Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Ja nienawidzę rozowego, w spadku po T kuzynki corce dostaliśmy wory ubranek w wiekszosci różowych. Bleeeee
róz w sporej ilosci jest beee-zgadzam sięale jakoś mi wyjątkowo nie przeszkadza. Ostatnio "zawieszam" oko na chłopięce ubranka,aż w szoku jestem
ale naprawdę są cudne...te szarości, granaty,
-
nick nieaktualny
-
stardust87 wrote:[...]
2. macie może problemy z hemoroidami? A raczej sposób na nie? Bo ja od jakiś 3 tygodni walczę z nimi za pomocą maści Procto-glyvenol i dupa.. nic nie działaOd razu dodam, że zmiana diety nie pomoże, bo nie mam zaparć.. nie wiem, skąd one się wzięły
[...]
takie uroki ciaży
Poza tym trzbea ćwiczyć mięśnie kegla - silne mięśnie usprawniają przepływ krwi w okolicahc odbytu co ma wpływ na zapobieganie i skuteczne leczenie hemoroidów
magdzia26 wrote:Pytanie do dziewczyn z Warszawy w którym szpitalu chcecie rodzic?
magdzia26, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Kurde teraz szukam i wcale nie ma duzo. Poki co jeden szaro/turkusowy znalazlam...
A tez mamy w planach w domku (jak go w koncu kupimy) zrobic pokoj szaro-turkusowy
no ja znów też patzrzę na allegro i miałam wrażenie, ze więcej byłoo i teraz zupełnie będe mieć problem bo podoba mi się wiele. Nawet zółty jest ładniutki:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szonka wrote:Właśnie wróciłam z wizyty. Miałam usg 3 trym.
wg niego maluch waży już 2270g. ( równo 2 tyg temu na usg prywatnym ważył 1458g) czyli urósł sporo.
Martwię się jednak jego wymiarami, gdyż są bardzo nieproporcjonalne. Maluszek ma krótką kość udową FL - 5,95 cm ( wg. usg odpowiada to 30t4d) i duży brzuszek AC 31,17cm ( co odpowiada 35 t1d). Data porodu wg. usg z wymiaru nóżki i brzuszka to rozbieżność miesiąca. Lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze, ale martwi mnie ta krótka nóżka
Macie może jakieś normy, albo siatki centylowe, w jakich powinny się zawierać wymiary z usg dla danego tyg.?
Szonka jak gin mowi ze jest wszystko ok, to sie nie martw. Najpewniej sa bledy w poniarach wynikajace z jakoscu sprzetu lub ulozenia dziecka. Noo stress:-) gdyby bylo cokolwiek nie tak to lekarz by Ci o tym powiedzialSzonka, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nelus, ja w sierpniu idę do szkoły rodzenia, to mam nadzieję, że tam się dowiem co warto mieć z takich typowo aptecznych rzeczy. Jak będę coś konkretnego wiedzieć, to na pewno Ci napiszę. Zamierzam też zapytać lekarza na wizycie, czy można pójść na oddział popatrzeć co, gdzie, może też uda mi się jakieś położnej podpytać o to, co warto mieć. Na razie chcę kupić takie typowe rzeczy, które i w Kanadzie powinny być
typu: majtki poporodowe, podkłady, nakładki na sedes, dodatkowe wkładki laktacyjne, podpaski, coś do pielęgnacji pępka (o to zapytam farmaceutę), gaziki jałowe, czopki ze środkiem przeciwbólowym/przeciwgorączkowym, wodę morską do noska itp.
Od paru dni chodzi za mną mrożona kawa albo jakiś gazowany napój, a Mąż jak na złość pije codziennie canada dry, tak więc łyknęłam sobie troszkę, dla smaku. I co ? Od razu przylazła zgaga i męczy mnie do teraz! Nigdy więcej w ciąży gazowanych napojów, nigdy!Nelus lubi tę wiadomość
-
U mnie powtórka z wczorajszej nocy wybiła 3 i mały zaczął harce w brzuszku spać się nie da bo kopie we wszystkie strony a najbardziej po zebrach.
Co do bólu okresowego to u mnie stał się normą o 2 tygodni gin kazał mi w szpitalu łykać na to nospę 3x1 a gdyby bolał mnie brzuch to mam jechać do szpitala. Najbardziej odczuwam to napięcie okresowe z samego rana w ciągu dnia się uspokaja chyba za sprawą nospę.
Łóżeczko kupiliśmy z Wujca bo są dobrej jakości i dość solidne. Na początku myśleliśmy o firmie Klups i łóżeczku z żyraf ale po przeczytaniu opinii o jakości wyrobów i obejrzeniu go na żywo szybko zrezygnowaliśmy. Bardzo słaba jakość i kiepskie wykończenie mnóstwo niedorobek.
Co do jedzenia szpitalnego to u nas tez nie ma rarytasow ale ostatnio jak byłam to jadłam wszystko chyba ze stresu ze mały jest za mały żeby się urodzić. U nad dla kobiet w ciąży były jeszcze drugie dania (jogurt lub owoc) i podwieczorek ( kisiel lub budyń). Ja dużo leżałam w różnych szpitalach i pamiętam ze jak miałam 13 lat i byłam w klinice okulistycznej w Lublinie to tam było super jedzonko ale to było spowodowane tym ze szpital miał własną kuchnie a teraz każdy szpital ma katering i wyznaczona stawkę na pacjenta niższa niż mają więźniowie! Wiec cudów nie dadzą.
Ten mój mały szalony człowieczek w brzuszku myśli chyba że jest na siłowni i wali rączkami i nóżkami w worek treningowy....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 04:04
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Witajcie mamusie. U mnie dziś też ciezka noc, to chyba przez to że mąż wyjechał... dobrze ze już jutro będzie. Ja też mam fioletowa sypialnię z dodatkiem szaro bezowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 05:27
Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość