X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, Magdzia, to rzeczywiście nie masz łatwo ze znalezieniem rozmiaru! I pewnie plecy Ci wysiadają?

Ja przed ciążą małe A, i to też nie jest łatwa sprawa :/ Każdy stanik niewygodny, bo się przesuwa (a nie mogę się ścisnąć jak szynka przecież). Rzadko które ubranie się ładnie układa, o luźnych bluzkach można zapomnieć, bo się wygląda jak bieda z nędzą. Mogłyby mi zostać takie, jak mam teraz, ale się boję, że będzie jeszcze gorzej niż przed ciążą ;(
    Moja siostra po 2 dzieci i karmieniu córki 2,5 roku, a syna 1 roku została dosłownie z niczym! W końcu nie wyrobiła i zrobiła sobie u dr Szczyta. Jak ją facio obadał, to orzekł, że ma zanik piersi normalnie! Boje się jak cholera, żeby u mnie też tak nie było!!! Karmię się nadzieją, że jednak nie, bo inaczej nam się zachowują - mi rosły od początku ciąży, jej przez całą ciążę ani trochę. Zobaczymy noooo...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo matko. Takie cyce :)
    U mnie w rodznie od mamy wszystkie siostry i babcia maja takie dojce :) tylko ja sie wyrodzilam :)
    Ale teraz zaczynam dostrzegac plusy haha :) chyba wole troche mniejsze niz jak bym miala teraz taki ciezar nosic :)

A nie powychodzily wam rozstepy jak tak piersi urosly???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, u mnie za mało urosły, żeby się rozstępy mogły zrobić ;)
    Za to brzuch to co innego... ale na nim na szczęście tfu tfu nadal też nie mam.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka może jednak Ci zostaną ;) moje siostry mają rozmiar A a ja H wiec nie jest to na pewno rodzinne powiązanie ;) a kręgosłup to masakra ale się przyzwyczaiłam juz gorzej jak mam iść kupować stanik to jak droga przez mękę nie mówiąc o tym ze jak chce w miarę ładny to min 200 zł musze wydać :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja odpukac tez nie mam rozstępów na razie nigdzie :) a mi urosly tylko o jeden rozmiar wiec nie tak dużo

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to tak jak ja tylko moj rozmiar to juz w tym momencie j :D i nie wiem czy na takie bimbaly dostane gdzies stanik do karmienia...
    I cos czuje ze kolejna noc nieprzespana przede mna..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to zawsze dziewczyny mówią jak jedzą cos kalorycznego "żeby w cycki poszlo" u mnie to się sprawdza jak przytyje chociaż troszkę to od razu pierwsze co to musze stanik zmieniać masakra :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina bidulko współczuję Ci tego pobytu w szpitalu... ja tez spać nie mogę jest tak gorąco :/
    Co do stanika to zależy jeszcze jaki masz obwód pod...może na allegro uda Ci się znalezc...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdzia dokladnie 90J wlasnie bede sprawdzac bo boje sie ze juz niedlugo bede potrzebowac jak tak dalej bedzie to wygladalo..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że nie tylko ja mam problemy ze swoim barem mlecznym :P

Przed ciążą to miałam tak D-E. Fajnie by było jakby wróciły do tego rozmiaru tylko boję się, że mi takie worki zostaną. Najbardziej mnie wkurza, że z tymi cycami i brzuchem wielkim wyglądam jak piłka na nóżkach. A plecy niestety coraz cześciej wysiadają. Stać za długo to już wcale nie mogę. :(

Ja niestety mam rozstępy na piersiach jeszcze z okresu dorastania. Pamiętam jak marudziłam, że koleżanki mają już biust a ja nic. Potem jak mi piersi urosły to nagle miałam największe w klasie :P Niestety urosły tak szybko, że porobiły się rozstępy.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuuuuurcze, żeby to u mnie tak działało... ;)

Taki offtop na moment zrobię - słyszałyście o tym wypadku? http://natemat.pl/109829,byly-maz-edyty-gorniak-pod-wplwem-kokainy-smiertenie-potracil-65-latke
    Moi rodzice mieszkają bardzo blisko tego miejsca. W niedzielę wracaliśmy z mężem z obiadu u nich i mieliśmy tą nieprzyjemność widzieć ten wypadek :( Do dzisiaj widzę ten obraz - ciało (odrzucone kawał od pasów) przykryte czarnym workiem i klęczący przy nim ksiądz, a obok chyba córka tej biednej kobiety w potwornym szoku. Nie mogę wyrzucić tego z pamięci :/ Powinni tego ch*** skazać na dożywotnie roboty w kamieniołomach!!!!!!!

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam betinka o tym bo to blisko mnie... masz rację wogole takich kierowców powinni zamykać jak za morderstwo

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Mdzia dokladnie 90J wlasnie bede sprawdzac bo boje sie ze juz niedlugo bede potrzebowac jak tak dalej bedzie to wygladalo..
    Karolina oby był potrzebny najszybciej za miesiąc

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - powinni, ale pewnie się wywinie jak wszyscy ,,celebryci''. Tak jak ta co wjechała po narkotykach do metra. Teraz chca z niej zrobic niepoczytalna. Podobno ma dobrze ustawionych rodzcow.

W ogole to straszne jak u nas prawo dziala. Mój mąż ma kuzynke. Szla ze swoim chlopakiem na osiemnastke do kolezanki. Oboje tez mieli po 18 lat wtedy. Stali na chodniku kiedy wjechal w nich pijany kierowca. Jego zabil na miejscu a ona rok lezala w spiaczce. Obudzila sie, ale to juz nie ta dziewczyna. Nawet napic sie ze szklanki nie umie sama. Do konca zycia bedzie sie trzeba nia zajmowac. Teraz jest kolo 30. A kierowca, mlody chlopak, dostal tylko zawiasy. Jej ojciec mowil tesciowi, ze kilka razy myslal o tym, zeby go zabic. Wcale sie mu nie dziwie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia wow ale masz duzy biust! Ja mial problem ze znalezieniem wygodnego I ladnego stanika w rozmiarze d na czas ciazy wiec Ty to w ogole musisz miec problem. Jak za komuny, trzeba brac co jest :D
    Tak w ogole to nie lubie teraz swoich piersi, moze nie sa najgorsze ale widac ze troche opadly no I te duze ciemne brodawki blee zawsze mialam male rozowe... Ciekawe czy to sie zmieni po porodzie?! Hmm

betina89 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Betinka - powinni, ale pewnie się wywinie jak wszyscy ,,celebryci''. Tak jak ta co wjechała po narkotykach do metra. Teraz chca z niej zrobic niepoczytalna. Podobno ma dobrze ustawionych rodzcow.

W ogole to straszne jak u nas prawo dziala. Mój mąż ma kuzynke. Szla ze swoim chlopakiem na osiemnastke do kolezanki. Oboje tez mieli po 18 lat wtedy. Stali na chodniku kiedy wjechal w nich pijany kierowca. Jego zabil na miejscu a ona rok lezala w spiaczce. Obudzila sie, ale to juz nie ta dziewczyna. Nawet napic sie ze szklanki nie umie sama. Do konca zycia bedzie sie trzeba nia zajmowac. Teraz jest kolo 30. A kierowca, mlody chlopak, dostal tylko zawiasy. Jej ojciec mowil tesciowi, ze kilka razy myslal o tym, zeby go zabic. Wcale sie mu nie dziwie.

Boże, straszne, biedna dziewczyna i jej rodzina :(:(:( Najgorsze jest to, że 2 przejścia dla pieszych przed tym, na którym Krupa zabił tą kobietę, w czerwcu facet przechodził z malutkim 2-letnim synkiem przez pasy (tam świateł nie ma akurat) - ustąpił im pierwszeństwa samochód na bliższym pasie, ale niestety drugim pasem jechał stary dziadek, który rozmawiał przez komórkę i zabił to dziecko!!!

A z Krupą chyba nie będzie tak kolorowo jednak... Chciał wyjść za kaucją 0,5 mln, ale sędzia odrzucił wniosek i na szczęscie wsadził pisiora na 3 miesiące do pierdla i siedzi teraz w 3-osobowej celi jak normalny przestępca. Mam nadzieję, że będą dalej nieugięci. Gdyby nie był pod wpływem, to by dostał wyrok w zawiasach. Ale teraz go oskarżyli o UMYŚLNE spowodowanie śmierci, bo świadomie złamał prawo wsiadając naćpany za kierownicę, pędził 100 km/h i tak wjechał na czerwonym świetle. Świadków była masa, a poza tym nie widzieliśmy z mężem nawet śladów hamowania. On uderzył w tą kobietę, przewiózł ją na masce, ona spadła, a on się zatrzymał jeszcze dalej. I świadkowie mówią, że wysiadł z samochodu, ze stojeckim spokojem podszedł do tej kobiety, popatrzył i odszedł, nie próbując udzielić jej pomocy. Nie wiem jak oni go chcą wybronić, może skurczybyk odpowie za to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 00:26

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha mi sie zrobiły delikatne rozstępy na piersiach a urosły tylko rozmiar :( ciekawe co to bedzie jak dojdzie mleko! Mi panie w sklepie doradzily kupic stanik do karmienia 2 tyg przed porodem i rtakzrobie

Co do tego Krupy to pewnie sie wywinie, juz probowal podobno wplacic kaucje pol milliona. Przekupi wszystkich I bedzie ze wcale nie byl pod wplywem narkotykow a kobieta wtargnela na pasy I bedzie wolny :( w ogole teraz wszędzie mówią o tym zestrzelonym samolocie, wole nie oglądać wiadomości bo mnie ogarnia jakiś smutek!

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby poszedł siedzieć jak najdłużej!

No wiadomości ostatnio okropne. Wczoraj ten wyciek, dziś rano ta rodzina, kóra się utopiła w szambie a potem jeszcze ten samolot. Coraz gorzej.

Uciekam spać! Dobranoc.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie słuchaj ich, leż i niczym się nie przejmuj. Krzysiu jest mądrym dzieckiem i wie, że jeszcze ma posiedzieć w brzuszku.
    A zastrzyki mi mówiła gin, że działają po około tygodniu. No i u mnie efekt uboczny po nich to, że biust mi ruszył z kopyta i w kółko mi siara napływa :P Ale ja się cieszę, bo gdybym faktycznie miała mieć cc to może dam radę karmić :)

A z innej beczki to masz szybko wypis, mi kazali czekać... 14 dni O.o Także cieszę się, że nielegalnie robiłam zdjęcia telefonem, bo przynajmniej mam cokolwiek do pokazania ginekologowi.

Assantea, dają ci jakieś leki na przepływy? Bo słyszałam, że jest masa leków, które poprawiają przepływy i z dziećmi jest wszystko w porządku.

Fipsik, u mnie córka na usg tuż przed porodem miałam głowę chyba 42t, a brzuch 38t i urodziła się sługa i chuda, a głowę miała dużą na tyle, że nie mogłam sama jej wyprzeć mimo masażu krocza i naciągania go na sali przez położną. Każde dziecko jest inne, moje teraz ma głowę 31t, a brzuch 33t i trudno, będzie miał okrąglutki brzusio tym razem ;) Póki nie masz różnicy między pomiarami dużej, np. 6 tygodni to jest wszystko w porządku, bo żadne dziecko nie rodzi się idealnie na 50-tym centylu.

A do mnie się wszyscy chcą zwalić z wizytami, a ja kurde nie chcę, bo co będę leżeć w łóżku, a oni będą siedzieć obok przez kilka godzin i w kółko wypytywać, a ja już nie chcę myśleć o tym szpitalu :/

Hmm, dziewczyny leżące w domu, wy naprawdę leżycie cały czas? Bo jak leżałam w szpitalu to i tak nie było co robić, a teraz tu widzę nie postawione pranie, tu nieułożone kubki i tak mnie korci, żeby chociaż na 5 minut wstać i coś zrobić :P Przynajmniej kiedy córka śpi, bo takto chodzi za mną za rękę pod łazienkę i pilnuje, żebym cały czas leżała :D Ech, dziewczyny, dopiero teraz zauważam jakie mam cudowne i słodkie dziecko :)

Deidre, Paula i może jeszcze ktoś kto jest z okolic Krk, a jakie opinie słyszałyście o szpitalach w Krakowie? Bo ja myślałam o Rydygierze albo Żeromskim, wiem, że jeśli do 3 tygodni znowu się zacznie to jedziemy prosto na Ujastek/Kopernika, ale kurcze jakoś nie widzi mi się tam normalnie rodzić... Tym bardziej, że mogę mieć cc, a tam pewnie będą traktować to jak operację i w ogóle nie dostanę młodego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 06:50

• assantea Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Assantea, dają ci jakieś leki na przepływy? Bo słyszałam, że jest masa leków, które poprawiają przepływy i z dziećmi jest wszystko w porządku.

.
    Nie dostałam żadnych leków. Dzisiaj ma być powtórka przepływów i zobaczymy co dalej. Ale dobrze ze o tym wspomnialaś bo na pewno zapytam lekarza. Dziewczyny które są/były w szpitalu - czy też czujecie się permanentnie niedoinformowane? No przecież jestem dorosła kobietą - powinni mnie na bieżąco o wszystkim informować. A ja tu pytam lekarza który robił mi przepływy tuż po badaniu czy wszystko w porządku- on mi mówi że tak. A na popołudniowym obchodzie słyszę jak ordynator przy mnie mówi do pielęgniarki ze trzeba przepływy zrobić raz jeszcze bo doktor mu mówił że są na granicy. No ludzie! Czy ja dzieckiem jestem... A w ogóle jak jeszcze wczoraj dziewczyna z sali obok powiedziała mi że stracila swoje dziecko w 32 tygodniu właśnie przez przepływy to już miałam zmarnowana resztę dnia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 08:07

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ