaczona stawkę na pacjenta niższa niż mają więźniowie! Wiec cudów nie dadzą.
    Ten mój mały szalony człowieczek w brzuszku myśli chyba że jest na siłowni i wali rączkami i nóżkami w worek treningowy.... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 04:04

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. U mnie dziś też ciezka noc, to chyba przez to że mąż wyjechał... dobrze ze już jutro będzie. Ja też mam fioletowa sypialnię z dodatkiem szaro bezowego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 05:27

Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ